Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ο διοικητής του 6ου Στόλου στο περισκόπιο του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ,και το "ενεργειακό ειδύλλιο" Ελλάδας-ΗΠΑ

Και ο o Διοικητής του 6ου Στόλου των Η.Π.Α. Vice Admiral Frank Craig Pandolfe στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός διοικητής του 6ου Στόλου ήρθε στην Ελλάδα σε μια περίοδο που όλα είναι…”μέλι-γάλα” στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Ο επικεφαλής του 6ου Στόλου,επισκέφθηκε το Στόλο ,επιβιβάστηκε στον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ και …έριξε μια ματιά από το περισκόπιό του. Σήμερα είχε συνάντηση με τον Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη.

Όλα αυτά λίγα 24ωρα πριν την συνάντηση των ΥΕΘΑ Ελλάδο-ΗΠΑ,στο Αμερικανικό Πεντάγωνο.

Αβραμόπουλος και Πανέτα έχουν πολλά να πουν και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εμφανίζεται ιδιαιτέρως θετικό για την Ελλάδα.

Το αεροπλανοφόρο Enterprise πλέει σε περιοχή εντός FIR Αθηνών ,με τα αεροσκάφη του να καταθέτουν σχέδια πτήσης,οι πληροφορίες από την Ουάσινγκτον θέλουν τον “θείο-Σαμ” να είναι έτοιμος να παραχωρήσει δωρεάν εξοπλισμούς και γενικώς δύσκολα μπορούμε να θυμηθούμε άλλη περίοδο που Αθήνα και Ουάσινγκτον να ήταν τόσο κοντά.

Ο ξαφνικός έρωτας είναι αυτονόητο ότι δεν είναι αγνός,αλλά έχει σχέση με τις εξελίξεις στο ενεργειακό παιχνίδι που οσονούπω θα ανοίξει και στη γειτονιά μας ,στο Αιγαίο. Δεν είναι μυστικό ότι εταιρείες κολοσσοί των ΗΠΑ έχουν εκδηλώσει το έντονο ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε έρευνα ξεκινήσει στην Ελλάδα.Και μαζί μ΄ αυτούς εννοείται ότι είναι και το Ισραήλ.Με λίγα λόγια το μοντέλο που είδαμε στην Κύπρο. Και να θυμίσουμε ότι στην Κύπρο,που τη μισή κατέχουν οι δυνάμεις του Αττίλα,το ενδιαφέρον για τις αδειοδοτήσεις του δεύτερου γύρου ερευνών ,έχει προκαλέσει …παγκόσμιο ενδιαφέρον με τις εταιρείες που έχουν καταθέσει αιτήσεις να ξεπερνούν τις 60!

Οι εκτιμήσεις όλων των εταιρειών κολοσσών στο κόσμο και ειδικά των Αμερικανικών είναι προφανές ότι έχουν καταλήξει ότι στον Ελλαδικό χώρο “κάτι υπάρχει” και όγκος του,είναι άξιος όχι μόνο συζήτησης,αλλά …πράξεων και δράσης. Όπως έχει γράψει το Onalert το κομμάτι του παζλ που λείπει για να συμπληρωθεί και να γίνουν τα λόγια πράξεις ,είναι η ανάλογη πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα. Όταν θα σταματήσουν να ασχολούνται με τα κομματικά τους “μαγαζιά” και με τις εκλογές,ίσως επιτέλους να καταλάβουν ότι ο χρόνος περνά γρήγορα,ειδικά όταν μιλάμε για θέματα που έχουν να κάνουν με τον “ενεργειακό μας πλούτο”. Γιατί αυτό το πλούτο οφείλουμε να τον διαπραγματευτούμε ως πραγματικό “χρυσό και μάλαμα” κι όχι ως “χρεοκοπημένοι”, όπως έχουν βαλθεί να μας καταντήσουν. Όσο πιο γρήγορα λοιπόν σταματήσουν τα ανόητα κομματικά παιδιαρίσματα αυτοί που φιλοδοξούν να παίξουν ηγετικό ρόλο σ΄ αυτή τη χώρα,τόσο το καλύτερο. Ακόμη και τώρα που η προεκλογική αντιπαράθεση φουντώνει ώρα με την ώρα ,θα έρεπε αυτές οι υποθέσεις να τρέχουν …με χίλια.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη διάσταση του θέματος,την οποία πολλοί από εσάς επισημαίνουν. Ο παράγοντας Τουρκία. Κάποιοι στήνουν ήδη “ναυμαχίες” και “πολέμους” .Είναι δεδομένο ότι η Τουρκία θα αντιδράσει ακόμη και με βία. Κι εδώ είναι η μεγάλη ευθύνη όχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης ,αλλά και όλων όσων κυβέρνησαν τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια. Όσοι με λάθος αποφάσεις που κόστισαν πανάκριβα στους φορολογούμενος,μετέτρεψαν το ελληνικό οπλοστάσιο σε “χωματερή” αμυντικών βιομηχανιών όλου του κόσμου και άφησαν χωρίς συντήρηση και υποστήριξη όσα οπλικά συστήματα ήταν και είναι χρήσιμα για την Άμυνα της χώρας. Και ευθύνη έχουν -το ΄χουμε γράψει ξανά και ξανά- όχι μόνο όσοι έβαλαν υπογραφή,αλλά και όσοι από ευθυνοφοβία αρνήθηκαν να υπογράψουν όταν έπρεπε!

Παρόλα αυτά η χώρα μπορεί και πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τους “ανατολίτικους τσαμπουκάδες” των γειτόνων και να τους αντιμετωπίσει. Δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε συμμάχους και μάλιστα ισχυρούς αυτή τη περίοδο,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε τη τύχη μας σ΄ αυτούς.

Πρέπει όμως επιτέλους να αποβάλουμε τη “τουρκοφοβία” που μας κατατρέχει δεκαετίες τώρα,λες κι εμείς είμαστε οι παράνομοι της περιοχής και η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλει…το νόμο. Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ούτε δευτερόλεπτο.

Επιπλέον η Τουρκία απέδειξε στην υπόθεση της Κύπρου ότι μπορεί να κάνει λεονταρισμούς,αλλά ξέρει που φθάνει η δύναμή της και ποιες είναι οι αδυναμίες της. Η καχυποψία με την οποία αντιμετωπίζεται από τις ΗΠΑ,αλλά και άλλες δυτικές δυνάμεις δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Τα πολλά και μεγάλα μέτωπα που έχει ανοίξει και αντιμετωπίζει επίσης.Ναι θα είναι πρόβλημα οι αντιδράσεις της.Αλλά μοιάζει πρόβλημα διαχειρίσιμο αν επιτέλους σοβαρευτούμε,σχεδιάσουμε,διαπραγματευτούμε και τελικά δράσουμε.

από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα