Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Ισραηλινοί με 4 F-15I Raam χτύπησαν εργοστάσιο… ιρανικών πυραύλων στο Σουδάν


Επιβεβαιώνεται η είδηση που δημοσίευσε εχθές το defencenet.gr, για τον ισραηλινό βομβαρδισμό από τέσσερα αεροσκάφη των στρατιωτικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων στο Σουδάν πριν από μία ημέρα.Πιο αναλυτικά όπως αναφέρουν ισραηλινές πηγές τέσσερα τουλάχιστον αεροσκάφη F-15I Ra’am βομβάρδισαν το στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα Yarmouk τα μεσάνυκτα της 23ης προς 24ης Οκτωβρίου διότι στο εργοστάσιο αυτό κατασκευάζονται βαλλιστικοί πύραυλοι μεγάλης εμβέλειας ιρανικής τεχνολογίας Shehab κατόπιν άδειας που έχει δώσει η Τεχεράνη στο Σουδάν.
Αν και δεν αναφέρεται ο τύπος του πυραύλου αν είναι δηλαδή κατασκευάζονταν βαλλιστικοί πύραυλοι Shehab-1 ή Shehab-2 ή Shehab-3 όπως αποδείχτηκε οι Ισραηλινοί δεν ήθελαν να αφήσουν καμία πιθανότητα μία ακόμη χώρα να διαθέτει αυτού του είδους τα βαλλιστικά βλήματα στην περιοχή τους.
Σύμφωνα με τις εικόνες που παρουσιάστηκαν στην σουδανική τηλεόραση τα ισραηλινά αεροσκάφη κατέστρεψαν μία μεγάλη αποθήκη φωσφόρου, ενώ όπως ανέφεραν σουδανικές πηγές οι εγκαταστάσεις του συγκροτήματος στην κυριολεξία ισοπεδώθηκαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ισραηλινά αεροσκάφη πέταξαν σε απόσταση 1.800-1.900 χλμ για να πλήξουν τις εγκαταστάσεις και αυτό και μόνο το γεγονός αποτελεί σαφή μήνυμα του Ισραήλ προς το Ιράν διότι η απόσταση μεταξύ του Ισραήλ και των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Fordo είναι 1.600 χλμ….
Χάρις στην ικανότητα της Αεροπορίας του Ισραήλ να ανεφοδιάζεται στον αέρα από τα 7 KC-707 Saknai τα οποία πρόσφατα εκσυγχρονίστηκαν το Ισραήλ απέδειξε ότι μπορεί να χτυπήσει στόχους σε μεγάλη απόσταση χωρίς προβλήματα υποστήριξης της αποστολής.
Επιπλέον η αποστολή αυτή έχει και ένα δεύτερο μήνυμα προς το Ιράν ότι το Ισραήλ μπορεί να πραγματοποιήσει εκδικητικό χτύπημα βαθιά στο Ιράν σε περίπτωση που η Τεχεράνη αποφασίσει να επιτεθεί μέσω της Hamas και περισσότερο μέσω της ελεγχομένης από τους μουλάδες της Hizbollah στο Ισραήλ.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ακόμη προληπτικό χτύπημα του Ισραήλ που αποσκοπεί στην εξουδετέρωση οποιασδήποτε πιθανής απειλής η οποία δεν προέρχεται από το Ιράν αλλά από τους περιφερειακούς συμμάχους και συνεργάτες του, ώστε αργότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις του εβραϊκού κράτους να έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την ιρανική απειλή και όχι κάποια ξαφνική άλλη απειλή στην περίπτωση αυτή από τα νώτα τους.
Με την επίθεση αυτή το σταδιακό ξεδόντιασμα της ιρανικής απειλής συνεχίζεται μέχρις ότου το Ιράν δεν διαθέτει άλλο συνεργάτη στην περιοχή που θα μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις το Ισραήλ με ένα καίριο αιφνιδιαστικό χτύπημα που θα κατέστρεφε τις βασικές υποδομές του και δυνατότητες του να αμυνθεί και να αντεπιτεθεί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα