Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Γυναίκα Λέων


Ο πεζογράφος Αρης Σφακιανάκης ζει το δικό του «Sex and the City» και βγάζει αστρολογικά πορίσματα

Τη γνώρισα μέσα από το Facebook και δώσαμε το πρώτο ραντεβού μας στη Μύκονο. Εκείνη, μια ψυχαναλύτρια από την Καλαμάτα, αναζητούσε ενδιαφέροντες νευρωσικούς στον διαδικτυακό αραχνοϊστό. Εγώ, ένας απλός εμμονοληπτικός, έψαχνα καλλίγραμμη θεραπεύτρια. Η Αννα Φρόιντ πρότεινε αρχικά να συναντηθούμε για καφέ στην Καρδαμύλη, εγώ πρότεινα ρομαντικό δείπνο με θέα τον Παρθενώνα. Συμφωνήσαμε τελικά να βρεθούμε κάπου στη μέση της διαδρομής· αφού απορρίψαμε τη Δημητσάνα και την Τρίπολη, έπεσε η ιδέα της Μυκόνου«Εχω μια φίλη εκεί με ξενοδοχείο και ίσως μπορέσει να μας βρει κάποιο δωμάτιο», είπα. Ηταν αρχές Αυγούστου και τα νησιά βούλιαζαν από κόσμο. «Τέλεια», είπε η ψυχαναλύτρια. «Δεν έχω πάει ποτέ στη Μύκονο. Είναι ευκαιρία». Τηλεφώνησα αμέσως στη φίλη μου την Ελένη, γνωστή και ως Αρχόντισσα των Κυκλάδων. «Ελένη, τα σέβη μου», είπα γαλίφικα. «Σου 'χει μείνει κανένα δωμάτιο στην Ελιά;». «Τι ζώδιο είναι;» ρώτησε η Ελένη. «Ποια λες;» έκανα τον ψόφιο κοριό. «Η γκόμενα που θα 'ρθει μαζί σου. Τι ζώδιο είναι;». Η Ελένη είναι γκουρού της αστρολογίας και συχνά πυκνά με συμβουλεύει τι να αποφεύγω, ιδίως σε περιόδους όπου Ερμής και Κρόνος είναι ανάδρομοι. Καθώς οι κασσανδρικές της προβλέψεις βγαίνουν συνήθως αληθινές, προσπαθώ με κάθε τρόπο να μην της δίνω στοιχεία.

«Ελα, βρε Ελένη», είπα. «Ούτε που την ξέρω την κοπέλα. Στο Facebook τη βρήκα». «Ασ' τα αυτά. Ξέρω πολύ καλά ότι το πρώτο πράγμα που ρωτάς μια γυναίκα είναι το ζώδιό της. Τι ζώδιο είναι;» επέμεινε η Ελένη. Αναστέναξα. «Λιοντάρι», είπα. «Την πάτησες», είπε η Ελένη. «Φύγε όσο είναι καιρός». «Μα τι λες; Τρελάθηκες; Ακόμα δεν τη γνώρισα». «Τότε θα σου πω δυο τρία πραγματάκια για να ξέρεις τι σε περιμένει. Πρώτον και κύριον: η αγαπημένη φράση του Λέοντα είναι «Θέλω» - καταλαβαίνεις λοιπόν τι έχεις να πληρώσεις. Δεύτερον: ο Λέων δεν υπολογίζει τις συνέπειες των πράξεών του - άρα πρέπει να κυκλοφορείς διαρκώς με προφυλακτικά στην τσέπη, για να μη βρεθείς ξανά πατέρας. Τρίτον: είναι σκληρό και βίαιο ζώδιο - θα σε κατασπαράξει στο άψε σβήσε».

«Εγώ παρ' όλα αυτά θα δοκιμάσω την τύχη μου», είπα. «Κακό του κεφαλιού σου». Εφτασα στη Μύκονο στις 10 Αυγούστου, τη μέρα του ραντεβού. Περίμενα στο λιμάνι το καράβι από την Καλαμάτα. Οταν έφτασε, η Αννα Φρόιντ δεν ήταν μέσα. Την έψαξα στο κινητό της. Κλειστό. Ρώτησα αν αναμενόταν άλλο πλοίο από την Καλαμάτα. Οχι. Δυο ώρες αργότερα έδεσε ένα φέρι από τη Σαντορίνη. Ούτε εκεί ήταν. Μπήκα σε ένα Ιντερνετ καφέ και την έψαξα στο Facebook. Είχε κλείσει τη σελίδα της. Εμεινα με το σακ βουαγιάζ στο χέρι. Οταν με είδε αργά το βράδυ η Ελένη να καταφτάνω μόνος κι έρημος στο ξενοδοχείο της, γέλασε βροντερά. «Ξέχασα να σου πω για τι άλλο φημίζεται ο Λέων», είπε. «Για την ασυνέπειά του». Δεν γνώρισα ποτέ σε βάθος την Αννα Φρόιντ. Ούτε ξαναμπήκα στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα