Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Κάποιοι σπέρνουν φήμες ...

Εξυπακούεται ότι ο κάθε δημοσιογράφος έχει ανεξάρτητες πηγές, και πληροφόρηση. Τι γίνεται όμως όταν οι “πηγες” εκτελούν εντολές για να δοκιμάσουν τα νευρά και τις αντοχές του Ελληνικού Λαού, δείτε παρακάτω τι μάζεψα!!!

______

Σύνταγμα: Το αίμα κυλάει, εκλογές ζητάει...

06-04-2012 13:36:43

Όσο δε γίνονται εκλογές τόσο η κατάσταση θα εκτραχύνεται με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα και τη κοινωνία. Είναι άλλη μία πικρή δικαίωση για το defencnet.gr καθώς πρώτοι αναφέραμε ότι αναβολή των εκλογών μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα θα μπορούσε να πυροδοτήσει λαϊκή έκρηξη και να χυθεί άφθονο αίμα.Το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι κοινή λογική για να καταλάβει τι θα επακολουθήσει. Κοινή λογική που οι κυβερνώντες προφανώς δε διαθέτουν εδώ και πολύ καιρό και την έχουν αντικαταστήσει με καθαρά "ατομική" λογική προστασίας των όποιων κεκτημένων τους. Ως γνωστόν η Αγία Γραφήέχει μια πολύ δυνατή φράση που εξηγεί στο ακέραιο τη συμπεριφορά των κυβερνώντων "Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απωλέσαι".

Τα περιστατικά βίας εναντίον δημοσιογράφων δείχνουν νοοτροπία καθεστώτος που δε θέλει να υπάρξει δημοσιοποίηση των πράξεών του. Πρώτα είχαμε το τραυματισμό μιας γυναίκας δημοσιογράφου της Ρένας Μάνιου (τα οποία χτυπήματα που δέχτηκε δε συνάδουν καθόλου στην ανδρική τιμή αυτών που χτύπησαν μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εργασίας της) και την επομένη τον πολύ σοβαρότερο τραυματισμό του Μάριου Λώλου ο οποίος χειρουργείται και είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Ο Μάριος Λώλος χειρουργείται στο θεραπευτήριο "Υγεία" και οι γιατροί είναι εκείνοι που επιμένουν για την άμεση επέμβαση, ώστε να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά το τραύμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο φωτορεπόρτερ χτυπήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού από άδρα των ΜΑΤ με την πίσω όψη του γκλομπ. Στην αρχή δεν ένιωσε ιδιαίτερο πόνο, στη συνέχεια όμως άρχισε να μουδιάζει όλη η αριστερή πλευρά (κεφάλι και χέρι) και γι' αυτό διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαγνώστηκαν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Οι δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερς και τεχνικοί διαμαρτύρονται για τη δολοφονική επίθεση κατά του συναδέλφου Μάριου Λώλου, προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ).

"ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ δολοφονούν, εδώ και τώρα να διαλυθούν" είναι ένα από τα κεντρικά τους συνθήματα, ενώ χαρακτηριστικό είναι και ένα μαύρο πανό που έχουν υψώσει στο οποίο γράφονται τα εξής: "Αντίσταση και αλληλεγγύη, κανένας εργαζόμενος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μη νιώσει ότι είναι πλέον μόνος του - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Παρέμβασης στην ΕΠΗΕΑ".

Για τη χθεσινή αστυνομική βιαιότητα στο πρόσωπο του Μάριου Λώλου εξέδωσε ανακοίνωση και ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς ( ΣΥΡΙΖΑ ) μέσω της οποίας καταδικάζεται η χτεσινή απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων ενάντια σε διαδηλωτές και δημοσιογράφους στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Σκοπός της αστυνομίας ήταν να διαλυθεί με τη βία μια ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών ενάντια στη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση «ο σοβαρός τραυματισμός του Προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου από κτύπημα κλομπ στο κεφάλι είναι ακόμη ένα σοβαρό περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων επιθέσεων σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που καλύπτουν διαδηλώσεις. Η περίπτωση του Μανώλη Κυπραίου, του Μάριου Λώλου, δεκάδων άλλων περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας που μένουν ατιμώρητα, δείχνουν ότι η νέα πολιτική της ΕΛ,ΑΣ, και της πολιτικής της ηγεσίας είναι να τρομοκρατεί, όχι μόνο τους πολίτες, αλλά και τους λειτουργούς του Τύπου, σε μια συνειδητή προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης.

Ο Υπουργός, που δε διάβασε το μνημόνιο, είναι αυτός που πρέπει να διαβάσει το Σύνταγμα. Το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν αλλά και το δικαίωμα στην ανεξάρτητη ενημέρωση αποτελούν αναφαίρετα δημοκρατικά δικαιώματα, τα οποία και θα υπερασπιστούμε, από εκείνους που θέλουν να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας», καταλήγει.

Όπως βλέπουμε τα πράγματα θα χειροτρέψουν και άλλο, για αυτό το λόγο όχι άλλα παιχνίδια με τις εκλογές πρέπει να γίνουν και να γίνουν τώρα. Αλλιώς δε θέλουμε να φανταστούμε τι άλλο θα δουν τα μάτια μας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

_____

Ιδού γιατί θέλουν να αναβάλουν τις εκλογές: Νέα χρεοκοπία (η 3η...) στις 15 Μαϊου!

Γίνεται ένα χρεοκοπημένο («και με σφραγίδα») κράτος, δηλαδή με πληρωμή ακόμα και των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) στους δικαιούχους κατόχους των απλήρωτων ομολόγων, να ξαναχρεοκοπήσει δύο μήνες μετά την πρώτη του χρεοκοπία; Γίνεται, αν πρόκειται για την Ελλάδα και την κρίση χρέους της την έχουν διαχειριστεί ξένα κέντρα με πολιτικούς- μαριονέτες!

Ιδού λοιπόν, πως διαμορφώνεται η κατάσταση μόλις είκοσι ημέρες πριν από την ολοκλήρωση του περίφημου PSI (που θα «έβαζε πάτο στο βαρέλι» κατά την έκφραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλου από το περασμένο ακόμα καλοκαίρι) και πως η Ελλάδα παρ’ότι έχει πιάσει «πάτο» πλέον εν είδη γεωτρύπανου σκάβει τον πάτο του βυθού για οριστικό ενταφιασμό.

Βέβαια το πιθανότερο είναι ότι θα έχει και παρέα σύντομα στην χρεοκοπία: «Η Ελλάδα ήταν ένα σπυρί, η Πορτογαλία είναι πληγή και η Ισπανία όγκος». Αυτή είναι η κατάσταση στην ευρωζώνη αυτή στιγμή σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pimco, Bill Gross.

Η τοποθέτηση αυτή έγινε μετά τη νέα άνοδο στην απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολόγου που άγγιξε το 5,85% (!), επίπεδο στο οποίο είχε φτάσει στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, προτού δηλαδή ξεκινήσει η ΕΚΤ τις μαζικές ενέσεις ρευστότητας προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Αλλά προηγούνται τα δικά μας, όπου: Ομόλογα αξίας περίπου 8,5 δισ. ευρώ ξένου δικαίου , δεν δέχονται το PSI και ζητούν να αποπληρωθούν στο 100% της αξίας του και αυτό είναι οριστικό αρά τη νέα αναγκαστική παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, μπας και συγκινηθούν.

Είναι αυτό ακριβώς που είχαμε προβλέψει: Αυτούς δεν μπορεί κανείς να τους εκβιάσει γιατί τα έχουν αγοράσει βάσει του ξένου δικαίου τα ελληνικά ομόλογα που σημαίνει ότι πάνε στα ξένα δικαστήρια και ξεκινούν τις κατασχέσεις κρατικής περιουσίας, αφού πρώτα πληρωθούν και τα ασφάλιστρα κινδύνοτυ (CDS).

Δηλαδή, αυτοί δεν θέλουν, δεν τους συμφέρει καν, να πληρώσουμε!

Ότι θα συμβεί δηλαδή, πολύ σύντομα και με τον κύριο όγκο των λοιπών ομολόγων που ανταλλάχθηκαν από την «ελληνική» κυβέρνηση Παπαδήμου, αφού όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι είναι πρακτικά αδύνατον να πληρωθεί το χρέος με το βάραθρο της ύφεσης που έχουν οδηγήσει τη χώρα η εγχώρια οικονομικο-πολιτική ελιτ και οι ξένοι συνεργάτες τους.

Αυτά, λοιπόν τα ομόλογα που ζητούνται να αποπληρωθούν στο 100% της αξίας τους είναι καθαρά κερδοσκοπικά και άρα πιο επικίνδυνα και ανεξέξεγκτα: Ανήκουν σε hedge funds, τα οποία απέκτησαν τους τίτλους σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, στο 35-40% της ονομαστικής τους αξίας και εκβιάζουν τώρα να αποπληρωθούν στο 100% της ονομαστικής τους αξίας.

Η κυβέρνηση αμήχανα δηλώνει ότι "το οικονομικό της πρόγραμμα δεν προβλέπει διαθέσιμα κεφάλαια για την πραγματοποίηση πληρωμών σε ιδιώτες πιστωτές που αρνούνται να λάβουν μέρος στο PSI πέρα των ποσών που αυτοί θα λάμβαναν σε διαφορετική περίπτωση", αλλά η ISDA, από την πλευρά της έχει προειδοποιήσει ότι η μη πληρωμή των συγκεκριμένων ομολόγων, θα αποτελέσει εκ νέου πιστωτικό γεγονός και βέβαια μετά έρχονται οι κατασχέσεις!

Η πρώτη κατραπακιά έρχεται στις 15 Μαΐου, που λήγει το πρώτο ομόλογο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Αν δεν πληρωθεί στο 100%, έρχεται νέα πτώχευσης, νέα ενεργοποίηση CDS, αλλά και κάτι άλλο που δεν είχαμε στην πτώχευση του Μαρτίου: Προσφυγή σε ξένα δικαστήρια όπου θα γίνουν απαιτητά ή τα λεφτά ή η περιουσία του ελληνικού δημοσίου! Το ύψος του ομολόγου που λήγει στις 15 Μαΐου είναι 450 εκατ. ευρώ.

Δεν είναι σοβαρό το ποσό, αλλά αν πληρωθεί τότε θα γίνει … χαμός: Αυτομάτως θα τεθεί θέμα αξιοπιστίας του PSI, αφού η Ελλάδα θα έχει αποπληρώσει στο 100% τα ομόλογα όσων αρνούνται το PSI, καθώς αναμένονται οι εύλογες αντιδράσεις όσων αποδέχτηκαν το haircut κατά 53,5%.

Εδώ λοιπόν πιθανόν να έχουμε και μία πρώτη εξήγηση για τους λόγους που σπρώχνουν σε αναβολή των εκλογών, πέρα από την αφορμή που είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ποιος θα ήθελε να σκάσει στα χέρια του μια δεύτερη χρεοκοπία στις 15 Μαΐου, αν οι κελογές γίνουν στις 6 του ίδιου μήνα; φαντασθείτε μια συγκυβέρνηση π.χ. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ (αν μπει στη Βουλή) και να τους σκάει δεύτερη χρεοκοπία, πιο βαριά για διάφορους λόγους, από την πρώτη, την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησης! Γιατί τα παραπάνω που γράφουμε δεν είναι εικασίες, αλλά γεγονότα για τα οποία βέβαια είχαμε προειδοποιήσει εγακίρως, όλους αυτούς που υποστήριζαν ότι "Με το PSI μπήκε σε ένα δρόμο η ελληνική οικονομία".

Πέρα από αυτά, τα νέα ελληνικά ομόλογα συνεχίζουν την πτωτική (βασικά ελεύθερη πτώση) πορεία των πρώτων ημερών εκπέμποντας εξαιρετικά άσχημα μηνύματα στις αγορές: Διαπραγματεύονται περί το 20% της αξίας τους. Γιατί την ακρίβεια τα νέα ελληνικά 11ετή ομόλογα που αντικατέστησαν τα παλιά, που έχουν υποχωρήσει κοντά στο 22% των ονομαστικών τους τιμών, ακολουθώντας μάλιστα πτωτική πορεία από την έκδοσή τους (12 Μαρτίου) μέχρι και σήμερα.

Έτσι οι απώλειες που υπέστησαν από το PSI οι κάτοχοί τους, θεσμικοί και φυσικά πρόσωπα π.χ. οι μικροομολογιούχοι ήταν αρχικά 53,5%, και τώρα η τρέχουσα αξία των συγκεκριμένων χαρτοφυλακίων είναι μειωμένη έναντι των αρχικών ονομαστικών τιμών κατά 72-75%!

Μιλάμε πλέον όχι για haircut (κούρεμα), αλλά για headcut (αποκεφαλισμό).

Μέσα σε όλα αυτά το spread του 11ετούς -που χρησιμοποιείται ως ομόλογο αναφοράς 10ετούς διάρκειας από την αγορά- έχει αυξηθεί περισσότερο από 400 μονάδες βάσης σε λιγότερο από ένα μήνα, ξεπερνώντας τις 2.000 μβ, ενώ η απόδοση έχει ενισχυθεί περίπου 4%, διαμορφούμενη στο 22,1% από 18,26%, εξακολουθώντας σαφώς να είναι μακράν η υψηλότερη στην Ευρωζώνη.

Και βέβαια στο εξωτερικό όλοι μιλάνε για το … επόμενο PSI. Πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ αποκαλύπτει χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα κατά 32 έως 67 δισ. ευρώ, από το 2015 και μετά.

Πρακτικά: Μόνη λύση η ολική διαγραφή του χρέους μονομερώς. Tι φοβόμαστε; Μην μας πτωχεύσουν; Μα εδώ πτωχεύουμε κάθε δεύτερο μήνα και ταυτοχρόνως αυξάνεται ο δανεισμός και το έλλειμμα και βυθιζόμαστε σε φαύλο κύκλο ύφεσης καθημερινά. Μέχρι στιγμής πτωχεύσαμε δύο φορές από το καλοκαίρι: Μία περιορισμένη χρεοκοπία τον Ιούλιο και μία ολική χρεοκοπία τον Μάρτιο και έρχεται και η 15η Μαΐου για τρίτη και δεύτερη ολική.

Το χρέος πρέπει να διαγραφεί μονομερώς, συνολικά. Με εξαίρεση τους ιδιώτες Έλληνες ομολογιούχους. Με όποιο κόστος. Το όποιο κόστος μπορεί να σημαίνει ωδίνες 2-3 χρόνια. Αλλά οι νυν επιλογές για τις οποίες επαίρονται ΠΑΣΟΚ (κυρίως) και ΝΔ (κατά δεύτερον), οδηγεί σε μία καταστροφή η οποία θα συνεχίζεται χωρίς τέλος για την Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι τα βάθη του 21ου αιώνα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


________

Πάνε να πνίξουν τις εκλογές με αίμα- Υπονοούμενα Παπαδήμου για αναβολή τους

Eπικίνδυνα παιχνίδια με την εσωτερική ασφάλεια της χώρας παίζει πλέον η κυβέρνηση Παπαδήμου καθώς διαπιστώνουν ότι όχι απλά θα συντριβούν οι μνημονιακές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά την επομένη των εκλογών το περίφημο Μνημόνιο, όπως έχουμε σημειώσει και στο παρελθόν θα αξίζει λιγότερο από την αξία του χαρτιού επάνω στο οποίο έχει γραφτεί, έτσι και αποτυπωθεί η βούληση των πολιτών όπως δείχνουν όλες οι μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις.

Χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα την πραγματική αιτία για την οποία τον έκαναν πρωθυπουργό (με εκείνη την θεατρική παράσταση-«αγανακτισμένη» αποχώρηση του Γιώργου Καρατζαφέρη προέδρου του ΛΑΟΣ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στο Προεδρικό Μέγαρο), ο τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος, δήλωσε σήμερα από την Κύπρο ότι «το έργο της κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί με την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος που θα έχει γίνει έως τις 20 Απριλίου».

Που σημαίνει ότι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν στις 6 Μαΐου, αφού η Βουλή δεν μπορεί να κλείσει την Τρίτη για εκλογές! Αυτό που λέει ο Παπαδήμος είναι ότι η ανακεφαλαιοποίηση, δηλαδή η αποφυγή της κρατικοποίησης των τραπεζών τις οποίες θα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, θα πρέπει να έχει ψηφιστεί πριν τη διάλυση αυτής της Βουλής!

Μέχρι τώρα λέγανε ότι το αργότερο έως την Μεγάλη Τρίτη ή Μεγάλη Τετάρτη, με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα ολοκληρωνόταν το συγκεκριμένο θέμα.

Πέρα από το γεγονός ότι εμφανίζεται οι τραπεζίτες να καθορίζουν ακόμα και το πότε θα γίνουν εκλογές (το αστείο είναι ότι φοβούνται … στρατιωτικό κίνημα για να μην καταλυθεί η «δημοκρατία». Η «δημοκρατία των τραπεζιτών»), πλέον ο Λ.Παπαδήμος προσωπικά παίζει με την φωτιά. Είναι γνωστό ότι δεν θέλει να γίνουν εκλογές, ούτε αυτός ούτε οι δυνάμεις που τον έφεραν και τον στηρίζουν (και δεν αναφερόμαστε στους εντός της Ελλάδας "διαχειριστές" του)…

Για τους ηγέτες των κομμάτων που τον στηρίζουν, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και ΛΑΟΣ μέχρι πρότινος, δεν το συζητάμε, αυτοί θα κριθούν στην κάλπη. Αλλά ο Λ.Παπαδήμος μη νομίζει ότι είναι στο απυρόβλητο. Aναβολή των εκλογών μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα θα μπορούσε να πυροδοτήσει λαϊκή έκρηξη και να χυθεί άφθονο αίμα που πραγματικά θα τον πνίξει.

Ήδη το αίμα του 77χρονου συνταξιούχου Δημήτρη Χριστούλα έχει λερώσει το καλοσιδερωμένο κοστούμι του τραπεζίτη.

Όχι ότι τους (τον) απασχολεί αν χυθεί αίμα της «πλέμπας» των συνταξιούχων ή των ανέργων, αλλά οπωσδήποτε υπάρχει και ένα θέμα υστεροφημίας.

Ο 77χρονος αυτόχειρας καλούσε πρακτικά τον ελληνικό λαό και ειδικά τους νέους "να πάρουν τα όπλα και να διώξουν την κυβέρνηση Τσολάκογλου". Το μήνυμα να είναι βέβαιοι ότι έχει περάσει σε μεγάλες μάζες πολιτών και πλέον έστω και μία μέρα αναβολής των εκλογών μπορεί να προκαλέσει αιματοκύλισμα.

Όπου οι αστυνομικοί των 700 ευρώ θα συγκρούονται μέχρις εσχάτων με τους ανέργους ή τους συνταξιούχους των 500 ευρώ. Και όποιος επιβιώσει…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

______

Ως τη Μεγάλη Τετάρτη έτοιμα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Ιδιαίτερη επισήμανση έγινε από τον κ. Αργύρη για τον έγκαιρο καθορισμό των εκλογικών αντιπροσώπων ώστε το ΠΑΣΟΚ να έχει παρουσία και εποπτεία την Κυριακή των εκλογών.

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, οπότε αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και την έγκαιρη προετοιμασία του κόμματος, ενόψει των εκλογών. Τη βασική αυτή οδηγία διαβίβασε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Βαγγέλης Αργύρης, μετά την ομιλία του Προέδρου του Κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον οργανωτικό σχεδιασμό, που παρέδωσε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο κ. Αργύρης, προβλέπεται για κάθε περιφέρεια οι τοπικές οργανώσεις να εκπονήσουν πρόγραμμα εξορμήσεων των στελεχών και των υποψηφίων του κόμματος και να λειτουργήσουν τα εκλογικά κέντρα χωρίς, όπως εξήγησε ο οργανωτικός γραμματέας του Κινήματος, να νοικιαστούν νέοι χώροι, αλλά, για λόγους οικονομίας, να λειτουργήσουν στα γραφεία των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ σ΄ όλη την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα υπογραμμίστηκε ότι άμεσα θα πρέπει να συγκροτηθούν Νομαρχιακές Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα για τον πιο συστηματικό συντονισμό της προεκλογικής εκστρατείας.

Στη συζήτηση με τα στελέχη του κόμματος διευκρινίστηκε, εξάλλου, ότι δεν θα εφαρμοστεί το ασυμβίβαστο της υποψηφιότητας του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, καθώς έχει λήξει η θητεία τους, αλλά επισημάνθηκε ότι όποιος θελήσει να είναι υποψήφιος, θα πρέπει να υποβάλλει την παραίτησή του από το κομματικό αυτό αξίωμα.

από εδώ

______

Παραδέχθηκε ο Βενιζέλος στο Spiegel: Nέα επώδυνα μέτρα και μεταρρυθμίσεις τον Ιούνιο

κ. Βενιζέλος κάνει, ακόμη, λόγο για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα είναι επώδυνες και επισημαίνει ότι «χωρίς τη στήριξη του λαού, δεν θα μπορέσουμε να τις εφαρμόσουμε». Εκφράζει την ελπίδα να διενεργηθούν οι εκλογές τον Μάιο και ξεκαθαρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι περιουσία του.


Το ενδεχόμενο να συνοδεύονται οι αποφάσεις για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα από περαιτέρω περικοπές, προκειμένου να εκπληρωθούν οι όροι του προγράμματος βοήθειας, δεν απέκλεισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και θα δημοσιευθεί στο τεύχος της Δευτέρας. 

Απαντώντας σε ερώτηση εάν, στην περίπτωση κατά την οποία γίνει πρωθυπουργός, σκοπεύει να επαναδιαπραγματευθεί το πακέτο βοήθειας, όπως αναφέρεται ότι έχει δηλώσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρινίζει ότι το πρόγραμμα ελέγχεται κάθε τρεις μήνες, αλλά τονίζει ότι «είμαστε πρόθυμοι να εφαρμόσουμε τους όρους, αλλά αυτοί οι όροι μπορούν και να προσαρμοστούν». 

Ερωτηθείς, παράλληλα, αν οι απαιτήσεις της τρόικας είναι υπερβολικές, απαντά ότι η Ελλάδα πρέπει να δεχθεί τους όρους των εταίρων της, εφόσον μάλιστα έκανε λάθη. Εκφράζει, ωστόσο, την άποψη ότι «εάν είχαμε εφαρμόσει, νωρίτερα, ορισμένα στοιχεία του δεύτερου πακέτου βοήθειας, όπως την απομείωση του χρέους και το μικρότερο κόστος για τόκους, θα είχαμε τώρα προχωρήσει περισσότερο».

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαιώνει ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους και επισημαίνει ότι «ο Γερμανός φορολογούμενος επωφελείται από την καλή τοποθέτηση των χρημάτων που κάνει η κυβέρνηση του», καθώς, όπως εξηγεί, «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μπορεί να δανείζεται χρήματα σχεδόν χωρίς κόστος και στη συνέχεια, μας τα δανείζει έναντι ορισμένου επιτοκίου». 

Με αυτόν τον τρόπο, η Γερμανία κέρδισε από την Ελλάδα περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ τα δύο τελευταία χρόνια, αναφέρει ο τέως υπουργός Οικονομικών και αναδεικνύει το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι η μεγαλύτερη εστία κρίσης, διότι το χρέος της αποτελεί μόλις το 2,5% του συνόλου του χρέους των χωρών της Ευρωζώνης.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκφράζει την ελπίδα να διενεργηθούν εντός του Μαΐου και, κληθείς να σχολιάσει την παραίνεση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για αναβολή τους, δηλώνει: «Ο καθένας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σέβεται την κυριαρχία των κρατών. Η διοργάνωση εκλογών είναι ζήτημα εθνικής πολιτικής. Δεν χρειάζονται έξωθεν πιέσεις. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων αποδέχεται την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και θέλει να παραμείνει η χώρα μας στην ευρωζώνη».

Απαντώντας, πάντως, σε ερώτηση σχετικά με το εάν το ΠΑΣΟΚ θα εξελιχθεί από «παπανδρεϊκό» κόμμα σε «ομάδα Βενιζέλου», τονίζει: «Όχι. Εγώ δεν ανήκω σε καμία πολιτική δυναστεία. Είμαι πρόεδρος των σοσιαλιστών, αλλά το κόμμα δεν είναι περιουσία μου».

από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα