Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

"Σχετικά με τις ενδείξεις ζωής στον Τιτάνα"

Σάββατο, 05 Ιουνίου 2010

Ενδείξεις ζωής στον Τιτάνα


Οταν το διαστημικό σκάφος «Cassini» άρχισε πριν από λίγα χρόνια να εξερευνά τον Κρόνο και τα φεγγάρια του οι επιστήμονες είχαν στρέψει την προσοχή τους ειδικά σε δύο από αυτά, στον Τιτάνα, που είναι και ο μεγαλύτερος δορυφόρος και ουσιαστικά μοιάζει με μικρό πλανήτη, και στον παγωμένο Εγκέλαδο. Η εξερεύνηση του Τιτάνα αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε μια μορφή που μοιάζει με εκείνη της Γης στα πρώιμα στάδια ύπαρξής της. Βασικότερο ...
γεωλογικό χαρακτηριστικό του είναι οι μεγάλες λίμνες μεθανίου οι οποίες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, εξατμίζονται δημιουργώντας νέφη, τα οποία στη συνέχεια υπό μορφή βροχής στέλνουν υδρογονάνθρακες στην επιφάνεια αναγεννώντας τις λίμνες. Το «Cassini» εντόπισε ένα φαινόμενο που θα μπορούσε να προέρχεται από την παρουσία εξωτικών μορφών μικροβιακής ζωής. Διαπίστωσε ότι το υδρογόνο που παράγεται στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα κατευθύνεται και προς τα πάνω (στο Διάστημα) αλλά και προς τα κάτω, δηλαδή στην επιφάνεια του πλανήτη. Αν και κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις υδρογόνου στην επιφάνεια, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Αυτό δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι κάτι απορροφά το υδρογόνο και ορισμένοι επιστήμονες πιθανολογούν ότι είναι κάποιοι άγνωστοι σε εμάς μικροοργανισμοί. Από την άλλη τα στελέχη της ΝΑSΑ έσπευσαν να επισημάνουν ότι πρώτον απαιτούνται νέες έρευνες και περισσότερα δεδομένα και δεύτερον ότι έτσι και αλλιώς υπάρχει πιθανότητα το φαινόμενο να οφείλεται σε μη βιολογικούς παράγοντες.

Βημα


Σάββατο, 05 Ιουνίου 2010

"Σχετικά με τις ενδείξεις ζωής στον Τιτάνα"


"Σχετικά με το άρθρο του Βήματος για τη ζωή στον Τιτάνα, η εφημερίδα Telegraph δημοσίευσε ανακοίνωση ότι υπάρχουν πρωτόγονοι εξωγήινοι (primitive aliens) στο συγκεκριμένο φεγγάρι. Δεν...

αναφέρονται πια σε μικρόβια αλλά σε μορφές που αναπνέουν κανονικά.

Τι θέλουν να περάσουν άραγε τελευταία με τις αναφορές που γίνονται σε μορφές ζωής εκτός Γης και γιατί τα δικά μας ΜΜΕ τα παρουσιάζουν όλα ως "μικρόβια";"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα