Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Reuters: Μαύρες προβλέψεις 40 οικονομολόγων για Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία

Reuters: Μαύρες προβλέψεις 40 οικονομολόγων για Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία

Βαθύτερη ύφεση, εκτόξευση της ανεργίας και πλήρη αποτυχία στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων θεωρούν ως επικρατέστερο σενάριο για τις χώρες της ευρωπεριφέρειας (μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα) 40 οικονομικοί αναλυτές σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters.


Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ελλάδα θα μείνουν «κολλημένες» σε έναν πολύ βαθύτερο οικονομικό βούρκο από ό, τι είχαν προβλέψει τον Ιανουάριο, μόλις τρεις μήνες πριν.

Οι οικονομολόγοι, που συμμετείχαν στην εν λόγω δημοσκόπηση, είχαν υποστηρίξει με ιδιαίτερο ζήλο την παρέμβαση της ευρωζώνης στην "διόρθωση" των κρατικών προϋπολογισμών. Πλέον, όμως αμφισβητούν "τη σοφία της λιτότητας" - τουλάχιστον τη μορφή που υπαγορεύουν σήμερα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Οι οικονομολόγοι ρίχνουν συνεχώς το πύχη των προβλέψεων για την ανάπτυξη της ευρωπεριφέρειας από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ ψηλώνουν αυτές για την ανεργία.
Η δημοσκόπηση του Reuters έδειξε ότι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ, η Ισπανία, θα αποτύχει να ανταποκριθεί στους προσφάτως-πιο χαλαρούς στόχους για το έλλειμμα του προϋπολογισμού για φέτος αλλά και το 2013, κατά ένα σημαντικό βαθμό. Και δεν πρόκειται να υπάρξει πρόοδος στη μείωση της ανεργίας η οποία αγγίζει τα επίπεδα της εποχής της Μεγάλης Ύφεσης.

Όταν η λιτότητα αγγίζει τέτοιον βαθμό όπως ο σημερινός, αναπόφευκτα θα υπάρξει αντίκτυπος στην εγχώρια οικονομία και δεν υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας, όπως τονίζει η Janet Henry, επικεφαλής ανάλυσης για την ευρωζώνη της HSBC, και προσθέτει ότι η μόνη ελπίδα ανάπτυξης που έχουν οι χώρες αυτές είναι από το μέτωπο των εξαγωγών. Είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει κάποιος θετικός αντίκτυπος από τις μεταρρυθμίσεις.

Με την παγκόσμια οικονομία να δείχνει πολύ μέτρια σημάδια ανάπτυξης για το τρέχον έτος, οι ελπίδες για μια μεγάλη ανάκαμψη της εξωτερικής ζήτησης, φαίνονται πλέον πολύ μακρινές.

Οι οικονομολόγοι ήταν ιδιαίτερα απαισιόδοξοι για τις προοπτικές της Ισπανίας. Η Μαδρίτη χαλάρωσε τους στόχους για το έλλειμμα του τρέχοντος έτους και για το επόμενο, με την όχι και τόσο πρόθυμη αποδοχή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά οι οικονομολόγοι αμφιβάλλουν ότι, ακόμη και αυτοί οι χαλαρότεροι στόχοι, είναι ρεαλιστικοί.

Από το 8,5% το 2011, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας θα υποχωρήσει στο 5,8% του ΑΕΠ το τρέχον έτος, σε σύγκριση με το νέο στόχο της κυβέρνησης για 5,3%, όπως δείχνει η δημοσκόπηση.

Και σαν να μην είναι μόνο αυτό, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το έλλειμμα θα μειωθεί μόνο ελάχιστα στο 4,5% το 2013 - πολύ μακριά από τον στόχο της Μαδρίτης του 3,0%
Παράλληλα, οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν προβλέπουν ότι η ισπανική οικονομία φέτος θα σημειώσει συρρίκνωση του ΑΕΠ της τάξης του 1,5%, έναντι αρχικής εκτίμησης για συρρίκνωση 1%, ενώ δεν βλέπουν πλέον επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη από το 2013, όπως πριν, αφού εκτιμούν ότι θα υπάρξει νέα συρρίκνωση στο 0,2%. Τέλος, βλέπουν εκ νέου εκτόξευση της ανεργίας στο 24% φέτος και το 24,1% το 2013.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, εκτιμούν ότι θα υποστεί την πιο απότομη συρρίκνωση της οικονομίας φέτος, σε περίπου 5% - πολύ πιο απότομη από ό, τι το 3,7% που είχαν προβλέψει τον Ιανουάριο. Όπως και στην Ισπανία, το ποσοστό ανεργίας φαίνεται να οδηγείται σε καταστροφικά επίπεδα, στο 22% φέτος και το 23% το 2013.

Η Πορτογαλία προβλέπεται ότι θα δει την οικονομία της να συρρικνώνεται φέτος στο 3,5% του ΑΕΠ και στο 0,8% το 2013 Το ποσοστό της ανεργίας εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί φέτος στο 15,1% και στο 15,2% το 2013. Επίσης, η χώρα δεν αναμένεται να επιτύχει στους στόχους του προϋπολογισμού, ούτε φέτος ούτε του χρόνου.

Εξαίρεση φαίνεται να αποτελεί η Ιρλανδία, η οποία, όπως λένε οι αναλυτές, έχει το καλύτερο οικονομικό μοντέλο από την υπόλοιπη περιφέρειας, για να δημιουργήσει βραχυπρόθεσμα ανάπτυξη. Η Ιρλανδία ήταν η μόνη οικονομία από τις τέσσερις για τις οποίες ερωτήθηκαν οι οικονομολόγοι, που εκτιμάται ότι θα σημειώσει ανάπτυξη φέτος και το 2012, αν και θα σημειώσει επιβράδυνση σε σχέση με αυτό που προβλεπόταν τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Reuters, οι αναλυτές βλέπουν φέτος ανάπτυξη κατά 0,2% του ΑΕΠ( από 0,3%), και 1,5% το 2013 (από 0,8%), και σε αντίθεση με την Ισπανία και την Πορτογαλία, αναμένεται να επιτύχει όλους τους δημοσιονομικούς στόχους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

____

27 Απριλίου 1941: Τα γερμανικά στρατεύματα στην Αθήνα - Ποιος θυμάται τον ήρωα Κων/νο Κουκίδη;

Ήταν σαν σήμερα, 27 Aπριλίου του 1941, όταν η Βέρμαχτ έμπαινε στην Αθήνα. Ήταν Κυριακή του Θωμά, η μέρα που ενέπνευσε και τη «Συννεφιασμένη Κυριακή», το μέγα τραγούδι του Τσιτσάνη.


Κυρίως όμως, ήταν η μέρα που ο εύζωνας φρουρός της Ακρόπολης, ο Κωνσταντίνος Κουκίδης, δεν άντεξε την ντροπή της παράδοσης του Ιερού Βράχου στο Γερμανό αξιωματικό και, αντί να υποστείλει την ελληνική σημαία για να την παραδώσει όπως τον είχε διατάξει ο διοικητής της γερμανικής φρουράς, την υποστέλλει τραγουδώντας μόνος μπροστά τους Γερμανούς τον εθνικό ύμνο, τυλίγει με αυτή το σώμα του και αυτοκτονεί πέφτοντας στο κενό.

Ηταν ήρωας της παγκόσμιας επανάστασης; Δεν ήταν. Ή μήπως ήταν πολιτικός που πάλευε για τα… δίκαια του λαού και φιλούσε κι αγκάλιαζε όποιον έβρισκε μπροστά του τάζοντας ψέμματα; Ούτε αυτό ήταν. Μήπως έβαλε χέρι σε κανένα δημόσιο ταμείο να γίνει «μάγκας»; Όχι. Φυσικά, δεν ήταν και περσόνα της τηλεόρασης. Δεν χόρευε, δεν μαγείρευε, δεν έκανε την καρικατούρα, τη γλάστρα ή τον κλόουν στο γυαλί, ούτε ρητόρευε από αυτό – δεν υπήρχε γυαλί άλλωστε… Μήπως ήταν κρατικοδίαιτος κομματικός συνδικαλιστής να… προασπίζεται τη δημόσια περιουσία με το πάθος που θα προασπιζόταν τη δική του ιδιωτική, προφανώς επειδή τις έχει μπερδέψει; Μπα, ούτε αυτό.

Σήμερα, ποιος θυμάται τον Κουκίδη; Κανείς φυσικά. Και γιατί να τον θυμόμαστε; Επειδή πήγε και αυτοκτόνησε για να μην παραδώσει την Ακρόπολη στο βάρβαρο κατακτητή; Αστεία πράγματα…

Ε, τέλος πάντων, τι ήταν αυτός ο Κουκίδης; Αφού δεν ήταν τίποτα απ’ όλα αυτά, που συγκροτούν το σκληρό πυρήνα του αξιακού συστήματός μας, ήταν ένα τίποτα. Πολύ καλά έκανε και πήγε και έπεσε από την Ακρόπολη, δικιά του δουλειά. Και πολύ καλά κάνουμε λοιπόν και εμείς και δεν θυμόμαστε. Τι να θυμηθούμε δηλαδή από έναν τέτοιο ήρωα; Τολμάμε να τον θυμηθούμε; Πρέπει να τον θάψουμε βαθειά στη λήθη. Όταν θα θυμόμαστε τι ήταν αυτός, θα θυμόμαστε αναγκαστικά τι είμαστε κι εμείς. Ασε λοιπόν καλύτερα…

Απλώς, δεν σκεφτήκαμε ποτέ ότι μπορεί να φτάσαμε εδώ που φτάσαμε ακριβώς επειδή μέσα μας δεν κατοικεί ο Κουκίδης, αλλά όλοι αυτοί οι γελοίοι τύποι, που, σα να μη μας έφταναν οι δικοί μας, έχουμε τώρα πάρει κι «τηλενισχύσεις» από την Τουρκία… Αλλά αυτό είμαστε πια: αυτό που βλέπουμε καρφωμένοι μαζικά σαν ανώμαλοι μπροστά σ’ ένα άθλιο γυαλί… Κι έτσι, δυστυχώς, δεν βγαίνουν πέρα οι μεγάλες ώρες όπως αυτές που τώρα περνάμε.

… που έχει πάντα συννεφιά, Χριστέ και Παναγιά μου…

[Άρθρο του Γεώργιου Π. Μαλούχου δημοσιευμένο στην εφημερίδα Το Βήμα, ακριβώς ένα χρόνο πριν, στις 27-4-2011, με τίτλο "Ακρόπολη, 27 Απριλίου 1941. Ποιος θυμάται τον Κουκίδη;" Το αναδημοσιεύουμε σήμερα, καθώς παραμένει δραματικά επίκαιρο. Κάθε χρόνο και χειρότερα...]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

____

Τεραστίων διαστάσεων κατασκευή κοντά στον Ήλιο προβληματίζει ειδικούς

Στην αρχή είχαν παρουσιαστεί ως σφαίρες –μεγάλες σαν ένας πλανήτης όπως ο δικό μας- στη συνέχεια είχαν εμφανιστεί ως επίσης μεγάλες σφαίρες οι οποίες αναδύονταν από τον Ήλιο, τώρα παρουσιάζονται απλά ως… διαστημικά σκάφη.
Τελικώς ο Ήλιος φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για συγκεντρώσεις αγνώστων φαινομένων που για άλλους είναι διαστημικά σκάφη, για άλλους απλά artifacts.
Μια τέτοια τελευταία εμφάνιση μέσα από τις κάμερες ενός δορυφόρου επισκόπησης του Ήλιου κάνει το γύρο του διαδικτύου μέσα από δημοσιεύσεις μεγάλων ειδησιογραφικών site.
Στις 24 Απριλίου ένας τέτοιος δορυφόρος του προγράμματος SOHO εντόπισε μια εικόνα ενός κάτι αρκετά έως πολύ μεγάλου η μεγέθυνση της οποίας παραπέμπει τουλάχιστο σε μια τεχνητή κατασκευή. Όσο το βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τόσο αυξάνονται και οι εκείνοι που με βεβαιότητα μιλούν ότι πρόκειται για ένα διαστημόπλοιο εξωγήινης προέλευσης.
Όπως όμως υπάρχει χώρος για εξηγήσεις οι οποίες είναι εκτός του κόσμου μας πάντα υπάρχει πάντα χώρος και για τις αντίστοιχες λογικές ή τουλάχιστον λογικοφανείς.
Ο Nathan Rich του ναυτικού ινστιτούτου ερευνών NRL (Naval Research Laboratory) εκτιμά πως πρόκειται για ραβδώσεις οι οποίες έχουν προκληθεί από την κοσμική ακτινοβολία έτσι όπως αυτή προσπίπτει στις ευαίσθητες επιφάνειες της κάμερας CCD.
«Οι ραβδώσεις για τις οποίες γίνεται λόγος είναι επίμονες και προκαλούνται από την πρόσπτωση πρωτονίων στην επιφάνεια της κάμερας κάτι το οποίο είναι εμφανές σε κάθε εικόνα».

____

_______________

Εισβολή μισθοφόρων της Blackwaters στη Συρία - Δαμασκός: "Θα εκτελούνται επί τόπου"

Την παλιά «καλή» λύση των μισθοφορικών ομάδων που κάνουν την «βρώμικη» δουλειά για τις κυβερνήσεις, εκεί που ο τακτικός Στρατός δεν μπορεί να παρέμβει φαίνεται να επιλέγει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για την ανατροπή του Assad. Σύμφωνα με αποκαλύψεις της WikiLeaks

(http://wikileaks.org/gifiles/docs/5331882_fwd-got-a-moment-syria-757-478-7383-post-i-think-.html,
http://wikileaks.org/gifiles/docs/257534_fwd-thank-you-please-do-not-publish-this-email-on-your.html )

τις οποίες διερεύνησε το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Russia Today, οι ΗΠΑ έχουν ήδη στείλει μισθοφόρους στο εσωτερικό της Συρίας στελεχών της εταιρείας που διαδέχτηκε τη διαβόητη BlackWaters η οποία είχε αιματοκυλίσει το Ιράκ.

Πρακτικά πρόκειται για την ίδια εταιρεία η οποία άλλαξε όνομο, μετά τις σφαγές που χρεώθηκε στο Ιράκ και τις δίκες που ξεκίνησαν σε βάρος της.

Τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας θα μεταφερθούν από το Ιράκ στην Συρία και θα αναλάβουν την εκπαίδευση των εξεγερμένων, οι οποίοι όπως φαίνεται αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τις δυνάμεις του συριακού Στρατού.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της ρωσικής τηλεόρασης ο Γερμανός ειδικός αναλυτής Christoph R. Horstel, αποστολή των στελεχών της αμερικανικής εταιρείας είναι η πραγματοποίηση δολοφονιών, τρομοκρατικών επιθέσεων, η πρόκληση ταραχών σε ειρηνικές διαδηλώσεις και η εμπλοκή τους με τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας.

Όπως ξεκάθαρα δηλώνει ο Γερμανός αναλυτής οποιαδήποτε εμπλοκή της αμερικανικής εταιρείας των μισθοφόρων χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν θα ήταν δυνατή. Όπως επισημαίνει ο Christoph Horstel καμία χώρα όπως η Τουρκία, το Κατάρ, η Βρετανία, η Γαλλία ή η Σαουδική Αραβία, δεν θα μπορούσε να δράσει στην Συρία χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ.

Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά την εμπλοκή της αμερικάνικης εταιρείας μισθοφόρων στην Συρία, είναι οι παράλληλες προσπάθειες του Κόφι Ανάν να επιτύχει ανακωχή ανάμεσα στην κυβέρνηση της Συρίας και στους εξεγερμένους.

Αναμφίβολα κινήσεις όπως η αποστολή μισθοφόρων στην Συρία δεν διευκολύνει την επίτευξη των στόχων των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας, ενώ η ανοχή των ΗΠΑ στην ανάμειξη των μισθοφόρων στις μάχες στην Συρία αποτελεί έμμεση εμπλοκή τους στην εξέγερση στην Συρία υποστηρίζοντας την αντιπολίτευση.

Όπως σημειώνει ο Γερμανός αναλυτής η κίνηση αυτή των ΗΠΑ θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο κατηγοριών κατά της αμερικανικής κυβέρνησης και των συνεργατών τους στα Ηνωμένα Έθνη για αυτόν τον «κάτω από το τραπέζι» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει πόλεμο στην Συρία.

Κατά τον Christoph Horstel η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να προστατέψει την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Συρίας από τις ενέργειες άλλων κρατών τα οποία συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας οι οποίες διατηρούν κατασκόπους στην Συρία, οδηγούν φιλειρηνικά έθνη σε πόλεμο.

Μπορεί όπως αναφέρει ο Γερμανός αναλυτής η κυβέρνηση στην Συρία να έχει δολοφονήσει και βασανίσει πολίτες, αλλά με καμία δύναμη αυτές οι πράξεις δεν δικαιολογούν την πραγματοποίηση ενός διεθνούς πολέμου όπως αναφέρει κατά της Συρίας.

Τελικά τα πρόσφατα γεγονότα στην Λιβύη φαίνεται ότι επαναλαμβάνονται αυτή όμως την φορά τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία δεν πρόκειται να αφήσουν το πεδίο ελεύθερο στις ΗΠΑ και στους συνεργάτες τους.

Από την πλευρά της Συρίας, αξιωματούχος δήλωσε ότι "Απλά όποιοι από τους μισθοφόρους συλλαμβάνονται μετά την ανάκρισή τους θα εκτελούνται επί τίπου"...

___

Νέο μέτωπο ανοίγει το ΡΚΚ στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Νίκου Χειλαδάκη από την Τουρκία, (14/3/ Milliyet), κοντά στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας και ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ του συριακού στρατού και των αντιφρονούντων, το κουρδικό ΡΚΚ έχει προχωρήσει με την άδεια των συριακών αρχών στην δημιουργία τριών στρατοπέδων εκπαίδευσης ανταρτικών ομάδων με σκοπό την διενέργεια επιχειρήσεων μέσα στο τουρκικό έδαφος.

Διοικητής των στρατοπέδων αυτών φέρετε ο Fehman Hüseyin, ενώ η δύναμη των στρατοπέδων ανέρχεται στα 1.500 άτομα που εκπαιδεύονται στρατιωτικά και όλα αυτά με την άδεια του καθεστώτος Assad. Ο υπεύθυνος της εκπαίδευσης των αντρών του ΡΚΚ φέρετε κάποιος με την κωδική ονομασία Şahin Cilo, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Σύριο Abdi Halil κουρδικής καταγωγής.

Στο ίδιο θέμα επανήλθε ο τουρκικός τύπος και με δημοσίευμα της εφημερίδας Habertürk, στις 31 Μαρτίου, αναφέρετε ότι συμφωνώ με πληροφορία της ρωσικής εφημερίδας Kommersant, η Συρία του καθεστώτος Άσαντ σκοπεύει να ανοίξει μέτωπο κατά της Τουρκίας με την χρησιμοποίηση των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ.

Μάλιστα αναφέρονταν ότι ο στρατιωτικός ηγέτης του ΡΚΚ, Murat Karayılan, είχε επισκεφτεί πρόσφατα την Δαμασκό και είχε μυστικές συνομιλίες με την συριακή στρατιωτική ηγεσία για την παροχή βοήθειας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Κούρδων σε τουρκικό έδαφος.

Είναι γνωστό πως στα σύνορα Συρίας Τουρκίας στο συριακό έδαφος και νότια του Μαρντίν, υπάρχει κουρδική μειονότητα που ανέρχεται, όπως υποστηρίζετε, στα 2 εκατομμύρια κατοίκων από όπου στρατολογούνται και οι ανταρτικές ομάδες του ΡΚΚ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Κούρδοι της περιοχής προχώρησαν στην ανακήρυξη και πρωτεύουσας αυτόνομης κουρδικής περιοχής, η οποία είναι η πόλη του Afrin, κοντά στα τουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευα δεν αποκλείετε σε συνεργασία με την συριακή κυβέρνηση οι Κούρδοι της Συρίας να προχωρήσουν στην θεωρητική τους ένωση με τους Κούρδους της Τουρκίας και με απώτερο σκόρο να αποτελέσουν μαζί με τους Κούρδους του βορείου Ιράκ ανεξάρτητο κουρδικό κράτος.

Την ίδια μέρα, 31 Μαρτίου, μια άλλη τουρκική εφημερίδα, η φιλοκυβερνητική Yeni Şafak, αποκάλυπτε ότι έχουν πιστοποιηθεί από τις τούρκικες μυστικές υπηρεσίες 222 Κούρδοι του ΡΚΚ που έχουν συριακή υπηκοότητα και έχουν πρωτοστατήσει στην δημιουργία στρατοπέδων εκπαίδευσης ανταρτών στο συριακό έδαφος.

Μεταξύ αυτών είναι ο με την κωδική ονομασία Bahoz Erdal, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Fehman Hüseyin και ο Nurettin Halas El-Muhammed, που δεν είναι άλλος από τον Sofi Nurettin, κουρδικής καταγωγής. Αυτός ο τελευταίος αναφέρετε πως είναι ο πραγματικός ηγέτης του συριακού ΡΚΚ και ότι στο παρελθόν και συγκεκριμένα την περίοδο 2003-2007 έδρασε με ένοπλες ομάδες σε τουρκικό έδαφος
νότια του Ντιαρμπακίρ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ενώ το 2008 ανέλαβε ηγετική θέση στις ένοπλες ομάδες της περιοχής.

Επίσης γίνονταν λόγος και για μια δραστήρια γυναικεία ομάδα ανταρτών κουρδικής καταγωγής από την Συρία η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναπτυχτεί στα σύνορα Συρίας Τουρκίας, υπό την ηγεσία κάποιας Torhuldan.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα