Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Κάθε τραγωδία έχει την Κάθαρση της

Κάθε τραγωδία έχει την Κάθαρση της απο εδω

Σάββατο, 02 Ιούλιος 2011 10:50
Κάθε τραγωδία έχει την Κάθαρση της

Γράφει ο Karl Heinz Ottinger

Τις τραγωδίες οι Έλληνες τις επινόησαν. Οι Έλληνες -πρακτικά ο Αριστοτέλης- όρισαν και την Κάθαρση: ...δι’ ελέου και φόβου περαίνουσα την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν. Αλλά στην σύγχρονη Ελλάδα, όπως πολλοί έμεναν μεταξεταστέοι στα Αρχαία, έτσι γινόταν και με την Κάθαρση. Ποτέ δεν ολοκληρωνόταν...

Έφτασε η σειρά μου να εκθέσω τις απόψεις μου για τα τεκταινόμενα, πάντα κάτω από το πρίσμα της αστρολογίας. Τελικά το Δίας –Πλούτωνα σε οιαδήποτε έκφανση του φέρνει ...φήμη. Η Ελλάδα με Δία –Πλούτωνα τετράγωνο στο γενέθλιο, έδωσε ρέστα. Ήρθε ο Πλούτωνας να κάτσει πάνω στον Δία της αλλά και ο Δίας από τον Ταύρο να κάνει τρίγωνο... Τρίγωνα, τετράγωνα, σύνοδοι... Μιλάμε για πολύ ...σεξ που τελικά έφερε τα πάνω κάτω ή μάλλον τα μέσα έξω. Η Ελλάδα έγινε κάτι σαν τον οικονομικό «Κώστα Πάσσαρη» της οικουμένης. Ακόμα και οι πυγμαίοι στα βάθη της Αφρικής για Ελλάδα συζητούν!

Καθότι αυτό είναι η γενέθλια υπόσχεση, όπως έχει γράψει πολύ εύστοχα η κ Κόντη.

Στην Ευρώπη πάντως, φοριέται πολύ η άποψη του Ζακ Ντελπλά πως η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου άνω των 575 δις €. Οπότε πρέπει να τα διεκδικήσει η Ελλάς ως χώρα αλλά που τέτοια τύχη. Εδώ, πριν από πενήντα χρόνια έθαψαν τους δοσίλογους και τους εγκληματίες πολέμου με αντάλλαγμα τα γεμάτα τρένα προς το Μόναχο και το Λεβερκούζεν!

Για δύο πράγματα μπορούσε να καυχηθεί η σύγχρονη Ελλάδα του 21ου αιώνα κι αυτά ήταν οι Ολυμπιακοί αγώνες και το ποδόσφαιρο. Αλλά από πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004 κατέληξε σύντομα -και επισήμως πλέον- σε «Παραγκούπολη». Κάθε φορά που αλλάζει η βάρδια των εξουσιαστών μαθαίνουμε για τα ανδραγαθήματα των προηγούμενων. Έτσι είθισται να συμβαίνει στην πολιτική αλλά και τον αθλητισμό, ο οποίος είναι πλέον χωρίς το θήτα, δηλαδή αλητισμός. Τα «βαλιτσάκια» φράκαραν, οι συζητήσεις βγήκαν στην φόρα και οι «προεδράρες» βγήκαν κι αυτές στον τάκο. Φαίνεται πως οι περισσότερες ΠΑΕ ήταν πλυντήρια Ariston που πλένει και στις χαμηλές θερμοκρασίες. Όχι πως δεν το ξέραμε αλλά είναι άλλη ηδονή να το βλέπεις live... Όμως έχουμε παράγοντες με ήθος. Ο «Αγαπούλας» φρόντιζε για τις βιταμίνες του Μπουρούση. Κανονικές βιταμίνες είναι και μην ξεγελιέστε. Αφού έκανε ντόπινγκ κοντρόλ... Α, μην ξεχάσετε να ακούσετε το νέο remix του Lucas Giorkas feat Bourousis « Την έχει η ψυχή μου την ντόπα, βλέπε-άκου-σώπα».

Από την άλλη οι συνομιλίες έλεγαν και για το έγκλημα στο Καραϊσκάκη ένα θέμα που είχαμε θίξει άμεσα (πριν τον αγώνα, εννοείται) σε εκείνη την μοναδική τριπλή αρθρογραφική συμμαχία Urania lab – Ottinger - Ριζόπουλου! Φυσικά, σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους, οι συζητήσεις που «τσίμπησε» η ΕΥΠ δεν μίλαγαν για το «χειρουργείο» στο ντέρμπι αλλά για γαστρεκτομή στον Μπέο που ήθελε να αδυνατίσει….

Τελικά και το Δίας –Πλούτωνας το έκανε το «θαύμα» του αλλά και ο Ουρανός το παλεύει. Η κάθαρση στην Ελλάδα ήταν πάντα μια υπόθεση, με τόσο μεγάλη «ουρά» αλλά και «παράθυρα», που δεν έχουν άδικο όσοι υποστηρίζουν πως «κόρακας –κοράκου μάτι δεν βγάζει». Ίσως και στην παρούσα φάση να είναι έτσι και να μείνουμε πάλι μεταξεταστέοι. Όμως ο Hades έχει άλλη γνώμη. Και επειδή οι Ευρωπαίοι παίρνουν πάντα τα φώτα μας και τα κάνουν πράξη, δεν θα αργήσει και η δική τους Κάθαρση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα