Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Θεατρικό και αστρολογικό παιχνίδι για τα μέλη του "Πάμε Αστρολογία"


Ας γνωριστούμε καλύτερα, παίζοντας με τις αλήθειες μας
Η αυτογνωσία είναι το πρώτο και κύριο ζητούμενο της Αστρολογίας. Όμως αυτή δεν προκύπτει μόνον εντρυφώντας στην σοβαρότητα των βιβλίων και των ωροσκοπίων. Μένοντας κολλημένοι στην μουρτζούφλικη κι αυτάρεσκη λογική μας, μένοντας δέσμιοι της σοβαροφάνειας μας, η πορεία προς την αλήθεια μας κινδυνεύει να γίνει ένα κλισέ χωρίς ουσία, μια ευχή που ποτέ δεν εκπληρώνεται. Χιλιάδες αράδες γνώσης δεν αρκούν... Για να αντικρίσουμε κατάματα την αλήθεια μας, θέλει και αγνή καρδιά, θέλει συναισθήματα ξαλαφρωμένα από τις ενήλικες ενοχές και απαλλαγμένα από το βάρος των πρέπει ή των πεποιθήσεων μας. Θέλει την ελευθερία της παιδικής δημιουργικότητας, το γέλιο, τη χαρά κι εκείνα τα μάτια τα διάπλατα ανοιγμένα μπροστά στην έκπληξη μιας θαυμαστής ανακάλυψης.

Το τηλεσκόπιο ανακαλύφθηκε όταν τα παιδιά του οπτικού Ιωάννη Ζανσέν, παίζοντας έβαλαν δύο γιαλάκια στην σωστή απόσταση μεταξύ τους, έτσι που το μακρινό καμπαναριό της εκκλησίας, φάνταζε μπροστά τους τεράστιο.
Μέσα από το παιχνίδι, γίνονται οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις, αυτές που πηγάζουν από την «μυστική» ενότητα μας με το σύμπαν και δεν σκοντάφτουν στις αγκυλώσεις του μυαλού μας. Κι ακόμη περισσότερο μέσα σε ένα παιχνίδι μπορεί να κρύβονται καλά προφυλαγμένες αιώνιες -αρχετυπικές- αλήθειες που έχουν βρει αυτόν τον τρόπο να δραπετεύουν από τις δογματικές πεποιθήσεις, τις δεμένες στο άρμα της σκοπιμότητας.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο ρόλος τους σε αυτήν την ζωή είναι ένας και μοναδικός, προδιαγεγραμμένος και απαρέγκλιτος. Είναι μάλιστα τόσο πεισμένοι γι' αυτό, που τελικά δυσκολεύονται να ξεφύγουν από την δύναμη της ανάμνησης-συνήθειας του. Όμως δεν είναι έτσι. Τα πλαίσια που μας βάζει ένα ωροσκόπιο είναι τόσο ελαστικά, όσο και η διάθεση μας να το εξελίξουμε, ανακαλύπτοντας σαν τα παιδιά ότι με μια ντάνα «τουβλάκια» μπορούμε να φτιάξουμε πολλών ειδών κατασκευές κι όχι μόνον αυτή που μας δίδαξαν πως είναι η «σωστή».
Χώρια που πολλές φορές μπορούμε να συμπληρώσουμε ή να αντικαταστήσουμε κάποιες «αντικειμενικές» ελλείψεις με τη δύναμη του ονείρου μας, υλοποιώντας το αδύνατο, έτσι... σαν από θαύμα!

Μέσα λοιπόν από ένα παιχνίδι καρδιάς, όπου το μυαλό είναι συνέταιρος κι όχι αφέντης, μπορούμε φυσικά και αβίαστα να βρούμε τους τρόπους αλλά και τα υλικά ώστε να ξανακτίσουμε τον εαυτό μας, τη ζωή μας και φυσικά το... ωροσκόπιο μας!

Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 16:00

Βιζυηνού 19, 40ς όροφος

Συντονιστές: Μελίνα Φώφη και Γιάννης Ριζόπουλος

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2130142331 και 2117054129

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα