Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

συλλέγοντας ειδήσεις για τις μέρες αυτές 2

"Γκρέμισμα" ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στις μυστικές δημοσκοπήσεις - Κάτω από 40% και οι δύο

«Μία από τα ίδια» καταγράφουν όλες οι μυστικές δημοσκοπήσεις των κομμάτων ή των ξένων πρεσβειών στην Αθήνα που ενδιαφέρονται για το ελληνικό εκλογικό αποτέλεσμα και παρακολουθούν πολύ στενά το ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρη πηγή ξένης πρεσβείας «Οι έρευνες που έχουν γίνει και αυτή την εβδομάδα δεν καταγράφουν σημαντικές διαφοροποιήσεις ή μετακινήσεις πέρα από μια ελαφρά αύξηση της δύναμης των εθνικιστών (σ.σ. Χρυσή Αυγή). Τα δύο μεγάλα κόμματα εξακολουθούν να έχουν σοβαρό πρόβλημα και μάλιστα εντείνεται για το ένα από τα δύο (σ.σ. ο συνομιλητής μας δεν θέλησε να μας πει για πιο από τα δύο)».

Ερευνώντας πάντως τα αποτελέσματα που έδιναν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων πριν από τις εκλογές του 2009 με το μοντέλο της αναγωγής των αναποφάσιστων διακριβώσαμε ότι η V-PRC είχε την μεγαλύτερη επιτυχία στην προσέγγιση του τελικού αποτελέσματος. Συγκεκριμένα το 2009 η εταιρεία αυτή ανέφερε τα εξής στην τελευταία της δημοσιευμένη έρευνα εκλογικής επιρροής δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου 2009:

«Η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Κινείται πάνω από τα επίπεδα του 42%, με αυξητικές μάλιστα τάσεις, ενώ δεν υπάρχει σενάριο που να καταγράφει λιγότερες από 154 έδρες. Δύο ενδεχόμενα είναι ανοικτά αυτή τη στιγμή: το πρώτο είναι η εδραιωμένη πεποίθηση ότι κερδίζει τις εκλογές να δημιουργήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο εκλογικό ρεύμα για το ΠΑΣΟΚ, το δεύτερο η ίδια πεποίθηση να οδηγήσει σε «χαλαρότερη» ψήφο υπέρ μικρότερων κομμάτων και πιθανώς σε μια αμυντική συσπείρωση στη ΝΔ παραδοσιακών δεξιών ψηφοφόρων.

 Η ΝΔ κινείται στα επίπεδα του 35% και είναι με τα σημερινά δεδομένα αδύνατον να ξεπεράσει σε κάθε περίπτωση το 36%. Οι έδρες της εκτιμάται ότι θα είναι κάτω από 100. Μέχρι στιγμής φαίνεται να χάνει το στοίχημα μιας επιτυχημένης προεκλογικής καμπάνιας με την οποία θα περιόριζε τη διαφορά. Η εκλογική συσπείρωση φτάνει το 68% περίπου και θα δώσει μάχη για να το ανεβάσει περιορίζοντας ίσως τις διαρροές της προς το ΛΑΟΣ. 

Τα μικρότερα κόμματα παραμένουν σταθερά στα ποσοστά που κατέγραψαν στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, με το ΚΚΕ να βρίσκεται περίπου στο 8%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 4% και τον ΛΑΟΣ στο 6%. Δεν θα πρέπει να αποκλειστούν μικρές θετικές ή αρνητικές εκπλήξεις σε σχέση με τα ποσοστά τους, πάντως όχι σημαντικές ανατροπές. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι χάνουν το στοίχημα της εισόδου στη Βουλή, αν και όσο το ποσοστό τους βρίσκεται στο 2.5% θα συνεχίσουν να ελπίζουν σε μια θετική ανατροπή».

Τα τελικά αποτελέσματα ήταν στις 4 Οκτωβρίου 2009 ήταν: ΠΑΣΟΚ 43,95% και 160 έδρες, ΝΔ 33,47% και 91 έδρες, ΚΚΕ 7,54% και 21 έδρες, ΛΑΟΣ 5,63% και 15 έδρες, Οικολόγοι 2,53% και καμία έδρα. Δηλαδή είχε πέσει πέσει κατά 97% κατά μ.ο. στα ποσοστά.

Ας δούμε τώρα και τα αποτελέσματα της αντίστοιχης τελευταίας δημοσκόπησης της V-PRC για τις εκλογές της 6ης Μαΐου:

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής που αποτυπώνει την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 22% και εμφανίζει μικρή πτώση σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαρτίου.Το ΠΑΣΟΚ για μια ακόμη φορά ιστορικά χαμηλά και ποσοστό 14,5%.

Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, που επιβεβαιώνει τη δυναμική που εκφράζει στην ελληνική κοινωνία. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 11,5%, διατηρώντας υψηλά τα ποσοστά του, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη καταγράφει ποσοστό 10%, εξαιρετικά υψηλό παρά την εκλογική πίεση που δέχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνεχίζουν να καταγράφουν υψηλά ποσοστά, 9%, ενώ το Άρμα Πολιτών που συνεργάζεται με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, φτάνει το 1,5%.

Η Χρυσή Αυγή φτάνει το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό 5%, ενώ το ΛΑΟΣ φαίνεται να μπαίνει τελικά στη Βουλή με ποσοστό 3,5%.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συνεχίζουν να παλεύουν για την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο με 2,5%, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη βρίσκεται πολύ χαμηλά στο 1,5%. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγράφει ποσοστό 1% και το «άλλο κόμμα» 3,5%. Η αποχή, τα λευκά και το άκυρο φθάνουν στο 24,1%.

Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων, απλά δεν πλησιάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 40% και γίνεται πρακτικά αδύνατη η συνέχιση της πολιτικής των Μνημονίων, ενώ στην Βουλή εισέρχονται οκτώ ή εννέα κόμματα. Χωρίς πάντως να αποκλείεται λόγω της υπόθεσης Συμπιλίδη να καταφέρει η ΔΗΣΥ να συγκεντρώσει 3%, οπότε εισέρχονται δέκα κόμματα.

Ακόμα και αν ικανό μέρος αυτών που ακόμα δηλώνουν "αναποφάσιστοι" τελικά επιλέξουν ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα το ποσοστό τους δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 42% και αυτό είναι "κλειδωμένο" θεωρούν οι δημοσκόποι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Προς πατριωτικό μέτωπο Δεξιάς & Αριστεράς κατά του Μνημονίου

Το μεγάλο πατριωτικό μέτωπο που απορρίπτει τις ταμπέλες "δεξιά" και "αριστερά", προ του κινδύνου η κατοχή στη χώρα να γίνει μόνιμη, ένα μέτωπο που μπορεί να σχηματιστεί με την γεφύρωση πολιτικών διαφορών φαίνεται ότι μπορεί να γίνει πράξη, αν η εθνική ανάγκη το επιτάσσει: Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι θα κάνει αποδεκτούς τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Π.Καμμένου σε περίπτωση που πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση που να κάνει πράξη την ρήξη από τα δεσμά του Μνημονίου!

Παρά τις υπαρκτές διαφορές που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο με τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» του κ. Π. Καμμένου, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στο TVXS, «εάν εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε, συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι».

Για να συμπληρώσει: «Κοιτάξτε, είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε. Και δεν μπορούμε να λέμε στον ελληνικό λαό ότι το κρίσιμο αυτή την ώρα είναι να επιβεβαιωθεί η δική μας άποψη. Βεβαίως να επιβεβαιωθεί, αλλά πρέπει να σταματήσει το Μνημόνιο. Το κύριο εδώ που τα λέμε δεν είναι το τι θα κάνει ο Καμμένος, το κύριο είναι αν θα υπάρξει ένας σκληρός πυρήνας πλειοψηφίας στη Βουλή από τις δυνάμεις της Αριστεράς και μία συμφωνία σε ένα μίνιμουμ στόχων, γιατί έχουμε διαφορές.

Είναι υπαρκτές οι διαφορές, δεν μπορεί από τη μία μέρα στην άλλη να τις κρύψουμε κάτω από ένα χαλί, αλλά νομίζω ότι το διακύβευμα σήμερα είναι τι θα κάνουμε τελικά με την Ευρωζώνη και με τη θέση μας στη Ευρώπη. Το διακύβευμα είναι τι θα πάμε να τους πούμε εκεί για να σταματήσουμε τη λαίλαπα. Και από εκεί και πέρα, προφανώς θα υπάρξουν και πάρα πολλά ζητήματα, τα οποία θα είμαστε αναγκασμένοι να τα επανεξετάσουμε στην πορεία. Αλλά το κρίσιμο θα είναι να υπάρξει αυτή η πλειοψηφική συσπείρωση, που θα δώσει και μεγάλη ελπίδα στον ελληνικό λαό».

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η στήριξη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει τη δυνατότητα, το βράδυ των εκλογών, να υπάρξει ένας «μεγάλος πολιτικός σεισμός» και την επόμενη να οδηγηθούν και οι άλλες δυνάμεις της Αριστεράς σε μία συμμαχία, έστω με μίνιμουμ συμφωνία «για μια ιστορική αλλαγή, για μια πολύ μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα που θα στείλει ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα στη Ευρώπη».

Εκφράζοντας με έμφαση ότι οι ώρες είναι κρίσιμες για τον ελληνικό λαό, ο κ. Τσίπρας επιμένει ότι είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο να προκύψει ένας «σκληρός πυρήνας πλειοψηφίας στη Βουλή από τις δυνάμεις της Αριστεράς» που θα επιδιώξει την ανατροπή του Μνημονίου, με πρωθυπουργό ακόμα και την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα!

Είναι ενδεικτική η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα όταν ρωτήθηκε: «αν εσείς πάρετε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα επιδιώξετε συμμαχία με την Αριστερά και με ποιόν πρωθυπουργό;».

Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «εμείς δε βάζουμε τέτοιου είδους προϋποθέσεις. Άμα η Αλέκα θέλει να γίνει πρωθυπουργός, ας γίνει πρωθυπουργός. Εμάς μας ενδιαφέρει το ποιά θα είναι η γραμμή, ποιά θα είναι η κατεύθυνση, ποιό θα είναι το πρόγραμμα της κυβέρνησης. Αλλά για να μην παρεξηγηθώ, δεν υποθέτω ότι το πρόβλημα της κ. Παπαρήγα είναι αν θα γίνει η ίδια πρωθυπουργός. Νομίζω είναι άλλου είδους οι διαφωνίες, πιο πολιτικές, αλλά κατά τη γνώμη μου ανιστόρητες στη φάση την οποία βρισκόμαστε. Παρόλα αυτά, αυτό που έχει σημασία να σας πω στο ερώτημα τι θα κάνετε όταν θα πάρετε την εντολή δεν είναι ποιόν θα προκρίνουμε για πρωθυπουργό, είναι πώς θα πάμε να την διεκδικήσουμε. Σας λέω, λοιπόν, ότι μόλις την πάρουμε την εντολή, θα πάμε στη Βουλή να διεκδικήσουμε σχηματισμό κυβέρνησης και ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώντας όμως ταυτόχρονα από το λαό ψήφο εμπιστοσύνης. Θα καλέσουμε το λαό μαζικά να βγει στους δρόμους».

Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησε: «Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε μία κυβέρνηση Αριστεράς. Αλλιώς δεν έχει νόημα. Ξέρετε, αυτό το οποίο ζητάμε εμείς είναι νέο συνασπισμό εξουσίας. Εξουσία ξέρετε είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο από τη διακυβέρνηση. Τη διακυβέρνηση μπορείς να την πάρεις με την ψήφο από τις εκλογές και μέσα στο Κοινοβούλιο, αλλά την εξουσία δεν την παίρνεις έτσι εύκολα. Εξουσία δεν είναι μόνο να έχεις το υπουργικό συμβούλιο. Εξουσία είναι οι τράπεζες, εξουσία είναι το μεγάλο κεφάλαιο, είναι ο στρατός και η αστυνομία (…)».

Αποδέχονται την πρόταση Τσίπρα οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ;

Σε ανακοίνωσή τους με τίτλο «Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν κάνουν παρασκηνιακές συμφωνίες» αναφέρουν: «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, σχολιάζοντας non papers και νέα σενάρια για συγκυβέρνησή τους με το ΣΥΡΙΖΑ, απαντούν ως εξής: «Η Εθνική Αντιπρόταση,το κυβερνητικό πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είναι σαφές και συγκεκριμένο. Όταν μας δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα καλέσουμε μέσα στη Βουλή να το ψηφίσουν όποιοι συμφωνούν με αυτό, χωρίς εκπτώσεις στα αντισυνταγματικά μνημόνια , τους τοκογλύφους δανειστές, τα εθνικά μας ζητήματα και άλλα κρίσιμα θέματα όπως το μεταναστευτικό. Εμείς εν κρυπτώ ή παρασκηνιακές συμφωνίες δεν κάνουμε».

Ζούμε πραγματικά ιστορικές στιγμές: Για πρώτη φορά μετά τον Εμφύλιο προεκλογικά δηλώνεται, έστω σε ρητορικό επίπεδο, ότι μπορούν να γεφυρωθούν οι διαφορές δύο κομμάτων που θεωρητικά τα χωρίζει ιδεολογική άβυσσος. Ούτε το 1989 που έγινε μετά τις εκλογές κοινή κυβέρνηση ΝΔ, ΚΚΕ και ΚΚΕ Εσωτερικού, η ιστορική κυβέρνηση Τζαννετάκη, προεκλογικά δεν είχαν μιλήσει τα κόμματα, φοβούμενα την φθορά. Αλλά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Δείχνουν διάθεση να ενωθούν ενώπιον του κοινού εχθρού, των ξένων και των εγχώριων συνεργατών τους. Τώρα κρίνεται η ίδια η ύπαρξη της χώρας ως ανεξάρτητης κρατικής οντότητας...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια απλή σκέψη: H ψήφος σου μπορεί και να τα αλλάξει όλα...

"Μία απλή σκέψη". Αυτός είναι ο τίτλος από ένα mail που κυκλοφορεί στο Internet και πρόκειται στην ουσία για ένα σύνολο από απλές και άκρως ρεαλιστικές σκέψεις που οδηγούν στο μόνο ίσως λογικό συμπέρασμα...

Δεν βλέπουν
Δεν ακούν
Δεν ενδιαφέρονται
Δεν νιώθουν
Δεν σκέπτονται
Δεν έχουν δουλέψει
Δεν έχουν φιλότιμο
Δεν πάνε φυλακή
Δεν μας σέβονται
Δεν διάβασαν το μνημόνιο
 


Μας βρίζουν
Μας ενοχοποιούν
Μας κοροϊδεύουν
Μας τάζουν
Μας ξε-τάζουν
Μας υπόσχονται
Μας δουλεύουν
 


Έχουν από 5 σπίτια ο καθένας
Έχουν ασυλία
Έχουν παχυλούς μισθούς
Έχουν τηλέφωνα δωρεάν
Έχουν δωρεάν μετακινήσεις
Έχουν δωρεάν διαμονές
Έχουν επιχορηγήσεις
Έχουν «καρέκλες»
Έχουν πουλήσει την Ελλάδα
Έχουν πουληθεί οι ίδιοι
Έχουν φυλακίσει αθώους
Έχουν αποφυλακίσει ενόχους
Έχουν «φίλους» τα κανάλια
 


Αν δεν πας να ψηφίσεις κερδίζουν
Αν ρίξεις λευκό κερδίζουν
Αν ρίξεις άκυρο κερδίζουν
Αν πάρεις όπλο και καθαρίσεις μερικούς, τους κανείς ήρωες
Αν φύγεις απο τη χώρα νιώθεις άσχημα
Αν μείνεις είσαι μαλάκας
 


ΑΝ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ…

[Αναδημοσίευση από koutipandoras.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα