Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Juncker: Τον Οκτώβριο η απόφαση για την 6η δόση

OIKONOMIA

Τον Οκτώβριο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την αποδέσμευση της έκτης δόσης του δανείου που έχει συνάψει η Ελλάδα με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, μετά τη λήξη του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ε.E. στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Olli Rehn, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-Claude Trichet και τον επικεφαλής του EFSF, Klaus Regling.

O Juncker καλωσόρισε την ανανεωμένη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, ενώ αναφορικά με τις εγγυήσεις των ελληνικών δανείων δήλωσε πως θα δοθούν σε "λογική τιμή". Από την πλευρά της η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών, Jutta Urpilainen είπε στο Dow Jones Newswires πως τα φινλανδικά αιτήματα για εγγυήσεις από την Ελλάδα συζητήθηκαν στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αλλά δεν υπήρξε καμία απόφαση, για αυτό πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις».

Εξάλλου, ο Jucker τόνισε πως δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών για νέα πακέτα στήριξης στην Ευρωζώνη και πως η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να είναι φιλική προς την ανάπτυξη. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για μία διεθνή απάντηση στις αναταραχές της αγοράς.

Το ζήτημα της ενίσχυσης ή της διεύρυνσης των εξουσιών του EFSF δεν συζητήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geither, σύμφωνα με τον Juncker. Τα μελλοντικά δάνεια που θα χορηγούνται από το EFSF θα τιμολογούνται στο κόστος χρηματοδότησης πλέον του λειτουργικού κόστους.

Ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε και στα προγράμματα στήριξης της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, λέγοντας πως κινούνται εντός στόχων.

Rehn: Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει πλήρως τα μέτρα που ανακοίνωσε

Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει πλήρως τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε για τον περιορισμό του ελλείμματος, δήλωσε ο Επίτροπος της Κομισιόν Olli Rehn, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου μετά τη συνεδρίαση του Ecofin,
στην οποία έλαβε μέρος και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Timothy Geithner.
Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν προβλέπεται νέα ύφεση και έκανε λόγο για αμετάβλητες εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, στο 1,6%.

Αναφορικά με τη δημιουργία κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων, ο Rehn έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση την ενίσχυση της διακυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι το πρώτο βήμα θα γίνει με την μελέτη της Κομισιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα