Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

O γιος του ταξιτζή, που ξεκίνησε δουλεύοντας σε μπαρ

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

O γιος του ταξιτζή, που ξεκίνησε δουλεύοντας σε μπαρ


Φλασμπάκ, πλάνο πρώτο, εξωτερικό. Ο γιος της Ελένης και του Θεοχάρη Λάτσιου γεννήθηκε στη Λάρισα, στις 22 Μαρτίου του ’57. Οι γονείς του ήταν απλοί άνθρωποι, βιοπαλαιστές – στη γειτονιά του, στη Λάρισα, ορκίζονται πως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τότε πόσο «ψηλά» θα έφτανε ο «γιος του ταξιτζή». Όταν ο Γιάννης
έκλεισε τα 12, η οικογένειά του άφησε την επαρχία για το αθηναϊκό downtown: οδός Μεθώνης, Εξάρχεια. Ο Γιάννης φοί τησε στο 5ο Γυμνάσιο, ύστερα πέρασε στην ΑΣΟΕΕ, στο Οικονομικό. Παράλλη λα, για να τα βγάλει πέρα, δούλευε σε δου λειές του ποδαριού, σε μπαρ, ως οδηγός σε ταξί (είχε και δικό του ταξί μια εποχή) και κυρίως «στο σινεμά»: πότε σε εταιρίες παραγωγής, πότε σε ταινίες ως βοηθός του βοηθού. Το 1986, ξαφνικά, στην οθόνη πέφτει μαύρο. Μετά το πέρας της θητείας του στο Ναυτικό ο Γιάννης Λάτσιος αποφασίζει –αν και κόντευε τα 30 πια– να πάει στο εξωτερικό για μεταπτυχιακά. Το ’91, βρίσκεται να δουλεύει στην Boule, γαλλική εταιρία πληροφο ρικής, και αμέσως μετά στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας (τμήμα στατιστικών πληροφοριών, ποσοτικών αναλύσεων και προβλέψεων), σε μια θέση εξέχουσα και πολύ καλά αμειβόμενη. «Ο Γιάννης» λένε οι φίλοι του «θα μπορούσε, αν ήθελε, να έμενε για πάντα στο εξωτερικό». Αντ’ αυτού, επέστρεψε στην Ελλάδα – η ανατροπή, εξάλλου, «τρέφει» όλα τα καλά stories. Αληθινά ή κινηματογραφικά. Το ’93 ο Γιάννης Λάτσιος έστειλε δύο βιογραφικά σε δύο ελληνικά κανάλια ζητώντας δουλειά, ένα στο Mega, ένα στον ΑΝΤ1. Πρώτο ανταποκρίθηκε το Mega. Από το ’93 ως το ’96 ήταν επικεφαλής του Βusiness Affair Office του Μega Channel, ενός γραφείου-συνδετικού κρίκου ανάμεσα στην οικονομική διεύθυνση και τη διεύθυνση προγράμματος (την οποία τότε είχε ο Τζώνη Καλημέρης) που έκανε όλες τις διαπραγματεύσεις για τις υπογραφές συμβολαίων, τις αγορές προγραμμά των, τις οικονομοτεχνικές αναλύσεις, τα budget κ.λπ. Το ’96 προβιβάστηκε σε διευθυντή του ελληνικού προγράμματος του Mega. Δυστυχώς, η «συγκατοίκηση» στην κορυφή με τον Καλημέρη αποδείχτηκε δύσκολη και –μοιραία– κατέληξε σε «φιλικό» διαζύγιο.

http://www.yupi.gr/gossip/c15899/Giannhs_Latsios.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα