Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Νοστράδαμος 2013


Το Ντοκιμαντέρ κατευθύνεται προς την άποψη ότι ο Νοστραδαμος είχε κάνει κάποια σημαντικά λάθη τόσο στους υπολογισμούς των πλανητών και σε προέκταση στις προβλέψεις του όσο και στις ερμηνείες του σαν αστρολόγος. Ταυτόχρονα έτερος ερευνητής υποστηρίζει ότι το σύνολο των προβλέψεων του έχουν γραφτεί από άλλους αστρολόγους. Το ντοκιμαντέρ είναι μια άλλη άποψη στην μέχρι τώρα πορεία των προβλέψεων του Νοσταρδαμου στον εικοστό Αιώνα


Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Όπλα στον Βόλο


ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
01/26/2013 - 01:03
Φορτηγό πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό τη Λιβύη βρίσκεται στο λιμάνι της ΑΓΕΤ στα Αστέρια Αγριάς καθώς στο φορτίο του περιλαμβάνονται και τρία κοντέινερ το περιεχόμενο των οποίων είναι πυρομαχικά και όπλα (ΑΚ-47, Dragunov, RPG-7, πιστόλια κλπ). Όλα τα παραπάνω αν αι ανατολικής προελεύσεως βρίσκονται σε χρήση και στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και της στρατοχωροφυλακή.
Το φορτηγό σκάφος “Alexandretta”, με σημαία Αγίου Βικεντίου είχε αποπλεύσει από άγνωστο ακόμη λιμάνι στην Τουρκία και σταμάτησε στο λιμάνι του Βόλου προκειμένου να ανεφοδιαστεί με καύσιμα (τράνζιτ πετρέλαιο) από τις εκεί εγκαταστάσεις της «Ελίν».
Το φορτηγό πλοίο, κι αυτό είναι που προκαλεί εντύπωση στις λιμενικές και τελωνειακές αρχές, είναι ότι είναι «τσιμεντάδικο», μεταφέρει δηλαδή χύδην φορτία τσιμέντου, στο φορτίο του όμως βρέθηκαν τα πυρομαχικά. Σχετικά ενημερώθηκαν τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών και Ναυτιλίας, καθώς και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος.
Οι πληροφορίες πάντως για το νόμιμο ή όχι του φορτίου του διίστανται. Το σκάφος φυλάσσεται από ειδικές δυνάμεις του Λ.Σ.
Η υπόθεσή αποκτά ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για μια υπόθεση μεταφοράς όπλων από την Τουρκία στη Λιβύη η οποία καταδεικνύει αφενός τους «δεσμούς» της Άγκυρας με το νέο καθεστώς της Λιβύης και αφετέρου εμπλέκεται στο περίεργο παιχνίδι μεταξύ των δύο χωρών κάτι που ανέδειξε και γερουσιαστής των ρεπουμπλικάνων Rand Paul κατά τη διάρκεια κατάθεσής της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Hillary Clinton στο αμερικανικό Κογκρέσο την Πέμπτη.
Όπως είχαμε αναφέρει σχετικά ο γερουσιαστής ρώτησε την Αμερικανή υπουργό εάν γνωρίζει για παράνομα φορτία όπλων από τη Λιβύη προς την Τουρκία με τελικό πορορισμό την Συρία, εάν γνωρίζει για ανάμιξη του παραρτήματος της CIA στη Λιβύη και από εκεί αφήνοντας να εννοηθεί στους μισθοφόρους της Συρίας. Η απάντηση της Clinton ήταν μη απάντηση καθώς παρέπεμψε τον γερουσιαστή στην ... CIA για διευκρινίσεις.
Το ανάποδο δρομολόγιο με μεταφορές όπλων από την Τουρκία στη Λιβύη ουσιαστικά αποδεικνύει τις δοσοληψίες μεταξύ των δύο χωρών και μάλιστα εν μέσω της Ελλάδας και η οποία χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος σταθμός.
Δηλαδή είναι πολύ πιθανό, για να μην πούμε βέβαιο, ότι η Τουρκία στέλνει τα όπλα στην Συρία  στους ισλαμιστές συμμάχους της, μέσω Λιβύης, για να αποφύγει τις κατηγορίες ότι σπάει το δήθεν εμπάργκο όπλων στους εμπολέμους. Κάτι που το θεωρούν βέβαιο στςι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών άσχετα αν το end user certificate (πιστοποιητικό τελικού χρήστη) αναφέρει ως χώρα παραλαβής την Λιβύη.
Από την άλλη πλευρά το ΛΣ και σε επικοινωνία με το defencenet.gr δήλωσε ότι "Το φορτίο  διαθέτει κάποια παραστατικά έγγραφα τα οποία πιστοποιούν την ύπαρξη των όπλων και δείχνουν ως χώρα παραλαβής την Λιβύη". Από εκεί και πέρα, όπως μας δηλώθηκε από το ΛΣ το σκάφος είναι ενδεχόμενο να παραμείνει δύο ακόμη ημέρες στο λιμάνι του Βόλου καθώς την υπόθεση του απόπλου του χειρίζεται η ΕΥΠ, αλλά και η Τελωνειακή υπηρεσία.

Τρομοκρατικά χτυπήματα κατά πολιτικών έχει κρυφά αποτρέψει η ΕΛ.ΑΣ.!


Μία εβδομάδα σχεδόν μετά από τη βομβιστική επίθεση στο Mall σχεδιαζόμενα χτυπήματα τα οποία δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ καθώς αποτράπηκαν στο παρά πέντε φέρνει στο φως η εφημερίδα "Παραπολιτικά".

Όπως αναφέρεται τα χτυπήματα σχεδιάζονταν σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, τον Οκτώβριο του 2011 και του Ευάγγελου Βενιζέλου στις 8 Ιανουαρίου του 2012. Για την ακρίβεια τις παραμονές της μετάβασης του κ. Παπούλια στη Θεσσαλονίκη για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 2011, η αστυνομία είχε εντοπίσει έναν 47χρονο έξω από το σπίτι του στην οδό Ασκληπιού. Το περιστατικό συνέβη στις 15.35 της 21ης Οκτωβρίου.

Οι αστυνομικοί όπως αναφέρει η εφημερίδα κινήθηκαν αστραπιαία μόλις κλήθηκαν από περίοικο, ο οποίος έβλεπε τον συγκεκριμένο να «χτενίζει» τη γειτονιά επί ημέρες και τελικά μόλις έφτασαν στο σημείο, τον «μάζεψε» αμέσως κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, το οποίο, άγνωστο πως, είχε ήδη μεταβεί στον χώρο.

Επρόκειτο για Έλληνα που γεννήθηκε στη Γερμανία το 1964, ενώ παραλίγο οι αξιωματικοί να πέσουν σε σοβαρό λάθος κατά τη διασταύρωση των στοιχείων του, καθώς έφερε το ίδιο επώνυμο με ντεντέκτιβ που διατηρεί γραφεία στην Αθήνα και τον Πειραιά και δήλωνε τέτοια ιδιότητα προφανώς για παραπλάνηση.

Το δεύτερο περιστατικό έλαβε χώρα στις 19.10 της 8ης Ιανουαρίου 2012 στην οδό Σαρανταπήχου, στον Λυκαβηττό, έξω από το σπίτι του κ. Βενιζέλου.

Μια 20χρονη Ελληνίδα από τα βόρεια προάστια φωτογράφιζε με επαγγελματική μηχανή την εξωτερική πλευρά του διαμερίσματος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και τότε υπουργού Οικονομικών, ενώ όπως αποδείχτηκε είχε τραβήξει δεκάδες φωτογραφίες γειτονικών διαμερισμάτων, δρόμων ακόμη και ταρατσών πολυκατοικιών. Και σε αυτή την περίπτωση, μόλις εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, παρενέβη η Αντιτρομοκρατική μεταφέροντάς την αμέσως στη ΓΑΔΑ.

από εδώ Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ο λάθος υπολογισμός του ΔΝΤ που βύθισε την Ελλάδα

Η καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών ανατράπηκε βίαια από ένα λάθος πολλαπλασιαστή. Από μια…γκάφα (;) των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ, προέκυψε η πιο βίαιη εσωτερική υποτίμηση που άλλαξε άρδην την καθημερινότητά μας.

Η προ ημερών ανακίνηση του θέματος με βάσει την αποκάλυψη της έκθεσης του επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ, που έγινε από το εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό «Marianne», προκάλεσε σεισμική δόνηση.

Ανέδειξε τη μέγιστη ανευθυνότητα του ΔΝΤ που βύθισε δυο χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, την Ελλάδα και την Πορτογαλία, στη μιζέρια, καθώς η τρόικα, με οδηγό τους λανθασμένους υπολογισμούς, προκάλεσε ένα απίστευτο τσουνάμι από πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν στα υπερχρεωμένα κράτη.

Το λάθος εντοπίστηκε, κατά τον Μπλανσάρ _από τους σημαντικότερους ειδικούς οικονομολόγους του πλανήτη_ στον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή.

Σημειώνεται ότι δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής ορίζεται η μεταβολή του ΑΕΠ (ή κάποιου άλλου μακροοικονομικού δείκτη) ως αποτέλεσμα μιας μοναδιαίας μεταβολής των εσόδων ή των πρωτογενών δαπανών της κυβέρνησης.

Για παράδειγμα, ο πολλαπλασιαστής των πρωτογενών δαπανών της κυβέρνησης είναι 0.7 όταν για κάθε ένα ευρώ περιστολής των δαπανών (πχ. για την αγορά προϊόντων, υπηρεσιών ή τη μισθολογική δαπάνη) το ΑΕΠ της χώρας μειώνεται κατά 0.7 ευρώ (και αντίστροφα).

Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, από το 2009 μέχρι το 2012 υπήρξε μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος κατά περίπου 21 δισ. σε ονομαστικούς όρους, κάτι που μας δίνει προσεγγιστικά το μέγεθος της δημοσιονομικής συρρίκνωσης, ενώ την ίδια περίοδο το ονομαστικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά περίπου 36 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής είναι περίπου 1,7 (36 διά 21), δηλαδή κάθε 1 δισ. μείωσης του ελλείμματος συνεπάγεται μείωση του ΑΕΠ κατά 1,7 δισ.

Ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής που έχει χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα την τελευταία τριετία ήταν 0,5, ενώ σύμφωνα με τα νέα δεδομένα έπρεπε να ανέρχεται στο 1,7-1,8. Δηλαδή, όταν κανείς μειώνει τα έξοδα της γενικής κυβέρνησης κατά 1€, τότε η επίδραση, η μείωση δηλαδή του ΑΕΠ θα είναι μισό ευρώ.

Ή, όταν μειωθούν οι δαπάνες κατά 1 % τότε η μείωση που θα προκληθεί στο ΑΕΠ θα είναι 0,5%. Το αντίστροφο ισχύει για τις αυξήσεις: αύξηση κατά 1% στις δαπάνες θα επιφέρει και επέκταση του ΑΕΠ κατά 0,5%.

Κάνοντας αυτή την παραδοχή, ότι δηλαδή ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής (θα) είναι 0,5 και συνεκτιμώντας την επίδραση που (θα) υπάρχει στα φορολογικά έσοδα και τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, μπορεί να οδηγηθεί ένα σενάριο σε ευνοϊκές προβλέψεις για τις ανάγκες δανεισμού μίας χώρας. Ότι δηλαδή η μείωση των δαπανών της γενικής κυβέρνησης θα φέρει σημαντική μείωση της ανάγκης για δανεισμό και σταδιακά (θα) μειώνεται το χρέος.

Η επιλογή βασίστηκε σε σενάρια, σε προβλέψεις επίτευξης στόχων που κάθε φορά φάνταζαν εφικτοί. Τα σενάρια περιέχουν κάποιες βασικές παραδοχές.

Λόγω του λάθους που έγινε, αποφασίστηκε η σκληρή πολιτική λιτότητας που βιώνουμε καθημερινά, ενώ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό το γεγονός ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να μην λάβει έκταση η αποκάλυψη
.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Bomb Attacks in Greece Raise Fear of Radicalism



ΑTHENS — When alarms jolted Christos Konstas awake at 4 a.m. recently, he thought a neighbor’s apartment had caught fire. But as he made his way to the building’s lobby, it was clear something more nefarious had taken place.
A police officer, recognizing Mr. Konstas as a television commentator who had often defended the Greek government’s efforts to cope with the financial crisis, pulled him aside. “Another journalist was also just hit,” the officer told him in a low voice. Within minutes, reports emerged of explosions at the homes of three more journalists.
Greece has been dealing with an outbreak of violence in recent weeks, following several months in which such activity seemed to have calmed. On Sunday, a crude bomb exploded at the country’s largest shopping mall in a middle-class suburb of Athens, injuring two security guards and escalating a wave of attacks that have gripped the nation’s attention. No immediate claim of responsibility was made.
The government, which just secured $60 billion in aid from its international creditors, says it is determined to crack down on lawless behavior and to press a safety agenda that, as a candidate, Prime Minister Antonis Samaras had vowed to undertake.
The problem, his opponents say, is that in its bid to restore order the government is provoking exactly the violence it says it is trying to quash. They say the government’s true aim is to distract public attention from a growing tax scandal that threatens the stability of the shaky governing coalition.
They point to a police raid on Dec. 20 on the Villa Amalia, a gathering point in central Athens that has been home to antiauthoritarian youth and some anarchists for two decades. While the Greek authorities called the Villa an “anarchist stronghold,” its occupants described it as a cultural center offering free concerts, an occasional children’s nursery and a space for publishing antiauthoritarian literature.
The police evicted the squatters, arrested eight people and confiscated gas masks, propane gas and hundreds of empty beer bottles that they said could be used to make explosives and firebombs. They conducted a second raid on Jan. 9, arresting 92 squatters who had moved back in and padlocked the building.
Within days of the second raid, violence flared. Attacks were carried out on Greek government offices, banks, businesses and other establishment symbols, including the simultaneous explosions at Mr. Konstas’s building and the homes of the other journalists. The home of the government spokesman’s brother was firebombed. On Monday, unidentified gunmen strafed Mr. Samaras’s party headquarters with an AK-47.
The bomb that was ignited Sunday went off at 11 a.m. inside a shopping center run by a company belonging to one of Greece’s wealthiest men, Spiros Latsis. About 200 people were inside when news organizations received calls warning that a bomb would explode in half an hour. The police evacuated the building and said that an investigation was under way.
So far, no one has been seriously hurt in any of the attacks, which seemed intended more for effect than harm. But they raised questions, Greek antiterrorism officials said, about whether new groups of radical left militants are reviving in the wake of the Villa Amalia eviction, perpetuating a turbulent history of violent episodes that have plagued Greece since the collapse of the military junta in 1974.
To its opponents, the timing of the raids raised questions about the government’s motives. They say that Mr. Samaras’s coalition partners are trying to disentangle themselves from the so-called Lagarde list scandal, involving accusations that they failed to pursue rampant tax evasion by the wealthy and well connected. The publication of the list of more than 2,000 Greeks with bank accounts in Switzerland, which the government was given two years ago but did little with, has threatened his coalition — though on Friday the Greek Parliament voted to investigate the role played by a former finance minister, George Papaconstantinou.
“The government is entering a period of new internal instability with the Lagarde list scandal,” said Yiannis Bournous, a spokesman for the opposition Syriza party. “That’s exactly the reason why they chose to organize these raids, to divert people’s attention.” The government denies that accusation, and has accused Syriza of sympathizing with leftist radicals. “The question should not be why are we suddenly moving now,” said a senior official with knowledge of the government’s strategy, who spoke on condition of anonymity because he was not authorized to speak publicly. “It’s why past governments have not stopped lawlessness from spreading.”
The official acknowledged that the Villa Amalia raid and another last week on squatters at Lela Karagianni incited radical groups to new violence, and said that plans for further raids could further inflame the situation. But the crackdown is necessary, the official said, to demonstrate that the government will be willing to move forcefully against other groups — including militant trade unions that might stand in the way of Mr. Samaras’s efforts to carry out painful economic reforms and unpopular plans to privatize state assets to meet to demands by Greece’s lenders.
“We want to present ourselves as successful, to start legitimizing Greece again in the eyes of the international community,” the official said. “How can we impose new laws, or move ahead with reforms, when laws are being broken? It is time to get our house in order.”
Greece has already been grappling with an intensification of violence by the far right, where sympathizers of a neo-fascist political party, Golden Dawn, have carried out a series of brutal attacks against immigrants, often with the police standing by.
No one has claimed responsibility for the gunfire at Mr. Samaras’s party headquarters. Officials said that was more alarming, because it bore the possible imprint of Greek or Russian mafia attacks.
While the motivation for the violence remains a matter of debate, the attacks raise alarms in a country that was terrorized for decades by a group called November 17, which mounted deadly strikes against Greek politicians and businessmen. “It is clear we are in front of a new generation of activity,” said one antiterrorism official. “To say these are just small bombs shows a lack of awareness about the problem.” After Sunday’s explosion, the Pasok Party, part of Mr. Samaras’s governing coalition, said in a statement, “We are dealing with a new type of terrorism that not only picks symbolic targets but wants blood and death.”
A new group calling itself the Circle of Outlaws/Nucleus of Lovers of Lawlessness-Militant Minority claimed responsibility for the attacks on journalists, and said they were meant to denounce coverage sympathetic to the government’s political agenda. But it said in its statement that its main aim was to retaliate against the government for shutting down Villa Amalia.
After the journalist bombings, the group published on the Internet a call for solidarity with those evicted from Villa Amalia. Hours later, more than 4,000 sympathizers marched through Athens, waving red flags and chanting antigovernment slogans.
In a meeting one recent evening in a basement in Exarchia, a graffiti-covered neighborhood in central Athens that has long been the center of Greek anarchy movements, seven people affiliated with the Villa’s anti-authoritarian movement gathered around a cigarette-strewn table.
Using only their first names, and deliberating on consensus answers to questions, they said their aim was to overthrow a status quo in which a powerful few influenced the lives of many, and replace it with social justice and equality. Arguing that Mr. Samaras was imposing “totalitarianism,” they disputed the description of squatters’ homes as hotbeds of lawlessness, and said the raids were aimed at detracting from the government’s own shortcomings in pursuing corruption at higher levels.
While the Villa had hosted anarchists, the group denied that it was a laboratory for bomb making and said it was not affiliated with Lovers of Lawlessness. At the same time, “We don’t say we don’t participate in violence,” said Pavlos, a trim, articulate man who was a regular there.
Pavlos drew on a rolled cigarette. “Those who govern are the ones who brought this country into the crisis, and made people poor,” he said.
“We are from two directly opposite worlds that will never stop clashing.” He paused, then added: “If they think they will stop a growing movement of resistance, they are wrong.”


από εδώ 

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010 - Διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης

ή από εδώ

Ακολουθεί το τμήμα από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ :

Ι. ΝΤΑΣΚΑΣ («ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ»): Κύριε Πρόεδρε, τα προηγούμενα χρόνια μιλήσατε για την «κλεπτοκρατία» και την καταγγείλατε με σκληρά λόγια. Πριν από λίγο μιλήσατε για χρέη, τα οποία κληρονομήσατε και βρήκατε στην Κυβέρνησή σας. Κύριε Πρόεδρε, μέχρι τώρα στη χώρα μας, έχει διαπιστωθεί τεράστια φοροδιαφυγή. Χώρες όπως η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν ζητήσει από την Ελβετία και από άλλες χώρες, καταλόγους επίσημους για τα κεφάλαια που έφυγαν.

Επίσης, υπάρχει ένας νόμος για τα προσωπικά δεδομένα στη χώρα μας, ο οποίος δεν επιτρέπει, όχι σε οικονομικούς εγκληματίες, αλλά ακόμα και σε κοινούς κακοποιούς, παιδεραστές, εμπόρους ναρκωτικών, τη δημοσιοποίηση ονομάτων και φωτογραφιών. Πώς νομίζετε ότι ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να αμυνθεί, ή μπορεί να αμυνθεί στο πολιτικό σύστημα, που κρύβει ονόματα «κλεπτοκρατών» - δικά σας λόγια - ονόματα φοροφυγάδων και ονόματα απλών κακοποιών; Και αν σκοπεύετε να πάρετε κάποιο μέτρο, για να μάθουμε επιτέλους καταλόγους με ονόματα και φωτογραφίες.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Είναι σωστό το ερώτημα. Πιστεύω ότι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, όχι μόνο για την Ελλάδα, διεθνώς, είναι το θέμα των φορολογικών παραδείσων. Οι φορολογικοί παράδεισοι κλέβουν από τους λαούς όλων των χωρών. Εκεί όπου έπρεπε να πληρώσουν, για να βοηθηθεί η κοινωνία, η κοινωνική πρόνοια, το κοινωνικό κράτος, η ανάπτυξη, τα μεταφέρουν σε φορολογικούς παραδείσους, για να μπορούν να γεύονται τεράστιες περιουσίες, τεράστια ποσά και να συσσωρεύουν τεράστιο κεφάλαιο.

Είναι ένα από τα προβλήματα της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας και πρέπει να παταχθεί. Επίσης, είναι ένα από τα θέματα που θέτουμε και θα θέτουμε πιο έντονα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς. Δεν μπορεί να αδικούνται λαοί και άλλοι να μπορούν να ξεφεύγουν μέσω των φορολογικών παραδείσων.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον Ελληνικό λαό, αλλά ακόμα περισσότερο αυτούς τους φοροφυγάδες, ότι εμείς ήδη έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες για να πάρουμε στοιχεία διεθνώς, και από Τράπεζες του εξωτερικού, όπου ξέρουμε ότι υπάρχει φοροδιαφυγή και Ελλήνων. Και θα κάνουμε κάθε τι, για να τους αποκαλύψουμε. Ήδη, έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες. Δεν θέλω να αποκαλύψω άλλα στοιχεία, αλλά το κυνήγι θα είναι αμείλικτο. από εδώ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Αστρικες Πιτες .... :)

Ο Αστρολογικός σύλλογος ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ κόβει την πίτα του 2013 στις 20/1


Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Άλλοι τα λένε!!!!!

το κείμενο είναι το παρακάτω και είναι από εδώ 

"Η κατρακύλα με έκανε διάσημο - Εξίσου άχρηστοι στις προβλέψεις οικονομολόγοι & σεισμολόγοι"!
01/14/2013 - 10:41

Ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη του, τονίζει ότι έγινε διάσημος εξ' αιτίας της οικονομικής Κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα.

"Είναι δυστυχές ότι έγινα διάσημος λέγοντας δυσάρεστα πράγματα. Η αναγνωρισιμότητά μου είναι συνδεδεμένη ιστορικά με μια κατρακύλα",δηλώνει ο οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό "Ε", της Ελευθεροτυπίας, αναφέρει ότι συνδέθηκε "με την κατρακύλα της Ελλάδας ενώ αυτό δεν έχει καμία σχέση ούτε με την ποιότητά μου ούτε με τις δικές μου επιτυχίες ή αποτυχίες στον επιστημονικό τομέα".

Ο Γ. Βαρουφάκης, επανέλαβε κάτι που είχε πει πριν από 1,5 χρόνο, όταν τον κάλεσαν να κάνει μια εκπομπή στο BBC:

"Σεισμολόγοι και οικονομολόγοι είναι εξίσου άχρηστοι στην πρόβλεψη. Μπορείς να προβλέψεις ότι θα γίνει σεισμός, όπως μπορείς να προβλέψεις ότι θα υπάρξει και οικονομική κρίση αλλά το θέμα είναι να προβλέψεις πότε, πού και ποια θα είναι η ένταση, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα",αναφέρει και προσθέτει ότι με αυτόν τον τρόπο δεν έχει προβλεφθεί ούτε σεισμός ούτε οικονομική κρίση.

Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης, ο γνωστός οικονομολόγος, κάνει αναφορά στην γνωριμία του, με τον Γιώργο Παπανδρέου:

"Η ιστορία της σχέσης μου ξεκίνησε από κοινωνική σχέση στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όσο ήταν στο ΥΠΕΞ. Κάποια στιγμή όταν άρχισε να έχει βλέψεις προς την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε τη συνδρομή μου, όπως έκανε και με πολλούς άλλους.

Του εξήγησα ότι δεν μπορούσα να υποστηρίξω το ΠΑΣΟΚ, της εποχής εκείνης τουλάχιστον, ότι δεν θα το ψήφιζα, αλλά λόγω της φιλικής σχέσης δεν μπορούσα να αρνηθώ συμβουλές.

Μου είπε ότι γι' αυτό με θέλει. Αυτή η "ανοιχτοσύνη" του Γιώργου σε ρίχνει, λες ότι εδώ υπάρχει ενδιαφέρον. Έτσι ξεκίνησα ως λογογράφος στην προεκλογική εκστρατεία του 2004 και λίγο πριν, στις συζητήσεις περί συμμετοχικής δημοκρατίας, η οποία με ενδιέφερε πολύ.

Όπως αποδείχτηκε δεν ενδιέφερε εκείνον, ήταν απλώς ένα σύνθημα, η τουλάχιστον δεν τον ενδιέφερε αρκετά ώστε να ασχοληθεί. Ο Γιώργος ενθουσιάζεται με μια ιδέα και μετά την ξεχνάει... Έχει ιδιαίτερη ανικανότητα στην οργάνωση της δουλειάς και των συνεργατών του. Για παράδειγμα, ο Σημίτης δεν ήταν έτσι".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ξύπνησε το ρήγμα της Ανατολίας ; ;




Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νότια της Λήμνου την Τρίτη, 8 Ιανουαρίου, και που έγινε αισθητός σε Αττική, Βόρεια Ελλάδα, Βουλγαρία, αλλά και Κωνσταντινούπολη, καθώς και οι δύο ισχυροί μετασεισμοί που ακολούθησαν με το ίδιο επίκεντρο (4,7 Ρίχτερ την Τετάρτη και 4,5 Ρίχτερ σήμερα, Παρασκευή) έχει γεμίσει με ανησυχία τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου.

Στην παραπάνω εικόνα είναι ορατή η ιστορικότητα και η ένταση των δονήσεων
Πολλοί είναι εκείνοι που λένε πως το ρήγμα της βόρειας Ανατολίας «ξύπνησε» και εκφράζουν φόβους για μεγάλους σεισμούς που θα κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους στο Αιγαίο. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει ιστορικό σεισμών αντίστοιχου μεγέθους και παρακολουθείται στενά.

Μετά το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ η σεισμική δραστηριότητα μέχρι τώρα περιλαμβάνει 150 με 160 μετασεισμούς, οι περισσότεροι μικρής έντασης.



Ποσό τυχαίο είναι ότι ενεργοποιήθηκε το δυτικό άκρο του τόξου της Ανατολίας, το ανατολικό άκρο του ρήγματος έχει δώσει πολύ μεγάλους σεισμούς. Από την παραπάνω εικόνα βλέπουμε ότι ένα παρακλάδι του ρήγματος είναι πάνω στην Κωνσταντινούπολη που κινδυνεύει άμεσα μέχρι το Πάσχα, επίσης έδωσε το μεγάλο σεισμό στη πόλη Ιζμιτ στις 17 Αυγούστου 1999· ο σεισμός σε λιγότερο από μήνα, τον Σεπτέμβριο του 1999 στην Αθηνά είναι απλή σύμπτωση!! 
Να σημειωθεί πως το ρήγμα της βόρειας Ανατολίας ξεκινάει από την Τουρκία και καταλήγει στις νήσους Σποράδες, σε μήκος 1.500 περίπου χιλιομέτρων. Στο δευτερεύοντα κλάδο του νοτιοδυτικού του άκρου, είχαν σημειωθεί κατά το παρελθόν δύο ισχυροί σεισμοί.

Το Φεβρουάριο του 1968, σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,1 Ρίχτερ, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 20 άτομα, στο νησί του Αη Στράτη και να προκληθούν μεγάλες υλικές καταστροφές σε σπίτια. Επίσης, το 1775, είχε σημειωθεί σεισμός, μεγέθους 7 Ρίχτερ, με επίκεντρο τον ίδιο περίπου σεισμογόνο χώρο.
πληροφορίες εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ,

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Άποφις και Εξωγήινοι Επιδρομείς



Του Διονύση Π. Σιμόπουλου, Διευθυντή του Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου

Την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου, ο αστεροειδής Άποφις (με διάμετρο 300 περίπου μέτρων) θα προσπεράσει την Γη μας σε απόσταση 14,5 εκατομμυρίων χλμ. Σε σύγκριση η Σελήνη βρίσκεται σε μέση απόσταση από τη Γη τα 385.000 χλμ. Η επόμενη φορά που ο αστεροειδής αυτός θα διέλθει σε κοντινή απόσταση από τη Γη θα είναι στις 6 Μαρτίου 2021. Στις 13 Απριλίου 2029, όμως, ο Άποφις θα προσπεράσει τη Γη σε απόσταση περίπου 30.000 χλμ. αλλά είναι απίθανο να γίνει σύγκρουση τότε. Τον Απρίλιο του 2036, όμως, όταν ο αστεροειδής αυτός θα ξαναπεράσει κοντά από τη Γη, η πιθανότητα σύγκρουσής του με τη Γη είναι 1 στις 250.000, αν και θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο μετά από τις μετρήσεις που θα γίνουν κατά το μεθαυριανό προσπέρασμά του.
Η Γη μας στο Στόχαστρο
Στις ερήμους της Βόρειας Αριζόνας βρίσκεται ένα από τα φυσικά θαύματα του κόσμου, ένα από τα καλύτερα παραδείγματα κρατήρων πρόσκρουσης. Με διάμετρο 1.200 μέτρων και βάθος 200 μέτρων, είναι το σημάδι που άφησε πίσω του η σύγκρουση ενός μετεωρίτη με τη Γη μας πριν από 50.000 χρόνια. Ο μετεωρίτης εκείνος είχε διάμετρο 150 μέτρων και μάζα αρκετών εκατομμυρίων τόνων, και έπεσε πάνω στη Γη με ταχύτητα 40.000 χιλιομέτρων την ώρα. Ο μεγαλύτερος κρατήρας που έχει βρεθεί μέχρι τώρα βρίσκεται στο Μεξικό στην χερσόνησο Γιουκατάν και έχει διάμετρο 300 χιλιομέτρων και φαίνεται ότι δημιουργήθηκε από έναν αστεροειδή με διάμετρο 16 περίπου χιλιόμετρων που έπεσε πριν από 65 περίπου εκατομμύρια χρόνια και θεωρείται μάλιστα και ως υπεύθυνος για τον θάνατο των δεινοσαύρων και των 2/3 κάθε ζώου που υπήρχε τότε πάνω στον πλανήτη μας. Οι περισσότεροι φυσικά κρατήρες της Γης διαβρώνονται σχετικά σύντομα λόγω των δραστήριων γεωλογικών και καιρικών συνθηκών του πλανήτη μας. Παρ’ όλα αυτά όμως υπάρχουν ακόμη και σήμερα ενδείξεις γιγάντιων συγκρούσεων που έγιναν στο παρελθόν. Από την Αριζόνα στη Σιβηρία και έως την Αυστραλία, 140 περίπου κρατήρες συγκρούσεων έχουν βρεθεί στην επιφάνεια της Γης.


Στενές Επαφές
Θα μπορούσαν άραγε παρόμοιες συγκρούσεις να ξανασυμβούν και στο μέλλον; Η απάντηση δυστυχώς είναι ναι! Πρόσφατα παραδείγματα τέτοιων συγκρούσεων περιλαμβάνουν την πτώση ενός αρκετά μεγάλου μετεωρίτη στο Νότιο Ειρηνικό ωκεανό το 1978, που θεωρήθηκε τότε ότι ήταν μια μυστική δοκιμή πυρηνικής βόμβας. Στις 23 Μαρτίου 1989 ένας αστεροειδής 800 περίπου μέτρων προσπέρασε τη Γη μας σε απόσταση 640.000 χιλιομέτρων. Ένας άλλος αστεροειδής, με διάμετρο 10 περίπου μέτρων μας πλησίασε στις 17 Ιανουαρίου 1991 σε απόσταση 170.000 χιλιομέτρων, μια απόσταση δηλαδή που είναι μικρότερη από το ήμισυ της απόστασης Γης-Σελήνης, ενώ στις 9 Δεκεμβρίου 1994 ένας άλλος μας προσπέρασε σε απόσταση 214.000 χιλιομέτρων. Το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου του 1992, μια φαντασμαγορική μπάλα ουράνιας φωτιάς διέσχισε τον ουρανό πάνω από τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, καταλήγοντας τελικά στο «πορτ-μπαγκάζ» ενός αυτοκινήτου 65 χιλιόμετρα έξω από την Νέα Υόρκη με τη μορφή ενός μετεωρίτη 12 κιλών. Ενώ το Δεκέμβριο του 1994 ένας μικρός αστεροειδής προσπέρασε τη Γη μας σε απόσταση 100.000 χιλιομέτρων. Πριν από τρία χρόνια μάλιστα απεκαλύφθη ότι μικροί αστεροειδείς και κομήτες με διάμετρο 10 περίπου μέτρων εκρήγνυνται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας μία φορά κάθε 4 με 6 εβδομάδες.


Πέτρες από τον Ουρανό
Τα τελευταία 100 χρόνια έχουν καταγραφεί πτώσεις μετεωριτών πάνω σε 53 σπίτια, οκτώ αυτοκίνητα, τρία ζώα και τέσσερις ανθρώπους! Έχει καταγραφεί επίσης ότι το 1650 ένας μετεωρίτης χτύπησε το πόδι ενός Μιλανέζου μοναχού ο οποίος τελικά πέθανε από την αιμορραγία. Το 1954 ένας μετεωρίτης 4 περίπου κιλών τραυμάτισε ελαφρά μία γυναίκα στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, ενώ στην Ινδία ένας άλλος μετεωρίτης έσπασε το χέρι ενός άντρα. Πιο πρόσφατα το 1991 ένας μικρός μετεωρίτης 500 περίπου γραμμαρίων πέρασε «ξυστά» από το αυτί ενός 13χρονου στην Ινδιάνα των ΗΠΑ. Η πιθανότητα όμως να είσαστε εσείς ο επόμενος στόχος ενός εξωγήινου αντικειμένου είναι μία στα 150 τρισεκατομμύρια αν και η πιθανότητα σύγκρουσης της Γης μας μ’ έναν μεγάλο αστεροειδή που θα κατέστρεφε τον ανθρώπινο πολιτισμό έχει υπολογιστεί ότι δεν υπερβαίνει την μία στις 20.000.


Το Τέλος του Κόσμου;
Συνολικά υπάρχουν 900.000 αστεροειδείς με μέγεθος από 50 έως 100 μέτρα που διασχίζουν την τροχιά της Γης μας, ενώ άλλοι 320.000 έχουν διάμετρο πάνω από 100 μέτρα, και 9.000 απ’ αυτούς έχουν μέγεθος πάνω από 500 μέτρα. Η σύγκρουση μ’ έναν από τους μεγάλους αστεροειδείς (πάνω από 1.000 μέτρα) θα έφερνε αναπόφευκτα το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού πάνω στη Γη. Γιατί έστω κι αν δεν σκότωνε όλους τους ανθρώπους η καταστροφή της υποδομής και της διακίνησης των τροφών θα ήταν θανατηφόρα για τους επιζώντες. Μία τέτοια σύγκρουση υπολογίζεται ότι συμβαίνει μία φορά κάθε 40.000 χρόνια. Ακόμη κι ένας μέτριος αστεροειδής με μέγεθος 200 μέτρων που θα έπεφτε στη θάλασσα με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο θα σήκωνε τα νερά του ωκεανού σε ύψος 35 χιλιομέτρων μέσα σε 40 δευτερόλεπτα και θα δημιουργούσε παλιρροϊκά κύματα (τσουνάμι) σε μία έκταση όση ολάκερος ο Ειρηνικός Ωκεανός.


Πιθανότητες
Κάποια μέρα ίσως συγκρουστούμε πραγματικά και πάλι με έναν αρκετά μεγάλο από αυτούς τους αλήτες του διαστήματος, αν και παρ’ όλα αυτά η πιθανότητα να σκοτωθείτε στη διάρκεια της ζωής σας από την πτώση ενός αστεροειδούς έχει υπολογιστεί ότι δεν υπερβαίνει τη μία στις 20.000. Αν, πάλι, οι πιθανότητες αυτές σάς φαίνονται μεγάλες, αναλογιστείτε ότι την ίδια περίοδο οι πιθανότητες να δολοφονηθείτε είναι μία στις 11.000, να σας κλέψουν το πορτοφόλι ή την τσάντα σας μία στις 1.560, να κλέψουν το αυτοκίνητό σας μία στις 145, να ληστέψουν το σπίτι σας μία στις 50 και να χάσετε τη δουλειά σας μία στις 33. Κι όμως...
από εδώ
_____


Εκατοντάδες νέοι πλανήτες με το μέγεθος της Γης

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεκαεπτά δισεκατομμύρια πλανήτες υπάρχουν στον γαλαξία μας, αφού όπως λένε οι αστρονόμοι, το ένα σε έξι αστέρια του διαθέτει έναν πλανήτη με μέγεθος ανάλογο με αυτό της Γης. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η ομάδα των επιστημόνων που εργάζονται στο πρόγραμμα του διαστημικού τηλεσκοπίου Κέπλερ της NASA. Αναλύοντας, δε, επιπλέον τα δεδομένα, διαπίστωσαν ότι εντόπισαν 461 νέους πιθανούς ή υποψήφιους, όπως ονομάζονται, πλανήτες, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των φυσικών δορυφόρων σε 2740.

Τα συμπεράσματα αυτά παρουσιάστηκαν στο 221ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αστρονομίας, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Καλιφόρνια.

Καταγραφή

Από την ημέρα που το Κέπλερ τέθηκε σε τροχιά έχει στραμμένο το βλέμμα προς συγκεκριμένο τμήμα του ουράνιου θόλου του ουρανού, όπου υπάρχουν περισσότερα από 150 χιλιάδες αστέρια.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο, για να εντοπίσει κάποιο νέο αστέρι, ανιχνεύει τη μικρή διακύμανση της φωτεινότητάς του που καταγράφεται όταν ο πλανήτης εκτελώντας τροχιά περνάει μπροστά από το άστρο. Πρόκειται, όμως, για μέθοδο που αφήνει μεγάλο περιθώριο σφαλμάτων, αφού η μέτρηση που γίνεται είναι εξαιρετικά ευαίσθητη. Το συνολικό φως που μετριέται δεν μεταβάλλεται παρά ελάχιστα, ενώ διακύμανση δεν σημαίνει απαραιτήτως την ύπαρξη πλανήτη.

Ο Φρανσουά Φρέσιν του κέντρου αστροφυσικής Χάρβαρντ - Σμιθσόνιαν, ο επιστήμονας που εντόπισε τους υποψήφιους πλανήτες, προσπαθεί σήμερα να δει ποια από τα ουράνια σώματα που εντόπισε το Κέπλερ πιθανώς να μην είναι πλανήτες, όπως εξάλλου και ποιοι πλανήτες μπορεί να υπάρχουν αλλά δεν είναι ορατοί από το διαστημικό τηλεσκόπιο.

Οπως ο ίδιος ο επιστήμονας παραδέχεται, θα πρέπει να διορθωθεί η λίστα των υποψηφίων για το «στάτους» των πλανητών που έχουν εντοπιστεί. Υπάρχουν κάποια ουράνια σώματα που διέρχονται μπροστά από τα αστέρια τους χωρίς, ωστόσο, να είναι πλανήτες. «Προτού καταλήξουμε σε συμπεράσματα, κάναμε όλες τις ρυθμίσεις που μπορούσαμε να φανταστούμε και καταλήξαμε ότι 17% των άστρων διαθέτουν έναν πλανήτη που μπορεί να είναι σε όγκο έως 1,25 φορές μεγαλύτερος από τη Γη και των οποίων η τροχιά γύρω από το άστρο διαρκεί έως 85 ημέρες». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, έχει σύμφωνα με τους επιστήμονες το ότι κάποιοι από τους νέους υποψήφιους πλανήτες βρίσκονται στη λεγόμενη φιλόξενη ζώνη, μια περιοχή όπου κατά πιθανότητα υπάρχει νερό σε ρευστή μορφή και ίσως κάποιες μορφές ζωής.

Ομως και αυτοί οι πλανήτες βρίσκονται στη λίστα των υποψηφίων που παραμένουν υπό εξέταση. Για να επαληθευθεί η αρχική αξιολόγηση των αστρονόμων που μελέτησαν τα στοιχεία από το Κέπλερ, τα συμπεράσματά τους θα πρέπει να επαληθευθούν και από τα στοιχεία άλλων τηλεσκοπίων.

Ακόμα όμως και εάν είναι ιδιαίτερα καλά τα νέα για την πιθανή ανακάλυψη ενός πλανήτη παρόμοιου με τον δικό μας, μάλλον αρνητικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα αποτελέσματα μελετών για τις συνέπειες των διαστημικών ταξιδιών στους αστροναύτες. Οπως αποδεικνύεται από την ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά την προσομοίωση ενός επανδρωμένου ταξιδιού στον Αρη, ένα τέτοιο ταξίδι δεν θα είναι διόλου εύκολη υπόθεση για το πλήρωμα.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε πόρισμα του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Επιστημών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PNAS.

Στο ταξίδι το πλήρωμα θα κινδυνεύσει σοβαρά από ανία, υπνηλία και κλινική κατάθλιψη, προβλήματα που δεν θα του επιτρέψουν να φέρει εις πέρας το εξαιρετικά απαιτητικό έργο του.

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ο Κομήτης του Αιώνα θα φωτίσει την Γη πιο πολύ κι απ το φεγγάρι!


Τον ονόμασαν "Ο Κομήτης του Αιώνα" και είναι πολύ πιθανόν να τον δούμε όταν θα κάνει το πέρασμά του από τον πλανήτη μας και να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό αφού θα είναι πιο λαμπρός από την πιο λαμπερή πανσέληνο!
O κομήτης ISON θα δώσει για μας τους γήινους ένα μοναδικό σόου σύμφωνα με τους αστρονόμους. Τον εντόπισαν πρόσφατα και θα περάσει 1,9 εκατομμύρια χιλιόμετρα από το κέντρο του Ήλιου στις 28 Νοεμβρίου του 2013!

Όσο θα πλησιάζει στην Γη, η θερμότητα του Ήλιου θα εξατμίζει τον πάγο που θα βρίσκεται στην επιφάνειά του και έτσι θα δημιουργείται μια εντυπωσιακή ουρά, η οποία θα είναι ορατή στον δικό μας νυχτερινό ουρανό με γυμνό μάτι. Ούτε καν κιάλια δεν θα χρειάζονται, λένε οι ειδικοί. Το φαινόμενο θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2013 και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2014.





Spotted Comet Could Be Brighter Than Moon
από εδώ

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα