Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Μετά τις εκλογές και σε πορεία για τις επόμενες ... 9

Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης και τα Μνημόνια...

Της Ζέζας Ζήκου

Απο εδω

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_03/06/2012_445139

Η γνωστή τραγική κατάληξη της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, την οποία οι δυνάμεις της Αντάντ μετά το 1918 επέβαλαν (μαζί με τους ταπεινωτικούς όρους των συνθηκών των Βερσαλλιών) στην ηττημένη Γερμανία, δίδαξε στην ανθρωπότητα πολλά πράγματα. Κυρίως, όμως, δίδαξε ότι η κοινωνία βιώνει την έξωθεν επιβολή όρων ως ταπείνωση και ότι η κοινωνική δυσφορία μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία, όταν στην ταπείνωση προστίθεται και αναποτελεσματικότητα, που οδηγεί σε εξαθλίωση (π.χ. από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης στο οικονομικό κραχ του 1929).

Με το ιστορικό αυτό δίδαγμα, επομένως, άνετα μπορεί κανείς να κατανοήσει τη σημασία της οικονομικής τραγωδίας που επέφεραν στην πατρίδα μας τα Μνημόνια. Σε συνδυασμό με τη βαθιά ύφεση και ανεργία -την οποία ασφαλώς διευρύνει και επιτείνει- καθώς και την τιμωρητική διάθεση διαφόρων ανιστόρητων τεχνοκρατών ή πολιτικών παραγόντων εμπλεκομένων στην εφαρμογή του, ευεξήγητα βιώνεται ως τερατούργημα από την ελληνική κοινωνία.

Βεβαίως, ο αστικός (μου) πολιτισμός επιβάλλει να αποδεχθώ την τήρηση των δεσμεύσεων και την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων. Πράγματι, το περίφημο ρωμαϊκό «οι συμβάσεις είναι τηρητέες» ή «pacta sunt servanda», από το οποίο άντλησαν ο αστικός πολιτισμός και η αστική ηθική, δεν είναι μόνο ένας ηθικός κανόνας. Θεμελιώνοντας το αξιόπιστο των συναλλαγών και των πιστωτικών δραστηριοτήτων, δημιουργεί δανειοληπτική ικανότητα και γίνεται η βάση της ανάπτυξης. Αλλά τα Μνημόνια στερούνται στοιχείων του αστικού πολιτισμού· καθώς έχουν καταστρέψει τις σχέσεις της κοινωνίας μας με τον πυρήνα του αστικού πολιτισμού, την αξιοπιστία.

Ομως, οι Γερμανοί μπορούν να σταθούν μια στιγμή και να σκεφτούν τη δική τους ιστορία. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Σύμμαχοι θυμήθηκαν τις καταστροφικές συνέπειες των γερμανικών αποζημιώσεων μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ολόκληρο το δημόσιο χρέος των ναζί, που αντιστοιχούσε σε πάνω από το 600% του γερμανικού ΑΕΠ, παραγράφηκε. Το προϋπάρχον απλήρωτο χρέος από την περίοδο της Βαϊμάρης περιορίστηκε σε ένα κλάσμα του αρχικού ποσού. Οι διεκδικήσεις παλαιών χρεών διαχωρίστηκαν αυστηρά από τα ταμεία για τη γερμανική ανοικοδόμηση. Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία αποπλήρωσε τελικά το τελευταίο μέρος τους μόλις το 2010.

Η Γερμανία ασφαλώς ζούσε πολύ πάνω από τις δυνατότητές της τη ναζιστική περίοδο, ενώ λεηλάτησε και την υπόλοιπη Ευρώπη. Ομως, οι Αμερικανοί όχι μόνο συμφώνησαν να παραγράψουν παλαιά χρέη, αλλά έδωσαν στους Γερμανούς εκατομμύρια δολάρια με το σχέδιο Μάρσαλ.

Η ίδια η Γερμανική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία μετά το 1989 δεν καταδίκασε την πρώην Ανατολική Γερμανία σε λιτότητα για να διορθώσει τη σαθρή κομμουνιστική οικονομία της. Αντιθέτως, ο καγκελάριος Χέλμουτ Κολ επέτρεψε στους Ανατολικογερμανούς να ανταλλάξουν τα σχεδόν άνευ αξίας ανατολικογερμανικά μάρκα με γερμανικά στην πληθωριστική ισοτιμία 1 προς 1 και στη συνέχεια διέθεσε το ισόποσο άνω του ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ για την ανόρθωση της ανατολικής οικονομίας. Αν οι Σύμμαχοι και αργότερα η κυβέρνηση της ίδιας της Γερμανίας είχαν εφαρμόσει αυτό που κηρύσσουν τώρα οι Γερμανοί, η Γερμανία θα ήταν σήμερα πολύ φτωχότερη.

Η Γερμανία κερδίζει λίγα και η Ευρώπη πρόκειται να χάσει πολλά καταδικάζοντας εμάς τους Ελληνες στη φτώχεια ως τιμωρία για το αμαρτωλό παρελθόν μας. Η φράου Μέρκελ οφείλει, λοιπόν, να μιμηθεί το πνεύμα του μακροοικονομικού ελέους των Συμμάχων μετά το 1945 και τη δυτικογερμανική γενναιοδωρία προς τους Ανατολικογερμανούς εξαδέλφους τους μετά το 1989.

Η Ελλάδα δεν είναι ηττημένη σε κάποιο πόλεμο. Αλλά η μετατροπή της χώρας μας σε άτυπο προτεκτοράτο έχει γελοιοποιήσει κάθε ιδέα θεσμικής ισοτιμίας στην Ευρωζώνη. Η ταπείνωση... είναι η πιο υποτιμημένη δύναμη στην πολιτική. Οι άνθρωποι θα αφομοιώσουν τις δυσκολίες, την πείνα και τον πόνο. Ομως, τα πιο ανθρώπινα αισθήματα της αναζήτησης αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης δεν απορρέουν από συγκεκριμένες ιδεολογίες...

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως η Γερμανία δεν φοβάται ότι θα ζητήσουμε πραγματικά Επανορθώσεις. Επειδή, εμείς πειθήνια δεν το κάνουμε... Εχει άδικο, λοιπόν, η προπαγάνδα της Γερμανίας, από την εποχή του Φαλμεράιερ, να μας παρουσιάζει σαν «εμποράκους Λεβαντίνους» που κάνουν «ντόρο» για να πάρουν δήθεν «κάτι»;

Σήμερα, και στο αμέσως προσεχές μέλλον, η μνήμη της γερμανικής συμπεριφοράς και ευθύνης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αναμοχλεύεται στο μυαλό κάθε νοήμονος ανθρώπου (άρα και του δικαστή) εξαιτίας της σύγχρονης μορφής ηγεμονίας που ασκεί η Γερμανία στην Ευρώπη. Το Διεθνές Δικαστήριο, με την καταδικαστική για την Ιταλία πρόσφατη απόφασή του, μάλλον όχι εσκεμμένα φαίνεται ν’ ανοίγει τον δρόμο για συνέχιση των δικαστικών ενεργειών των θυμάτων στις συγκεκριμένες υποθέσεις (αιχμαλωσία Ιταλών πολιτών, σφαγή στο Δίστομο).

_______

Οταν οι Αμερικανοί έχτιζαν την Ελλάδα

Το Δόγμα Τρούμαν και το Σχέδιο Μάρσαλ μέσα από τα αρχεία του υπουργείου Εξωτερικών. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2011, 05:45

Απο εδω

http://www.tovima.gr/books-ideas/article/?aid=418981

Το Σχέδιο Μάρσαλ είναι ιστορικός σταθμός στη μεταπολεμική εξέλιξη της Ελλάδας και αποτελεί πραγματική συμβολή στην αξιολόγηση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών επιπτώσεων που προκάλεσε στη χώρα η έκδοση των σχετικών διπλωματικών εγγράφων από την Υπηρεσία Διπλωματικών και Ιστορικών Αρχείων του υπουργείου Εξωτερικών- πριν από περίπου δέκα χρόνια στα ελληνικά και τώρα, μια επιλεκτική σύνθεση, στα αγγλικά.

Εχουν γραφεί πολλά βιβλία και από πολλούς για την περίοδο 1947-1951 στην Ελλάδα, αλλά όλα σχεδόν εξετάζουν και αναλύουν την κατάσταση εκείνης της εποχής από αμερικανική ή από βρετανική σκοπιά.

Η τρίτομη έκδοση του 2002 και το Documentary Ηistory of Greece (1943-1951) Τruman Doctrine and Μarshall Ρlan δίνουν για πρώτη φορά την ελληνική εκτίμηση της ιστορικής εκείνης περιόδου, όπως σημειώνει εισαγωγικά η διευθύντρια των Αρχείων του υπουργείου Εξωτερικών κυρία Φωτεινή Τομαή που επιμελήθηκε την έκδοση.

Και είναι πολύ σπουδαίο αυτό. Επειδή μπορούμε να πάρουμε ακόμη και σήμερα μαθήματα από τον τρόπο που αξιοποιήθηκε το Σχέδιο Μάρσαλ στην Ελλάδα, τονίζει ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου στον σύντομο πρόλογο της αγγλικής έκδοσης- ένα πολιτικό κείμενο, στην ουσία.

Τι μας διδάσκει η εφαρμογή στη χώρα μας του Σχεδίου Μάρσαλ; Αρκετά πράγματα, γράφει ο Πρωθυπουργός. Πρώτο και κύριο ότι η έξωθεν βοήθεια αποτελεί σπουδαίο βοήθημα στη δόμηση θεσμών. Οτι σε δύσκολους καιρούς, ιδιαίτερα σε καιρούς πολιτικής πόλωσης, μπορεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση νέων συνεργασιών κοινού ενδιαφέροντος. Οτι μόνο μακροπρόθεσμα μπορούν να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν οι δομικές μεταρρυθμίσεις. Και ακόμη, η έξωθεν βοήθεια πρέπει να στοχεύει στη δημιουργία οικονομικής σταθερότητας.

Σε 3.000 και πλέον έγγραφα αριθμούνται τα τηλεγραφήματα, οι εκθέσεις κλπ. των Αρχείων του υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρονται στην περίοδο όπου το Δόγμα Τρούμαν (λόγος του προέδρου στο Κογκρέσο στις 12 Μαρτίου 1947) και το Σχέδιο Μάρσαλ (εξαγγελία στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις 5 Ιουνίου 1947) καθόρισαν την εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων στη χώρα ευθύς μετά τη λήξη του Πολέμου και ως τα μέσα της εποχής του Ψυχρού Πολέμου. Η αγγλική έκδοση που κυκλοφορεί τώρα περιέχει μόνο 182 ντοκουμέντα, εκείνα που κατά την εκτίμηση της διευθύντριας των Αρχείων και όσων συνεργάστηκαν στην επιλογή δίνουν μια ευδιάκριτη εικόνα της εποχής, προσφέρουν «τη μεταπολεμική εποχή της Ελλάδας από μια νέα προοπτική». Σημαντικό το έργο της επιλογής και αντιλαμβάνεται κανείς τη δυσκολία που είχαν να προκρίνουν το ένα και να απορρίψουν κάποιο άλλο έγγραφο. Ο αναγνώστης δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο ήταν το κριτήριο της επιλογής, πρέπει όμως να είναι ικανοποιημένος από όσα περιλαμβάνει η αγγλική έκδοση. Αλλωστε δεν προορίζεται για τον κοινό αναγνώστη βιβλίων ιστορικού ενδιαφέροντος. Είναι- τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ- μάλλον ένα βοήθημα αλλά και κίνητρο σε όσους ασχολούνται με θέματα της νεότερης ελληνικής ιστορίας να αναζητήσουν περισσότερα.

[Αρκετές άλλες χιλιάδες ντοκουμέντα της εποχής βρίσκονται- άγνωστο σε ποια κατάσταση- σε άλλα υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες.]

Είναι δραματικά μερικά έγγραφα. Οση ψυχραιμία και αν διαθέτει, λ.χ., ο πρέσβης Βασίλης Δενδραμής, δεν μπορεί να «χωνέψει» την ψυχρότητα που έδειξε το Κογκρέσο στα αλλεπάλληλα ελληνικά αιτήματα το 1945 για άμεση βοήθεια. Ο (τότε) πρωθυπουργός Νικόλαος Πλαστήρας δεν δυσκολεύεται να υπενθυμίσει και να ζητήσει από τον Τσόρτσιλ την τήρηση των όσων τού υποσχέθηκε και ο (τότε) κυβερνητικός σύμβουλος Ξενοφών Ζολώτας αναλύει διεξοδικά τις «δεσμεύσεις» που αναλαμβάνει η Ελλάδα με το Σχέδιο Μάρσαλ. Επαναφέρουν μνήμες «ημερών θλίψης και ντροπής», όπως είπε κάποιος, έγγραφα ελλήνων διπλωματών που αναφέρονται σε παρατηρήσεις, αντιλήψεις, υποδείξεις- υπό μορφήν διαταγών μερικές- βρετανών και αμερικανών διπλωματών, στρατιωτικών, συμβούλων κλπ. οι οποίοι βρέθηκαν στην Ελλάδα είτε κυβερνητικών αξιωματούχων στην Ουάσιγκτον και στο Λονδίνο (Μακ Γκι, Χόφμαν, Πιούριφοϊ, Πόρτερ, Ατσεσον κ.ά.). Την «Ελλάδα στη διεθνή σκηνή την περίοδο της εφαρμογής του Δόγματος Τρούμαν και του Σχεδίου Μάρσαλ» δίνει συνοπτικά ο πρέσβης ε.τ. Βύρων Θεοδωροπουλος- πρόσφατη απώλεια- και η κυρία Τομαή ανατρέχει με συντομία στους σταθμούς της νεοελληνικής πορείας από την Απελευθέρωση το 1944 ως την είσοδο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ (Φεβρουάριος 1952). Το βιβλίο έχει την αποτύπωση της προφορικής συνέντευξης του Στέλιου Παπαδόπουλου, υπαλλήλου της Αμερικανικής Αποστολής στην Ελλάδα, για τη λειτουργία της Αποστολής και την αξιοποίηση του Σχεδίου Μάρσαλ, και διαθέτει index ονομάτων.

_______

Στις 5 Ιουνίου 1947 γεννήθηκε το Σχέδιο Μάρσαλ

Απο εδω

http://www.google.com/search?q=Ηταν+5+Ιουνίου+του+1947+όταν+από+το+βήμα+του+Πανεπιστημίου+Χάρβαρντ&hl=en&client=safari&rls=en&prmd=ivns&ei=Cg3OT_O7K4SYOqbixO8L&start=20&sa=N

και εδω

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=43745&Itemid=169

Ηταν 5 Ιουνίου του 1947 όταν από το βήμα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζώρτζ Μάρσαλ, ανακοίνωνε τη χορήγηση δωρεάν βοήθειας ύψους 13 δισ. δολαρίων στις κατεστραμμένες από τον πόλεμο χώρες της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα αναλογούσαν 706,7 εκατομμύρια δολάρια.

Η απόφαση αυτή αποσκοπούσε αφενός στην τόνωση των οικονομιών των χωρών της Ευρώπης (που με σημαντικά δάνεια χρηματοδότησαν έτσι τις κατεστραμμένες από τον πόλεμο αγορές τους) και αφετέρου, εξυπηρετούσε άμεσα την αμερικανική εξωτερική πολιτική, που επιθυμούσε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να περιέλθουν οι χώρες αυτές, εξαιτίας ανέχειας, στη σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης.

Η χορηγία της βοήθειας αυτής δεν έγινε με διμερείς διαδικασίες αλλά, με όρους που τέθηκαν από την Ουάσιγκτον. Αυτοί περιελάμβαναν την καταστολή των κομμουνιστικών απειλών και την έμμεση περιστολή της ανεξαρτησίας των δικαιούχων κρατών, μιας και με όπλο το μπλοκάρισμα των πιστώσεων η αμερικανική ηγεσία μπορούσε να πιέσει τις κυβερνήσεις σε περίπτωση που αρνούνταν να ανταποκριθούν στις επιθυμίες της.

Τον Ιούλιο του 1947 ιδρύθηκε η «Επιτροπή για την Ευρωπαϊκή Οικονομική Συνεργασία» (OEEC), που αποσκοπούσε στη διαχείριση του Σχεδίου Μάρσαλ, ενώ το 1949 ακολούθησε η ίδρυση από τους Σοβιετικούς του «Συμβουλίου Αμοιβαίας Οικονομικής Βοήθειας (COMECON)3.
 
Πρώτοι παραλήπτες της βοήθειας που παρείχε το σχέδιο Μάρσαλ, ήταν οι χώρες που κατά τη γνώμη της αμερικανικής ηγεσίας κινδύνευαν άμεσα από την εξάπλωση του κομμουνισμού δηλαδή, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Ήδη την ίδια περίοδο, δηλαδή αμέσως μετά το τέλος του πολέμου, στην Ελλάδα, κομμουνιστές αντάρτες είχαν έρθει σε ένοπλη αντιπαράθεση ενάντια στην φιλομοναρχική κυβέρνηση η οποία υποστηριζόταν από τους Βρετανούς που διατηρούσαν σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις στην χώρα.

Στις 21 Φεβρουαρίου του 1947, όμως, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διέκοπτε κάθε βοήθεια στην Ελλάδα, αδυνατώντας να επωμιστεί το βάρος. Η αμερικανική κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα, θεωρώντας ότι αν η Ελλάδα έπεφτε στα χέρια των κομμουνιστών, τότε όλη η Μέση Ανατολή και ένα μέρος της Βόρειας Αφρικής θα υπαγόταν στον έλεγχο της Μόσχας.

Ο όρος "Σχέδιο Μάρσαλ" εδραιώθηκε ως μεταφορική έννοια, οποιουδήποτε μεγάλης κλίμακας κρατικού προγράμματος, που έχει ως στόχο να λύσει ένα κοινωνικό πρόβλημα. Χρησιμοποιείται κυρίως από τους Αμερικανούς φιλελεύθερους όταν ζητούν ομοσπονδιακή οικονομική κάλυψη για να διορθωθεί κάποια "αποτυχία" στον ιδιωτικό τομέα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

__

Iδού η απάτη: Οι τόκοι βουλιάζουν τη χώρα

Απο εδω

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=43814&Itemid=160

Mύθος "και με την βούλα" ότι αν δεν λάβουμε τις δόσεις του Μνημονίου θα σταματήσουν να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις. Αισχρά ψεύδη Λ.Παπαδήμου, Ε.Βενιζέλου και όλων των άλλων που υπποστηρίζουν ότι αν βγούμε παό το Μνημόνιο καισταματήσουν οι δόσεις η χώρα δεν θα μπορεί να επιβιώσει: Η αλήθεια είναι αυτη που έχει περιγράψει το defencenet.gr: Τα έσοδα αρκούν για το εσωτερικό της χώρας, αλλά δεν αρκούν για να πληρωθούν οι τόκοι των δανείων που τοκογλυφικά και άπληστα δάνεισαν στην Ελλάδα οι τραπεζίτες. 

Τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2012 δείχνουν πως μέχρι σήμερα το πρωτογενές δημόσιο έλλειμμα ήταν μόλις 18 εκατ. ευρώ, έναντι 1,48 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, κάτι που σημαίνει ότι μόνο οι πληρωμές των τόκων ύψους 7,6 δισ. ευρώ τίναξαν στο έλλειμμα στον ουρανό!

Το συνολικό έλλειμμα εκτινάχθηκε στα 7,6 δισ. ευρώ, έναντι 5,47 δισ. ευρώ στο α΄τετράμηνο του 2011 (+40% σε ένα χρόνο)! Συνολικά οι δαπάνες για τόκους μέχρι τον Απρίλιο έφτασαν στα 7,4 δισ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιες από το α΄τετράμηνο πέρυσι που ήταν μόλις (;) 3,8 δισ. ευρώ.

Με τα δεδομένα αυτά το δημόσιο (μέχρι τις εκλογές τουλάχιστον) «κρατούσε την ανάσα του». Έτσι οι υπόλοιπες δαπάνες (λειτουργικές και μισθολογικές) περιορίστηκαν σημαντικά ενώ και τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν οριακά, στα 16,1 δισ. ευρώ από 15,1 δισ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

Η βελτίωση αυτή εντοπίζεται κυρίως στον στενό δημόσιο τομέα και αποδίδεται εν πολλοίς στις μεγάλες περικοπές δαπανών και στην είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. 

Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η κατάσταση όμως είναι ακόμα δυσχερής. Το πλεόνασμα των ΟΤΑ περιορίστηκε περαιτέρω ενώ τα περισσότερα νομικά πρόσωπα κοντεύουν να «σκάσουν» από τα ελλείμματα -και χωρίς πλέον τις «πλάτες» της κεντρικής κυβέρνησης.

Το αξιοσημείωτο πάντως είναι πως παρά την ύφεση, τις μειώσεις μισθών και την ανεργία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία εμφάνισαν πλεόνασμα 2,91 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 2,75 εκατ. ευρώ που εμφάνιζαν πέρυσι.

Η εύθραυστη αυτή ισορροπία επιτεύχθηκε όμως με μια γενικευμένη «στάση πληρωμών» από το δημόσιο. Στο τέλος Απριλίου, οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του κράτους προς ιδιώτες έφταναν στα 6,28 δισ. από 6,24 δισ. ευρώ το Μάρτιο του 2012. Μετά τις εκλογές όμως και την ακυβερνησία που προέκυψε, εκφράζονται φόβοι πως το ποσό πιθανότατα αυξήθηκε πολύ παραπάνω.

Κατά τα λοιπά η Ελλάδα θα βγει από το ευρω αν βγει από το Μνημόνιο...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

___

Απίστευτο, φορολογούνται και οι άστεγοι!

Απο εδω

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=43816&Itemid=170

Πολλοί από εμάς δεν έχουν καταλάβει το παρανοικό Οθωμανικό φορολογικό σύστημα που μας έχει επιβληθεί, και το οποίο φορολογεί ακόμα και τους αστέγους, και φυσικά τους καθιστά αυτόματα πια φοροφυγάδες, αφού ερήμην τους θα έχουν φόρο να πληρώνουν κάθε χρόνο.Ας υποθέσουμε πως κάποιος άστεγος θέλει να κάνει φορολογική δήλωση το 2012 (μηδενική εννοείται).Είναι κάτι που στην TV κανείς δεν έθιξε. Όσο για τα τεκμήρια συνήθως αναφέρονται σε ανθρώπους που έχουν τρία σπίτια, δύο αυτοκίνητα, ελικόπτερα, και γαλέρα με κουπιά, για να μην καταλάβουν οι υπόλοιποι τι τους περιμένει με ένα διαμερισματάκι, και ένα αυτοκινητάκι.Για να δούμε τι θα πάθει….κάποιος που δεν έχει στον ήλιο μοίρα.

Έχουμε και λέμε:

Εισόδημα 2012 – 0 ­

Τεκμήριο διαβίωσης 2012 – 3.000 ­

Απαιτούμενες αποδείξεις 2012 – 750 ­ (τις οποίες δεν έχει, αφού οι κάδοι σκουπιδιών από όπου τρώει δεν εκδίδουν αποδείξεις)

Έλλειμμα αποδείξεων 2012 – 750 ­

Πέναλτυ για το έλλειμμα αυτό – 750 ­ * 10% – 75 ­

Προκαταβολή φόρου για το 2013 – 75 ­ * 55% – 41,25 ­

ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2012 – 75 ­ + 41,25 ­ – 116,25 ­

Κι όμως το είδαμε και αυτό!

Άστεγος ή μακροχρόνια άνεργος λοιπόν, χωρίς ίχνος περιουσιακού στοιχείου στην κατοχή του, θα κληθεί να πληρώσει 116,25 ­ , αν τολμήσει να υποβάλει ΜΗΔΕΝΙΚΗ φορολογική δήλωση και δεν έχει συλλεξει αποδείξεις δαπανών…. Αυτό έχει και συνέχεια, ας υποθέσουμε ότι ο David Rocfeller uέλει να κάνει δωρεά ένα σπίτι σε κάποιον άστεγο, τότε μόλις το σπίτι μπει στο όνομά του,αυτόματα η εφορία θα το βάλλει προς κατάσχεση αφού ο άστεγος θα έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές το πολύ σε τρία χρόνια άνω των 300 ευρώ.Δηλαδή με απλές κουβέντες η απίστευτη φορολογική μας "φυλακή" (που πολλοί θα την κατανοήσουν δυστυχώς όταν έρθουν τα εκκαθαριστικά, καθότι αδυνατούν να τα υπολογίσουν μόνοι τους και ας τους τα έχουν πει) εξασφαλίζει την άμεση φτωχοποίησή μας και έξωση από το σπίτι μας, αλλά και σιγουρεύει ότι ποτέ δε θα έχουμε τη δυνατότητα της ζωής να ρεφάρουμε. Στο μεταξύ οι τραπεζίτες θα συνεχίσουν να ζουν με χρήμα που παράγουν από το "τίποτα", και εσείς θα ζείτε με το ΤΙΠΟΤΑ.

Πιστεύετε ακόμα ότι κυνηγούν τους φοροφυγάδες;

Τμήμα ειδήσεων defenecenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα