Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Βρέθηκε η μητέρα του νεογνού που εγκαταλείφθηκε στου Γκύζη

Τελευταία ενημέρωση: 18.10.2010 | 19:18

Πρώτη δημοσίευση: 18.10.2010 | 18:41

Εγκατέλειψαν νεογέννητο στο πεζοδρόμιο!

Ένα οικογενειακό δράμα αποκαλύφθηκε πίσω από την εγκατάλειψη νεογνού στην περιοχή του Γκύζη, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Το μόλις λίγων ωρών βρέφος βρήκε ένας περαστικός. Ήταν τυλιγμένο πρόχειρα με πετσέτες και ρούχα, παρατημένο στο πεζοδρόμιο, επί της οδού Λυκαίου, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Στυλιανού. Λίγα 24ωρα μετά, το απόγευμα της Δευτέρας, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν τη μητέρα του μωρού. 

Πρόκειται για μια 39χρονη γυναίκα, η οποία εργάζεται ως οικιακή βοηθός και ζει με τη μητέρα της, 50 μέτρα από το σημείο όπου το απόγευμα του Σαββάτου εγκατέλειψε το μικρό αγοράκι. Ο πατέρας της, έχει εγκαταλείψει εκείνη και τη μητέρα της, που επίσης δουλεύει ως καθαρίστρια σε σπίτια και επιχειρήσεις. Το παιδί είναι εκτός γάμου και ο πατέρας, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν ήθελε να το κρατήσουν. Όμως η 39χρονη αποφάσισε να μη διακόψει την κύηση και να γεννήσει. Δεν είχε ωστόσο την οικονομική ευχέρεια να κρατήσει το παιδί και έτσι αποφάσισε να το εγκαταλείψει. 

Φοβόταν όμως τους γιατρούς, για αυτό και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της πήγε στον γυναικολόγο μόλις μια φορά, ενώ προτίμησε να γεννήσει ολομόναχη στο σπίτι της, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου. Μαζί με τη μητέρα της, μετά τον τοκετό, περίπου στις 20:00-20:30 πήγαν λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι τους και άφησαν το νεογέννητο αγοράκι στο πεζοδρόμιο. 

Λίγη ώρα αργότερα, η μητέρα της 39χρονης επιχείρησε να περάσει από το σημείο όπου είχε εγκαταλείψει το άτυχο μωράκι, είδε όμως πως εκεί βρισκόταν ήδη ασθενοφόρο και κόσμος και απομακρύνθηκε. 

Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είναι καλά στην υγεία του. Πλέον, την τύχη του θα κρίνει ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος καλείται να διαπιστώσει αν η μητέρα έχει αλλάξει γνώμη, αν θέλει δηλαδή να το κρατήσει, αν είναι ικανή να το ζήσει με την βοήθεια κοινωνικών υπηρεσιών, αλλιώς θα πρέπει να μεταφερθεί σε ίδρυμα.



Διαβάστε επίσης Εγκατέλειψαν νεογέννητο στο πεζοδρόμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα