Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2009

Κωδικας δεοντολογιας από την Mayo Scholl Astrology

Κώδικας δεοντολογίας από την Mayo Scholl Astrology
http://www.mayoastrology.com/
το ελληνικό κείμενο είναι από το blog του Βασίλη Παπαδολιά.
http://astro-journal.blogspot.com/2009/06/blog-post_29.html


Τελευταίως και με αφορμή την προσπάθεια για δημιουργία σωματείου ελληνικής αστρολογίας πολλή συζήτηση γίνεται περί του κώδικα δεοντολογίας που θα πρέπει να τηρεί κάποιος αστρολόγος. Παραδείγματα εξετάζονται από το εξωτερικό και γίνεται προσπάθεια να προσαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα. Ένα παράδειγμα κώδικα ηθικής για να έχουμε μία ιδέα είναι αυτό που υπογράφει ο διπλωματούχος της σχολής Mayo όταν παίρνει το πτυχίο της αστρολογίας.


Σε ελεύθερη μετάφραση ο αστρολόγος υπόσχεται ότι:


1. Σε κάθε περίπτωση θα προωθώ το καλό όνομα της Αστρολογίας

2. Θα σέβομαι το όνομα και τη θέση της σχολής Mayo και θα τηρώ τα standard της σε κάθε περίπτωση

3. Στην αστρολογική μου εργασία θα προσέχω τα ακόλουθα:

α. Όταν η ώρα ενός ατόμου είναι άγνωστη ή δεν είναι επακριβώς γνωστή θα εξηγώ με σαφήνεια ότι οποιαδήποτε ερμηνεία δε θα πρέπει να θεωρηθεί πλήρης
β. Θα προχωρώ πάντα σε πρωτότυπη και ξεχωριστή μελέτη κάθε περίπτωσης που έχω μπροστά μου βασίζοντας την ερμηνεία στις πληροφορίες και τα προσωπικά στοιχεία που μου παρέχονται. Εάν χρησιμοποιήσω ενθέματα από γραπτά άλλου θα κάνω σαφή αναφορά σε αυτόν.
γ. Δε θα ενσωματώνω στην ερμηνεία μου τίποτα που δεν είναι βασισμένο στην αστρολογία. Εάν προσθέσω συμβουλές ή πληροφορίες που προκύπτουν από άλλες πηγές θα τις παραθέσω ξεχωριστά και θα δηλώσω ότι δε βασίζονται στην αστρολογία.
δ. Θα σέβομαι κάθε πληροφορία που μου δίνεται με εμπιστευτικότητα και ποτέ δε θα δημοσιεύω ή παραθέτω αποσπάσματα από χάρτες προσώπων ονομαστικά ή με έμμεση δήλωση της ταυτότητας τους χωρίς να έχω την προηγούμενη άδεια τους.
ε. Οποιαδήποτε δημόσια δήλωση κάνω που αφορά την Αστρολογία θα πρέπει να είναι αξιοπρεπής, διακριτική και να έχει προκύψει από προσεκτική σκέψη, πάντοτε έχοντας υπόψη το καλό όνομα της Αστρολογίας
στ. Πριν χρησιμοποιήσω νέες θεωρίες αστρολογίας θα προχωρώ πάντοτε σε επιβεβαίωση της ισχύος τους - εάν είναι δυνατό με στατιστικά μέσα.Σε οποιαδήποτε περίπτωση ηθελημένης και σοβαρής παραβίασης αυτού του κώδικα Ηθικής η σχολή Mayo έχει το δικαίωμα να αποσύρει το Δίπλωμα της. Κατανοώ ότι στην περίπτωση ηθελημένης και σοβαρής παραβίασης αυτού του Κώδικα Ηθικής η σχολή Mayo έχει το δικαίωμα να αποσύρει το Δίπλωμα της.


Υπογραφή.......................................................................

Ο μάρτυρας.........................Ημερομηνία.........................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα