Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Πανικός στη Ρώμη από πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό στις 11 Μαΐου!

Πανικός στη Ρώμη από πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό στις 11 Μαΐου! . . . . . . . . . από εδώ


Διαδώστε αυτό το άρθρο

Τελευταία ενημέρωση: 08.05.2011 | 14:35
Πρώτη δημοσίευση: 08.05.2011 | 14:02

Να ερημώσει αναμένεται η ιταλική πρωτεύουσα την ερχόμενη Τετάρτη καθώς στην Ιταλία έχει επικρατήσει πανικός από πρόβλεψη “συγχωρεμένου” εδώ και χρόνια “επιστήμονα” για σεισμό στις 11 Μαΐου.

Εδώ και μήνες σύμφωνα με το Reuters σελίδες στο Ίντερνετ, blogs και κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν την πρόβλεψη του Ραφαέλε Μπεντάντι για πολύ μεγάλο σεισμό στη Ρώμη την παραπάνω ημερομηνία.

Η δημόσια τηλεόραση Rai μέσω ρεπορτάζ έχει προσπαθήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα και η Πολιτική Προστασία εκδίδει ανακοινώσεις που συμβουλεύουν τους πολίτες να μην ενδίδουν στον πανικό. Ωστόσο πολλοί προτιμούν να “φυλάνε τα ρούχα τους”.

Ο μπάρμαν Φάμπιο Μενγκαρέλι αναφέρει: “Εγώ θα πω στο αφεντικό μου ότι έχω ραντεβού στο γιατρό. Αν είναι να πεθάνω, θέλω να πεθάνω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Νομίζω το ίδιο θα κάνουν και άλλοι”.

Η σεφ Τάνια Κοτορομπάι δηλώνει επίσης ότι θα πάρει ρεπό και θα φύγει για την εξοχή. “Δεν ξέρω αν το πιστεύω πραγματικά αλλά μπαίνω στο Ίντερνετ και διαβάζω διάφορα και τελικά αγχώνομαι” λέει.

Τα αισθήματα αυτά είναι κατανοητά καθώς είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από το μεγάλο σεισμό στη Λ' Άκουιλα, στον οποιο σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι και που έγινε αισθητός και στη Ρώμη.

Ποιός είναι τώρα αυτός ο "επιστήμονας" που έσπειρε τον πανικό; Ο Ραφαέλε Μπεντάντι, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών το 1979, θεωρούσε ότι οι σεισμοί μπορούσαν να προβλεφθούν με ακρίβεια με παρατήρηση των πλανητών, του ήλιου και της σελήνης.

Το 1923 προέβλεψε σεισμό στην Αδριατική για τις 2 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Έπεσε έξω μόλις δύο ημέρες και η Corriere Della Sera τον είχε πρωτοσέλιδο με τίτλο “Ο άνθρωπος που προβλέπει τους σεισμούς”.




Ντοκιμαντέρ του Rai 2 για τον σεισμολόγο - αστρονόμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα