Ο κόσμος αλλάζει λοιπόν και με το ένα ή τον άλλο τρόπο
από το Β. Παπαδολιά
απο το www.astrology.gr
O Χείρωνας είναι εδώ. Και βρίσκεται εδώ για να μας διδάξει ταπεινότητα. Αυτό θα μπορούσε να είναι το μήνυμα των ημερών για την Ιαπωνία, που εισέρχεται σε μία τραυματική περίοδο, της οποία το Τσουνάμι ίσως να ήταν μόνο η αρχή. Αυτό φαίνεται τουλάχιστον στον παραδοσιακό γενέθλιο χάρτη της χώρας, που σχετίζεται με το πρώτο Σύνταγμα που της παρείχε ο Αυτοκράτορας το 1889.
Στο γενέθλιο χάρτη χρησιμοποιήσαμε ως ώρα την 00:00 όπως έχουμε κάνει και για άλλους πολιτικούς χάρτες αντίθετα από τη συνήθη πρακτική που βρίσκουμε στο Internet που χρησιμοποιεί την 12:00. Ο ωροσκόπος Σκορπιός δείχνει πιο κοντά στην στρατοκρατική εικόνα της Ιαπωνίας του 19ου και πρώτου μισού του 20ου αιώνα.
Στο χάρτη αυτό ο Χείρωνας βρίσκεται στην 6η μοίρα του Καρκίνου και είναι εκεί που τον χτύπησε ο Πλούτωνας από τη θέση αντίθεσης που βρίσκεται. Για όσους δυσπιστούν για τη σημασία του Χείρωνα να πούμε ότι ο προοδευτικός Χείρωνας της χώρας βρίσκεται στην 11η μοίρα του Καρκίνου, εκεί που τον προσεγγίζει ο Δίας από τον Κριό αυτή την εποχή κι όλα αυτά μετά από το τετράγωνο Δία/Πλούτωνα που προηγήθηκε πριν λίγες ημέρες (που ίσως ξεκίνησε και υπόγεια τα γεγονότα που προκάλεσαν ότι προκάλεσαν).
Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ίσως να μην είδαμε ακόμη το τέλος. Εντός της εβδομάδας καθώς ο Άρης θα προσεγγίσει τον προοδευτικό Ουρανό και την επομένη εβδομάδα τη θέση του γενέθλιου ίσως η αναμενόμενη «έκρηξη» να μη μείνει στα χαρτιά.
To ζήτημα που προκύπτει όμως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι η ακρίβεια της πρόβλεψης, όσο το νόημα αυτής. Και το τι γίνεται από δω και πέρα. Γιατί κανείς δεν μπορεί να παρηγορήσει τις χιλιάδες νεκρούς του Τσουνάμι, λέγοντας ότι ήταν μέρος της φύσης αυτό που συνέβη (ακούστηκαν και κάτι φαιδρά περί παλιών ψυχών), αλλά μπορεί ίσως να εκτιμήσει τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση πιθανού πυρηνικού ατυχήματος. Ειδικά μάλιστα που στο 2ο γενέθλιο χάρτη της Ιαπωνίας, αυτόν του Συντάγματος μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, βλέπουμε κάποια ανησυχητικά σημεία σε ότι αφορά το γενέθλιο Άρη της.
Προς το παρόν υπό έλεγχο ο Άρης αυτός από τον Κρόνο στο Ζυγό, όμως ο Κρόνος είναι ανάδρομος, οι κινήσεις σπασμωδικές και ο Δίας απέχει μόλις 15 μέρες από τη διέλευση του. Δεδομένου ότι έπεται του τετραγώνου Άρη/Ουρανού ίσως να μιλάμε για προσωρινή ενεργοποίηση του στρατού για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι στον προοδευτικό χάρτη του 2ου αυτού Συντάγματος έχουμε ο Άρης βρίσκεται ακριβώς πάνω στον άξονα των Δεσμών, καταλαβαίνουμε πόσο κρίσιμη θα είναι αυτή η χρονιά για την Ιαπωνία.
Το σίγουρο είναι ότι σε ενδεχόμενη πυρηνική έκρηξη μεγάλης κλίμακας οι συνέπειες παγκοσμίως θα είναι τεράστιες. Πέρα από τις χιλιάδες νεκρούς από ραδιενέργεια, το πυρηνικό νέφος θα ταξιδέψει ελεύθερα προς διάφορες περιοχές, καθώς ο Ειρηνικός είναι ανοικτή θάλασσα, αλλά περαιτέρω το χτύπημα για την Παγκόσμια Οικονομία (και επομένως τη Φτώχια στις χώρες του Τρίτου Κόσμου) θα είναι ανυπολόγιστο. Αρκεί να πούμε ότι η κρίση του 2008 έδωσε καρπούς μόλις μετά από δύο χρόνια με τις εξεγέρσεις στον Αραβικό Κόσμο (για όσους δεν το ξέρουν, αυτές ξεκίνησαν, επειδή λόγω της Κρίσης οι τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης ανέβηκαν πολύ στις Τρίτες Χώρες).
Μιλάμε για ένα Ντόμινο λοιπόν, που είναι αδύνατο να προβλεφθεί αυτή τη στιγμή. Και με δεδομένο ότι ο Πλούτωνας θα γυρίσει ανάδρομος από αρχές Απριλίου θα περάσει ξανά και ξανά μέσα στο 2011 από τη γενέθλια θέση του Χείρωνα της Χώρας. Η κατάσταση δε θα τελειώσει γρήγορα μάλιστα, καθώς κι ο Ουρανός ίσως όχι φέτος, αλλά του χρόνου θα κάνει τις επισκέψεις του από την ίδια θέση.
Ο κόσμος αλλάζει λοιπόν και με το ένα ή τον άλλο τρόπο η Παγκόσμια Ψυχή (ας μου επιτραπεί ο όρος) δείχνει ότι τα ημίμετρα με τα οποία από το 2008 και μετά προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα αδιέξοδα μας δεν πιάνουν. Τα χτυπήματα που έρχονται κάθε φορά είναι και πιο δυνατά, προκειμένου να ξυπνήσουμε και να δούμε τα πράγματα αλλιώς. Κι οι Ιάπωνες με τα απανωτά χτυπήματα που θα δεχτούν αυτή την περίοδο από τη θέση του γενέθλιου Χείρωνα τους ίσως καταλήξουν αργότερα Απόστολοι μίας τέτοιας Νέας Νοοτροπίας.
Ζητήματα όπως πώς προστατεύουμε τους αμάχους, πώς ανοικοδομούμε τη χώρα, πώς παίρνουμε μέτρα ασφαλείας, πώς συνεργαζόμαστε με τα άλλα κράτη στις διεθνείς καταστροφές, ποιος διαχειρίζεται τους οικονομικούς πόρους, που θα τα χρηματοδοτήσουν όλα αυτά και πώς θα βρεθούν αυτοί, ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ένωση της Ανθρωπότητας όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για την ίδια την επιβίωση της, όλα αυτά θα ανακύψουν, εμείς τουλάχιστον θα ζούμε μέσα στη Ευρώπη που θα παλεύει ακόμη μέσα στη μιζέρια του Κρόνου της να βρει τις ομοφωνίες της.
Ας ελπίσουμε ότι ο Θεός θα μας βοηθήσει…
(…γιατί εμείς μόνοι μας δε φαίνεται να τα καταφέρνουμε..)