Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ζήτησαν συγγνώμη και έριξαν στην θάλασσα 11.500 τόνους νερού με ραδιενέργεια! Το μέλλον του πλανήτη στα χέρια επικίνδυνων ανθρώπων!


Με πόση στωικότητα μπορεί πλεον η ανθρωπότητα να συνεχίσει ν' αντιμετωπίζει όσα γίνονται από την ανεκδιήγητη εταιρεία TEPCo στην Φουκουσίμα αλλά και την ανήμπορη ν' αντιδράσει ιαπωνική κυβέρνηση;

Λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία αυτή, εκπρόσωπος της Tepco με δάκρυα στα μάτια και με τρεμάμενη φωνή από τους λυγμούς ζήτησε συγνώμη. Εδώ προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: Από ποιόν; Από την θάλασσα; Από τους κατοίκους της Ιαπωνίας; 'Η από τους κατοίκους του πλανήτη; Πάντως απ' οτι φαίνεται το χαρακίρι δεν έχει πλέον θέση στην ιαπωνική κοινωνία.

"Εχουμε ήδη προκαλέσει πολλά δεινά στους κατοίκους της περιοχής. Δεν μπορούμε να σας πούμε πόσο λυπούμαστε γι΄αυτό το νέο κακό", είπε επίσης.

Νωρίτερα με μια φυσικότητα που τρομάζει η ιαπωνική εταιρία ηλεκτρικής ενεργείας Tepco, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε ότι θα απορρίψει στη θάλασσα 11.500 τόννους ραδιενεργού ύδατος, το οποίο έχει συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του σταθμού!

Εκπρόσωπος της Tokyo Electric Power διευκρίνισε ότι "περίπου 10.000 τόννοι νερού αποθηκευμένου σε δεξαμενές και 1.500 τόννοι που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στους αντιδραστήρες 5 και 6", θ΄απορρριφθούν στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Εντωμεταξύ ο ιάπωνας επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας συνέχισε σήμερα τα ευχολόγια και είπε για ακόμα μια φορά το αυτονόητο: οτι η πυρηνική ενέργεια πρέπει να γίνει ασφαλέστερη για να προληφθούν συμβάντα όπως αυτό στην Ιαπωνία.

"Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε την προσέγγιση 'συνεχίζουμε όπως συνήθως'", δήλωσε ο Αμάνο κατά την πέμπτη σύνοδο για την ανασκόπηση της Σύμβασης για την Πυρηνική Ασφάλεια που διεξάγεται στη Βιένη. "Οι ανησυχίες εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για το αν η ενέργεια είναι ασφαλής πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη".

Ακόμη 10 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να χορηγήσει επιπρόσθετη βοήθεια 10 εκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει την Ιαπωνία να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της καταστροφής της 11ης Μαρτίου.

Η επιπλέον βοήθεια θα επιτρέψει την αρωγή περισσότερων από 30.000 ανθρώπων, οι οποίοι ζουν σε προσωρινούς καταυλισμούς και εξαρτώνται όσον αφορά τη διατροφή τους, τη λήψη πόσιμου νερού και ειδών πρώτης ανάγκης από τη βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσπαθούν ακόμη να περιορίσουν την διαρροή ραδιενέργειας - Θα χρειαστούν αρκετοί μήνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα