Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

It takes two to tango

Τρίτη, 14 Ιούνιος 2011 11:45 απο εδω

Γράφει ο Γιάννης Μπαρδόπουλος
Θα μείνω στις πολύ καλές εντυπώσεις που μου άφησε η έκτη επίσκεψη του Jerry Brignone στην πατρική γη του παππού του. Από πλευράς μου η παρουσία ενός ανθρώπου ο οποίος έχει και την πρωτοκαθεδρία στην παλαιότερη αστρολογική σχολή της Αργεντινής είναι σημαντικό γεγονός μόνο και μόνο σαν φυσική υπόσταση μαζί με τους χιλιάδες αστρολόγους που έχει στη σκεπή της και σε επέκταση με τα εκατομμύρια των πολιτών της.
Σαν Έλληνας που έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα φάνταζε λογικό να αντιμετωπίσω μια οντότητα με μεγάλη έπαρση, γιατί όχι, ίσως και με αλαζονεία ή βεντετισμό απέναντι μας. Αντίθετα, από την αρχή είδα ένα σεμνό άνθρωπο, με χαμηλό προφίλ και χωρίς ίχνος εγωισμού, που όμως είναι πολύ έντονος σε όλους τους Έλληνες. Και όσοι δε διαθέτουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά, γίνονται πολλές φορές βορά στις ορέξεις των «ικανών και καπάτσων και ετερόκλητων αυτοχριζόμενων έκπτωτων Βασιλέων χωρίς Βασίλειο».
Ο νοήμων Jerry, απόγονος Έλληνα μετανάστη, από την συμπεριφορά του, το τρόπο σκέψης, το ενδιαφέρον που είχε για την κατ’ ιδίαν αποκόμιση εντυπώσεων και με τις πολύ έξυπνες ερωτήσεις του, μας εξέπληξε ευχάριστα με τις απαντήσεις του και με την αμεσότητα του. Δεν μας απογοήτευσε ο χαρακτήρας του με το θετικό πολιτισμένο ελληνικό ταμπεραμέντο και την ανάλογη περηφάνια για την ελληνική του καταγωγή και μας παρότρυνε να ακολουθήσουμε το σωστό, κατά την γνώμη του αλλά και σύμφωνα με την κοινή λογική των παρευρισκομένων.
Το κοινό πρόβλημα που αναδύθηκε είναι ότι όλοι μας έχουμε σαν εμπόδιο, ίσως πιο πολύ στην Ελλάδα, την έλλειψη της αστρολογικής εκπαίδευσης στο κοινό, που δεν μπορεί ή και δεν θέλει να απεξαρτηθεί από προλήψεις δεκαετιών, οι οποίες συντηρούνται από την εκχυδαϊσμένη εμπορική «αστρολογία». Διότι άλλο το εμπορικό, το οποίο στο κάτω-κάτω μπορεί να υποδηλώνει και επαγγελματισμό, και άλλο το χυδαίο με τις ορδές των ασχέτων -για παράδειγμα- να δίνουν τηλεφωνικές αστρολογικές «συμβουλές» επί παντός επιστητού, έχοντας μια και μόνη εκπαίδευση: Το πως θα ιντριγκάρουν τον πελάτη για να τον κρατήσουν στη γραμμή...
Στην Ελλάδα δεν έχουμε έλλειψη από έμπειρους και με παιδεία αστρολόγους και μάλιστα όσο περνούν τα χρόνια γίνονται ολοένα και περισσότεροι. Το καινούριο που μάθαμε από τον Jerry είναι ότι τελικά και παρά την αντίθετη αίσθηση που υπάρχει, στο εξωτερικό μας ...αντιγράφουν ως προς την πιστοποίηση τους. Όπως γίνεται κάποιος επαγγελματίας αστρολόγος στις χώρες του εξωτερικού, έτσι περίπου «χρίζεται» και στην Ελλάδα, καμία ουσιαστική διαφορά, πέραν των πιστοποιήσεων που παρέχουν οι ομοσπονδίες. Αν είχαμε κι εμείς μια ομοσπονδία, θα λύναμε αυτομάτως το πρόβλημα της σχετικής περιθωριοποίησης μας από τους ξένους αστρολόγους. Από εκεί και ύστερα το ουσιαστικό κριτήριο είναι η σεμνότητα, η προσωπικότητα και η ευθύνη του ατόμου που θέλει να αυτό – προσδιορίζεται ως αστρολόγος, απέναντι στο προσωπικό πρόβλημα του συμβουλευόμενου. Μια βοήθεια που οι κανόνες της πολλάκις καταστρατηγούνται και προσομοιάζει είτε με φάρσα, είτε με κατάχρηση εξουσίας.
Όμως στην πατρίδα μας το κλίμα αλλάζει ολοένα προς το καλύτερο. Και σε αυτό βοηθάτε κι εσείς που στηρίζετε προσπάθειες σαν του astrology.gr έχοντας αναπτύξει πλέον υψηλότερα κριτήρια και απαιτώντας μια αστρολογία με δομή και επιχειρήματα. It takes two to tango και το δικό σας «ξύπνημα» είναι και δικό μας.
Προσωπικά θέλω να σας ευχαριστήσω για την πολύ θερμή ανταπόκριση σας σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα της ύπαρξης μας, τόσο τους εγγεγραμμένους χρηστές όσο και τους απλούς επισκέπτες και να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι μας είμαστε πάντα πρόθυμοι με κέφι και μεράκι να μοιραστούμε τις γνώσεις μας δίνοντας σας όσο το δυνατόν αντικειμενικές συμβουλές και κάνοντας σας να αισθάνεστε όσο πιο οικεία μπορείτε μέσα στο site.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα