Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Ανησυχία για τους δεκάδες μικροσεισμούς στην περιοχή του Ρίου

Τελευταία ενημέρωση: 28.07.2011 | 17:07
Πρώτη δημοσίευση: 28.07.2011 | 17:04

Περισσότερες από 30 μικρού μεγέθους σεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο του Ρίου.

Η μεγαλύτερη σεισμική δόνηση ήταν αυτή που έγινε στις 12.18σήμερα το μεσημέρι με μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους, χωρίς όμως να προξενήσει ζημιές.

Ωστόσο οι συχνοί μικροσεισμοί που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Κυριακή και φτάνουν περίπου τους 30, προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς. Το ακριβές επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων αυτών εντοπίζεται δυτικά από την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και συγκεκριμένα στις αρχές του Πατραϊκού κόλπου.

Οι περισσότερες δονήσεις ήταν επιφανειακές, αφού το εστιακό βάθος κυμαίνεται από τέσσερα έως 17 χιλιόμετρα, για αυτό ακριβώς γίνονται αισθητές στην Πάτρα, το Ρίο, την Ναύπακτο και άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Πάντως, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων από την περιοχή του Ρίου, οι δονήσεις έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο σεισμολόγος - ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Μιχάλης Γκανάς. το φαινόμενο συνεχών δονήσεων παρακολουθείται από τους επιστήμονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα