Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ο Αστρολογικός χάρτης του Αλέξη Τσίπρα



Πρόλογος
Θέλω να δηλώσω ότι ποτέ δεν έχω πάει σαν οπαδός ή ψηφοφόρος σε συγκέντρωση του Συνασπισμού, και σε ομιλία του κ Τσιπρα. Τον είδα πρώτη φορά από κοντά στην συνέντευξη που έδωσε στους δυο δημοσιογράφους της «Καθημερινής».

Θέλω να σας εξομολογηθώ ότι το δίλημμα για μένα ήταν μεγάλο. Και κυρίως το πόσο αντικειμενικός μπορεί να είμαι γι’ αυτό επέλεξα την «ασφάλεια» του αστρολογικού προγράμματος που θα δείτε παρακάτω σε εικόνες. Επειδή όμως κανένα αστρολογικό πρόγραμμα δεν έχει την μιλιά, του αστρολόγου προηγείται μια αστρολογική μου εκτίμηση για τις σημαντικές στιγμές που ζούμε στην Ελλάδα στο «καταστροφικό έτος 2012».
___
Με χαρά σας δημοσιεύω κατά αποκλειστικότητα τον Αστρολογικό χάρτη και το ωροσκόπιο του Αλέξη Τσίπρα. Θα ήθελα και άλλοι πολιτικοί ηγέτες, έλληνες, να απαντούσαν με την ευκολία που είπε την ώρα γέννησης του ο κος Τσίπρας. Και η ώρα που ακολουθεί είναι η μέση ώρα, στο περιθώριο της μιας ώρας που μου είπε. Αναφέρθηκε, πως είχε ρωτήσει παλιότερα την μητέρα του, και ο ίδιος μου τόνισε τη διάφορα για π.μ. ή μ.μ. Συγκεκριμένα, στο «διάλειμμα» της συνέντευξης οι φίλοι δημοσιογράφοι μου θύμισαν, χαριτολογώντας, να μη ξεχάσω να τον ρωτήσω αυτό το οποίο ήθελα - είχε προηγηθεί κουβέντα πριν για το αν θα μπορούσα ή αν έβρισκα χρόνο να τον ρωτήσω σχετικά με τα «ενδιαφέροντα μου». Πρώτα από περιέργεια πιστεύω, ο κ Τσίπρας, με χαρά ανταποκρίθηκε, και μεγάλη έκπληξη για μένα, στην αποκλειστικότητα που του ζήτησα, όταν τον ρώτησα για το «προσωπικό του δεδομένο». Του εξήγησα με απλό τρόπο την λειτουργία της αστρολογίας και το πώς λειτουργούν οι άνθρωποι, σε μια πρόταση και παράδειγμα. Ήταν θετικός σε ότι βγει σαν συμπέρασμα, είτε αρνητικό είτε θετικό. Και δεσμεύτηκα να κοινοποιήσω την αστρολογική μου άποψη.
Και επειδή ένα στρατιωτικό ρητό λεει: ότι Στρατός λεόντων κυβερνώμενος από λαγό ηττάται, αλλά Στρατός λαγών κυβερνώμενο από λέοντα Νικά.
Η σύγκριση θα γίνει μόνο μεταξύ προσωπικοτήτων.
___
Επειδή η αστρολογική τεχνική είναι και η εκμάθηση του ανθρώπου, οι αλήθειες που θέλει, που επιθυμεί και ονειρεύεται, τόσο για το ίδιο το άτομο όσο και για κοινωνικό περιβάλλων που τον περιβάλει, αποφάσισα να συμπεριλάβω και την γενέθλια ανάλυση του, όσο μπορούσα, πιο αντικειμενικά. Και για να μην πέσω στην «παγίδα της υποκειμενικότητας μου», επέλεξα την ασφάλεια ενός από των πιο φημισμένων αστρολογικών προγραμμάτων στον κόσμο, και σε μοναδική ελληνική απόδοση με δικά μου κατοχυρωμένα κείμενα στην ελληνική γλώσσα.
Η ανάλυση που θα διαβάσετε είναι χωρίς επέμβαση από εμένα ώστε να αποφύγω να μπουρδουκλώσω την άποψη μου, για να «χαϊδέψω αυτιά και να γίνω αρεστός». Άλλωστε ο χάρτης είναι τρομερά εύγλωττος, μόνο οι αδαείς - αστρολογικά και οι κακοπροαίρετοι θα δουν τους εφιάλτες τους στον αστρολογικό χάρτη του Αλέξη Τσίπρα.
Εκείνο που θέλω να σημειώσω, επειδή έχουμε να ασχοληθούμε με χάρτη πολιτικού άνδρα, μοιραία έχουμε και σύγκριση. Γι’αυτό θα πάω στο πολύ πρόσφατο παρελθών, ο κος Σημίτης, (23 Ιουνίου 1936, 21:45 μ.μ. Πειραιάς) έχει γενέθλια σελήνη κενή πορείας, όχι εκτός πορείας που λένε άσχετοι, το ίδιο και ο κος Σαμαράς (23 Μάιου 1951, 05:00 ή 06:20 πμ Αθηνά).
Τις πολιτικές τους πράξεις δεν θα τις κρίνω, τις θυμούνται όλοι οι έλληνες, ειδικά την αποστροφή του λόγου στην έκθεση Θεσσαλονίκης το 1999 για το ελληνικό χρηματιστήριο και το «ας πρόσεχαν» που είπε τρεις φορές στην ελληνική τηλεόραση.
Μοιραία όμως δεν μπορώ να μην θυμηθώ και σταθώ στο «ευχαριστούμε» στην κρίση τον Ιμίων. Και στη ήττα που προηγήθηκε. Αλλά και με ποιανού την υπογραφή άνοιξε η κεργκόπορτα των ελληνικών συνόρων ώστε να έχουμε μουσουλμανικό εποικισμό σύμφωνα με την τακτική της Τουρκίας που έκανε κατά την οθωμανική κατοχή μετά την πτώση του βυζαντίου, στην πατρίδα μας αλλά και πρόσφατα στην δεκαετία του ’70 στην Κύπρο. Ενώ σήμερα στην Αθηνά, πρωτεύουσα της Ελλάδος μεγάλες περιοχές της έχουν βρεθεί υπό ξένη κατοχή κρατώντας όμηρους τους κάτοικους της από τα εκληματικα ξένα στοιχεία που έχουν εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο της προσφυγιάς και της ελληνικής κρατικής ανικανότητας. Εμποδίζοντας την ελληνική κοινωνία να αποδείξει την ανθρωπιά της. Το κενό αυτό το καλύπτει η Χρυσή Αυγή, τουλάχιστον προς τους Έλληνες, κάνοντας ότι κάνει η Χαμάς. Έτσι αυτή η δυνατότητα στην Χρυσή Αυγή να προσφέρει την ασφάλεια και την φροντίδα που λείπει από το ελληνικό κράτος προς τον έλληνα πολίτη, την κάνει να κερδίζει έδαφος στην ελληνική κοινωνία. Ταυτόχρονα δίνει και την σκέψη της άμυνας. Φέρνοντας αντιμέτωπους τους έλληνες. Ενώ η διάφορα τους είναι απλά ιδεολογική στην ουσία θέλουν τα ίδια πράγματα Συνασπισμός και Χρυσή Αυγή, οι δυο παρατάξεις από την πλευρά τους έχουν κοινή συνιστάμενη, ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Είναι φανερό ότι κάποιοι παίζουν πολύ επικίνδυνα παιχνίδια, ξένων συμφερόντων με εκβιαστικά διλήμματα. Όπως με τον εμφύλιο που κατέστρεψαν τον ανθό του Ελληνικού Έθνους, ρίχνοντας στην χειρότερη μορφή του πόλεμου την Ελληνική νεολαία παίζοντας ξένα παιχνίδια και συμφέροντα σπέρνοντας μίσος στην ελληνική κοινωνία μέχρι σήμερα. Αντί για ομοψυχία μετά τον πόλεμο, όπως έγινε με τα αλλά ευρωπαϊκά κράτη. Μήπως θα πρεπει εδώ να αντιγράψουμε ότι κάνουν οι τούρκοι πολιτικοί για την ασφάλεια της πατρίδος τους; Εμείς όμως προς την καλύτερη εκδοχή.
Στην παραπάνω παράγραφο διαπίστωσα ότι με είχε βαρέσει κατά κούτελα η σημερινή σεληνιακή έκλειψη που είναι ανήμερα του Άγιου Πνεύματος, και μην ανησυχείτε μετά από αυτό πήρα τα ηρεμιστικά μου, συνήλθα, προσευχήθηκα κιόλας – έπεσε και το ζάχαρο, μαζί και τα τριγλυκερίδια!
Μόλις συνήλθα θυμήθηκα την προτροπή του Παύλου Μπακογιαννη: Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν Αδιέξοδα! Και συνεχίζω στην αστρολογική τοποθέτηση!
Για τον κ Τσίπρα, θέλω να πω ότι και αυτός έχει σελήνη κενή πορείας.
Μια από τα ίδια;
Πάντα όμως υπάρχει η εξαίρεση του κανόνα.
Και η εξαίρεση στον κο Τσίπρα είναι ότι η σελήνη του, σύμφωνα με την ώρα που μου έχει δώσει, κάνει την διάφορα, η οποία είναι η αντισκιά της γενέθλιας σελήνης του με τον γενέθλιο του Ήλιο, δηλαδή έχει ένα είδος Πανσελήνου στο γενέθλιο του ωροσκόπιο. Κάτι που δεν έχουν οι δυο προαναφερόμενοι πολιτικοί.
Για τους αστρολογούντες, γνωρίζουν ότι η αναφορά στην σελήνη του κ Τσιπρα, έχει φέρει τα πάνω κάτω. Και ξέρουν τον νικητή. Για τους μη αστρολογούντες, η σελήνη σε ένα πολιτικό άτομο δείχνει και την αποδοχή του κοινού. Η αποδοχή αυτή σε ένα ηγέτη είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, καθορίζει την εκλογή του αλλά και τις αποφάσεις που θα πάρει για τον λαό. Η «φάση πανσελήνου μέσω αντισκιάς» στον γενέθλιο χάρτη δίνει και την θετική έκβαση των αποτελεσμάτων της εκλογικής αναμέτρησης για τον κ Τσίπρα στις 17 Ιουνίου 2012. Έστω και στο νήμα η νίκη είναι δική του μαζί και όλης της ελληνικής αριστεράς.
Μιας αριστεράς που παίρνει την καρμικη της νίκη έχοντας χάσει τις μεγάλες ευκαιρίες; Μήπως όμως οι ευκαιρίες είναι πράγματι τώρα, έχοντας μάθει μέσα από τα λάθη της και μέσα από την παγκόσμια πορεία της σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής πορείας. Μήπως είμαστε μπροστά στην νέα παγκόσμια αριστερά; Ανέκαθεν η Ελλάδα έδωσε και έδινε την πρωτοπορία, λέτε και τώρα να σταθούμε σαν έλληνες άξιοι στην παγκόσμια ιστορία; Θα δούμε!
Δεν θα μπω σε ταυτόχρονη ανάλυση των δυο αντίπαλων αλλά θα σταθώ στις δυο τελευταίες εκλείψεις του Μάιου 2012, δίνουν μεγαλύτερη εύνοια στον κ Τσίπρα παρά στον κ Σαμαρά. Παρ’ ότι δείχνει και αυτός ευνοημένος, γιαυτό όλα θα κριθούν στο νήμα, από τους ψηφοφόρους και μόνο!
Ας παρατηρήσουμε τις περσινές εκλείψεις του 2011. Βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι έριξαν τον κο Παπανδρέου, έφθειραν τον κ Βενιζέλο, και οδήγησαν σε πισωγύρισμα τον κ Σαμαρά. Το αποτέλεσμα από τις περσινές εκλείψεις ήταν στις εκλογές της 6 Μάιου 2012, ο κος Σαμαράς με την ΝΔ να είναι μεν πρώτο κόμμα, με δεύτερο τον κ Τσίπρα με τον Συνασπισμό, τρίτο και καταϊδρωμένο τον νέο πρόεδρο του Πασοκ κ Βενιζέλο. Την υπόλοιπη σειρά την ξέρετε!
Όσο για την ημέρα των εκλογών και οι πλανήτες εκείνες της μέρας ρίχνουν μια μικρή μάτια εύνοιας και στους δυο μονομάχους αλλά το πονηρό κλείσιμο του ματιού πάει στον Αλέξη, και δεν του λεει όλη την αλήθεια!
Δεν του λεει όλη την αλήθεια;
Ο λόγος είναι ότι ο κος Σαμαράς έχει πολύ θετικές πλανητικές σχέσεις μετά τις εκλογές στο γενέθλιο του ωροσκόπιο και ο κ Τσίπρας πολύ δύσκολες. Να πάρουμε την περίπτωση ότι κερδίζει ο κ Σαμαράς, και ότι χάνει ο κ Τσίπρας. Όπως έχει δήλωση ο κ Σαμαράς θα κάνει αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ο κος Τσίπρας θα το ακύρωση, τι λέτε να γίνει; Ταυτόχρονα ότι και να γίνει όλα έχουν δρομολογηθεί και υπογράφει με το ΔΝΤ και την Τρόικα με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Ο κος Τσίπρας έχει τις μεγάλες δυσκολίες!
Η ηγεσία της Ελλάδος μετά τις εκλογές στις 17 Ιουνίου, δεν θα έχει στρωμένο κόκκινο χαλί σε πολυτελή ευρωπαϊκά σαλόνια!
Εκείνο που πρέπει να προσέξει είναι τις συμφωνίες που θα βγουν και το πώς θα παιχτεί το πολιτικό παιχνίδι. Ο κος Αβραμόπουλος έχει δώσει μια ιδέα - την αντιγραφή της κυπριακής τακτικής.
Γεγονός που το αποδεικνύει και ο Άστρο Χάρτο Γραφικός χάρτης του Τσιπρα. Οι κίνδυνοι, ακόμα και φυσικοί για τον ίδιο, είναι από Ρωσία, Τουρκία και Ισραήλ, με τους Ρώσους και πρόσφατα με το Ισραήλ έχουμε συμφωνίες ειρήνης στην μια περίπτωση και συνεργασίας στην άλλη. Με τους Τούρκους τα ξέρετε. Όλα μπορούν να χαλάσουν στη ΑΟΖ και κύριος στις λεπτομέρειες που αφορούν την Κρήτη και την δυτική πλευρά της Ελληνικής επικράτειας. Ενώ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα από την γεωγραφική πλευρά της Κύπρου.
Αν ο επόμενος ηγέτης καταφέρει να πετάξει μικτό σμήνος πάνω από το Αιγαίο με αρχηγό έλληνα Ιπτάμενο είμαστε νικητές στην πρόκληση των καιρών. Το παράδειγμα της Κύπρου τα λεει Όλα.
Πάντως λίγο πριν τις εκλογές του Μάιου ο κος Μητσοτάκης πρότεινε να υπάρξει μια κοινωνική συμφωνία με το ΚΚΕ, σαν απαντηση η κ Παπαρήγα παραδέχτηκε ότι έχει δίκιο ο κος Μητσοτάκης να φοβάται το ΚΚΕ διότι είναι το μόνο κόμμα στο οποίο δεν μπορεί καμία άρχουσα τάξη να το βάλει στο χέρι. Σύμφωνα με δήλωση της γ.γ. του ΚΚΕ.
Καλή ψήφο με την πατρίδα και το έθνος στην καρδιά και στη ψυχή μας βαθιά.
Μπαρδόπουλος Ιωάννης
___
Η ΑστροΧαρτοΓραφικη προβολή των γενέθλιων πλανητών του κ Τσιπρα πάνω από την ανατολική μεσόγειο και την Ευρώπη.




Ένα απόσπασμα της γενέθλιας ανάλυσης του κ Τσίπρα, μαζί με τον αστρολογικό του χάρτη.









25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι μοίρες του ζωδιακού που αντιστοιχούν στο παραπάνω ωροσκόπιο είναι πάντως αρκετά εύγλωττες.
Οι Sabian αναφέρονται σε ένα άτομο που αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα απο θέση όμως αδυναμίας, ένα άτομο με αναφορές στο παρελθόν αλλά και με μια τάση προς το φαίνεσθαι.
Οι της Volasfera λένε μια πιό απαισιόδοξη ιστορία, για ένα άτομο με χαοτικό τρόπο σκέψης, ευφυϊα αλλά και πονηρία, ικανό για μέτριες και όχι μεγάλες κατακτήσεις, για ένα φίδι έτοιμο να χυπήσει και μια δάφνη χτυπημένη από τα στοιχεία της φύσης.
Με ανησυχεί αυτό που βλέπω.

John Bardopoulos είπε...

Αγαπητέ, οι παρατηρήσεις σου είναι πολύ σωστές, και όταν είσαι σωστός να μην είσαι ανώνυμος.
Από πλευράς μου, πολλά θα εξαρτηθούν στον αν έχω χρόνο στο Σαββατοκύριακο, για να δώσω συνεχεία ..... άλλα τα financial projects που έχω επάνω στη διακύμανση του euro / dollar δεν μου αφήνουν χρόνο, και εκεί μιλάμε για λεφτά.

John Bardopoulos είπε...

Γεια σας, η ώρα είναι λίγο με τις 23:00 στις 17 6 2012, με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα του SRS (25%). Να δίνουν προβάδισμα στην ΝΔ και να την φέρνουν στην Ηγεσία της χωράς. Μάλιστα και ο κ Τσίπρας αναγνώρισε την νίκη της ΝΔ με τον κ Αντώνη Σαμαρά.

Για μένα: Αν δεν υπήρχε η διάφορα, της αντισκιας σελήνης στο χάρτη του κ Τσίπρα, δεν θα έλεγα ότι έβγαινε νικητής, όπως το είχα πει, στο κείμενο! Μονό από αυτήν την εξαίρεση έδινα την νίκη του από πουθενά άλλου!

Αντίθετα όλοι οι αστρολόγοι δεν στάθηκαν καν να κάνουν πρόβλεψη, προτίμησαν όλοι να κάνουν «ουδέτερες» προβλέψεις! Εξαίρεση αποτελεί ο Γιάννης Ριζοπουλος στο (http://www.astrology.gr/EPIKAIROTITA/POLITIKI-ASTROLOGIA/item/31781-Ekloges-Ioynioy-2012-Ti-lene-ta-astra ) και ο Karl Heinz Ottinger στο ( http://www.astrology.gr/EPIKAIROTITA/POLITIKI-ASTROLOGIA/item/31779-Ekloges-Ioynioy-2012-Oi-ektimiseis-tis-Uranian ) οπού και οι δυο λάβανε θέση,

Με τον Γιάννη είχαμε την ίδια άποψη, από διαφορετικές εκκινήσεις, ο μεν Karl με διαφορετική εκκίνηση, της Uranian και της εξισώσεις της έδινε πρωτοπορία στον κ Σαμαρά λόγω του χάρτη της ΝΔ.

Εγώ όπως είχα πει η σύγκριση έγινε μόνο σε προσωπικότητες, τους δυο ηγέτες απο τα κόμματα.

Να δούμε τι τελικά αποτελέσματα θα έχουμε την δευτέρα 18 και αν θα έχουμε Κυβέρνησή και τι είδους;
Το δικό μου λάθος είναι στο ποσοστό το οποίο είναι 2,4%. Είναι μεγάλη η διάφορα;

Προσωπικά εμένα δεν με άφορα η αστρολογική επιτυχία, καθώς όπως καταλαβαίνετε, από το κείμενο μου τα προβλήματα είναι πάρα πολλά.

Εμένα, με άφορα η σωτήρια της Πατρίδος μου από τα σαρκοβόρα νυχιά των αρπακτικών του Μνημόνιου. Και τίποτα άλλο!

Όσοι απορείτε για το τι θα γίνει; Μπορείτε να το βρείτε στο κείμενο, θα επανέλθω μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης οπότε και αν γίνει!
Γιάννης Μπαρδόπουλος

John Bardopoulos είπε...

Στο

(http://www.astrology.gr/EPIKAIROTITA/ASTRO-LOGIKA/item/31800-Ekloges-Protia-gia-tin-Uranian-kai-to-astrology-gr )

ο Γιαννης ριζοπουλος και ο Karl Heinz Hottinger σχολιαζουν:

1) … η Αστρολογία δεν είναι μαντεία. Κάθε σοβαρός αστρολόγος μπορεί να δουλεύει με βάση διαφορετικά στοιχεία και να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Που βέβαια κρίνονται στην πράξη, όπως ακριβώς και οι διαφορετικές επιστημονικές αντιλήψεις γύρω από το ίδιο θέμα, ή οι διαφορετικές ιατρικές διαγνώσεις για τον ίδιο ασθενή.

2) … ο κ Τσίπρας επιβεβαίωσε το «άστρο» του, συγκεντρώνοντας πάνω του την παγκόσμια προσοχή και πετυχαίνοντας ένα πρωτοφανές για την Αριστερά ποσοστό, η ουσία όμως είναι ότι έχασε την πρωτιά. Το αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί «τύχη», θα φανεί στην πορεία.

Ο κ Σαμαράς με τη σειρά του επιβεβαίωσε τη δυναμική του Δία του, που θα συνεχίσει να τον στηρίζει μέχρι τον Μάιο του 2013. Κι εδώ ισχύουν τα ανάλογα, ότι δηλαδή θα πρέπει να προσέξει μήπως το «άνοιγμα» της τύχης τον οδηγήσει τελικά και σε μεγάλους μπελάδες.

Και οι δύο τους πάντως στην παρούσα φάση έχουν τους ουρανούς με το μέρος τους και θα ήταν ευχής έργο, αν κατάφερναν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα. Αυτό όμως κι αν είναι ...Δίας-Ποσειδώνας, κάτι δηλαδή πέραν της κάθε φαντασίας!

3) … Karl Heinz Hottinger
Προσωπικά θα ήθελα να δώσω συγχαρήτηρια σε όλους τους συνεργάτες του astrology αλλά και της αστρολογίας γενικότερα που ασχολήθηκαν με το θέμα εκλογές γιατί η οικονομική και πολιτική αστρολογία είναι ένας κλάδος πολύπλοκος.
Αυτό που κάποιοι μπορεί να βλέπουν ως λαθος πρόβλεψη για μένα ειναι η άλλη οπτική της αλήθειας διότι αν αναλογιστεί κανείς ότι το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό της Νέα Δημοκρατίας ειναι το ταβάνι της δυναμικής του Αντώνη Σαμαρά και σε συνδυασμό με δυο κόμματα υπο διάλυση να βοηθηουν στην συσπείρωσης της τότε μπορούμε να πούμε αντικειμενικά ότι ο μεγάλος νικητής των εκλογών ειναι ο Αλέξης Τσίπρας!!! ( ο οποίος ακόμα δεν έχει πιάσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του χάρτη του κάτι που πρόκειται να συμβεί αργότερα).

John Bardopoulos είπε...

Mπαμπάς ξανά ο Αλέξης Τσίπρας!
26-06-2012 09:56:03


Μπαμπάς για δεύτερη φορά έγινε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας.

Η σύντροφος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Περιστέρα Μπαζιάνα γέννησε στις 6:20 το πρωί με καισαρική τομή, ένα πανέμορφο αγοράκι που ζυγίζει 3.380.

Το ζευγάρι, που έχει ήδη ένα γιο, πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα, η κυρία Μπαζιάνα είχε επισκεφθεί γνωστό μαιευτήριο για να υποβληθεί σε τυπικό προγεννητικό έλεγχο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

John Bardopoulos είπε...

Mπαμπάς ξανά ο Αλέξης Τσίπρας!
26-06-2012 09:56:03

Μπαμπάς για δεύτερη φορά έγινε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας.

Η σύντροφος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Περιστέρα Μπαζιάνα γέννησε στις 6:20 το πρωί με καισαρική τομή, ένα πανέμορφο αγοράκι που ζυγίζει 3.380.

Το ζευγάρι, που έχει ήδη ένα γιο, πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα, η κυρία Μπαζιάνα είχε επισκεφθεί γνωστό μαιευτήριο για να υποβληθεί σε τυπικό προγεννητικό έλεγχο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

John Bardopoulos είπε...

( http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=147974&catid=10 )

Σήμερα το πρωί γέννησε η αγαπημένη του Περιστέρα...
Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Αλέξης Τσίπρας που έγινε σήμερα το πρωί για δεύτερη φορά πατέρας.

Η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι γεμίζοντας χαρά την οικογένειά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TLIFE, η αγαπημένη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ γέννησε στις 6:25 το πρωί με καισαρική τομή στο "ΙΑΣΩ", ένα πανέμορφο αγοράκι που ζυγίζει 3.380. Αυτό είναι το δεύτερο παιδί του ζευγαριού, που έχει αποκτήσει ένα ακόμη αγοράκι, δυόμιση ετών σήμερα.

(http://www.tlife.gr/Article/news-tsipras/0-9-33584.html )

Μπαμπάς για δεύτερη φορά ο Αλέξης Τσίπρας!

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Αλέξης Τσίπρας που έγινε σήμερα το πρωί για δεύτερη φορά πατέρας. Η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι γεμίζοντας χαρά την οικογένειά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TLIFE, η αγαπημένη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ γέννησε στις 6:25 το πρωί με καισαρική τομή στο μαιευτήριο "ΙΑΣΩ", ένα πανέμορφο αγοράκι που ζυγίζει 3.380. Αυτό είναι το δεύτερο παιδί του ζευγαριού, που έχει αποκτήσει ένα ακόμη αγοράκι, δυόμιση ετών σήμερα.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων απ' όπου αποφοίτησαν και οι δύο. Η 38χρονη Μπέτυ κατάγεται από την Θεσσαλία και συγκεκριμένα από την Καρδίτσα και είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών. Αν και η γνωριμία τους μετρά 20 χρόνια το ζευγάρι είναι εξαιρετικά διακριτικό, με ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις. Όσοι ξέρουν το ζευγάρι ισχυρίζονται ότι η Μπέτυ κρατάει μακριά από τη δημοσιότητα τη σχέση τους και αποφεύγει να εκθέτει την προσωπική της ζωή στα Media.

Σύμφωνα με παλιότερες περιγραφές συμφοιτητών της από το Πανεπιστήμιο Πατρών η Μπέτυ είναι μαχητική, δραστήρια. Μια προσωπικότητα που ταιριαζε απόλυτα στο προφίλ του τότε νέου προέδρου του Συνασπισμού. Η Μπέτυ Μπαζιάνα δεν είναι το φιλήσυχο κορίτσι που οι περισσότεροι βλέπουν με την πρώτη ματιά.

Koινό χαρακτηριστικό τους είναι και το casual και επιμελώς ατιμέλητο ντυσιμό τους κι όπως όλα δείχνουν η Μπέτυ δεν είναι από τις γυναίκες που τους αρέσει να περνούν ώρες στα μαγαζιά και σε ψώνια

Ο πρώτος τους γιος και μεγάλη τους αδυναμία, Παύλος, γεννήθηκε τον Μάιο του 2010 ενώ ο δεύτερος γιος ήρθε για να ολοκληρώσει την ευτυχία τους.

Εμείς τους ευχόμαστε να τους ζήσει!

John Bardopoulos είπε...

Γεια σας, απο τον Ικανοτοτατο Φιλο Karl Heinz Ottinger ( http://www.astrology.gr/CELEBRITIES/PROSOPA/item/33823-maximoy-kalei-tsipra )
οπου πραγματοποιησε Αστρολογικη διορθωση με την Τεχνικη της Uranian εχουμε το αναλογο ερμηνευτικο του κειμενο. Eδω χρειαζεται να σημειωσω οτι με την διορθωση απο την παραπανω αστρολογικη τεχνικη η ωρα γεννησης που βγαινει ειναι στις 01:27 η διαφορα απο εμενα ειναι ειναι 3 λεπτα της ωρας εγω την εδωσα οτι ειναι στις 01:30.

__________
Τι Ωροσκόπο έχει ο Αλέξης Τσίπρας

Οι πληροφορίες που είχαμε για την ώρα γέννησης είναι μεταξύ 1 και 2 το πρωί και με βάση τους Uranian υπολογισμούς την προσδιορίζουμε στις 01 και 27.
___
Στην Uranian έχουμε τονίσει πως οι σημαντικότεροι παράγοντες είναι το Mεσουράνημα και ο Ωροσκόπος.Είναι μαθηματικά σημεία και ως εκ τούτου δια μέσω των θέσεων αυτών τόσο σε radix όσο και σε sarc μπορούμε να διαπιστώσουμε την ορθότητα της ώρας.

Στο γενέθλιο χάρτη προκύπτουν τα εξής:

Ωροσκόπος=Μεσουράνημα=ΚρόνοςΥποθετικός=ΜηδενικήΚριού/Βουλκάνους= Κιούπιντο/Κρόνος Υποθετικός=Μεσουράνημα/Απόλλων:

Επαφές με εργάτες και τους ηγέτες αυτών, συνδικαλιστές, ψυχαναγκασμός για να δεχτεί μια συμφωνία, έχοντας ισχύ και γνωρίζοντας πώς να τη χρησιμοποιήσει, μεγάλη δύναμη, ο ανεξάρτητος, ο ανέντακτος, ο αρχηγός, ο επικεφαλής μιας ένωσης, το πρότυπο, ο πολιτικός.

Μεσουράνημα = Μηδενική Κριού/Βουλκάνους:

Δείχνοντας στους άλλους πως έχει δύναμη, ισχυρές συμμαχίες.

Σελήνη = Ήλιος/Δίας = Ερμής/Βουλκάνους:

Ξέροντας πότε είναι η κατάλληλη στιγμή, αυτός που οδηγεί το λαό για μια μεγάλη ιδέα

Βόρειος δεσμός =Μηδενική Κριού/Ποσειδώνας= Άρης/Βουλκάνους:

Υστεροβουλία, επαφή με άτομα που έχουν όρεξη για δράση και δουλειά.

Κρόνος υποθετικός= Ερμής/Άδμητος = Ωροσκόπος/Κρόνος υποθετικός = Μεσουράνημα/Απόλλων:

Καλή προετοιμασία για μελλοντικές επιτυχίες, το άτομο που είναι σημείο αναφοράς για τους άλλους, ο αρχηγός.

Ο μεγάλος χαμένος ή ο υπό αναμονή ηγέτης;

Από το 2010 άρχισε η σταδιακή άνοδός του αλλά το 2012 η δημοτικότητα του αυξήθηκε με γεωμετρικούς ρυθμούς ενώ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκαν τόσο, ώστε η αναμέτρηση με τη Νέα Δημοκρατία να εξελιχθεί σε μονομαχία και ο Αλέξης Τσίπρας να θεωρείται το φαβορί των εκλογών τις 17ης Ιουνίου.

Την ημέρα των εκλογών ο Προοδευμένος Ήλιος συναντούσε το μεσοδιάστημα Κρόνος υποθετικός/Απόλλων που φέρνει στο άτομο την ικανότητα να διακριθεί όπως και έγινε. Όμως το πρώτο μελανό σημείο της νύχτας αυτής είναι ο Προοδευμένος Ωροσκόπος γιατί μπορεί να δείχνει πως γίνεται αποδεκτός από μια μερίδα ανθρώπων αλλά παράλληλα υποδεικνύει πως δέχεται κακεντρέχεια, φθόνο ενώ νιώθει και κάπου άτυχος.

Το sarc Μεσουράνημα δείχνει νοητική εγρήγορση και οξυδέρκεια ενώ η sarc Σελήνη πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να δείξει ισχύ και κύρος αφού συναντά το μεσοδιάστημα Ουρανού/Κρόνου υποθετικού. Μια επιπρόσθετη ζημιά έκανε ο Κρόνος που βρέθηκε σε επαφή με το γενέθλιο Μεσουράνημα που έβγαλε παρεμπόδιση.

Δεν είναι λίγο πάντως, όλες οι ευρωπαϊκές εφημερίδες και τα megaλα κανάλια να σε θεωρούν τον πιο επικίνδυνο πολιτικό της Ευρώπης.

Με το Μεσουράνημα να ισούται με Μηδενική Κριού/Βουλκάνους έδειξε πως έχει δύναμη αλλά αρνείται να μπει μέσα σε κλισέ και ταμπέλες. Έδειξε δείγμα σπάνιας πολιτικής ευφυΐας αφού ξεγύμνωσε την πολιτική του ΚΚΕ και εν συνεχεία την πρόθεση του μειλίχιου... θείου Φώτη να συμμετέχει στα ενδοκυβερνητικά οφιτσια. Έκανε τα ποσοστά τους να μοιάζουν με πίεση ετοιμοθάνατου και πλέον περιμένει για την επόμενη αναμέτρηση που υποπτεύομαι ότι θα ξεκινήσει μια μεγάλη κόντρα για τα ποσοστά μεταξύ των κομμάτων της πατριωτικής δεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως και να έχει ο Αλέξης Τσιπρας είναι σαν τον Μπρους Γουιλις, «Πολύ σκληρός για να πεθάνει». Επιπλέον, τόσο ο Ωροσκόπος όσο και το Μεσουράνημα δείχνουν πως έχει ηγετικές τάσεις και ξέρει να χτυπάει και να δρα όταν τα κάστανα έχουν πυρώσει στη φωτιά.

Εν αναμονή να δούμε μετά το πρώτο μπάμ του Μαΐου και την «πιστοποίηση» που έλαβε στις εκλογές της 17ης, τι θα προκύψει στις επόμενες.


John Bardopoulos είπε...

http://kourdistoportocali.com/articles/17246.htm no 1
Ένα από τα πρώτα ραντεβού του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, μόλις επέστρεψε από τα ιερά χώματα της Αργεντινής ήταν να δει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα έχει διακριτική παρουσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών, σε συνεργασία με τις διπλωματικές μας αποστολές σε Βραζιλία και Αργεντινή ήταν εκείνος που φρόντισε με κάθε λεπτομέρεια τα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα.

Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος σημειωτέον διατηρεί άριστες σχέσεις με την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού είχε συναντήσει ο Αλέξης Τσίπρας πριν ξεκινήσει τα συναρπαστικά του Ημερολόγια Μοτοσικλέτας στην Λατινική Αμερική. Κρατήστε την συνεργασία του Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στην άκρη της μνήμη σας. Το πιο πιθανό είναι να έχει κάτι από το μέλλον.

Ήταν καλοκαίρι του 2011 και ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης απολάμβανε το πρωινό του στο ξενοδοχείο «Ποσειδών» της Χρυσής Ακτής της Πάρου,  εδώ που συνήθιζε να διαμένει και ο φίλος του Γιώργος Παπανδρέου στην διάρκεια των διακοπών του. Ο οικονομολόγος θα ήταν αυτός που θα έφερνε πιο κοντά τον Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο Παπανδρέου. Να σημειώσουμε ότι οι σχέσεις του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γιώργο Παπανδρέου αναθερμάνθηκαν όταν ο Γιώργος εγκατέλειψε το Μέγαρο Μαξίμου. Η οικογένεια Παπανδρέου χρεώνει εξίσου στον Βενιζέλο με τους Σαρκοζί και Μέρκελ την βίαιη απομάκρυνσή του από την εξουσία. Δεν χρειάζεται πλούσια φαντασία για να ισχυρισθεί κανείς πως οι Παπανδρέου ζουν για την μεγάλη ρεβάνς από τον σημερινό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη η συνειδητοποίηση από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, ότι το να κυβερνάς μια χώρα δεν είναι το ίδιο με την προεδρία του 15μελούς, τον αναγκάζει να αναζητήσει ισχυρές συμμαχίες στην διεθνή σκακιέρα.
... end no1

John Bardopoulos είπε...

http://kourdistoportocali.com/articles/17246.htm no 2

Και παρά το νεαρό της ηλικίας του και την απρόσμενη εκτόξευση των ποσοστών του κόμματός του, το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η ευρεία προβολή του Αλέξη Τσίπρα τα αμερικανικά ΜΜΕ και η οικειότητα με την οποία τον αντιμετωπίζουν. CNN, Guardian, Times, είναι μερικά από τα βαριά ονόματα της αμερικανικής μηντιακής βιομηχανίας που φρόντισαν να πλέξουν το εγκώμιο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Η συμβολή των Παπανδρέου-Βαρουφάκη σ αυτό δεν ήταν αμελητέα. Κάποιοι κάνουν λόγο και για Αμερικανούς συμβούλους οι οποίοι βρίσκονται στο think tank του Αλέξη και η φημολογία τους θέλει να αμείβονται από συγκεκριμένα συμφέροντα αλλά αυτό για την ώρα παραμένει αστικός μύθος.
Αυτό που είναι χειροπιαστή πραγματικότητα είναι η επιχείρηση «ταξίδι στις ΗΠΑ» που βρίσκεται σε εξέλιξη με τις επαφές της Κουμουνδούρου με την Ουάσιγκτον να πυκνώνουν. Το σενάριο να βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας στις ΗΠΑ πριν τον Αντώνη Σαμαρά ακούγεται εφιαλτικό για τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο σημερινός πρωθυπουργός με την ως τώρα θητεία του στο Μαξίμου έχει καταταγεί από τον Λευκό Οίκο στο γερμανικό στρατόπεδο. Αυτό το γνωρίζει η Αθήνα και κάνει ότι μπορεί να εξευμενίσει τον θείο Σαμ.
Μία από αυτές τις κινήσεις ήταν να σπεύσει να του δώσει 183 εκατομμύρια ευρώ για ανταλλακτικά των F16  ενώ από το αδιόρθωτο ελληνικό Πεντάγωνο ετοιμάζουν νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα του αιώνα αξίας 10 δις ευρώ.
... end no 2

John Bardopoulos είπε...

http://kourdistoportocali.com/articles/17246.htm no 3
Ακούγεται σοκαριστικό για μια χρεοκοπημένη χώρα να ετοιμάζεται να δώσει 10 δις σε εξοπλιστικά προγράμματα αλλά δυστυχώς πρόκειται για μια πραγματική πραγματικότητα με φόντο μια εφιαλτική ηγεσία που δεν διδάσκεται από τον πόνο του λαού.

Ο λόγος που η συγκυβέρνηση επιταχύνει τις αγορές των ανταλλακτικών για τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη της Π.Α δεν είναι άσχετος από το φλερτ Τσίπρα-Ουάσιγκτον. Ο Σαμαράς τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί να του σκάσουν ένα πρωί νέα «Ίμια», όπως συνέβη με τον γερμανόφιλο Σημίτη, ο οποίος πέρα από το «ευχαριστώ στους Αμερικανούς» μέσα στη Βουλή των Ελλήνων εξήγγειλε και πραγματοποίησε το εξοπλιστικό πρόγραμμα του αιώνα που ήταν βουτρηγμένο στις μίζες και τις αρπαχτές, συμβάλλοντας στην σημερινή κατάντια της χώρας. Ο Σαμαράς τρέμει τα δικά του Ίμια καθώς η επιλογή να πέσει στην αγκαλιά της Μέρκελ προκαλεί εκνευρισμό στον θείο Σαμ.

Για την ώρα η αντίδραση των Αμερικανών αρκείται στο έντονο φλερτ με τον Αλέξη Τσίπρα. Πληροφορίες μάλιστα της τελευταίας στιγμής θέλουν να έχει ορισθεί με την συμβολή συγκεκριμένου Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε μια συγκεκριμένη εκδήλωση του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος ενώ στα σκαριά βρίσκεται και φωτογραφικό στιγμιότυπο του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αλέξης που πιτσιρικάς διαδήλωνε έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία φωνάζοντας «Έξω οι βάσεις του θανάτου» και «Αμερικάνοι go home» ετοιμάζεται, με την βοήθειά τους, να κυβερνήσει την Ελλάδα χωρίς να χρεισθεί να εγκαταλείψει πανικόβλητος την εξουσία στους 6 πρώτους μήνες. Την ίδια στιγμή στην επικράτηση του Αλέξη Τσίπρα ποντάρουν και πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ που βλέπουν με δυσπιστία το «γερμανικό πάθος» του Αντώνη Σαμαρά.
Οι εξελίξεις όπως όλα δείχνουν θα είναι καταιγιστικές.
 
.. end no 3

John Bardopoulos είπε...

http://kourdistoportocali.com/articles/17246.htm no 4
 
 
O ΘΕΙΟΣ ΣΑΜ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΡΕΒΑΝΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ
 
Το βράδι της Τρίτης 6 Νοεμβρίου του 2012 που ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τις αμερικανικές εκλογές η Χίλαρυ Κλίντον γνώριζε ότι είχε τελειώσει πολιτικά.
Όλο αυτό το διάστημα η Αμερικανίδα υπουργός των Εξωτερικών ήταν η πιο σκοτεινή αντίπαλος του Μπαράκ Ομπάμα. Πολύ πιο επικίνδυνη και από τον Μιτ Ρόμνευ. Αποδεχόμενη την ήττα της έσπευσε να δηλώσει ότι τον Ιανουάριο του 2013 θα παραιτηθεί και ήδη ο πλανητάρχης ζήτησε από τον Τζον Κέρι να αναλάβει επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Το λόμπι των Κλίντον ποτέ δεν είδε με καλό μάτι τον Ομπάμα. Ο πρώτος έγχρωμος πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν εμπόδιο τόσο στις δουλειές του ζεύγους όσο και στις πολιτικές φιλοδοξίες της Χίλαρυ. Μην ξεχνάτε ότι η Χίλαρυ ήταν η εσωκομματική αντίπαλος του Ομπάμα για την αρχηγία των Δημοκρατικών.Για τέσσερα χρόνια, ο σημερινός πλανητάρχης είδε τα μαλιά του να ασπρίζουν, έκανε την καρδιά του πέτρα και έδωσε όλες του τις δυνάμεις για να επανεκλεγεί, με μία Χίλαρυ να του τραβάει διαρκώς το χαλί-η Ντόρα μπροστά της είναι αγγελούδι.
Ο Ομπάμα νίκησε κατά κράτος. Κατάφερε να επανεκλεγεί και πλέον είναι απαλλαγμένος και από τον δημοσιονομικό βραχνά μια και τα βρήκε με τους Ρεπουμπλικάνους. Έτσι έχει όλη την άνεση να πάρει την ρεβάνς από τους Γερμανούς και την Μέρκελ οι οποίοι με την βοήθεια των Κλίντον επικράτησαν μέσα στο 2012.

... end no 4

John Bardopoulos είπε...

http://kourdistoportocali.com/articles/17246.htm no 5
Η πιο καίρια νίκη της Μέρκελ ήταν τον Μάιο του 2012 που ο Ντομινίκ Στρος Καν από την σουίτα 2806 του Sofitel βρέθηκε στις φυλακές των ΗΠΑ κατηγορούμνος για βιασμό. Σε ένα video που κυκλοφόρησε μερικές μέρες αργότερα βλέπουμε δύο τύπους που βρίσκονται στο ξενοδοχείο συγχαίρουν ο ένας τον άλλο. Η αίσθηση ότι κάποιοι την είχαν στήσει στον Στρος Καν ήταν από διάχυτη. Με το ΔΝΤ να μένει για μεγάλο διάστημα ακέφαλο η Μέρκελ και ο Σαρκοζί έπαιζαν μπάλα χωρίς αντίπαλο. Λίγους μήνες μετά θα έτρωγαν και τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που εντός και εκτός της χώρας είχε το παρατσούκλι «αμερικανάκι».
Ο Ομπάμα παρακολουθούσε παθητικά- έχοντας να αντιμετωπίσει και τα δικά του εσωτερικά προβλήματα- την επέλαση της Γερμανίας στην διεθνή πολιτική σκακιέρα.
Στο Λευκό Οίκο πιστεύουν πως πίσω από το «στήσιμο» του Στρος Καν βρίσκονται η Κλίντον.
Αν αυτό είναι απλά μια θεωρία συνομωσίας η πραγματικότητα δεν θα το μάθουμε σύντομα. Ακούστε τώρα και μια «άλλη θεωρία συνομωσίας». Αυτή λέει πως το χτύπημα στην Χίλαρυ κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν. Η υπουργός Εξωτερικών δεν γλίστρησε και έπεσε καθώς έπλενε σκάλες. "Χτύπησε" αρκετές χιλιάδες πόδια πάνω από το έδαφος και καθώς επέβαινε στο στρατιωτικό ελικόπτερο που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις της. Οι συνθήκες του «ατυχήματος» παραμένουν άγνωστες και σε μια χώρα που ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιοι βρίσκονται πίσω από την δολοφονία των Κέννεντυ μην περιμένετε άμεσα απαντήσεις.

... end no 5

John Bardopoulos είπε...

http://kourdistoportocali.com/articles/17246.htm no 6
Το γεγονός είναι ότι η Χίλαρυ Κλίντον δεν είναι πλέον εμπόδιο στο δρόμο του Ομπάμα. Η καυτή πατάτα είναι πλέον στην γερμανική καγκελαρία η οποία βλέπει την εκδίκηση του λόμπι του Ομπάμα να πλησιάζει. Η Χίλαρυ είναι εκτός κυκλοφορίας, η σκιά του Σίλβιο απειλεί τον Ομπάμα και ένα νέο πρόσωπο κλειδί για τους Αμερικανούς βρίσκεται στο προσκήνιο. Ο Alexis Tsipras, ο οποίος πριν επιστρέψει στην Αθήνα από την Αργεντινή βρέθηκε για λίγες ώρες σε αμερικανικό έδαφος, είχε «ευαίσθητες» συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο και προετοίμασε ένα ταξίδι στις ΗΠΑ που πολλοί θεωρούν ότι θα γίνει πριν από εκείνο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά!
Ο Alexis Tsipras  που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να βάλει τον Γιώργο Παπανδρέου στο κάδρο της προανακριτικής είναι για τους Αμερικανούς το δυνατό χαρτί στην ανακοπή της γερμανικής επέλασης στην Ελλάδα.


Την ίδια στιγμή ο Πάνος Καμμένος ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση εξαφανίζοντας τους εσωτερικούς του αντιπάλους. Σύμφωνα με πληροφορίες αποκαλύψεις για την θητεία του Μαρκόπουλου στο υπ. Πολιτισμού θα δικαιώσουν τον Πάνο Καμμένο ο οποίος είναι υπέρ της σύμπλευσης με τον Αλέξη Τσίπρα κάτι με το οποίο διαφωνούσε ο Μαρκόπουλος. Απεναντίας ο  Καμμένος δεν κρύβει την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Χρήστου Ζώη η επιστροφή του οποίου στους Ανεξάρτητους Έλληνες θα έδινε νέα δυναμική στο κόμμα.
... end no 6

John Bardopoulos είπε...

http://kourdistoportocali.com/articles/17246.htm no 7


Οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι πολύ σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τα κενά στο οικονομικό του πρόγραμμα θα βρεθεί μπροστά με διαφορά 4-5 ποσοστιαίες μονάδες από την Νέα Δημοκρατία.



Σ΄αυτή την περίπτωση η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων με φιλοαμερικανικό προσανατολισμό είναι κάτι που θα ανέτρεπε τους συσχετισμούς σε βάρος της Γερμανίας, η οποία για ολόκληρο το 2012 είναι καβάλα στο άλογο.



Μείνετε συντονισμένοι…

Παρ 04 Ιαν 2013 | 23:00

end no 7 .. end all


( http://www.debka.com/article/22645/ )

( http://www.defencenet.gr/defence/item/τι-πραγματικά-συνέβη-με-την-χκλίντον-πόσο-βάση-έχουν-οι-θεωρίες-ότι-προσπάθησαν-να-την )

John Bardopoulos είπε...

( http://www.zougla.gr/greece/article/to-epimaxo-kitasma )no1
Στο μέσο περίπου της απόστασης μεταξύ των στενών του Ότραντο και της ακτογραμμής των Ιονίων Νήσων έχει εντοπιστεί μια γεωλογική δομή, τα στοιχεία της οποίας προϊδεάζουν για την ύπαρξη πολύ μεγάλου «ασκού» υδρογονανθράκων κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας. Στη διαγώνιο που ενώνει το Μπάρι με τα παράλια της Ζακύνθου εκτείνεται αυτός ο υποθαλάσσιος ασκός.

Οι Ιταλοί ήδη έχουν «τρυπήσει» το δυτικό άκρο της περιοχής και έχουν ανακαλύψει πετρέλαιο. Είναι εξαιρετικά προσεκτικοί οι επιστήμονες ως προς τις προσδοκίες τους, αφού γνωρίζουν ότι η απόσταση μεταξύ μιας γεωλογικής δομής που προϊδεάζει για ύπαρξη κοιτάσματος και ενός εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος η απόσταση είναι μεγάλη, και πως χρειάζονται πολύχρονες έρευνες, γεωτρήσεις, μετρήσεις και μελέτες ωσότου αντληθεί η πρώτη σταγόνα υδρογονάνθρακα.

Όμως το κονσόρτσιουμ που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και στα «οικόπεδα» όπου εντοπίστηκε ήδη φυσικό αέριο -και προχωρεί στη διαδικασία στησίματος των υποδομών εξόρυξής του, καθώς και σε επενδύσεις σε επίγειες υποδομές για την υποδοχή , την αποθήκευση και τη διακίνηση του προϊόντος- έχει ήδη εκφράσει στις ελληνικές αρχές το ενδιαφέρον του για έρευνες στην περιοχή του Ιονίου.


Όπως εξηγεί στη zougla.gr o ειδικός επί των υδρογονανθράκων Παντελής Παπάζης, πρώην σύμβουλος στα Ελληνικά Πετρέλαια αλλά και στέλεχος διεθνών πετρελαϊκών κολοσσών με μεγάλη πείρα στις εξορύξεις, οι ελληνικές αρχές απέφυγαν να συζητήσουν επί της ουσίας ύστερα από τις κρούσεις του κονσόρτσιουμ της Κύπρου. «Εν ευθέτω χρόνω» απάντησαν οι Έλληνες αρμόδιοι.

Ομολογουμένως το ζήτημα αυτό είναι πολύπλοκο και, από τη στιγμή που κάποιος ομιλεί για υδρογονάνθρακες, αυτομάτως παραπέμπεται σε θέματα γεωπολιτικής και γεωοικονομίας. Επισημαίνεται, ωστόσο, πως η εν λόγω «δομή» μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας επεκτείνεται εντός και των δύο ΑΟΖ, οι οποίες έχουν εδώ και πολύ καιρό οριοθετηθεί μεταξύ Ρώμης και Αθήνας με διακρατική συμφωνία. Οπότε, στην περίπτωση αυτή, τουλάχιστον δεν υφίσταται ζήτημα οριοθέτησης ζωνών αποκλειστικής εκμετάλλευσης.

Ζήτημα που, αντιθέτως, υφίσταται ως προς την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, Ελλάδας και Αιγύπτου, καθώς και μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης. Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι εκκρεμεί η υπογραφή συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Τιράνων και Αθηνών.


(Η απόσταση μεταξύ Ιονίων Νήσων και στενών του Ότραντο διακρίνεται στο "μεγάλο τετράγωνο")

Ο κ. Παπάζης, αν και συντηρητικός ως προς τις εκτιμήσεις του, επιμένει πως, αν και εφόσον εντοπιστεί εκμεταλλεύσιμος ασκός υδρογονανθράκων στην επίμαχη περιοχή, τότε ο όγκος ενός τέτοιου κοιτάσματος θα είναι εξαιρετικά σημαντικός. «Καμία σχέση με τα κοιτάσματα που ερευνώνται αυτήν τη στιγμή στο Κατάκολο, στον Πατραϊκό και στην Ήπειρο» επισημαίνει ο κ. Παπάζης, δικαιολογώντας έτσι το αυτονόητο ενδιαφέρον των πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου, στα ανοιχτά της Κύπρου. Επιμένει, επίσης, ότι στην Ελλάδα ελάχιστοι επιστημονικά επαρκείς παράγοντες διαθέτουν και κάποιες ειδικές γνώσεις επί των υδρογονανθράκων. Όχι τόσο ως προς τη θεωρητική προσέγγιση των ζητημάτων - «τέτοιοι υπάρχουν πολλοί», σημειώνει με νόημα, προσθέτοντας ειρωνικά: «Για να εντοπίζουν κοιτάσματα freddoccino και όχι πετρελαίου». Ο κ. Παπάζης αναφέρεται σε ειδικούς επιστήμονες που γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει εντοπισμός, εξόρυξη, μεταφορά κ.λπ. των υδρογονανθράκων, τις δυσκολίες και τις τεχνικές λεπτομέρειες που συνιστούν το πλαίσιο εκμετάλλευσης ενός τέτοιου κοιτάσματος.

Παρακολουθείστε στο video που ακολουθεί την συζήτηση του Παντελή Παπάζη με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Άγνωστος Μ» από την τηλεόραση της Ζούγκλας, η οποία διεξήχθη την Πέμπτη που μας πέρασε και επικεντρώθηκε στο επίμαχο ζήτημα.

John Bardopoulos είπε...

( http://www.zougla.gr/greece/article/to-epimaxo-kitasma )no 2


Ποια είναι η Επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων


Η Σοφία Σταματάκη
Ορίστηκε, με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελου Λιβιεράτου η Επιτροπή που θα αναλάβει την αξιολόγηση των προσφορών που υπεβλήθησαν προχθές για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα (Ιωάννινα, Πατραϊκός Κόλπος και Κατάκολο). Έργο της Επιτροπής είναι:

α) Η υποστήριξη της αρμόδιας Υπηρεσίας του ΥΠΕΚΑ στη διαδικασία παραχώρησης δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σύμφωνα με την Πρόσκληση.

β) Η αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν με βάση τα κριτήρια της Πρόσκλησης.

γ) Η διεξαγωγή διαπραγμάτευσης με τους υποψήφιους, οι οποίοι πληρούν τις απαιτήσεις της Πρόσκλησης, για την/τις παραχωρήσεις δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

δ) Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της διαπραγμάτευσης, η εισήγηση προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ, δια μέσου της Διεύθυνσης Πετρελαϊκής Πολιτικής, για τις παραχωρήσεις δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση πρόεδρος της Επιτροπής ορίσθηκε ο Κ. Μαθιουδάκης, Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ με αναπληρώτρια την Σ. Σταματάκη, Καθηγήτρια ΕΜΠ.

Μέλη είναι οι: Αντώνιος Βαφείδης, Γεωφυσικός, Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Γρηγόριος Τσόκας, Γεωφυσικός, Καθηγητής ΑΠΘ, Ευάγγελος Παπαθανασίου, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ, με αναπληρώτρια την Καλλιόπη Πάγκου Βιολόγο-Ωκεανογράφο, Χαράλαμπος Τσουτρέλης, Καθηγητής Μεταλλευτικής ΕΜΠ, Θεόδωρος Πανάγος, Νομικός, πρ. Αντιπρόεδρος ΡΑΕ, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Καθηγητής Γεωλογίας ΑΠΘ, Χρήστος Αρώνης, Μηχανικός Μηχανολόγος, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Διδάκτωρ Νομικής, Αθανάσιος Ζαχαρόπουλος, αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης Πετρελαϊκής Πολιτικής του ΥΠΕΚΑ, με αναπληρωτή του τον Ιωσήφ Αθανασιάδη, υπάλληλο της ίδιας Δ/νσης, Αντώνιος Αγγελόπουλος, Γεωλόγος, Αλεξάνδρα Σδούκου, νομική σύμβουλος ΥΠΕΚΑ, Αναστασία Στρατή, εμπειρογνώμονας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Ευαγγελία Σιοτρόπου, Αντισυνταγματάρχης, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, Σπυρίδων Μπέλλας, Δρ Γεωλόγος, Αλέξανδρος Κουλίδης, Χημικός Μηχανικός της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και Μάρκος Λουκογιαννάκης, Γεωφυσικός, Γενικός Δ/ντής ΣΕΒ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013, 21:00

John Bardopoulos είπε...

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=187445&catid=9


Εκτενή συζήτηση για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Ελλάδα και την περιοχή μας, είχε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντησή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με το βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Έρικ Ρούμπιν, τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Κρίστοφερ Σμαρτ, καθώς και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξαν «σημεία συμφωνίας και διαφωνίας», με ταύτιση απόψεων και «κοινή διαπίστωση» ότι το πρόγραμμα λιτότητας δεν οδηγεί στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης, η Ελλάδα δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη και ότι η Γερμανία επιμένει σε επικίνδυνες πολιτικές.

Κατά τη συνάντηση έγινε «ουσιαστική ανταλλαγή» απόψεων στα ζητήματα της οικονομίας, της ΑΟΖ και της εξωτερικής πολιτικής. Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, παρουσίασε με «ξεκάθαρες τοποθετήσεις» τις θέσεις του για την εξάπλωση της βίας στην Ελλάδα, για τη Χρυσή Αυγή και τον αντισημιτισμό, χωρίς οι συνομιλητές του να δώσουν συνέχεια στα θέματα αυτά, εμφανιζόμενοι ικανοποιημένοι για τις θέσεις που διατύπωσε ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τις απόψεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, τις διαφορές με την πΓΔΜ, ενώ υπογράμμισε επίσης το κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας μας για αξιοποίηση της ΑΟΖ προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, σημειώνοντας την αντίθεσή του περί «συμψηφισμού» με το χρέος της χώρας.

Τέλος, επισήμανε τις «δημοκρατικές παραδόσεις» του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας στους Αμερικανούς συνομιλητές του ότι μπορεί ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή να εμφανίζεται αποδυναμωμένος λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά η χώρα μας έχει να διαδραματίσει ένα «σημαντικό ρόλο», στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τη «συνέχεια και τη συνέπεια» στην εξωτερική πολιτική.

John Bardopoulos είπε...

http://www.left.gr/article.php?id=21786
no 1

Ημερομηνία: 22/01/2013

Ομιλία του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, στο Ινστιτούτο Brookings

Κυρίες και κύριοι,

Αποτελεί τιμή και ξεχωριστή χαρά για εμένα να βρίσκομαι σήμερα στο Brookings:

• Ένα ίδρυμα με ισχυρή παράδοση στις τεκμηριωμένες συζητήσεις.
• Ένα ίδρυμα που μπορεί να καταλάβει τι διακυβεύεται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σήμερα.

Όταν ήμουν μικρός, θυμάμαι τους μεγαλύτερούς μου να μου λένε ότι αν η Αμερική αρπάζει ένα κρύωμα, η Ελλάδα κρεβατώνεται με πνευμονία.

Σήμερα, ακούω ότι κάποιοι από τους πολιτικούς σας προειδοποιούν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να τους ακούσει αν δε θέλει να γίνει… Ελλάδα.


Ένα πράγμα είναι σαφές: οι χώρες μας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές και σε μέγεθος και σε δομές. Ξέρουμε επίσης ότι υπάρχουν σκιές και προβλήματα του παρελθόντος τα οποία θέλουμε να υπερβούμε.

Υπάρχουν όμως και δεσμοί ισχυροί οι οποίοι σε ένα παγκοσμιοποιημένο τοπίο, γίνονται όλο και ισχυρότεροι.

Διότι η δική μας καταστροφή αφορά και εσάς.


Ένα πράγμα που ως Έλληνας παρατηρώ περπατώντας στους δρόμους σας, είναι ότι η Αμερική δεν βρίσκεται στην κατάσταση κατάθλιψης την οποία δυστυχώς η χώρα μου βιώνει σήμερα. Δεν είδα κλειστά καταστήματα, βλοσυρά πρόσωπα, σημάδια απελπισίας παντού.


• Η Αμερική απέφυγε την κατάθλιψη μετά το 2008.
• Προφανώς και εσείς πληρώσατε ένα βαρύ τίμημα μετά την Κρίση του 2008.
• Η οικονομία σας εξακολουθεί να δυσκολεύεται να ανακάμψει.
• Το ποσοστό απασχόλησης σας είναι ακόμα οδυνηρά χαμηλό.
• Ο λαός σας είναι ακόμα ανήσυχος.
• Εκατομμύρια κόσμου ακόμα δυσκολεύεται να κερδίσει τα προς το ζην.
• Σχεδόν όλος ο κόσμος παραμένει θυμωμένος με όλους όσοι προκάλεσαν τόσο πόνο.
• Αλλά την κατάθλιψη την αποφύγατε.

John Bardopoulos είπε...

no 2

Σε αντίθεση, η Ελλάδα βιώνει μια βαθιά κατάθλιψη. Και λέγοντας αυτό δεν εννοώ βαθιά ύφεση. Εννοώ κατάθλιψη.

Θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής.

Είναι για εμάς σαφές ότι η ελληνική οικονομία και ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός είχαν τα δικά τους ενδογενή προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα είναι δομικά και έχουν βαθιές ρίζες.

Δεν δημιούργησαν όμως την κρίση στην Ελλάδα. Η κρίση δεν είναι ελληνική. Δεν προκάλεσαν την κρίση αλλά την επιδείνωσαν.

Και επιτρέψτε μου να πω ότι ο ελληνικός λαός είναι λαός εργατικός. Δυστυχώς όμως συκοφαντήθηκε από την πολιτική του ηγεσία.


Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα

• Ακόμα και οι υγιείς επικερδείς επιχειρήσεις χρεοκοπούν.


• Νέοι άνθρωποι υψηλής κατάρτισης με διδακτορικά από Αμερικανικά και Βρετανικά Πανεπιστήμια, δεν μπορούν να βρουν εργασία.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν υπάρχει ένα τέλος σε αυτή τη δίνη;

Η βασική απάντηση είναι διότι το πιστωτικό σύστημα έχει σταματήσει να λειτουργεί και το κράτος αντί να βοηθά υπονομεύει δυνατότητες ανάπτυξης.

Οι τράπεζές μας δεν μπορούν ούτε να δανειστούν ούτε να δανείσουν. Την ίδια στιγμή:


• Το χρεοκοπημένο κράτος μας δανείζεται χρήματα από την Ευρώπη και το ΔΝΤ εκ μέρους των τραπεζών, αλλά αυτά τα κεφάλαια εξαφανίζονται στις μαύρες τρύπες των τραπεζών.


• Η βιομηχανία μας και ο τομέας των υπηρεσιών μας κείται σε ερείπια ενώ το κράτος επιτίθεται στα μειωμένα εισοδήματα εκείνων που ακόμα εργάζονται για να καλύψουν τα ελλείμματα του.

• Μόνο που δεν μπορεί να το επιτύχει αυτό καθότι το δημόσιο χρέος μας αυξάνεται ενώ το εθνικό εισόδημα από το οποίο το χρέος πρέπει να αποπληρωθεί μειώνεται γρήγορα.

Και αυτός ο φαύλος κύκλος περιστρέφεται όλο και πιο γρήγορα.

Υπουργοί της Κυβέρνησης ομολογούν ιδιωτικά ότι κι εκείνοι σκέφτονται ότι οι πολιτικές τους εντείνουν την κρίση -προσθέτοντας ότι δεν έχουν εναλλακτική- ότι αυτές οι πολιτικές τους επιβάλλονται από την Ευρώπη.

John Bardopoulos είπε...

no 3

Κάθε φορά που η Ελληνική κυβέρνηση κάνει άλλη μια αισιόδοξη ανακοίνωση οι άνθρωποι το συγκρίνουν με την καταστροφή που βλέπουν γύρω τους και χάνουν κάθε πίστη ότι αυτοί οι οποίοι οδηγούν το έθνος ξέρουν τι κάνουν.

Φοβούμαι πως για πολλούς οικονομολόγους αλλά και φοιτητές στον τομέα της Δημόσιας Πολιτικής η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα εργαστήριο πολιτικών λιτότητας.

• Αν θέλετε να δείτε με ποιο τρόπο η εφαρμογή προκυκλικών οικονομικών πολιτικών καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό, μετατρέποντας μία ύφεση σε βαθειά Κρίση, ελάτε στην Ελλάδα.


• Αν θέλετε να δείτε με ποιο τρόπο η επιβολή του μεγαλύτερου προγράμματος δημοσιονομικής πειθαρχίας εν καιρώ ειρήνης, αποτυγχάνει ως προς την αντιμετώπιση της κρίση χρέους, ελάτε στην Ελλάδα.


• Εάν θέλετε να δείτε με ποιο τρόπο η κλεπτοκρατία καταφέρνει να παραμείνει στην εξουσία έχοντας καταστρέψει ένα ολόκληρο έθνος, ελάτε στην Ελλάδα.

Η επικρατούσα άποψη είναι ότι ο κύκλος της ύφεσης που σας περιγράφω ξεκίνησε εξαιτίας του υπερδανεισμού του Ελληνικού κράτους κατά την περίοδο που προηγήθηκε του Κραχ του 2008. Αυτό δεν είναι αναληθές.

Ωστόσο από πλευράς ανάλυσης δεν βοηθά στην προσπάθεια μας να κατανοήσουμε τα αίτια της κρίσης. Είναι κάπως σαν να λέμε ότι ένας ασθενής που πάσχει από καρκίνο πονάει. Αυτό μπορεί πράγματι να ισχύει όμως η συγκεκριμένη παρατήρηση δεν μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς προκάλεσε τον καρκίνο, τι τύπο καρκίνου ή ποια θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην ίασή του. Το χρέος, όπως και ο πόνος, είναι το σύμπτωμα ενός βαθύτερου προβλήματος.

Εάν δεν με πιστεύετε ότι το χρέος δεν είναι η αιτία της κρίσης, σκεφτείτε το παράδειγμα της Ιρλανδίας. Ή της Ισπανίας. Τα επίπεδα του δημοσίου χρέους τους το 2008 ήταν χαμηλότερα από αυτά της Γερμανίας. Οι κρατικοί προϋπολογισμοί τους ήταν πλεονασματικοί, εν αντιθέσει με αυτόν της Γερμανίας ο οποίος ήταν ελλειμματικός. Και παρόλα αυτά η Ιρλανδία και η Ισπανία βρέθηκαν στον ίδιο φαύλο κύκλο με την Ελλάδα: περικοπές μισθών, μείωση της ζήτησης, αύξηση της ανεργίας, μετανάστευση, απογοήτευση. Γιατί;


John Bardopoulos είπε...

no 4


Ο λόγος είναι, βέβαια, ότι οι χώρες μας είναι μέρος μιας άσχημα σχεδιασμένης Νομισματικής Ένωσης. Μιας νομισματικής ένωσης που έκανε δύο πράγματα:


• Αφαίρεσε από τις οικονομίες μας την ικανότητα να απορροφήσουν ένα σοκ, σε περίπτωση που μας χτυπήσει μια παγκόσμια ή περιφερειακή κρίση.


• Και φρόντισε ώστε, όταν ήρθε το σοκ, να είναι πολύ, πολύ μεγαλύτερο! Γιατί μεγαλύτερο; Επειδή, κατά τη διάρκεια των «καλών εποχών», η νομισματική μας ένωση οδήγησε σε γιγαντιαίες ροές κεφαλαίων από τις πλεονασματικές χώρες στις ελλειμματικές μας χώρες. Οι ροές δημιούργησαν φούσκες που, με τη σειρά τους, δημιούργησαν την εντύπωση της ανάπτυξης (μεγέθυνσης) και της προόδου.


• Στην Ισπανία, τα χρήματα που προέρχονταν από τη Γερμανία και αλλού ήταν δανεισμένα από ιδιώτες-επενδυτές. Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν, οι άνθρωποι δανείστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τις τράπεζες για να τα αγοράσουν, οι τιμές στη συνέχεια πήγαν ακόμα πιο ψηλά, οι άνθρωποι αισθάνθηκαν πλούσιοι, ξόδεψαν περισσότερο και, ως εκ τούτου, η ισπανική οικονομία αναπτύχθηκε γρήγορα στις πλάτες του ιδιωτικού χρέους.


Στην Ελλάδα, τα χρήματα από τη Γερμανία και αλλού ήταν δανεισμένα από το κράτος, το οποίο τα έδωσε στη συνέχεια στους ιδιώτες-επενδυτές για την κατασκευή δρόμων, Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.


Την ίδια στιγμή, η φοροδιαφυγή και οι φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους, δεν επέτρεψαν έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.


Όταν οι χρηματοπιστωτικές αγορές κατέρρευσαν το 2008, τόσο η Ισπανία όσο και η Ελλάδα ήταν στο δρόμο προς την καταστροφή. Στην Ισπανία, όπως και στην Ιρλανδία, η αγορά ακινήτων κατέρρευσε, οι τιμές έπεσαν, οι άνθρωποι κατέληξαν με σπίτια που άξιζαν λιγότερο από ό,τι τα δάνεια τους, πολλοί χρεοκόπησαν. Όταν οι τράπεζες άρχισαν να έχουν πρόβλημα, το κράτος παρενέβη και ενέγραψε τις απώλειές τους στα βιβλία του. Με τον τρόπο αυτό, τόσο οι τράπεζες όσο και το κράτος χρεοκόπησαν.

Στην Ελλάδα, το κράτος χρεοκόπησε άμεσα, δεδομένου ότι ήταν αυτό που είχε δανειστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Στη συνέχεια, οι τράπεζες που είχαν δανείσει το κράτος επίσης χρεοκόπησαν. Στη συνέχεια, οι επενδυτές χρεοκόπησαν. Σύντομα, ολόκληρη η χώρα είχε καταρρεύσει.

Δεδομένης της δομής της ευρωζώνης, όπου τα κράτη, χωρίς μία Κεντρική Τράπεζα από πίσω τους, έπρεπε να βάλουν πλάτη στην πτώχευση των τραπεζών, και όπου οι τράπεζες έπρεπε να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση των χρεωκοπημένων κρατών, ήταν αναπόφευκτο ότι η θανάσιμη αγκαλιά μεταξύ αφερέγγυων τραπεζών και αφερέγγυων κρατών θα οδηγούσε σε φαινόμενο ντόμινο.

John Bardopoulos είπε...

no 5

Σε εκείνο το σημείο, η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε να δει κατάματα τα διαρθρωτικά ρήγματα στην καρδιά της νομισματικής ένωσης.


• Αποφάσισαν ότι ήταν καλύτερα να προσποιούνται ότι αυτό είναι απλώς μια κρίση δημόσιου χρέους, από το να παραδέχονταν ότι έχουν σχεδιάσει μια νομισματική ένωση-έκτρωμα.


• Αποφάσισαν να επιβάλουν λιτότητα σε υπό κατάρρευση οικονομίες, εξασφαλίζοντας έτσι ότι ο ρυθμός της κατάρρευσης θα επιταχυνθεί.


• Με τον τρόπο αυτό, επέφεραν μια ύφεση που δεν ήταν απαραίτητο να έχουμε..


• Και επιμένουν ακόμα σε αυτό.


• Με τεράστιο ανθρώπινο κόστος.


• Και με ένα φοβερό κόστος για τη δημοκρατία.

Λοιπόν, κυρίες και κύριοι, στέκομαι μπροστά σας και ντρέπομαι βαθιά αλλά θα πω ότι κανένα από αυτά τα μαθήματα δεν το έχει πάρει η Ευρώπη.


Ένα άλλο πράγμα που μας έχει διδάξει η κρίση του 1929 είναι ότι, εάν η πολιτική τάξη αποτύχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτής της κατάρρευσης, και η οικονομική κάμψη μετατραπεί σε ύφεση, οι Ναζί θα βρεθούν σύντομα στο Κοινοβούλιο.

Και στο Κοινοβούλιο της χώρας μου, είμαστε υποχρεωμένοι κάθε μέρα να καθόμαστε απέναντι από μια πτέρυγα των Ναζί κακοποιών που προωθούν τον αντισημιτισμό και χαιρετούν όπως ο Αδόλφος Χίτλερ.


Επειδή ανέφερα την περίοδο μεσοπολέμου, τη Μεγάλη Ύφεση, είναι ενδιαφέρον για μένα να συγκρίνουμε την Κεντρική μας Τράπεζα , την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τη Fed (Την Ομοσπονδιακή τράπεζα), εδώ στην Ουάσιγκτον.


Το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Κεντρικής σας Τράπεζας, κ. Ben Bernanke, έκανε την ακαδημαϊκή εργασία του, μελετώντας την Μεγάλη Ύφεση, είναι σημαντικό. Μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Fed έχει συμπεριφερθεί τόσο διαφορετικά από την ΕΚΤ.


Αν συγκρίνει κανείς τη γλώσσα που χρησιμοποιείται από τον κ. Bernanke κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών με εκείνη των τραπεζιτών της Κεντρικής μας Τράπεζας, θα εντοπίσει τη διαφορά. Η Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης, η Κεντρική μας Τράπεζα, φαίνεται ανέγγιχτη από την οικονομική κρίση που εξελίσσεται κάτω από τη μύτη της. Αν οι κεντρικοί τραπεζίτες μας είχαν περάσει λίγο περισσότερο από το χρόνο τους μελετώντας την Μεγάλη Ύφεση, τα πράγματα μπορεί να ήταν διαφορετικά

Επιμένοντας για ένα λεπτό στο θέμα της Μεγάλης Ύφεσης , επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω την ευφυή επισήμανση του Φραγκλίνου Ρούσβελτ ότι, σε μια εποχή ύφεσης, το χειρότερο που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος. Στη χώρα μου, λες και ήθελαν να αποδείξουν ότι έχει δίκιο ο Roosevelt, προς όφελός τους, οι κλεπτοκράτες αγωνίζονται να παραμείνουν στην εξουσία διασκορπίζοντας το φόβο. Το φόβο για την εναλλακτική λύση στην κυριαρχία τους. Το φόβος για εμάς. Το φόβο για την Αριστερά που εκπροσωπώ εδώ σήμερα.

John Bardopoulos είπε...

no 6

Υπάρχει κάτι να φοβηθεί κανείς από την Αριστερά στην Ελλάδα; Με ποιο τρόπο είμαστε ριζοσπαστικοί; Οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την ευρωζώνη, θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση, ότι η Ελλάδα θα γίνει μια νέα Βόρεια Κορέα.

Αυτό είναι κινδυνολογία στα χειρότερά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα μου, δε θέλει τίποτα από αυτά. Ήμασταν πάντα, και πάντα θα παραμείνουμε, ένα ευρωπαϊκό κόμμα.
Το ότι πιστεύουμε ότι η Ευρώπη έχει χάσει το δρόμο της, και ότι επιβάλλει απάνθρωπες πολιτικές στους ίδιους τους λαούς της, δε μπορεί να θεωρηθεί αντι-ευρωπαϊκό. Πρέπει η πολιτική μας να ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης. Και στην ιδέα ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και πρέπει να το υπερασπιστούμε από τη Μεγάλη Ύφεση που εξαπλώνεται και η οποία απειλεί όχι μόνο εμάς τους Ευρωπαίους, αλλά και ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Θέλουμε να σταματήσουμε τον κατακερματισμό της Ευρώπης. Και αυτό σημαίνει να αντισταθούμε στις σημερινές πολιτικές της Ευρώπης.

Επιτρέψτε μου να το πω αυτό ξεκάθαρα: ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει αποδοχή ηλίθιων και απάνθρωπων πολιτικών που μας υπαγορεύονται από τούς σημερινούς, αυτοκαταστροφικούς ιθύνοντες της Ευρωζώνης. Όχι! Πράγματι, κατά την άποψή μου, προκειμένου να παραμείνουμε μακροπρόθεσμα στην Ευρωζώνη, πράγματι προκειμένου η Ευρωζώνη να επιβιώσει, χρειαζόμαστε μια αλλαγή σχεδίου. Χρειαζόμαστε μια ορθολογική επανεκτίμηση της στρατηγικής μας για την καταπολέμηση της κρίσης. Όχι σε ελληνικό επίπεδο. Στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά αυτή η νέα στρατηγική δεν θα έρθει μέχρις ότου και εκτός εάν ένα κόμμα όπως το δικό μας φωνάξει στις Βρυξέλλες: Φτάνει πια!

Αυτό που λέμε είναι ότι η συμφωνία αυτή παραβιάζεται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα. Η δανειακή σύμβαση θα γίνει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης.
Αλλά το Μνημόνιο της λιτότητας είναι ήδη νεκρό.

Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω ότι δεν είναι δουλειά του ΔΝΤ να προβλέψει τι θα συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε χωρίς τέτοια σχόλια που υπονομεύουν τη σταθερότητα της οικονομίας ακόμη περισσότερο.

Ωστόσο, χαιρετίζω την προειδοποίηση για Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Βερολίνο ότι η συμφωνία αυτή έχει ξεπεραστεί από την πραγματικότητα.

Ότι είναι αδύνατον να εφαρμοστεί με επιτυχία, ακόμα και αν ο Σύριζα πείσει κάθε Έλληνα, κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνόπουλο να ξυπνάει και να κοιμάται σε καθημερινή βάση με την πρόθεση να την τηρεί.


Βλέπετε, πρόκειται για μια συμφωνία που έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους της οικονομίας. Και για το λόγο αυτό, η επίμονη εφαρμογή της συμφωνίας αυτής έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους του ανθρωπισμού.


Έτσι, αν οι ριζοσπαστικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν στο να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Και αν δεν πρόκειται να σκίσει τις συμφωνίες μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι σημαίνει η ετικέτα μας ως Ριζοσπαστικής Αριστεράς;

Σημαίνει ότι το είμαστε έτοιμοι για ριζικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερό περιβάλλον δικαιοσύνης, αναδιανομής του πλούτου, και επενδύσεων.

John Bardopoulos είπε...

no 7

Σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να επιμένουμε ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται νέα θεμέλια.


Σημαίνει ότι δεν θα αποδεχτούμε την ευρωπαϊκή μετενσάρκωση του Χέρμπερτ Χούβερ να στοιχειώνει τους λαούς της Ευρώπης.

Σημαίνει ότι θα αντιταχθούμε σε κάθε προσπάθεια να εξηγηθεί η κρίση του ευρώ, με το σχήμα “Οι τζίτζικες του Νότου ξόδεψαν υπερβολικά χρησιμοποιώντας τα μυρμήγκια του Βορρά ως εγγυητές”.


Σημαίνει ότι συνεχίσουμε να εξηγούμε ότι η κρίση του ευρώ συνέβη επειδή οι τζίτζικες της Γερμανίας και της Ελλάδας έκαναν πάρτυ πριν από το 2008, κερδίζοντας εις βάρος των σκληρά εργαζόμενων μυρμηγκιών τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα.


Και όταν συνέβη το κραχ, οι τζίτζικες της Γερμανίας και της Ελλάδας απαίτησαν ότι τις απώλειές τους θα τις πληρώσουν τα μυρμήγκια της Γερμανίας και της Ελλάδα.


Σημαίνει ότι θα απαιτήσουμε ένα Νέο Σύμφωνο (new deal) για την Ευρώπη, που θα κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνατότητες της Ηπείρου ενάντια στη φτώχεια και την απελπισία.


Τον περασμένο Ιούνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ τινάχθηκε από το 4 στο 27% αλλά δεν ήταν πρώτο κόμμα.Πολλοί από εσάς πρέπει να έχετε ακούσει την προπαγάνδα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα επικίνδυνα άπειρο.


Σήμερα, στέκομαι εδώ, μπροστά σας, έτοιμος να απαντήσω στις ερωτήσεις σας, και υπερήφανος να πω:

Ναι, είμαστε άπειροι στο να συνάπτουμε σκιερές συμφωνίες με τους κλεπτοκράτες και τους ολιγάρχες. Ναι, είμαστε άπειροι στη συγκάλυψη σκανδάλων δωροδοκίας, όπως το διαβόητο σκάνδαλο της Siemens. Όπως το σκάνδαλο απόκρυψης της λίστας Λαγκάρντ. Ναι είμαστε άπειροι. Ναι, δεν έχουμε στο ενεργητικό μας καμία υπογραφή δανειακής σύμβασης που αντιβαίνει στη λογική της μακροοικονομίας. Ναι, οι σκέψεις μας είναι σαφείς και τα χέρια μας είναι σταθερά. Και, πάνω απ 'όλα, είναι καθαρά.


Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, το μήνυμά μου σε αυτό το κοινό, εδώ στο Brookings, είναι ότι το κόμμα μας θέλει να καθιερώσει έναν αμοιβαία επωφελή διάλογο με καλοπροαίρετους, προοδευτικούς στοχαστές από την δική σας πλευρά του Ατλαντικού.

Θέλω να σας πω ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα, ακόμη και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, σας θεωρούν συνοδοιπόρους στην πολύπλευρη, αλλά σημαντική επιχείρηση για την αποκατάσταση της ευημερίας και της ελπίδας στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Ο υπόλοιπος κόσμος, έχοντας σημειώσει τεράστια πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες, παρακολουθεί εμάς τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς με αγωνία. Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε όπως ακριβώς δεν πρέπει να απογοητεύσουμε τους ίδιους τους λαούς μας.


Πρέπει να αποδείξουμε όλοι μαζί ότι η ανθρωπότητα έχει γίνει σοφότερη από τις καταστροφές που έχει ζήσει στο παρελθόν.

Σας ευχαριστώ

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα