Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες της ομάδας ΒΑΝ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011, 18:15



Επισκεφθείτε την κατηγορία Παρατηρητήριο Σεισμών στη zougla.gr

Στις 24 Ιουνίου του 2011 η ομάδα ΒΑΝ προχωρεί σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Cornell των Η.Π.Α., ανακοινώνοντας μία σειρά από ηλεκτρικά σήματα, τα οποία ανίχνευσαν οι συσκευές στο σταθμό που διατηρεί η ομάδα στον Πύργο Ηλείας.

Πρόκειται για έναν σταθμό, ο οποίος είναι από τους πρώτους που έχουν στηθεί, με αποτέλεσμα η ομάδα ΒΑΝ να είναι σε θέση λόγω εμπειρίας να εντοπίζει με αξιοπιστία τα ηλεκτρικά σήματα που λαμβάνονται από σεισμική διέγερση και να απορρίπτει εκείνα που οφείλονται σε διαφορετικούς παράγοντες.

Δείτε δείγμα των σημάτων στα διαγράμματα που ακολουθούν



Μετά από αυτή τη λήψη σημάτων η ομάδα ΒΑΝ ανάρτησε τα συμπεράσματα και τις διαπιστώσεις της στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Cornell. Τα συμπεράσματα αυτά μιλούν για επερχόμενο ισχυρό σεισμό άνω των 6R, ο οποίος αναμένεται να συμβεί εντός του παραλληλογράμμου, το οποίο συμπεριλαμβάνει δυτικά τις νήσους Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, βόρεια τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τον πατραϊκό κόλπο, τη δυτική πελοπόννησο και εκτείνεται νοτίως έως τα όρια του σεισμικού τόξου της Κρήτης.

Δείτε το χάρτη με το παραλληλόγραμμο



Σεισμική διέγερση στις 8 Αυγούστου

Εντός του παραλληλογράμμου αυτού σημειώθηκε στις 8 Αυγούστου σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7R με επίκεντρο πλησίον της Ναυπάκτου, χωρίς να σημειωθεί μετασεισμική ακολουθία, εξέλιξη η οποία προβλημάτισε τους σεισμολόγους.



Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Πατρών.



Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημμένος στα Καλάβρυτα.



Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Αθηνών που είναι εγκατεστημμένος στην Λάκκα Αχαϊας.


Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνονται συνεχείς σεισμικές δονήσεις, ασθενείς ως προς το μέγεθός τους, με επίκεντρο τη Μεσσηνία.

Το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 05:00 σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,9R, με επίκεντρο πλησίον της Πάτρας και αναμένεται να διαπιστωθεί, εάν θα υπάρξει εκτονωτική μετασεισμική ακολουθία.

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Πατρών.



Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Πατρώνπου είναι εγκατεστημένος στο χωριό Δροσιά του δήμου Τριταίας.



Στο «μικροσκόπιο» των σεισμολόγων η σεισμική διέγερση


Τα παραπάνω στοιχεία, καθώς και η αναφορά-ανάρτηση της ομάδας ΒΑΝ στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Cornell, προφανώς και έχουν προβληματίσει μερίδα των σεισμολόγων.

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας, κύριος ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μιλώντας στη zougla.gr προέβη στις εξής διαπιστώσεις:



Τι λέει η ανάρτηση της ομάδας ΒΑΝ

Πατήστε εδώ και διαβάστε τη μελέτη της ομάδας ΒΑΝ, η οποία αναρτήθηκε στις 24 Ιουνίου στην ιστοσελίδα της ΒΑΝ


Ακούστε τώρα τις διαπιστώσεις του κ. Χουλιάρα στις 8 Αυγούστου αναφορικά με το σεισμό που είχε σημειωθεί την ημέρα εκείνη:



Διαβάστε επίσης:

Σεισμική δόνηση 4,9R νoτιοδυτικά της Πάτρας, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011, 05:02

Tα σήματα της ομάδας ΒΑΝ για επερχόμενη σεισμική δραστηριότητα
, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011, 13:26

Σεισμός 4,7R στη Ναύπακτο - ζημιές σε πολυκατοικία
, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011, 17:47

Η Αστρολογία απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις


Γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος

Ο αστρολόγος-ερμηνευτής δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργεί με βάση προσχηματισμένες πεποιθήσεις. Το πρώτο και κύριο που μαθαίνει κανείς ύστερα από την εντρύφηση του στο αντικείμενο είναι πως κάθε άτομο είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και κατ' επέκταση οι αφοριστικοί κανόνες και τα σφικτά δόγματα είναι μάλλον για το ..θεαθήναι!

Η πρόοδος των Επιστημών βοήθησε και την αστρολογική σκέψη να εξελιχθεί, πολύ φοβάμαι όμως ότι τα πολυτιμότερα συμπεράσματα τους δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη στον αστρολογικό κορμό.

Η αρχή έγινε με την Ψυχολογία, η οποία πρόσφερε μια νέα γλώσσα στην αστρολογική ερμηνεία. Ο Φρόιντ και στην συνέχεια ο Γιουγκ περιέγραψαν τους ψυχικούς μηχανισμούς και τα μεγέθη που τελικά μπορεί να κρύβονται πίσω από κάθε πλανητική διάταξη. Και μπήκαν στην ζωή μας τα Αρχέτυπα. Ο Ήλιος και ο Άρης εκσυγχρονίστηκαν κι έγιναν μορφές του animus, η Σελήνη και η Αφροδίτη anima, ενώ τα τέσσερα στοιχεία -Φωτιά, Γη Αέρας και Νερό- ορίστηκαν ως βασικές ψυχικές λειτουργίες που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο: Διαίσθηση, Αίσθηση, Σκέψη και Συναίσθημα.

Πανηγύρισαν οι αστρολόγοι, γιατί επιτέλους η επιστήμη -ή τέλος πάντων κάποιος εκτός των τειχών- έδειχνε να επιβεβαιώνει αυτά που για την αστρολογία ήταν κοινός τόπος εδώ και αιώνες. Όμως μέσα στο μεθύσι της νίκης οι περισσότεροι ξέχασαν να κάνουν το αυτονόητο. Να διδαχθούν δηλαδή από την νέα πραγματικότητα, η οποία ναι μεν οδήγησε την Αστρολογία στην σταδιακή χειραφέτηση της από τις μεταφυσικές και απλοϊκές συνισταμένες του παρελθόντος του τύπου «μεγάλη πόρτα θα διαβείς», επιπλέον όμως έθεσε και νέα ζητήματα.

Όταν για παράδειγμα ο Γιουγκ όρισε τις 4 βασικές ψυχικές λειτουργίες, υποστήριξε πως κάθε άτομο χρησιμοποιεί τουλάχιστον δύο από αυτές -την κύρια και μια συμπληρωματική- ενώ μια από τις τέσσερις κινείται στην «σκιερή» πλευρά, όντας ανεπεξέργαστη και σε πλήρη ανταγωνισμό με την κύρια. Πρακτικά για τα 4 στοιχεία της παραδοσιακής Αστρολογίας, αυτό σήμαινε πως θα έπρεπε πλέον να εξεταστούν ως σύνθετα και -το κυριότερο- ζωντανά και όχι στατικά, με το κάθε ζώδιο που ανήκει σε μια συγκεκριμένη τριπλότητα, να διαφοροποιείται αρχικά από τα άλλα δύο εξ αιτίας της δευτερεύουσας λειτουργίας του. Ο Κριός, ο Λέων και ο Τοξότης είναι μεν Φωτιές -ανταποκρίνονται δηλαδή στον διαισθητικό τύπο του Γιουγκ αλλά ο πρώτος θα μπορούσε να έχει ως βοηθητική λειτουργία το Νερό, ο δεύτερος τη Γη και ο τρίτος τον Αέρα. Να μια διαφορετική ορολογία για τα «παρορμητικά», τα «σταθερά» και τα «μεταβλητά», θα μπορούσε να πει κανείς... Με την διαφορά πως η Ψυχολογία θέτει και άλλες παραμέτρους, τις οποίες η Αστρολογία αγνοεί επιδεικτικά.

Εσωστρεφείς και εξωστρεφείς τύποι «παίζουν» σε μια διαφορετική λογική από το κάπως χοντροκομμένο Κριός = εξωστρεφής, Ταύρος = εσωστρεφής κ.ο.κ. Το γένος του ατόμου (θηλυκό-αρσενικό) ορίζει πλειοψηφικά τις πιθανότητες να γίνεται κατά περίπτωση ευκολότερη η χρήση των «αρσενικών» (σκέψη, διαίσθηση) ή των «θηλυκών» (αίσθηση, συναίσθημα) βοηθητικών ψυχικών λειτουργιών. Μια Κριός δηλαδή (Φωτιά-Νερό) είναι ευκολότερο να λειτουργεί εναλλακτικά ως Λέαινα (Φωτιά-Γη), ενώ ένας Κριός ως Τοξότης (Φωτιά-Αέρας).

Και βέβαια με την χρήση των συμπληρωματικών λειτουργιών που δίνουν σε κάθε ζώδιο δύο Στοιχεία, το περιβόητο και συχνά βαρύγδουπο «σου λείπει Αέρας ή Φωτιά κλπ» χρειάζεται επειγόντως επανεξέταση.

Το θέμα είναι πως παρ' όλα αυτά που πρακτικά διευρύνουν την αστρολογική οπτική, η κυρίαρχη «γραμμή» στην Αστρολογία εξακολούθησε να οριοθετεί τα ζώδια σε Στοιχεία και Ποιότητες, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα πορίσματα της Ψυχολογίας.
Και η «ασίστ» έμεινε ανεκμετάλλευτη, εμποδίζοντας ουσιαστικά την ίδια την Αστρολογία να εξελιχθεί και να ενσωματωθεί στον πολιτισμικό κορμό.

Ερχόμαστε τώρα στην Φυσική, η οποία όσο περνούν τα χρόνια στηρίζει όλο και περισσότερο με τα πορίσματα της το μοντέλο των κοσμικών επιδράσεων, μέσα σε ένα διαδραστικό ενεργειακό καθεστώς.

Λίαν προσφάτως, με ένα μεγαλοπρεπές mea culpa, αναγνωρίστηκαν οι πιθανότητες για την ύπαρξη του «αιθέρα» των αρχαίων, ενός κοσμικού μέσου, δηλαδή που πρακτικά ενοποιεί την οργανική και την ανόργανη ύλη, άρα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για όλες αυτές τις -πρώην- παράδοξες πλανητικές επιρροές.

Από την άλλη πλευρά όμως, η Αρχή της Απροσδιοριστίας του Χάιζενμπεργκ έχει ήδη πάνω από 80 χρόνια ζωής αλλά για την δογματική και εν πολλοίς φαταλιστική αστρολογική σκέψη μάλλον ...δεν υπάρχει. Διότι η επιστημονική πλέον παραδοχή πως σε κάθε περίπτωση ενεργειακής επιρροής ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με δέσμες πιθανοτήτων με τον εκάστοτε παρατηρητή μάλιστα, να επηρεάζει το αποτέλεσμα, δεν «χώρεσε» στα μυαλά εκείνων που επιμένουν να αντιμετωπίζουν τους αστρολογικούς χάρτες ως αυστηρά προδιαγεγραμμένους. Με αποτέλεσμα οι αστρολογικές προβλέψεις να θεωρούνται ακόμη άτεγκτη προτεραιότητα, έναντι της ψυχικής διερεύνησης που συμβάλλει στην αυτογνωσία αλλά αναδεικνύει επίσης την εν δυνάμει μοναδικότητα του κάθε ατόμου και του μέλλοντος του. Και αυτό δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο, με το διαρκές και ανάλογο εμπορευματικό άλλοθι.

Όσο οι αστρολόγοι αναπαράγουν το φαταλιστικό μοντέλο διαμορφώνουν μια αντίστοιχη συνείδηση στο κοινό και τους πελάτες τους. Και εφ' όσον ο πελάτης «πείθεται» να λειτουργήσει αποδεχόμενος το «μοιραίο», τόσο ενδυναμώνεται και η ισχύς του αστρολόγου-μάγου. Οι προβλέψεις επιβεβαιώνονται στο ακέραιο και όλοι είναι ...ευχαριστημένοι!

Όμως το πνευματικό καθήκον κάθε αστρολόγου είναι να τους υποδείξει και την άλλη κατεύθυνση -κι όποιος θέλει θα την δει- μήπως τελικά κατορθώσουμε να απεγκλωβιστούμε από την αυτάρεσκη ένδεια των «θριαμβευτικών» προβλέψεων σε ατομικό επίπεδο. Χρειάζονται βέβαια κι αυτές, όχι όμως στο πνεύμα μιας σώνει και καλά εγγυημένης πιστοποίησης των ικανοτήτων μας αλλά ως μια εφαρμογή με πολλούς «αστερίσκους».

Ο πελάτης και το κοινό πρέπει να μάθουν πως κάθε ένδειξη έχει δυνητικά πολλές συνέπειες, ανεξάρτητα αν στην πλειοψηφία τους αποτυπώνονται με τον «συνήθη» προβλεπόμενο τρόπο, εξ αιτίας της επίσης συνήθους συμπεριφοράς τους. Αυτού του είδους οι «αποδείξεις» της αστρολογικής λειτουργικότητας καταλήγουν άτοπες κάθε φορά που το υποκείμενο διαφοροποιείται από την συλλογική «γραμμή». Για μένα η σωστή προσέγγιση σε ένα ωροσκόπιο δεν είναι του τύπου «θα γίνει αυτό» αλλά «αν πράξεις το Α θα έχεις το Β και αν επιλέξεις το Γ θα έχεις το Δ».

Μένοντας στον χώρο της κβαντομηχανικής, αξίζει να σταθούμε και σε μια ακόμη διαπίστωση. Το ότι μια ενεργειακή μονάδα μπορεί να είναι ταυτόχρονα και κύμα και σωμάτιο -να συμπεριφέρεται δηλαδή κάτω από διαφορετικούς νόμους- δεν βρήκε καμία εφαρμογή στην σύγχρονη Αστρολογία. Και για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό, δεν έχουμε παρά να σκεφθούμε τα δύο κύρια αστρολογικά ρεύματα της εποχής μας, την «τροπική» και την «αστρική» σχολή που η κάθε μια διαρρηγνύει τα ιμάτια της για την ορθότητα της.

Κάθε πλανήτης έχει μια τροπική και μια αστρική θέση, που ουσιαστικά πρόκειται για τις δύο ενεργειακές διαστάσεις του (και για να μην ...ξεχνιόμαστε, εννοείται πως ο παρατηρητής -δηλαδή εμείς- μπορεί να αλλάξει την ποιότητα τους).

Κατά την γνώμη μου οι τροπικές πλανητικές θέσεις μπορεί να έχουν «κυματικές» ιδιότητες, να «περνούν» δηλαδή ταυτόχρονα από δύο «τρύπες». Αυτό συνάδει με την ψυχολογική τους υπόσταση και τις δέσμες πιθανοτήτων όσον αφορά την ερμηνεία τους. Αντίθετα οι αστρικές στην πειραματική πραγματικότητα μιας «τρύπας», δηλαδή ενός γεγονότος, συμπεριφέρονται περισσότερο ως σωματίδια. Περνάνε ή δεν περνάνε, συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν.

Μια τροπική Αφροδίτη στον Ταύρο δίνει την τάση στο άτομο να «μαζεύει» οικονομικά και συναισθηματικά -και να συμπεριφέρεται ανάλογα- χωρίς ωστόσο αυτό να είναι μια βεβαιότητα πλούτου. Η αστρική Αφροδίτη στον Ταύρο το βιώνει σαν κατάσταση, άσχετα αν η συμπεριφορά της είναι ασταθής εξ αιτίας της ενδεχόμενης τροπικής της θέσης στους Διδύμους.

Όσο για τα κομβικά σημεία όπου συναντώνται οι διαφορετικές ενεργειακές υποστάσεις δύο πλανητών-για παράδειγμα η τροπική Αφροδίτη με τον αστρικό Δία στον Ταύρο- έχουν μια ξεχωριστή δυναμική. Στο παράδειγμα μας μπορεί να καταστήσει βέβαιη την οικονομική ευμάρεια αφού η γενική τάση της πρώτης προς τον πλούτο υποστηρίζεται άμεσα από την «μοιραία» συμβολή του δεύτερου.

Πάντως η αστρικο-τροπική σύνθεση είναι ακόμη σε ερευνητικό στάδιο ως προς τις λεπτομέρειες της.

Γηράσκω αεί διδασκόμενος, σύμφωνα με την ρήση του Σωκράτη ή αλλιώς οι προκλήσεις δεν τελειώνουν ποτέ!

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Νέα «σοδειά» φοροφυγάδων εντόπισε το ΣΔΟΕ

από εδώ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011, 00:17

Επιμέλεια: Χρήστος Παναγόπουλος

Εξήντα πανεπιστημιακοί, 240 ακαδημαϊκοί ερευνητές, έξι μεγαλογιατροί, ένας αστρολόγος, ένας κομμωτής, μια τεχνική εταιρεία, ένα σούπερ μάρκετ και ένα τουριστικό γραφείο, βρίσκονται πίσω από μια απίστευτη υπόθεση φοροδιαφυγής συνολικού ύψους περίπου 70 εκατ. ευρώ.

Το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), τα ερευνητικά κλιμάκια του οποίου, αφού έκαναν φύλλο και φτερό τραπεζικούς λογαριασμούς και καταθέσεις, ανακάλυψαν ένα πραγματικό όργιο φοροδιαφυγής.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν 60 καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άλλα 240 συνεργαζόμενα μέλη ερευνητικού προσωπικού κατά τα έτη 2009 και 2010 απέκρυψαν εισοδήματα ύψους άνω των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ από πρόσθετες αμοιβές για συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα.

Σύμφωνα, πάντα, με τα αρμόδια κλιμάκια του Σ.Δ.Ο.Ε., εκτιμάται πως καθένας από τους καθηγητές κατόρθωσε να αποκρύψει εισόδημα ύψους 6.000 ευρώ. Η κομπίνα γινόταν μέσω ενός ειδικού λογαριασμού του Πανεπιστημίου, του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), μέσα από τον οποίο διακινούνται κρατικά και κοινοτικά κονδύλια για αμοιβές του επιστημονικού προσωπικού που συμμετέχουν σε έρευνες για εκπαίδευση και επιμόρφωση, ανάπτυξη και αναβάθμιση των υπηρεσιών του ιδρύματος.

Οι ελεγκτές συνέταξαν ήδη εκθέσεις ελέγχου, βάσει των οποίων αναμένεται να καταλογιστούν τα προβλεπόμενα από το νόμο πρόστιμα αλλά και οι ανάλογες προσαυξήσεις για μη καταβολή ποσών προς το Δημόσιο, τα οποία φτάνουν μέχρι και 200% του αρχικού ποσού και τις απέστειλαν σε περίπου 80 Εφορίες, στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι.

«Ξεσκονίζουν» 2.000 λογαριασμούς

Ωστόσο, οι έλεγχοι του Σ.Δ.Ο.Ε. δεν σταμάτησαν εκεί. Στο «δόκανο» πιάστηκαν, παράλληλα, ένας αστρολόγος, ο οποίος, ενώ είχε τραπεζικές καταθέσεις άνω των 4 εκατ. ευρώ, δεν είχε δηλώσει ούτε ένα ευρώ στην Εφορία, ένας κομμωτής με «άνοιγμα» δήλωσης - κατάθεσης 1,5 εκατ. ευρώ, μια τεχνική εταιρεία οι ιδιοκτήτες της οποίας δεν μπορούν να δικαιολογήσουν καταθέσεις 16 εκατ. ευρώ, αλλά και σούπερ μάρκετ με καταθέσεις 35 εκατ. ευρώ, τα οποία ο ιδιοκτήτης του δεν μπορεί να δικαιολογήσει όταν αντιπαραβάλλονται με τις φορολογικές δηλώσεις του.

Κραυγαλέα περίπτωση φοροδιαφυγής και η περίπτωση ενός τουριστικού γραφείου, το οποίο νοίκιαζε σε πελάτες του πολυτελείς βίλες ανά την Ελλάδα έναντι 15.000 έως 30.000 ευρώ την εβδομάδα, αλλά χωρίς να δηλώνει ούτε σεντς στην Εφορία.

Στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκονται ήδη περισσότεροι από 2.000 τραπεζικοί λογαριασμοί, καθώς έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η εισαγγελική εντολή του κ. Ι. Διώτη, για άρση του τραπεζικού απορρήτου με διαδικασίες-εξπρές.

Σύμφωνα, πάντως, με κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών, τα περιστατικά αυτά δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου, με το Σ.Δ.Ο.Ε. να δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

Η απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Αθήνα, 16.8.2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Οι γιατροί και πάλι στο στόχαστρο ενόψει εφαρμογής του Ε.Ο.Π.Υ.Υ»

Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα που αφορούν ιατρούς φοροφυγάδες, το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών δηλώνει τα ακόλουθα:

• Η θέση του Ι.Σ.Α είναι πάγια και ξεκάθαρη. Τεκμηριωμένες περιπτώσεις φοροδιαφυγής από επαγγελματίες οποιουδήποτε κλάδου και των ιατρών συμπεριλαμβανομένων είναι καταδικαστέες και οφείλουν να επισύρουν τις νόμιμες συνέπειες.

• Καταδικαστέες είναι, επίσης, επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις που στοχοποιούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και τις ρίχνουν βορρά στην κοινή γνώμη με στόχο τον αποπροσανατολισμό της από τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

• Την ίδια ώρα η ανεργία και η υποαπασχόληση έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και στον ιατρικό χώρο με τα ασφαλιστικά ταμεία να αδυνατούν να αποπληρώσουν επί 18 και 20 μήνες τους συμβεβλημένους ιατρούς, τα νοσοκομεία, επίσης, να δυσκολεύονται να καλύψουν τις δαπάνες των εφημεριών των γιατρών και το πολυδιαφημισμένο υπό έγκριση Σ/Ν για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, που εκτιμάται ότι συνολικά θα αποκλείσει 16.000 γιατρούς που σήμερα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Έλληνες ασφαλισμένους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

• Αυτές τις δύσκολες ώρες απαιτείται σοβαρότητα από όλους μας και κοινωνική συνοχή προκειμένου να απαλλαγούμε από τις παθογένειες του παρελθόντος και με σωστό βηματισμό να ξανακτίσουμε την νέα Ελλάδα.

• Οφείλουν πρώτοι η επίσημη Πολιτεία και ο πολιτικός κόσμος της χώρας, αναλογιζόμενοι και τις δικές τους διαχρονικές ευθύνες, με σύνεση, αποφασιστικότητα, χωρίς κραυγές και στοχοποιήσεις να προχωρήσουν στην εφαρμογή των δίκαιων εκείνων μέτρων που θα επιτρέψουν στον τόπο να ορθοποδήσει.

• Οφείλουν να επιδιώξουν τη σύμπραξη της ελληνικής κοινωνίας στην εθνική αυτή προσπάθεια χωρίς αυτό να σημαίνει άφεση αμαρτιών για τους πάσης φύσεως, ιδιότητας και επαγγέλματος παραβάτες.

• Η άποψη του ιατρικού κόσμου είναι ότι αποσπασματικού και επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις ενέχουν τον κίνδυνο περαιτέρω πυροδότησης του κοινωνικού αυτοματισμού, που μοιραία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες και ανεξέλεγκτες κοινωνικές εκρήξεις, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τόπος μας.

Το Δ.Σ του Ι.Σ.Α. αναμένει τη συνεργασία της Πολιτείας για τον εντοπισμό και την τιμωρία των φοροδιαφυγόντων γιατρών, όχι με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα αλλά με ουσιαστικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Βέβαια, οι περιπτώσεις αυτές δεν ακυρώνουν το γεγονός ότι οι Έλληνες γιατροί ασκούν με συνέπεια τα ιατρικά τους καθήκοντα και παρέχουν στον ελληνικό Λαό υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Ελπίζουμε ότι η συνεργασία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα φέρει ένα καλύτερο και αποδοτικότερο υγειονομικό σύστημα με ποιοτική Δημόσια Υγεία και αξιοπρεπή Έλληνα γιατρό.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ Ε. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Ι.Σ.Α

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

"Υπερόπλο" σχεδιασμένο από Έλληνες,μένει στα συρτάρια,λόγω συμφερόντων!

από εδω

Πέντε Έλληνες επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα σούπερ-όπλο που η χρήση του από τις ελληνικές ΕΔ θα αποτελούσε ανεκτίμητης αξίας “πολλαλασιαστή ισχύος”! Η παρουσίαση του “όπλου” έχει ενθουσιάσει δύο υπουργούς Άμυνας και τρεις Α/ΓΕΕΘΑ,που έχουν χαρακτηρίσει το πρόγραμμα “άκρως απόρρητο”. Κι όμως τίποτα δεν προχωρά,γιατί απ ΄ότι φαίνεται η ανακάλυψη των Ελλήνων “χαλάει τη σούπα”,μεγάλων συμφερόντων, κολοσσών της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες τους ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό άκρως απόρρητο. Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή.

Η ιστορία είναι απίστευτη.

2006: Μετά από μελέτες και σχεδιασμούς έξι ετών, η επιστημονική ομάδα υποβάλει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS.Για να το πούμε απλά επρόκειτο για ένα δίκτυο “παθητικών” ραντάρ .
Ποιες θα ήταν οι δυνατότητες αυτών των ραντάρ που είχαν σχεδιάσει;
• “Βλέπουν” χωρίς να εκπέμπουν -άρα και χωρίς να εντοπίζονται- σε εμβέλεια 400 χλμ!

•Εντοπίζουν ελικόπτερα και αεροσκάφη ακόμη και “υπό καθλική ηλεκτρονική σίγαση”,δηλαδή χωρίς τα ραντάρ τους να εκπέμπουν.

•Εντοπίζουν αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και σε πραγματικό χρόνο τις απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από εχθρικές βάσεις.

•Επιτηρούν παθητικά βραχονησίδες

•Κόστος; 25 έως 30 τέτοιοι σταθμοί, από τον Έβρο έως της Κρήτη θα κόστιζαν όσο ένας σταθμός παρεμφερούς συστήματος ,αγορασμένου από το εξωτερικό!!!

Υπερβολές θα πείτε όλα αυτά. Όμως η αξιολόγηση της ανακάλυψης των πέντε επιστημόνων από τη στρατιωτική ηγεσία άλλα δείχνει. Και δεν μιλάμε για μία μόνο αξιολόγηση. 15 ταξίδια στην Αθήνα έκαναν οι επιστήμονες και σ΄ όλα ελάμβαναν διθυραμβικά σχόλια για την ανακάλυψή τους!

Πρώτη παρουσίαση ενώπιων 60 Επιτελών.

Το 2006 ΥΕΘΑ είναι ο Β.Μεϊμαράκης, Α/ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης και Α/ΓΕΣ ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας. Η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ κάνει τη πρώτη παρουσίαση του συστήματος ενώπιων 60 Επιτελών. Αμέσως μετά τη παρουσίαση χωρίς καμία αμφιβολία και δισταγμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνει ενθουσιασμένοι και καλεί τους επιστήμονες να προχωρήσουν τάχιστα.

Ακολουθούν παρουσιάσεις σ΄ όλους τους Κλάδους και πείθονται ακόμη και οι πάντα δύσπιστοι αεροπόροι. Στις 13/02/2009 συνέρχεται το Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού (ΣΑΣΠ) και γνωμοδοτεί με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του συστήματος και εισηγείται την κατεπείγουσα εξέταση του ζητήματος από το Συμβούλιο Αρχηγών. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι πια ο στρατηγός Δ.Γράψας,ο οποίος ήταν μεγάλος υπέρμαχος της ανάπτυξης του ελληνικού συστήματος. Παραδόξως μέχρι την αποστρατεία του ,τον Αύγουστο του 2009,ο Αρχηγός δεν κατόρθωσε να βάλει στην αντζέντα του ΣΑΓΕ,αυτό το ζήτημα !

Η επιστημονική ομάδα από το ΑΠΘ,δεν πτοήθηκε από την αποστρατεία Γράψα και συνέχισε τις έρευνές της. Τα τελευταία τεχνικά προβλήματα επιλύονται. Όλα δείχνουν έτοιμα για να κατασκευαστεί το πρωτότυπο σύστημα. Όμως εδώ είναι Ελλάδα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά ,με Α/ΓΕΕΘΑ πλέον τον πτέραρχο Ι.Γιάγκο, οι επιστήμονες έκπληκτοι πληροφορούνται ότι ...το θέμα θα επανεξεταστεί!!!

Στις 19/01/2010 ,στέλνουν επιστολή στον πτέραρχο Α/ΓΕΕΘΑ Ι.Γιάγκο , εκφράζοντας τη λογική τους απορία για την καθυστέρηση αν όχι οπισθοδρόμηση του προγράμματος. Μετά απ΄ αυτή την επιστολή το ΣΑΣΠ συνεδριάζει και πάλι και αποφασίζει ξανά με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του ελληνικού συστήματος! Το ΓΕΕΘΑ,διαβεβαιώνει ότι “το θέμα θα προχωρήσει άμεσα”.

Έχουμε φθάσει στις 15/04/2010 ,με υπουργό Άμυνας πια τον Ε.Βενιζέλο. Το Συμβούλιο Αρχηγών συνεδριάζει και με 4-0 εγκρίνει το προτεινόμενο σύστημα ως “άκρως απαραίτητο και κατεπείγον”. Στις 29/05/2010, ο τότε ΑΝΥΕΘΑ και νυν ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης έχει στα χέρια του και την πληρη οικονομοτεχνική μελέτη.

Ο φάκελος με το άκρως απόρρητο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1050 σελίδες. Μέχρι σήμερα κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαβαστεί δυο και τρεις φορές.Ο χρονος που μεσολάβησε είναι μεγάλος.Όμως παραδόξως η ομάδα των πέντε επιστημόνων δεν έχει λάβει τη καμία απάντηση! Τον περασμένο Ιούνιο έστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,για να είναι ενήμεροι. Καμία αντίδραση!

Στο μεταξύ τρεις ξένες χώρες έχουν ενδιαφερθεί να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα! Η ομάδα των πέντε δεν θέλει να το πουλήσει,αλλά δεν μπορεί και να μην θυμηθεί τα όσα είπε ένας έντιμος -όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιοι- σμήναρχος σε μία από τις πολλές παρουσιάσεις που έκαναν στο Πεντάγωνο:

“Το σύστημα αυτό ,αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας,θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι,αν μας επιτεθούν πρώτοι.Αλλά δεν πιστεύω ότι κάποτε θα υλοποιηθεί. Είναι πολύ μικρού κόστους. Έκανε λάθος η Ομάδα. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι ζούμε στην Ελλάδα...”

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Χρηματιστηριακό Κραχ στην Σοφοκλέους

Περισσότερες πληροφορίες εδώ, και εδώ

Γεια σας, δεν θέλω να ευλογήσω τα γενιά μου, αλλά όταν έχω πει κάποια πράγματα ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, τότε είναι βλακεία να μην τονιστεί η ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΜΟΥ.

Γιατί κανένας δεν θα το άφηνε αυτό να φύγει ετσι. Όλοι ξέρουν ότι κάποια στιγμή έγινε χαμός στον αστρολογικό χώρο. Όλοι θέλουν να είναι σοβαροί και έγκυροι.

Πρόσφατα είδαμε όλοι μας πόσο ανταγωνιστικοί είναι μερικοί, μερικοί χωρίς να έχουν ικανότητες. Φαντασθείτε να είχαν τις επιτυχίες που έχω εγώ· τι θα είχαν απαιτήσει από όλους μας για το πρόσωπο τους. Εικόνισμα και προσκυνήματα θα απαιτούσαν. Μην το θεωρείτε υπερβολή η συμπεριφορά τέτοιων ατόμων που «αγαπούν, προστατεύουν και μάχονται υπερ της επιστημονικής [τους] αστρολογίας φτάνει μέχρι αυτούς». Φτάνει μέχρι την δική τους και μόνο δόξα.

Με την λογική τους οι υπόλοιποι απαγορεύεται να είναι έγκυροι αστρολόγοι, «έγκυροι» είναι μόνο όσοι τους προσκυνούν ή δέχονται τις απόψεις τους ενώ αυτοί δεν δέχονται τις απόψεις των άλλων. Αν τύχει ή κάνουν ότι ακούν τις άλλες απόψεις η δική τους άποψη είναι η πιο σωστή και όλοι πρέπει να συμφωνήσουν και να δεχτούν την δική τους άποψη και σε προέκταση των «σωτήρα τους», ειδάλλως δεν είναι «σωστοί επιστήμονες αστρολόγοι».

Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση σας.

Αφιερωμένο, στην ομάδα που αρχίσαμε να μιλάμε κοινή γλώσσα, ο περσινός καφές και οι συμβουλές κάποιου φίλου από το εξωτερικό έχουν πιάσει τόπο, Επιτέλους!!!!

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Η αστρολογική αφύπνιση

Η αστρολογική αφύπνιση

Πέμπτη, 04 Αύγουστος 2011 13:33
Η αστρολογική αφύπνιση

Γράφει ο Karl Heinz Ottinger

Η Αστρολογία τα τελευταία χρόνια αρχίζει και αποκτά πιο ένθερμο κοινό και σε αυτό έχουν συμβάλει τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο. Όμως δεν είναι λίγοι οι οποίοι επιμένουν να την συνδέουν με όλα τα πολιτισμικά σκουπίδια κάνοντας την να μοιάζει Αστρολογία με ολίγον από ...γιουβέτσι. Δυστυχώς το «σου έχουν κάνει μάγια» συνδυασμένο με τα ανάλογα φυλακτά εξακολουθεί να γεμίζει τις τσέπες των επιτήδειων που εμφανίζονται ως οι φοβεροί και τρομεροί «λύνω-δένω, όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω». Σε αυτά πατάνε οι επιστήμονες, μιλώντας για σκοταδισμό αλλά και οι ιερωμένοι που διακηρύσσουν πως η Αστρολογία είναι «ο προθάλαμος του σατανισμού». Το πρόβλημα είναι παλιό και διαχρονικό και ο μόνος τρόπος για να πάψει η Αστρολογία να είναι στριμωγμένη ανάμεσα σε δύο πόλους που πολύ συχνά ο ένας αντιμάχεται τον άλλον είναι να τραβήξει τον δρόμο της, αναδεικνύοντας την μοναδικότητα που την χαρακτηρίζει. Αν το καλοσκεφτούμε οι εκατέρωθεν ενστάσεις μοιάζουν περισσότερο με σκηνές ...ζηλοτυπίας από δύο «πρώην» της Αστρολογίας που δυσανασχετούν με την χειραφέτηση της. Γιατί τόσο η θρησκείες, όσο και οι επιστήμες στο παρελθόν βασίστηκαν στην Αστρολογία και τον «γάμο» τους με αυτήν.

Και η μοναδικότητα της Αστρολογίας έγκειται στο ότι ως βαθιά ανθρωπιστική προάγει την διαφορετικότητα -κάτι ιδιαίτερα μισητό από κάθε κέντρο εξουσίας- ενώ ταυτόχρονα παρ’ ότι είναι ένα πανάρχαιο σύστημα καταλήγει να επιβεβαιώνεται στην πράξη καθημερινά παρά τις εγγενείς αδυναμίες της και τις απανωτές ενστάσεις.

«Εκπληκτικά» επιχειρήματα του τύπου «μα καλά, αστρολόγος και δεν ήξερε το μέλλον του να προφυλαχτεί», έχουν κατά καιρό ακουστεί και γραφεί και βέβαια είναι ανάλογα ευφυέστατα με το να πει κανείς «άντε στο καλό, ήταν γιατρός και πέθανε».

Γνωρίζοντας τα πράγματα εκ των ένδον, πολύ πιο σοβαρές είναι οι ενστάσεις που έχουν να κάνουν με την ψυχική ισορροπία μιας μικρής μερίδας αστρολόγων, οι οποίοι ως ψυχωσικοί κάνουν ή προσπαθούν να κάνουν και την μεγαλύτερη φασαρία. Κατηγορούν και διαβάλλουν συναδέλφους τους, θεωρώντας ότι αυτοί είναι «οι μόνοι σωστοί» και βέβαια αν το ψάξει κανείς διαπιστώνει πολύ εύκολα πως στην πραγματικότητα πέρα από την εκπλήρωση του ναρκισσισμού τους στοχεύουν στον έλεγχο της αστρολογικής αγοράς και το φούσκωμα του πορτοφολιού τους. Οι ίντριγκες που στήνουν είναι πράγματι ...ανυπέρβλητες ακόμη και με τα Γκεμπελικά μέτρα και στοχεύουν είτε στην επαγγελματική υπόληψη των συναδέλφων τους, είτε στην προσωπική τους ζωή. Πρόκειται περί μιας σκέτης αηδίας και το πρόβλημα γίνεται σοβαρό από την στιγμή που οι ίδιοι εμφανίζονται προς τα έξω με το «λογικό» τους περίβλημα, κρύβοντας επιμελώς το ...μάτι που γυαλίζει!

Και τι να την κάνουμε την όποια «αστρολογική παιδεία» όταν δεν υπάρχει η στοιχειώδης ψυχική ισορροπία;

Επιπλέον, υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που κατηγορούν δημόσια ένα κάποιο συγκεκριμένο ...ζώδιο! Αν για παράδειγμα έχω μια ερωτική απογοήτευση με μια Ιχθύ, στέλνω στο πυρ το εξώτερον οτιδήποτε έχει σχέση με Ιχθύ, Ποσειδώνα ή 12ο οίκο και μάλιστα νοιώθω και ιδιαίτερα ευτυχής γι’ αυτό... Εδώ, η αυτογνωσία που υποτίθεται πως είναι το πρώτο ζητούμενο της Αστρολογίας, έχει ...θέμα!

Κι εσείς βέβαια που τύχει να πέσετε πάνω σε τέτοιους φανατικούς, απλά ...αλλάξτε σελίδα.

Επειδή φάγαμε τα νιάτα μας, σκοντάφτοντας επανειλημμένα πάνω σε αυτούς τους «ασθενείς αστρολόγους» -γιατί στην πραγματικότητα περί ασθενών πρόκειται, που μάλιστα αρνούνται να πάρουν οποιαδήποτε αγωγή- εκτιμώ ότι πλέον μπορούμε να τους απομονώσουμε (και να τους απομονώσετε) εύκολα, στην περίπτωση βέβαια που δεν πάρουν οι ίδιοι την άγουσα προς τα αποδυτήρια με τις επιλογές ή την συμπεριφορά τους.

Θυμηθείτε τον στίχο του Μενάνδρου που λέγει: «Κανένα κακό δεν έπαθες, αν δεν το κάνεις δικό σου»

Στην Ελλάδα, κατά την γνώμη μου, υπάρχει καλό επίπεδο Αστρολογίας αλλά είναι κατά την αρχαιοελληνική γραμματεία είναι « Έξυπνον ενύπνιον». Δηλαδή, στα μέρη μας υπάρχουν έξυπνοι και ικανοί αστρολόγοι μα είναι εν υπνώσει. Υπάρχει ένας περιχαρής και δημιουργικός ...πεσιμισμός, ο οποίος όμως περιμένει το «τσαφ» για να γίνει ένας χείμαρρος ιδεών και εφαρμογών που οι ξένοι δεν έχουν δει ούτε στον ύπνο τους! Άλλωστε είναι στο DNA τον Ελλήνων αυτό. Οι Έλληνες μπορούν να κατορθώσουν το ακατόρθωτο, αρκεί να σταματήσουν να πιθηκίζουν αυτά που έρχονται από «τας Ευρώπας» ή την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Και ήρθε ο καιρός να μαζευτούμε όλοι οι έχοντες ...σώας τας φρένας για να υλοποιήσουμε αυτό που δείχνει σαν όραμα αλλά από την στιγμή που θα μπουν μπροστά οι μηχανές δεν είναι παρά μια αναπόφευκτη πραγματικότητα, που με την σειρά της θα ορίσει αυτομάτως τα do και don‘t της Αστρολογίας.

Tα σήματα της ομάδας ΒΑΝ για επερχόμενη σεισμική δραστηριότητα

απο εδω

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011, 13:26

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν οι ειδικοί τη σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή του πατραϊκού κόλπου, με την ανησυχία να εντείνεται λόγω της χθεσινής δόνησης, μεγέθους 4,7R, που σημειώθηκε στη Ναύπακτο.

Σύμφωνα με τον Δρ. Γεράσιμο Χουλιάρα, κύριο ερευνητή σεισμολογίας, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο χθεσινός σεισμός είχε νέο επίκεντρο και συγκεκριμένα σημειώθηκε στη στεριά, μόλις 2χλμ νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου.

Μιλώντας σε εκπομπή του zougla radio και τον δημοσιογράφο Νίκο Γεωργιάδη, ο κ. Χουλιάρας υπενθύμισε ότι ο καθηγητής Φυσικής Στερεάς Κατάστασης του Παν.Αθ. και επικεφαλής της ομάδας BAN, Π. Bαρώτσος, στις 24 Ιουνίου δημοσίευσε μία μελέτη στο Πανεπιστήμιο Cornell, για τη σεισμικότητα της περιοχής, βάσει σημάτων που συνέλεξε από το σταθμό του Πύργου. Μάλιστα, η ομάδα BAN έχει δεχτεί ισχυρό σήμα που ερμηνεύεται με ενδεχόμενη εκδήλωση σεισμού άνω των 6R.

Aκούστε τι δήλωσε ο κ. Χουλιάρας στο web zougla radio:


Λόγω του χθεσινού σεισμού, οι κάτοικοι της Ναυπάκτου αλλά και των γύρω περιοχών ανησύχησαν. Ενώ προβληματισμένοι είναι και οι πολίτες της Πάτρας, Ρίο-Αντίρριο, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα σημειώνονται δεκάδες μικροσεισμοί στον υποθαλάσσιο χώρο.

Επισκεφτείτε την κατηγορία Παρατηρητήριο Σεισμών στη zougla.gr

Πατήστε εδώ και διαβάστε τη μελέτη

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 4,7R στη Ναύπακτο- ζημιές σε πολυκατοικία

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα