Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Το «Εξωγήινο»… βακτήριο

«Εξωγήινο»… βακτήριο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010, 00:50

Την ανακάλυψη ενός βακτηρίου που ενσωματώνει στο DNA του το δηλητηριώδες στοιχείο αρσενικό και είναι κρυμμένo στο βυθό μιας λίμνης στην Καλιφόρνια ανακοίνωσε τελικά η NASA.

Αυτή η ανακάλυψη κάνει την ύπαρξη εξωγήινης ζωής να φαίνεται ακόμα πιο πιθανή. Η ανακάλυψη, που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή στο περιοδικό Science, αποκαλύφθηκε από τους ερευνητές της μελέτης πριν τη συνέντευξη Τύπου της NASA, που είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Πέμπτης.



Το παράξενο πλάσμα που ανακαλύφθηκε δεν είναι μεν εξωγήινο, είναι όμως ένα πραγματικό τέρας της λίμνης. Το μοναδικό βακτήριο, της οικογένειας των Holomonadaceae, βρέθηκε στη διαβόητη Λίμνη Μόνο της Καλιφόρνια, της οποίας τα αφιλόξενα νερά περιέχουν αρσενικό και άλλα δηλητήρια. Κανένα ψάρι δεν μπορεί να ζήσει στα νερά της, τα βακτήρια όμως αφθονούν. Η Φελίσα Γούλφ Σάιμον πειραματίστηκε στη λίμνη Μόνο, απ' όπου συνέλεξε τα ιζήματα.

Το παράξενο με το νέο είδος είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιεί ένα δηλητήριο, το αρσενικό, ως δομικό λίθο για το γενετικό υλικό του.


Η ανακάλυψη επαναπροσδιορίζει αυτά που η επιστήμη θεωρεί ως τα βασικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της ζωής: άνθρακας, υδρογόνο, άζωτο, οξυγόνο, φώσφορο και θείο.

Διαβάστε επίσης:

Δ. Σιμόπουλος στη zougla.gr: Σημαντική ανακάλυψη το βακτήριο

Βροχή φημών για τις αποκαλύψεις της NASA

more from NASA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα