Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Καβάλα: Έψαχναν διαμάντια σε εκκλησία με την βοήθεια μέντιουμ!

ΦΩΤΟ από astynomia.gr, απο εδω

08-06-2011:
Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης για σύλληψη 4 ημεδαπών και 2 αλλοδαπών για παράβαση του Ν.περί αρχαιοτήτων και Ν.περί Όπλων

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 08-06-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχαιοκαπηλία

Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε στενή συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και μεθοδική έρευνα, εγκληματική ομάδα, η οποία προέβαινε σε παράνομες ανασκαφές προς εντοπισμό αρχαιοτήτων και θησαυρών εν γένει και συνελήφθησαν 4 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί, ηλικίας 39 έως 62 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου «περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και Νόμου «Περί Όπλων».

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα (08-06-2011), στη θέση Σεϊντη Βρύση Μυρτόφυτου, στο όρος Σύμβολο του Νομού Καβάλας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω επιχειρούσαν λαθρανασκαφή σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, προς ανεύρεση χρυσού και πολύτιμων λίθων, ενώ πρωινές ώρες χθες (07-06-2011), προέβησαν σε έκρηξη με χρήση δυναμίτιδας.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι, μετά από εργασίες ενός περίπου έτους, προέβησαν σε διάνοιξη σήραγγας δώδεκα (12) περίπου μέτρων, με χρήση εκρηκτικών υλών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Τρία (3) μασούρια δυναμίτη
  • Δέκα (10) πυροκροτητές και
  • Πεντακόσια (500) περίπου μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι.
Επίσης, εντός της σήραγγας, όπου υπήρχε πλήρης φωτισμός μέσω ηλεκτρογεννήτριας, ράγες και βαγονέτο για τη μεταφορά- απόρριψη μπαζών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κομπρεσέρ και δύο (2) υψηλής αξιοπιστίας ανιχνευτές ευγενών μετάλλων και άλλα εργαλεία.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, σε διαμέρισμα στην περιοχή Ν. Ηρακλείτσας Καβάλας, το οποίο ενοικίασαν οι ανωτέρω, για τη διαμονή τους και διευκόλυνση του έργου τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ένας (1) ανιχνευτής μετάλλων
  • Μία (1) διόπτρα νυκτός και
  • Μία (1) ψηφιακή φωτογραφική μηχανή περιέχουσα φωτογραφίες αρχαιοτήτων.
  • Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.
Τελευταία ενημέρωση: 10.06.2011 | 10:59
Πρώτη δημοσίευση: 10.06.2011 | 08:55
Με οδηγό έναν παλιό χάρτη και στόχο να βρουν το θυσαυρό, έσκαβαν επί τρία χρόνια τούνελ 12 μέτρων σε γρανιτένιο βράχο στο όρος Σύμβολο.
Οι αστυνομικοί χρειάστηκαν έξι ώρες μέσα από δύσβατη και βραχώδη περιοχή για να εντοπίσουν τους δράστες που αναζητούσαν το θυσαυρό μετά από υπόδειξη ενός μέντιουμ!
Ο θυσαυρός ήταν μία εκκλησία χτισμένη με διαμάντια. "Στο τέλος του χρόνου θα τη βρίσκαμε. Μας έμεναν μόλις πέντε μέτρα και θα πέφταμε πάνω της" δήλωσαν οι δράστες, σύμφωνα με την εφημερίδα "Εθνος". Είχαν ξεκινήσει το τρύπημα του βράχου, που βρρίσκεται έξω από το χωριό Ελευθερές της Καβάλας το φθινόπωρο του 2008, χρηστιμοποιώντας εκρηκτικά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αρχαιοκάπηλοι κρατούσαν σε USB όλη την πορεία του ανοίγματος του τούνελ που θα τους οδηγούσε στην χτισμένη με χρυσό και διαμάντια εκκλησία, όπως τους είχε επιβεβαιώσει μέντιουμ από την Ξάνθη. Μάλιστα, όταν ξεκίνησαν πόζαραν μπροστά από την σήραγγα και είχαν φωτογραφικό αρχείο από όλη τη διαδικασία.

Συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα, ανάμεσά τους και δύο Αλβανοί, οι οποίο δοηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα