Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα ;;;

29/07/2010

Oι Τράπεζες του εξωτερικού προετοιμάζονται για έξοδος χώρας απο το Ευρώ - Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα ;;;

Eμείς πάντως τα είχαμε γράψει εδώ και μήνες .

Θα μας υποθηκεύσουν με το μνημόνιο και θα μας πετάξουν έξω απο την Ευρωζώνη όταν κρίνει το δικό τους "ρολοί"......

Κανένας πολίτης δεν δικαιούται να πεί οτι έπεσε απο τα σύννεφα βλέποντας τις καταθέσεις του να μετατρέπονται εν μια νυκτί απο ευρώ σε υποτιμημένα "γρόσια"....


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times το τελευταίο διάστημα, οι τράπεζες διατύπωσαν την ανάγκη ύπαρξης μίας μελέτης "δικλείδας ασφαλείας" για τον αντίκτυπο που θα υπήρχε στις δραστηριότητες ομολόγων και παραγώγων από μία ενδεχόμενη αποχώρηση κράτους-μέλους της ευρωζώνης.

Έτσι, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο διεθνής οργανισμός που αντιπροσωπεύει τον κλάδο παραγώγων και swap επικοινώνησε εκτάκτως την προηγούμενη εβδομάδα με τα μέλη του, ώστε να δημιουργηθεί ένα σώμα που θα διατυπώσει προτάσεις, ώστε να είναι έτοιμες οι τράπεζες για το ενδεχόμενο αποχώρησης κάποιας χώρας από την ευρωζώνη.

Μυστικές διαβουλεύσεις τραπεζιτών

Λόγω της «ευαισθησίας» του ζητήματος, ο αριθμός των εμφανιζομένων συμμετεχόντων στο σώμα εμφανίζεται να είναι σχετικά μικρός – περίπου 12 – και θα απαρτίζεται κυρίως από τράπεζες αλλά και επενδυτές. Τι κρύβουν ;;;

Την μυστικότητα των εργασιών "προδίδουν" οι καθησυχαστικές δηλώσεις του εκπρόσωπου της Διεθνούς Ενώσεως Swaps και Derivatives (International Swaps and Derivatives Association) πως η κίνηση αυτή δεν αντικατοπτρίζει «καμία πρόβλεψη για την πιθανότητα υλοποίησης τέτοιου ενδεχόμενου» αλλά πως αποφασίστηκε να ιδρυθεί μία ερευνητική ομάδα ώστε να «αναζητηθούν τα διαφορετικά σενάρια από την πιθανή αποχώρηση μίας χώρας από την ευρωζώνη και να εξακριβωθούν οι νομικές κινήσεις και τα έγγραφα απαιτούνται για τις αγορές παραγώγων και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση».

Σε τεχνικό επίπεδο, η απομάκρυνση μίας χώρας από την ευρωζώνη συνεπάγεται απαιτούμενες αλλαγές σε οποιαδήποτε συναλλαγή ή οικονομικό συμβόλαιο με αξία σε ευρώ, για την εν λόγω χώρα.

Ορισμένοι νομικοί σύμβουλοι εκτιμούν ότι ο αντίκτυπος είναι μικρότερος από ότι εικάζεται καθώς επηρεάζονται μόνο τα συμβόλαια που έχουν συναφθεί βάσει της εθνικής νομοθεσίας της χώρας που αποχωρεί και εν προκειμένου για την χώρα μας τα χρήμα των "επενδυτών" διασφαλίζονται απο τους όρους του μνημονίου.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα