Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Η Άνοιξη της Ελληνικής Αστρολογίας



Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2011 15:01

Γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος, από εδώ

Είναι πραγματικά μαγικά τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον -πραγματικά ταλαιπωρημένο- χώρο της Ελληνικής Αστρολογίας.

Τα προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει αρκετές προσπάθειες για την συγκρότηση ενός φορέα που θα μπορούσε να αναλάβει την προώθηση της Αστρολογίας στην Ελλάδα, ξεχωρίζοντας την από την ετεροθαλή αδελφή της, την Μελλοντολογία, με την οποία συγγένεψαν με το ...ζόρι στο όνομα της εμπορικότητας.

Όμως όλες αυτές οι απόπειρες κάπου σκόνταφταν ή για να το πω διαφορετικά δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα της ευόδωσης τους. Ίσως έπρεπε πρώτα να ξεβραστούν από το «κίνημα» όλοι όσοι είχαν αποκλειστικά ιδιοτελείς σκοπούς ή έθεταν πάνω από το κοινό συμφέρον τον εγωισμό τους.

Τελευταίο παράδειγμα ήταν η προ διετίας προσπάθεια για την σύσταση ενός συλλόγου, η οποία «κόλλησε» εν μέρει στον τρόπο πιστοποίησης των «πραγματικών αστρολόγων» και πολύ περισσότερο σε θέματα ουσίας που είχαν να κάνουν με την επιθυμία κάποιων να ποδηγετήσουν τους υπόλοιπους.

Το δίδαγμα από όλη αυτήν την ιστορία ήταν πικρό αλλά πολύτιμο: Τίποτα δεν μπορεί να κτιστεί πάνω σε ίντριγκες και δυστυχώς από δαύτες ..χορτάσαμε! Από ότι φαίνεται όμως, αφού πρώτα ξεχώρισαν τα πρόβατα από τα ερίφια, η ιδέα που πάντα υπήρχε στο μυαλό πολλών από εμάς δείχνει να παίρνει σάρκα και οστά. Και όπως συμβαίνει συχνά σε ανάλογες περιπτώσεις, με την αγαστή σύμπλευση του Ποσειδώνα -μεγάλη η χάρη του- η όλη υπόθεση για αλλού πήγαινε και κατέληξε εκεί που θα ...έπρεπε!

Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα του φίλτατου Κριού -τι άλλο;- Μιχάλη Ντζιβανάκη για να ορίσουμε το 2012 ως Έτος Αστρολογίας, αν γίνεται και Παγκόσμιο. Ο Μιχάλης βέβαια, παρότι ενδιαφέρεται σφόδρα για το αντικείμενο, δεν είναι αστρολόγος και είχε περισσότερο τον νου του σε μια γενική προσπάθεια για την ανάδειξη των πιο ποιοτικών στοιχείων της Αστρολογίας.

Όμως, από εκείνο το καλοκαιρινό βράδυ, που μια παρέα αστρολόγων (και μη) μαζεύτηκε σε μια ταβέρνα για να συζητήσουμε το πως θα μπορούσε να οργανωθεί μια τέτοια προσπάθεια, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.

Ο καλός Κριός μας, αφού έβγαλε το φίδι από την τρύπα -ένα φίδι που έχει πάντα την τάση να ξαναχώνεται σε αυτήν- παρέδωσε το ...πνεύμα και ανέλαβαν πλέον τα υπόλοιπα ζώδια.

Και ύστερα από την σπίθα που άναψε ο Κριός, εγένετο ...φως!

Ξεκινώντας με την πρόθεση να κινηθούμε σε μια επιμορφωτική κατεύθυνση, τέθηκε και το ζήτημα των «ανταλλαγών» μεταξύ των αστρολόγων, την αλληλο-ενημέρωση μας δηλαδή για νέες ιδέες, θεωρήσεις και τεχνικές. Αφού συμφωνήσαμε πως κάτι τέτοιο μπορούσε άνετα να γίνει σε ένα σχετικά κλειστό κύκλο και με περιορισμένο αριθμό ακροατών, αίφνης το πράγμα ...άνοιξε! Οι είκοσι έγιναν πενήντα, ύστερα εκατό και σήμερα φτάσαμε πλέον να μιλάμε για τους τριακόσιους, όχι του Λεωνίδα αλλά όλους εσάς που θα θελήσετε να μας συντροφεύσετε σε αυτό το εγχείρημα.

Η πρόταση για την διοργάνωση ενός Συνεδρίου -και μάλιστα για ειδικό κοινό- όπου θα παρουσιάσουν τα θέματα τους οι Έλληνες αστρολόγοι, αποδείχθηκε τελικά πως δεν ήταν ένα όνειρο θερινής νυκτός.

Το «ειδικό κοινό» συμπεριλαμβάνει όλους εσάς που χρόνια τώρα έχετε «εκπαιδευτεί» να αναζητάτε κάτι πολύ περισσότερο από το ...Κριός-Ταύρος-Δίδυμοι και τις ζωδιακές προβλέψεις και που διψάτε να ακούσει φρέσκες ιδέες σαν αυτές που μπορεί να γεννηθούν από το -έστω και σε ύπνωση- Ελληνικό πνεύμα.

Πάντα υποστήριζα και θα εξακολουθήσω να το πράττω πως οι Έλληνες αστρολόγοι έχουν μέσα τους το «δαιμόνιο» της φυλής και είναι πραγματικά κρίμα να αναλώνονται σε αντιγραφές των αλλοδαπών συναδέλφων. Και τώρα ήρθε η στιγμή να το αποδείξουμε με την δουλειά μας, όπως αρέσκεται να λέει και ο ...Ζαν Μπαρντό, το «τρομερό παιδί» των ανοδικών και καθοδικών στροφών στο Χρηματιστήριο!

Η Οικονομία θα είναι βέβαια στην ατζέντα του Συνεδρίου αλλά όχι μόνη της. Η Ελλάδα συνολικά, το 2012, οι ανθρώπινες σχέσεις και μια ντουζίνα από εισηγήσεις, πιστεύω πως θα αποζημιώσουν και με το παραπάνω όσες και όσους μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Ήδη έχει κλείσει η ημερομηνία (12 και 13 Νοεμβρίου), έχουν βρεθεί οι εισηγητές, τα θέματα -πρωτότυπα στο σύνολο τους- και ένας εξαιρετικός συνεδριακός χώρος στον Παράδεισο Αμαρουσίου, το «Δαΐς». Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και επισήμως οι συμμετέχοντες και το ακριβές πρόγραμμα, τόσο από την σελίδα της ομάδας πρωτοβουλίας για ένα «2012-Έτος Αστρολογίας» που θα ανοίξει την Δευτέρα στο Facebook, όσο και από τις σελίδες του astrology.gr, που είναι ένας από τους χορηγούς επικοινωνίας του Συνεδρίου..

Όμως, πέρα από αυτήν την θετική εξέλιξη μιας φιλόδοξης ιδέας, προέκυψε και κάτι μάλλον απροσδόκητο. Η ανάγκη του να υπάρξει ένας επίσημος φορέας πίσω από το Συνέδριο, οδήγησε τελικά -και ύστερα από διαρκείς διαβουλεύσεις και ...συμπαντικές συνωμοσίες- στην απόφαση για την ίδρυση ενός φορέα φίλων, εραστών και υπερασπιστών της Αστρολογίας μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Η συνέχεια, στο ..επόμενο editorial

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα