Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Βροχή αστεριών στις 13-14 Δεκεμβρίου

Βροχή αστεριών στις 13-14 Δεκεμβρίου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010, 17:24

Μια νέα βροχή αστέρων, των Διδυμίδων, θα είναι ορατή από τις περισσότερες περιοχές του πλανήτη μας, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα, στις 13 με 14 Δεκεμβρίου, ενώ πιο έντονο θα είναι το φαινόμενο τη νύχτα της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου προς το ξημέρωμα της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου, με πιθανή καλύτερη ώρα παρατήρησης στις 02:00 π.μ.

Οι Διδυμίδες, που συνήθως διαρκούν από τις 7 έως τις 16 Δεκεμβρίου, αποτελούν ένα από τα θεαματικότερα φαινόμενα μέσα στο έτος. Αν ο ουρανός είναι καθαρός, οι παρατηρητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν 50- 60 πεφταστέρια ανά ώρα, ενώ εάν υπάρχει αρκετό σκοτάδι θα είναι εμφανή περίπου 100-120.
Είναι πιθανό τα πρώτα μετέωρα να είναι ορατά από τις 22:00 της 13ης Δεκεμβρίου. Οι Διδυμίδες, που έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στα μέσα του 1800 μ.Χ., έχουν πάρει το όνομά τους από τον αστερισμό των Διδύμων.

Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι, αντίθετα με τις περισσότερες βροχές αστερίων, δεν προέρχονται στην πραγματικότητα από θραύσματα κάποιου κομήτη, αλλά από ένα άλλου είδους μυστηριώδες ουράνιο σώμα, μάλλον αστεροειδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα