Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

9 Φεβρουάριου 2014, Astro Debate - Εκπαιδεύοντας το Κοινό

Γεια σας, το βίντεο είναι ένα διάλειμμα από τη Θεατρική Αγωγή που έχουν τα μελή και οι φίλοι του συλλόγου "πάμε αστρολογία" και είναι ένα δρώμενο αστρολογικού περιεχομένου με τίτλο "Εκπαιδεύοντας το Κοινό" που έγινε από τον σύλλογο Πάμε Αστρολογία την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου με ελεύθερη είσοδο και στα μη μελή με απαραίτητη προϋπόθεση την αστρολογική Αγάπη προς την Πραγματική Αστρολογία.

__
Παρακάτω είναι η τοποθέτηση του Προέδρου από το Δ.Σ. του Συλλόγου η οποία συμπλέει με το καταστατικό του.
__
Λίγα λόγια για το έργο

12:00, πράξη πρώτη: Αστρολόγοι Vs Αστρολογία
Το απηυδισμένο Κοινό σε μια κίνηση απελπισίας, αποφασίζει να ανακαλύψει τον εσωτερικό του κόσμο αλλά και να δώσει επιτέλους απαντήσεις σε ένα πλήθος καυτών υπαρξιακών ερωτημάτων.
Το Κοινό επιθυμεί ουσιαστικά να μεταμορφωθεί σε άνθρωπο με υψηλό επίπεδο γνώσεων και θα προσπαθήσει πολύ για αυτό. Κι επειδή το σύμπαν συνωμοτεί αδιάκοπα, να 'σου και η μεγάλη ευκαιρία.

Ο σύλλογος "Πάμε Αστρολογία" διοργανώνει μια -ο θεός να την κάνει- ημερίδα με θέμα "Εκπαιδεύοντας το Κοινό".

Για τον σκοπό αυτό, τα εξέχοντα μέλη του -όλα του γιατρού- δίνουν μια σειρά συνεντεύξεων, μήπως επιτέλους φωτιστεί το Κοινό και βγάλουν κι αυτοί κα 'να φράγκο.

Στη σκηνή, παρακολουθούμε την επεισοδιακή γνωριμία του Κοινού και των φερόντων (βαρέως) την Αστρολογία με τα αστρολογάκια της. Γενέθλιοι, Ωριαίοι, Κοσμοβιολόγοι και Καρμολόγοι ξεκατινιάζονται σε απανωτά debates, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν πρώτοι τα προς το (ευ) ζην.
Είναι η Ψυχολογική Αστρολογία μόνον για ψυχάκηδες; Είναι το κάρμα καρμικό ή μας κοροϊδεύει; Πόσα δευτερόλεπτα έχει η Ωριαία; Είναι ο τροπικός ζωδιακός όπλο της Νέας Τάξης; Ποιό ζώδιο μπορεί να σώσει την Ελλάδα; Με ποιόν πλανήτη θα κοιμόσουν το βράδυ; Που είναι εμπεριεχόμενος ο Οίκος ανοχής;
Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα μέλλει να απαντηθούν μέχρι κεραίας

Γιατί και το Κοινό θα συμμετέχει ενεργά στην μάχη, βομβαρδίζοντας τους διαγωνιζόμενους με ερωτήσεις υψίστης δυσκολίας, που ως είθισται θα κρίνουν και τον νικητή:

Πότε θα γυρίσει ο Μήτσος;
Πώς επιδρά ο Κρόνος στο σουφλέ;
Τι ζώδιο είναι ο ξάδερφος της Μενεγάκη;

Ωστόσο, τελικά, οι αρχικά πολλοί διαφορετικοί κόσμοι ενώνονται κι οι συμμετέχοντες αλλάζουν ρόλους μέσα από το μαγικό φίλτρο του καφέ και των διαβασμένων κουλουρακίων. Το Κοινό επιτέλους αναμορφώνεται αλλά και οι δάσκαλοι που δίδασκαν και νόμο δεν κρατούσαν, αποποιούνται τον θρόνο τους και γίνονται μαθητούδια της πραγματικής ζωής.

15:00, πράξη δεύτερη: Πότε θα φάμε;
Καλή είναι η πνευματική τροφή αλλά δεν φτάνει... Εθελόντριες σεφ του συλλόγου φροντίζουν για τα περαιτέρω (vegans δεκτοί).

17:00, πράξη τρίτη: Ουρανοξύστρες
Εδώ η Αστρολογία παντρεύεται με το θεατρικό-βιωματικό παιχνίδι κι ο θεός βοηθός...
Με την λαμπρή καθοδήγηση της μετενσαρκωμένης -από τη Φωλιά του Κούκου- Μίλντρεντ Ρέητσεντ - Μελίνας Φώφης, αστρολόγοι και Κοινό χωρίς τα διακριτικά τους γίνονται μια ωραία ατμόσφαιρα.
Στο γνωστό ύφος "παίζω και μαθαίνω" η ομάδα που άφησε εποχή για μια άλλη, μοιράζει αφειδώς άλλοθι αθωότητας και αυτογνωσίας, πολύτιμα συγχωροχάρτια για κάθε επόμενη βλακεία μας.

Στο φινάλε Κοινό και αστρολόγοι χοροπηδούν ενθουσιασμένοι γύρω από ένα βουνό σοκολάτας.

Σενάριο, σκηνοθεσία (πραγματικά με το ζόρι): Μελίνα Φώφη.

Πρωταγωνιστούν (άμα θέλουν): Μαίρη Γαλανού, Έλλη Δωριάδου, Αναστασία Ιωαννίδου, Νάνα Κλάδη, Γιάννης Μπαρδόπουλος, Άγγελος Πέτσιος, Ολυμπία Χριστοδουλή και φυσικά... το Κοινό!

1 σχόλιο:

John Bardopoulos είπε...

Και φυσικά οι ευχαριστίες ... την επόμενη μέρα.

Ευχαριστούμε θερμά τις φίλες και τους φίλους που συμμετείχαν σε ένα ακόμη δρώμενο του συλλόγου. Το "Εκπαιδεύοντας το Κοινό" εξελίχθηκε τελικά σε μια... υπερπαραγωγή, διαρκείας περίπου οκτώ ωρών που τα είχε όλα: Παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, φιλοσοφικούς και αστρολογικούς διαξιφισμούς, καλλιτεχνικές αναζητήσεις και πάνω απ' όλα... την αγάπη μας!
Και βέβαια, το ζεστό και δημιουργικό κλίμα μας επιτρέπει να κάνουμε φιλόδοξες σκέψεις για τη συνέχεια, αφού πλέον, εδραιώνοντας τον πολιτιστικό του χαρακτήρα, ο σύλλογος "Πάμε Αστρολογία" έχει πάει ένα βήμα πιο μπροστά. Εκεί που εκτός από τα αστρολογικά θεωρήματα και τις συντεχνιακές ανησυχίες, υπάρχει κι ο Άνθρωπος, με τα βασανάκια και τις ελπίδες του, τα κολλήματα και τις υπερβάσεις του, τις κακές στιγμές και το μεγαλείο του.
Όλα αυτά ίσως να μην γινόντουσαν ποτέ χωρίς την πολύτιμη συνδρομή της Μελίνας Φώφης, που εδώ και καιρό ενορχηστρώνει το άνοιγμα της καρδιάς αλλά και του νου μας.
Οφείλουμε ακόμη ένα μεγάλο ευχαριστώ στον... γεωδυναμικό Μπαρντό, που μερίμνησε για την αποτύπωση κάθε στιγμής on camera και φυσικά στην Γεωργία και τον Γιάννη, που μας επιφύλαξαν ένα εκπληκτικό μουσικό φινάλε (άντε να δούμε και το βίντεο κλιπ...)
Προσωπικά, εκτός από τα θεατρικά δρώμενα και την κατάθεση ψυχής των αστρολόγων της παρέας, με εντυπωσίασε αρκούντως ο ζήλος κάποιων μελών -και ειδικά της Έλενας- που έδωσαν στον σύλλογο το δικαίωμα να αποκαλείται και "Πάμε κουζίνα"!

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα