Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Η μηνι των σεισμολογων ... ειναι σοβαρη!

Οι σεισμολόγοι έπεσαν έξω

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010, 19:25

Σάλος έχει ξεσπάσει στη σεισμολογική κοινότητα της χώρας μας, με αφορμή επανειλημμένες προβλέψεις Ρώσων επιστημόνων, που αφορούν διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Οι προβλέψεις αυτές έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες όπως της ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας. Νεότερη αναφορά γίνεται στην ιστοσελίδα www.nadisa.org, που συντονίζουν οι Ρώσοι επιστήμονες: Martynov Viktorovich Oleg , Kurotchenko Sergey Pavlovich , Shopin Σεργκέι Αλεξάντροβιτς, Shopin Αλεξάντροβιτς Victor.

Για περισσότερες διευκρινήσεις μιλήσαμε με τον Γεράσιμο Χουλιάρα, ο οποίος και μας εξήγησε το επιστημονικό περιεχόμενο των προγνώσεων:

«Γνωρίζω ότι, πριν από αρκετό καιρό, Ρώσοι επιστήμονες έστειλαν γράμμα στην ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα, με το οποίο έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για ισχυρό σεισμό, ο οποίος θα εκδηλωνόταν πριν από μερικές εβδομάδες περίπου, στον θαλάσσιο χώρο, με επίκεντρο μια τεράστια περιοχή που καλύπτει και μέρη της Νοτιοανατολικής Ελλάδας, δηλαδή το θαλάσσιο χώρο από Κρήτη έως Πελοπόννησο και φτάνει μέχρι και τη Νότια Ιταλία», αναφέρει ο κ. Χουλιάρας.



Και συμπληρώνει: «Ο σεισμός αυτός δεν εκδηλώθηκε ποτέ στο χρονικό περιθώριο, το οποίο έθεσε η συγκεκριμένη ομάδα και σήμερα πληροφορήθηκα από το Internet, όπως όλοι, για μια νεότερη πρόβλεψη των Ρώσων σε μια διαφορετική περιοχή, η οποία καλύπτει περίπου το ήμισυ της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου».

Σας παρουσιάζουμε μεταφρασμένη την πρόγνωση που αναρτήθηκε στο www.nadisa.org, στις 11 Ιουλίου, από τη ρωσική επιστημονική ομάδα:

«Πρόγνωση για την Ελλάδα

Αγαπητοί επισκέπτες του site μας, είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε αυτό το βήμα, για να σώσουμε το λαό, προς το συμφέρον των απλών ανθρώπων!

Ναι, μας δόθηκε η χρονική στιγμή ενός ισχυρού σεισμού στις 3 - 5 Ιουνίου 2010 σε αυτές τις συντεταγμένες, 37 έως 41 Ν, και 22-24 Ε (Συμπεριλαμβάνονται στην περιοχή της Αθήνας), με την ελπίδα ότι οι ελληνικές Αρχές θα λάβουν τουλάχιστον εκπαιδευτικά μέτρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αλλά αυτό δεν συνέβη.

Τώρα, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα των συσκευών μας … πρέπει να περιμένουμε μια τραγωδία σε αυτές τις συντεταγμένες μέχρι τις 12 Ιουλίου του 2010».


Όμως και αυτή η προθεσμία (12 Ιουλίου) έληξε και με νεότερη ανάρτησή τους στο twitter, δίνουν παράταση μέχρι τις 15 Ιουλίου, δηλαδή σήμερα!



Σχολιάζοντας την καινούργια χρονική παράταση της ρωσικής επιστημονικής ομάδας, ο κ. Χουλιάρας μας είπε:

«Καλό θα ήταν οι Ρώσοι συνάδελφοι να έρθουν σε επαφή με Έλληνες επιστήμονες, αλλά και με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τα επιστημονικά δεδομένα που οδήγησαν σε αυτές τις προβλέψεις».

Διαβάστε επίσης:

Η πρόσφατη ρωσική «πρόβλεψη», Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010, 13:08

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010, 23:35

_____________________________________________

Σεισμός 5,1R στα Δωδεκάνησα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010, 11:26

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:11 στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 310 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας και νοτιοδυτικά της νήσου Κω και το εστιακό του βάθος στα 160 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με κατοίκους τόσο της Κω, όσο και της Καλύμνου και της Κρήτης με τους οποίους επικοινώνησε η zougla.gr ο σεισμός δεν προκάλεσε απολύτως καμία αναστάτωση, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν έγινε και αισθητός.

Η εικόνα που κατέγραψε ο σεισμογράφος του Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στη Ρόδο.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010, 12:41

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα