Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Tα σήματα της ομάδας ΒΑΝ για επερχόμενη σεισμική δραστηριότητα

απο εδω

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011, 13:26

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν οι ειδικοί τη σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή του πατραϊκού κόλπου, με την ανησυχία να εντείνεται λόγω της χθεσινής δόνησης, μεγέθους 4,7R, που σημειώθηκε στη Ναύπακτο.

Σύμφωνα με τον Δρ. Γεράσιμο Χουλιάρα, κύριο ερευνητή σεισμολογίας, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο χθεσινός σεισμός είχε νέο επίκεντρο και συγκεκριμένα σημειώθηκε στη στεριά, μόλις 2χλμ νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου.

Μιλώντας σε εκπομπή του zougla radio και τον δημοσιογράφο Νίκο Γεωργιάδη, ο κ. Χουλιάρας υπενθύμισε ότι ο καθηγητής Φυσικής Στερεάς Κατάστασης του Παν.Αθ. και επικεφαλής της ομάδας BAN, Π. Bαρώτσος, στις 24 Ιουνίου δημοσίευσε μία μελέτη στο Πανεπιστήμιο Cornell, για τη σεισμικότητα της περιοχής, βάσει σημάτων που συνέλεξε από το σταθμό του Πύργου. Μάλιστα, η ομάδα BAN έχει δεχτεί ισχυρό σήμα που ερμηνεύεται με ενδεχόμενη εκδήλωση σεισμού άνω των 6R.

Aκούστε τι δήλωσε ο κ. Χουλιάρας στο web zougla radio:


Λόγω του χθεσινού σεισμού, οι κάτοικοι της Ναυπάκτου αλλά και των γύρω περιοχών ανησύχησαν. Ενώ προβληματισμένοι είναι και οι πολίτες της Πάτρας, Ρίο-Αντίρριο, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα σημειώνονται δεκάδες μικροσεισμοί στον υποθαλάσσιο χώρο.

Επισκεφτείτε την κατηγορία Παρατηρητήριο Σεισμών στη zougla.gr

Πατήστε εδώ και διαβάστε τη μελέτη

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 4,7R στη Ναύπακτο- ζημιές σε πολυκατοικία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα