Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες της ομάδας ΒΑΝ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011, 18:15Επισκεφθείτε την κατηγορία Παρατηρητήριο Σεισμών στη zougla.gr

Στις 24 Ιουνίου του 2011 η ομάδα ΒΑΝ προχωρεί σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Cornell των Η.Π.Α., ανακοινώνοντας μία σειρά από ηλεκτρικά σήματα, τα οποία ανίχνευσαν οι συσκευές στο σταθμό που διατηρεί η ομάδα στον Πύργο Ηλείας.

Πρόκειται για έναν σταθμό, ο οποίος είναι από τους πρώτους που έχουν στηθεί, με αποτέλεσμα η ομάδα ΒΑΝ να είναι σε θέση λόγω εμπειρίας να εντοπίζει με αξιοπιστία τα ηλεκτρικά σήματα που λαμβάνονται από σεισμική διέγερση και να απορρίπτει εκείνα που οφείλονται σε διαφορετικούς παράγοντες.

Δείτε δείγμα των σημάτων στα διαγράμματα που ακολουθούνΜετά από αυτή τη λήψη σημάτων η ομάδα ΒΑΝ ανάρτησε τα συμπεράσματα και τις διαπιστώσεις της στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Cornell. Τα συμπεράσματα αυτά μιλούν για επερχόμενο ισχυρό σεισμό άνω των 6R, ο οποίος αναμένεται να συμβεί εντός του παραλληλογράμμου, το οποίο συμπεριλαμβάνει δυτικά τις νήσους Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, βόρεια τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τον πατραϊκό κόλπο, τη δυτική πελοπόννησο και εκτείνεται νοτίως έως τα όρια του σεισμικού τόξου της Κρήτης.

Δείτε το χάρτη με το παραλληλόγραμμοΣεισμική διέγερση στις 8 Αυγούστου

Εντός του παραλληλογράμμου αυτού σημειώθηκε στις 8 Αυγούστου σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7R με επίκεντρο πλησίον της Ναυπάκτου, χωρίς να σημειωθεί μετασεισμική ακολουθία, εξέλιξη η οποία προβλημάτισε τους σεισμολόγους.Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Πατρών.Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημμένος στα Καλάβρυτα.Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Αθηνών που είναι εγκατεστημμένος στην Λάκκα Αχαϊας.


Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνονται συνεχείς σεισμικές δονήσεις, ασθενείς ως προς το μέγεθός τους, με επίκεντρο τη Μεσσηνία.

Το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 05:00 σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,9R, με επίκεντρο πλησίον της Πάτρας και αναμένεται να διαπιστωθεί, εάν θα υπάρξει εκτονωτική μετασεισμική ακολουθία.

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Πατρών.Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Πατρώνπου είναι εγκατεστημένος στο χωριό Δροσιά του δήμου Τριταίας.Στο «μικροσκόπιο» των σεισμολόγων η σεισμική διέγερση


Τα παραπάνω στοιχεία, καθώς και η αναφορά-ανάρτηση της ομάδας ΒΑΝ στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Cornell, προφανώς και έχουν προβληματίσει μερίδα των σεισμολόγων.

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας, κύριος ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μιλώντας στη zougla.gr προέβη στις εξής διαπιστώσεις:Τι λέει η ανάρτηση της ομάδας ΒΑΝ

Πατήστε εδώ και διαβάστε τη μελέτη της ομάδας ΒΑΝ, η οποία αναρτήθηκε στις 24 Ιουνίου στην ιστοσελίδα της ΒΑΝ


Ακούστε τώρα τις διαπιστώσεις του κ. Χουλιάρα στις 8 Αυγούστου αναφορικά με το σεισμό που είχε σημειωθεί την ημέρα εκείνη:Διαβάστε επίσης:

Σεισμική δόνηση 4,9R νoτιοδυτικά της Πάτρας, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011, 05:02

Tα σήματα της ομάδας ΒΑΝ για επερχόμενη σεισμική δραστηριότητα
, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011, 13:26

Σεισμός 4,7R στη Ναύπακτο - ζημιές σε πολυκατοικία
, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011, 17:47

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα