Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Με Αξιοπρέπια

Η Αστρολογία έχει αξιοπρέπεια

Σε σχέση με τα όσα συχνά αναπαράγονται περί «απατεώνων» ή «σατανιστών» αστρολόγων κατανοούμε μεν την ενδεχόμενη σύγχυση, που ως ένα βαθμό είναι αποτέλεσμα άγνοιας ή παρανόησης, παρ’ όλα αυτά όμως οφείλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι:

1) Η σύγχρονη Αστρολογία είναι μια ανθρωπιστική τέχνη, που διατηρεί ισχυρά ερείσματα στην Ψυχολογία και τις Επιστήμες. Ασκείται σε όλες τις χώρες του πολιτισμένου κόσμου, όπου συνήθως οι επαγγελματίες αστρολόγοι είναι συντεταγμένοι σε σωματεία ή ομοσπονδίες, συμμετέχοντας στα κοινά και εκπληρώνοντας στο ακέραιο τις κοινωνικές και οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Και στην Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών αστρολόγων συμμετέχει στον κοινωνικό ιστό, εργαζόμενοι με νόμιμο τρόπο και έχοντας την κρατική φορολογική πιστοποίηση.

2) Η σύγχρονη Αστρολογία διδάσκεται σε σχολές και κολλέγια, έχοντας πάντα ως κέντρο της τον Άνθρωπο και στοχεύοντας στην βελτίωση του, μέσα από την καλύτερη γνώση του εαυτού του αλλά και του κοσμικού σχεδίου στο οποίο συμμετέχει.

3) Οι σύγχρονοι αστρολόγοι, λειτουργούν ως σύμβουλοι σε θέματα που μπορεί να απασχολούν τον καθένα (σχέσεις, επαγγελματικά κλπ), μακριά από μοιρολατρικές αντιλήψεις και παίρνοντας υπόψη τους τις ιδιαίτερες προδιαγραφές του εκάστοτε συμβουλευόμενου, σε συνδυασμό με τις κοσμικές συνθήκες που επικρατούν σε μια συγκεκριμένη φάση της ζωής του.

Θεωρείται αυτονόητο πως η εργασία τους είναι στενά συνυφασμένη με την ικανότητα τους, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε όλες τις τάξεις των επαγγελματιών.

4) Η διεθνής πρακτική παροχής αστρολογικών υπηρεσιών συμπεριλαμβάνει και τις τηλεφωνικές, με προϋποθέσεις ωστόσο που θα πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες, ώστε να προστατεύονται από την κακή ή καταχρηστική παροχή τους. Γι’ αυτό από πλευρά μας θα δημοσιοποιηθεί ένας κατάλογος με τις σχετικές οδηγίες προς τους καταναλωτές.

5) Προφανώς και υπάρχουν άτομα που καπηλεύονται το όνομα της Αστρολογίας και δηλώνουν αστρολόγοι, ασκώντας όμως άλλου είδους πρακτικές οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με αυτήν, όπως για παράδειγμα «λυσίματα», «δεσίματα», «επαναφορές» κλπ. Αυτό συμβαίνει διότι φερόμενα ως «αστρολόγοι» καλύπτουν τις δραστηριότητες τους με έναν πιο αποδεκτό κοινωνικά μανδύα. Και φυσικά καταδικάζουμε απερίφραστα την δράση τους, αφού επιπλέον είναι και τα άτομα τα οποία απομυζούν τεράστια ποσά από τα θύματα τους, -με την δικαιολογία συνήθως κάποιων «μαγικών φυλαχτών»- και μάλιστα αφορολόγητα.

6) Επίσης ως αστρολόγοι δεν νοούνται άτομα που προβλέπουν το μέλλον, χρησιμοποιώντας άλλες «μαντικές τέχνες», όπως είναι το «φλυτζάνι», τα χαρτιά, η αυτόματη γραφή ή κάθε πρακτική «διαμέσου» (μέντιουμ). Ο σωστός όρος είναι «Μελλοντολόγοι» η «Πνευματιστές» και ανεξάρτητα με το κατά πόσον αυτές οι τεχνικές είναι σεβαστές ή αποδεκτές, δεν θα πρέπει να συγχέονται με την Αστρολογία. Και από αυτήν την άποψη το «παραδοσιακό» Μέντιουμ-Αστρολόγος τάδε, είναι «διάτρητο» ως προσδιορισμός.

Θεωρώντας υποχρέωση μας να υπερασπιστούμε την τιμή και την υπόληψη των επαγγελματιών αστρολόγων αλλά και των ερασιτεχνών ή της Αστρολογίας ευρύτερα, διαμηνύουμε την πρόθεση μας να παρέμβουμε σε οποιαδήποτε δόλια ή καταχρηστική αναφορά, που χρίζει συλλήβδην τους αστρολόγους ως «απατεώνες» ή «μάγους», απαιτώντας -και με ένδικα μέσα αν χρειαστεί- την πλήρη αιτιολόγηση της.

Παράλληλα, ως σύλλογος που υπερασπίζεται και προωθεί την ποιοτική Αστρολογία, είμαστε πρόθυμοι να ελέγξουμε στοιχειοθετημένες καταγγελίες για κάθε περίπτωση κατάχρησης ή κακής χρήσης της Αστρολογίας από επαγγελματίες του χώρου -πολύ περισσότερο δε των μελών μας- στο πλαίσιο των αρχών και της δεοντολογίας που ορίζονται στο καταστατικό του συλλόγου.

Πάμε Αστρολογία, με αξιοπρέπεια από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα