Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Η αστρολογική αφύπνιση

Η αστρολογική αφύπνιση

Πέμπτη, 04 Αύγουστος 2011 13:33
Η αστρολογική αφύπνιση

Γράφει ο Karl Heinz Ottinger

Η Αστρολογία τα τελευταία χρόνια αρχίζει και αποκτά πιο ένθερμο κοινό και σε αυτό έχουν συμβάλει τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο. Όμως δεν είναι λίγοι οι οποίοι επιμένουν να την συνδέουν με όλα τα πολιτισμικά σκουπίδια κάνοντας την να μοιάζει Αστρολογία με ολίγον από ...γιουβέτσι. Δυστυχώς το «σου έχουν κάνει μάγια» συνδυασμένο με τα ανάλογα φυλακτά εξακολουθεί να γεμίζει τις τσέπες των επιτήδειων που εμφανίζονται ως οι φοβεροί και τρομεροί «λύνω-δένω, όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω». Σε αυτά πατάνε οι επιστήμονες, μιλώντας για σκοταδισμό αλλά και οι ιερωμένοι που διακηρύσσουν πως η Αστρολογία είναι «ο προθάλαμος του σατανισμού». Το πρόβλημα είναι παλιό και διαχρονικό και ο μόνος τρόπος για να πάψει η Αστρολογία να είναι στριμωγμένη ανάμεσα σε δύο πόλους που πολύ συχνά ο ένας αντιμάχεται τον άλλον είναι να τραβήξει τον δρόμο της, αναδεικνύοντας την μοναδικότητα που την χαρακτηρίζει. Αν το καλοσκεφτούμε οι εκατέρωθεν ενστάσεις μοιάζουν περισσότερο με σκηνές ...ζηλοτυπίας από δύο «πρώην» της Αστρολογίας που δυσανασχετούν με την χειραφέτηση της. Γιατί τόσο η θρησκείες, όσο και οι επιστήμες στο παρελθόν βασίστηκαν στην Αστρολογία και τον «γάμο» τους με αυτήν.

Και η μοναδικότητα της Αστρολογίας έγκειται στο ότι ως βαθιά ανθρωπιστική προάγει την διαφορετικότητα -κάτι ιδιαίτερα μισητό από κάθε κέντρο εξουσίας- ενώ ταυτόχρονα παρ’ ότι είναι ένα πανάρχαιο σύστημα καταλήγει να επιβεβαιώνεται στην πράξη καθημερινά παρά τις εγγενείς αδυναμίες της και τις απανωτές ενστάσεις.

«Εκπληκτικά» επιχειρήματα του τύπου «μα καλά, αστρολόγος και δεν ήξερε το μέλλον του να προφυλαχτεί», έχουν κατά καιρό ακουστεί και γραφεί και βέβαια είναι ανάλογα ευφυέστατα με το να πει κανείς «άντε στο καλό, ήταν γιατρός και πέθανε».

Γνωρίζοντας τα πράγματα εκ των ένδον, πολύ πιο σοβαρές είναι οι ενστάσεις που έχουν να κάνουν με την ψυχική ισορροπία μιας μικρής μερίδας αστρολόγων, οι οποίοι ως ψυχωσικοί κάνουν ή προσπαθούν να κάνουν και την μεγαλύτερη φασαρία. Κατηγορούν και διαβάλλουν συναδέλφους τους, θεωρώντας ότι αυτοί είναι «οι μόνοι σωστοί» και βέβαια αν το ψάξει κανείς διαπιστώνει πολύ εύκολα πως στην πραγματικότητα πέρα από την εκπλήρωση του ναρκισσισμού τους στοχεύουν στον έλεγχο της αστρολογικής αγοράς και το φούσκωμα του πορτοφολιού τους. Οι ίντριγκες που στήνουν είναι πράγματι ...ανυπέρβλητες ακόμη και με τα Γκεμπελικά μέτρα και στοχεύουν είτε στην επαγγελματική υπόληψη των συναδέλφων τους, είτε στην προσωπική τους ζωή. Πρόκειται περί μιας σκέτης αηδίας και το πρόβλημα γίνεται σοβαρό από την στιγμή που οι ίδιοι εμφανίζονται προς τα έξω με το «λογικό» τους περίβλημα, κρύβοντας επιμελώς το ...μάτι που γυαλίζει!

Και τι να την κάνουμε την όποια «αστρολογική παιδεία» όταν δεν υπάρχει η στοιχειώδης ψυχική ισορροπία;

Επιπλέον, υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που κατηγορούν δημόσια ένα κάποιο συγκεκριμένο ...ζώδιο! Αν για παράδειγμα έχω μια ερωτική απογοήτευση με μια Ιχθύ, στέλνω στο πυρ το εξώτερον οτιδήποτε έχει σχέση με Ιχθύ, Ποσειδώνα ή 12ο οίκο και μάλιστα νοιώθω και ιδιαίτερα ευτυχής γι’ αυτό... Εδώ, η αυτογνωσία που υποτίθεται πως είναι το πρώτο ζητούμενο της Αστρολογίας, έχει ...θέμα!

Κι εσείς βέβαια που τύχει να πέσετε πάνω σε τέτοιους φανατικούς, απλά ...αλλάξτε σελίδα.

Επειδή φάγαμε τα νιάτα μας, σκοντάφτοντας επανειλημμένα πάνω σε αυτούς τους «ασθενείς αστρολόγους» -γιατί στην πραγματικότητα περί ασθενών πρόκειται, που μάλιστα αρνούνται να πάρουν οποιαδήποτε αγωγή- εκτιμώ ότι πλέον μπορούμε να τους απομονώσουμε (και να τους απομονώσετε) εύκολα, στην περίπτωση βέβαια που δεν πάρουν οι ίδιοι την άγουσα προς τα αποδυτήρια με τις επιλογές ή την συμπεριφορά τους.

Θυμηθείτε τον στίχο του Μενάνδρου που λέγει: «Κανένα κακό δεν έπαθες, αν δεν το κάνεις δικό σου»

Στην Ελλάδα, κατά την γνώμη μου, υπάρχει καλό επίπεδο Αστρολογίας αλλά είναι κατά την αρχαιοελληνική γραμματεία είναι « Έξυπνον ενύπνιον». Δηλαδή, στα μέρη μας υπάρχουν έξυπνοι και ικανοί αστρολόγοι μα είναι εν υπνώσει. Υπάρχει ένας περιχαρής και δημιουργικός ...πεσιμισμός, ο οποίος όμως περιμένει το «τσαφ» για να γίνει ένας χείμαρρος ιδεών και εφαρμογών που οι ξένοι δεν έχουν δει ούτε στον ύπνο τους! Άλλωστε είναι στο DNA τον Ελλήνων αυτό. Οι Έλληνες μπορούν να κατορθώσουν το ακατόρθωτο, αρκεί να σταματήσουν να πιθηκίζουν αυτά που έρχονται από «τας Ευρώπας» ή την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Και ήρθε ο καιρός να μαζευτούμε όλοι οι έχοντες ...σώας τας φρένας για να υλοποιήσουμε αυτό που δείχνει σαν όραμα αλλά από την στιγμή που θα μπουν μπροστά οι μηχανές δεν είναι παρά μια αναπόφευκτη πραγματικότητα, που με την σειρά της θα ορίσει αυτομάτως τα do και don‘t της Αστρολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα