Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

The case of Greece II

Κοσμική Αστρολογία – το παράδειγμα της Ελλάδας.

Περίληψη της ομιλίας που δόθηκε στις 18 Ιουνίου 2012 στο Astrological Lodge του Λονδίνου

__

πρόλογος

Σε συνεχεία της ανάρτησης http://astropro.blogspot.gr/2012/06/case-of-greece.html για το τι ειπώθηκε στην Ομιλία που πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορα, από έλληνα, ζήτησα από τον ομιλητή να σας μεταφέρει και μεταφέρω και εγώ την δομή της ομιλίας του που είναι η παρακάτω. Από πλευράς μου τον ευχαριστώ. Γιαννης Μπαρδόπουλος

__

Στις 18 Ιουνίου 2012 – ημερομηνία που συμπτωματικά συνέπεσε μια μέρα μετά το δεύτερο γύρο τον Ελληνικών εκλογών - είχα την τιμή να δώσω μια ομιλία στο Astrological Lodge του Λονδίνου για τον αστρολογικό χάρτη τις Ελλάδας. Η διάλεξη κράτησε 1 ώρα, την παρακολούθησαν περίπου 50 άτομα ανάμεσα στα οποία και Έλληνες, και ήταν δομημένη έτσι ώστε να απευθύνεται τόσο σε αστρολόγους όσο και σε ένα ευρύτερο κοινό εκτός του χώρου τις αστρολογίας. Ο χάρτης που χρησιμοποίησα ήταν της 3 Φεβρουαρίου 1832, 11:35πμ, Αθήνα, που είναι η ημερομηνία υπογραφής από τις Μεγάλες Δυνάμεις του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου με το οποίο αναγνωρίστηκε η Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος.

Η παρουσίαση χωρίστηκε σε δυο μέρη. Στο πρώτο μέρος έγινε ανάλυση του γενεθλίου χάρτη της Ελλάδας εστιάζοντας στις ιδιαίτερες δυναμικές του πολιτικού βίου (political dynamics) της χώρας και των ιδιαζόντων χαρακτηριστικών που συνθέτουν αυτό που, σε ελεύθερη μετάφραση, ονομάζουμε “Ελληνική ψυχή”. Ξεχωριστή έμφαση δόθηκε στην πολυσήμαντη – και βαρυσήμαντη – αντίθεση του Κρόνου στον Λέοντα στον 4ο οίκο σε αντίθεση με τη σύνοδο Ήλιου/Ουρανού στον Υδροχόο στο 10ο οίκο, και το ρόλο που έχει διαδραματίσει στη διάρκεια της ιστορίας του Ελληνικού Έθνους. Κατά την ανάλυση μου υποστήριξα ότι η αντίθεση τείνει σε έλλειψη πολιτικής σταθερότητας, ακραία πολιτικά φαινόμενα (με πιο πρόσφατο την ανησυχητική άνοδο της Χρυσής Αυγής), έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων, και εθνικό διχασμό. Μίλησα επίσης εκτενώς για το ρόλο που έπαιξε η Μοναρχία στην Ελλάδα και κατά πόσο ήταν, σαν πολιτική επιλογή, συμβατή ή όχι με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα και τις ανάγκες του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους. Το πρώτο μέρος τελείωσε επισημαίνοντας το βαθύτερο θέμα που (κατά τη γνώμη μου) υποδεικνύει η αντίθεση αυτή, δηλαδή αυτό της αναζήτησης ταυτότητας – την αδυναμία ουσιαστικής σύνθεσης του ένδοξου παρελθόντος στη σύγχρονη πραγματικότητα και καθημερινή ζωή, εάν οι Έλληνες ανήκουν στην Ανατολή ή στη Δύση και εάν τελικά η Ελλάδα έχει Ευρωπαϊκό προσανατολισμό ή όχι. - καθώς και με την ανάλυση τον αστρολογικών παραγόντων του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδας σε σχέση με τα οικονομικά και το χρέος της απέναντι στους ξένους δανειστές.

Το δεύτερο μέρος εστίασε στην ανάλυση των σημαντικότερων γεγονότων στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους και το συσχετισμό τους με τις πλανητικές διελεύσεις και προόδους που ήταν ενεργείς σε κάθε κρίσιμη ιστορική στιγμή. Το ιστορικά γεγονότα που αναλύθηκαν είναι: Η εξέγερση εναντίον του Όθωνα και εκχώρηση του 1ου Συντάγματος (από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους) το 1943-1844, δεύτερη εξέγερση εναντίον του Όθωνα, αλλαγή βασιλιά και αναθεώρηση Συντάγματος το 1862-1864, η χρεοκοπία του 1893 επί Χαριλάου Τρικούπη, ο Εθνικός Διχασμός 1915-1917, η Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, η Χρεοκοπία του 1932, Δικτατορία του Ιωάννη Μεταξά στις 4 Αυγούστου 1936, Η Γερμανική Κατοχή 1941-1944, ο Εμφύλιος Πόλεμος 1946-1949, η Δικτατορία τον Συνταγματαρχών την 21 Ιουλίου 1967, παλινόρθωση τις Δημοκρατίας το 1974, και τέλος το φαινόμενο του δικομματισμού από το 1974 μέχρι σήμερα με τις ολέθριες συνέπειες που είχε για τη σύγχρονη Ελλάδα. Το δεύτερο μέρος τις ομιλίας τελείωσε με ανάλυση τις οικονομικής κρίσης, τα αποτελέσματα τον εκλογών τις 6 Mαϊου 2012 καθώς και μια συνοπτική εξέταση των τάσεων για την περίοδο 2012-2015. Όσον αφορά την επερχόμενη τριετία ιδιαίτερα σημαντική (και ανησυχητική!) είναι η θέση του προοδευμένου Ήλιου τις Ελλάδας σε ακριβή σύνοδο με το γενέθλιο Κρόνο στον 4ο και σε αντίθεση με το γενέθλιο Ήλιο* (αξίζει να σημειωθεί ότι ο προοδευμένος Ήλιος της Ελλάδας σε τετράγωνο με τη γενέθλια αντίθεση Ήλιου/Κρόνου το 1922 συνέπεσε με την Μικρασιατική καταστροφή).

Η διάλεξη έκλεισε με αναφορά στη γενέθλια θέση της Αφροδίτης στους Ιχθείς σαν ένα σύμβολο ενότητας μεταξύ αντιτιθέμενων και διαμετρικά αντίθετων στοιχείων και το μαγνητισμό που ασκεί η Ελλάδα τόσο σαν γεωγραφικός χώρος όσο και σαν σημείο αναφοράς για μια οικουμενική ταυτότητα και κληρονομιά που υπερβαίνει τα στενά γεωγραφικά σύνορα του ελληνικού χώρου. Τα τελευταία 10 λεπτά δόθηκαν για ερωτήσεις από το κοινό πάνω στα θέματα που παρουσιάστηκαν.

*Ένα μεγάλο ευχάριστο στο συνάδελφο κ. Γιάννη Μπαρδόπουλο ο οποίος μου υπέδειξε αυτήν την επερχόμενη πρόοδο του Ήλιου.

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα