Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

από την Zougla του Μάκη μαθαίνουμε οτι πραγματοποιείται

Έφοδος του ΣΔΟΕ σε μέντιουμ και αστρολόγους

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011, 21:20

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=296971&cid=4



Ρεπορτάζ: Γ. Μανουσακάκης

Στο μικροσκόπιο των Ράμπο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων βρίσκονται μέντιουμ και αστρολόγοι με τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους ακόμη και 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι δεν δικαιολογούνται με παραστατικά, γεγονός που μαρτυρεί ότι μπορεί μεν να προέβλεπαν σωστά τη μοίρα των άλλων, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να δουν τι τους επεφύλασσε το δικό τους μέλλον.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το Σ.Δ.Ο.Ε. έχει ξεκινήσει ελέγχους σε μέντιουμ και αστρολόγους, καθώς σχεδόν όλοι γνωρίζουν ότι αυτοί σε μεγάλο ποσοστό μπορούν να δηλώνονται στην εφορία σαν ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά στην πραγματικότητα το μαύρο χρήμα πάει και έρχεται μεταξύ των Ταρώ, του καφέ, και του αστρολογικού χάρτη. Τα περισσότερα μέντιουμ και αστρολόγοι λειτουργούν στην πλειονότητά τους όπως κάποιοι γιατροί που δέχονται να πληρώνονται με μαύρα χρήματα, αντί να δίνουν πάντα αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.


Το δεδομένο αυτό καθώς και καταγγελίες πολιτών που έχουν πέσει θύματα των... έγκριτων προβλέψεών τους έστρεψαν το ενδιαφέρον του Σ.Δ.Ο.Ε. προς τον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο, με αποτέλεσμα να βρεθούν πολλά εκατομμύρια ευρώ κρυμμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, γνωστό ζευγάρι αστρολόγων – μέντιουμ εντοπίστηκε να έχει τραπεζικούς λογαριασμούς σε όλες τις τράπεζες με συνολικές καταθέσεις που φθάνουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, οι ελεγκτές του Σ.Δ.Ο.Ε. δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν είδαν ότι αυτοί οι άνθρωποι έκαναν φορολογική δήλωση σαν ζευγάρι μόλις 22.000 ευρώ ετησίως. Το συγκεκριμένο ζευγάρι αστρολόγων, επειδή γύριζε ανά την Ελλάδα, πουλώντας τις προβλέψεις του σε κάθε αδαή, δυσκόλεψε το Σ.Δ.Ο.Ε., αφού για μήνες δεν μπορούσε να τους εντοπίσει, προκειμένου να τους επιδώσει την κλήση – πρόσκληση για έλεγχο και απολογία στα γραφεία του.

Σχεδόν παρόμοια περίπτωση έχει διαπιστωθεί επίσης σε γνωστό τηλεοπτικό μέντιουμ – αστρολόγο, που, όπως δείχνουν οι πρώτοι έλεγχοι, έχει περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ καταθέσεις αδήλωτες στην εφορία και οι οποίες βέβαια δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με τις μερικές χιλιάδες ευρώ που αναγράφει κάθε χρόνο στη φορολογική δήλωση.

Στην περίπτωση πάντως του ζευγαριού μέντιουμ – αστρολόγων, το πρώτο πρόστιμο που τους αναλογεί

έχει καταλογιστεί και ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια θα επιβληθούν και άλλα πρόστιμα λόγω των ψευδών φορολογικών δηλώσεων, ενώ σίγουρο ότι θα παραπεμφθούν και στα ποινικά δικαστήρια βάσει της νέας νομοθεσίας.

Η εντολή που έχει δοθεί από τον επικεφαλής του Σ.Δ.Ο.Ε. και νυν γενικό γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γιάννη Καπελέρη είναι να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους μελλοντολόγους που διαφημίζονται για τις μαντικές τους ικανότητες στα διάφορα σχετικά περιοδικά. 

Επιπλέον, ελεγκτές του Σώματος εξετάζουν και τις καταγγελίες πολιτών για τις περίφημες καφετζούδες, καθώς -ως γνωστόν- ο καφές που σερβίρουν και λένε στην πραγματικότητα είναι πολύ... πικρός, αφού η τιμή του κυμαίνεται από 20 ευρώ και φθάνει μέχρι και τα 80 ευρώ, και βέβαια χωρίς απόδειξη.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011, 21:28



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα