Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Εμας θα μας προσκαλεσετε;

Τα Ηνωμένα Έθνη διέψευσαν χθεσινό δημοσίευμα περί διορισμού πρέσβειρας με αρμοδιότητα την επαφή με εξωγήινους.


Η είδηση έκανε ταχύτατα το γύρο του κόσμου: τα Ηνωμένα Έθνη διόρισαν την Μαζλάν Οθμάν, Μαλαισιανή αστροφυσικό, πρέσβειρα με αρμοδιότητα την επαφή με εξωγήινους, σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times.

Ωστόσο, η ανακοίνωση στην οποία προέβη σήμερα το (σχετικά άγνωστο) Γραφείο για Θέματα Εξώτερου Διαστήματος των Ηνωμένων Εθνών (UNOOSA- United Nations Office for Outer Space Affairs) αποτελεί μία κατηγορηματική διάψευση: «Το άρθρο των Sunday Times λέει ανοησίες».

Η Οθμάν είναι η επικεφαλής του UNOOSA, το οποίο έχει προσωπικό 27 ατόμων. Σύμφωνα με τον κανονισμό των Ηνωμένων Εθνών, σκοπός του Γραφείου είναι η προώθηση της «διεθνούς συνεργασίας σχετικά με την ειρηνική διαχείριση θεμάτων στο εξώτερο διάστημα και η ενίσχυση της χρήσης της διαστημικής επιστήμης και των τεχνολογικών της εφαρμογών».

«Δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για αλλαγή του κανονισμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το άρθρο των Sunday Times, η Οθμάν θα προχωρούσε σε λεπτομερή περιγραφή του νέου της ρόλου ως πρέσβειρα για τους εξωγήινους την επόμενη εβδομάδα σε επιστημονική συνδιάσκεψη στο Μπακινγκχαμσάιρ, στη Μ. Βρετανία- κάτι που επίσης διέψευσε το UNOOSA.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα χρόνο πριν, η Οθμάν είχε πει χαριτολογώντας ότι αυτός που θα εκπροσωπούσε την ανθρωπότητα σε περίπτωση επαφής με εξωγήινους θα ήταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα