Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Τύμπανα Πόλεμου στην Ανατολική Μεσόγειο;

Δ.Αβραμόπουλος: "Εφ'εξής θα απαντάμε με τον ανάλογο τρόπο σε κάθε τουρκική πρόκληση"!

Επιβεβαίωσε απόλυτα την αποκάλυψη του defencenet.gr, περί στοχοποίησης της τουρκικής φρεγάτας Gaziantep (F490) o υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής λέγοντας ότι "η τουρκική φρεγάτα σε κάποια στιγμή αισθάνθηκε στο σβέρκο της, το χνώτο των ελληνικών μαχητικών και φρεγατών".

Και εννοούσε φυσικά πέρα από την φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ τύπου "S" που την παρακολουθούσε, τα δύο μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 τα οποία έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από την τουρκική φρεγάτα για ρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η Άγκυρα αυτή την τακτική της τον Ιανουάριο του 2008.

Πάντως απέδωσε τη νέα πρόκληση της Τουρκίας στα "εσωτερικά πολιτικά προβλήματα της χώρας" και υποστήριξε ότι "Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενήργησαν από μόνες τους, χωρίς ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και αυτό είναι δικό τους πρόβλημα".

Εδώ θα διαφωνήσουμε κάθετα με τον υπουργό, γιατί αν ενεργούν με δική τους πρωτοβουλία οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, αυτό δεν συνιστά εσωτερικό πολιτικό πρόλημα για την Τουρκία, αλλά μείζονα εθνική απειλή για την Ελλάδα. Από την στιγμή που είναι ανεξέλεγκτες και μπορόύν να δράσουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, αυτό είναι κίονδυνος θάνατος για ητν ασφάλεια της περιοχής.

Πάντως υποστήριξε ότι "Στο Αιγαίο δεν "κουνιέται κουνούπι" χωρίς να ενεργοποιείται το σύστημα αποτροπής και η αντίδραση υπήρξε άμεση και έτσι θα συμβαίνει εφ'εξής. Η εποχή των κανονιοφόρων, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί" υποστήριξε, αλλά μάλλον στην άλλη πλευρά του Αιγαίου έχουν διαφορετική άποψη δήλωσε.

Σημειώνουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που ααντήθηκε κατ'αυτό τον τρόπο μια τουρκική πρόκληση, αφού η πρώτη ήταν μετά την υπερπτηση επάνω από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) τον περασμένο δεκέμβριο, όταν ελληνικά μαχητικά πέρασαν επάνω από το τουρκικό Κας, κατά λάθος βέβαια, στρίβοντας βόρειοδυτικά για να πάνε προς την Κρήτη...

Στο μεταξύ, ο κ. Αβραμόπουλος, ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για την επιλογή των στρατοπέδων που θα χρησιμοποιηθούν για φιλοξενία των παράνομων μεταναστών, διευκρινίζοντας πως το ΥΕΘΑ, απλώς ανταποκρίνεται σε αιτήματα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των Περιφερειαρχών.

Επίσης, υπογράμμισε πως το ΥΕΘΑ δεν εξετάζει περαιτέρω περικοπές στο ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων, ή απολύσεις στελεχών τους - και κατέληξε λέγοντας ότι "η χρονίζουσα εκκρεμότητα παροχής βλημάτων 120 χλστ. για τα τεθωρακισμένα Leopard-2 του Ελληνικού Στρατού, τελείωσε" εννοώντας την προμήθεια σε πολύ καλές τιμές από τα ολλανδικά αποθέματα βλημάτων 120 χλστ. και την επικείμενη κατάληξη των συνομιλιών για την προμήθεια νέων βλημάτων 120 χλστ. από την Γερμανία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

________

"Άγγιγμα θανάτου" από ελληνικά Mirage 2000 στην τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490)

Ένα σαφές μήνυμα ότι αν συνεχιστεί η επίδειξη επιθετικότητας από τουρκικής πλευράς θα μπορούσαν να υπάρξουν και ... ατυχήματα, έστειλαν για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όταν σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr μαχητικά αεροσκάφη Μirage 2000, προερχόμενα από την Τανάγρα στοχοποίησαν την τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490) η οποία το Σάββατο 24/03 έφτασε μέχρι τις νότιες ακτές της Αττικής, περνώντας μεταξύ Μακρονήσου και Τζιάς και ακολούθησε εν συνεχεία βορειοανατολική - ανατολική πορεία μέχρι το ναύσταθμο του Ελλησπόντου.

Πιο συγκεκριμένα εκτός από την φρεγάτα του ΠΝ Θεμιστοκλής (F465) που παρακολυθούσε τις κινήσεις της τουρκικής φρεγάτας, δύο μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής Mirage 2000 εστάλησαν από την Τανάγρα στην περιοχή που έπλεε η τουρκική φρεγάτα.

Τα μαχητικά πέταξαν οπλισμένα σε απόσταση 5 περίπου μιλίων από την Gaziantep (F490), σε απόσταση δηλαδή οπτικής επαφής και στοχοποίησης μέσα από το HUD των αεροσκαφών και σε ύψος 1300 μέτρων με ανοικτά και σε πλήρη ετοιμότητα όλα τα συστήματα των αεροσκαφών και τα όπλα οπλισμένα. Πρακτικά "άγγιξαν" το εχθρικό πολεμικό με ένα άγγιγμα που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα ήταν θανατηφόρο.

Δεν έγινε σαφές από τις πηγές που μετέδωσαν την πληροφορία αν επρόκειτο για μαχητικά της έκδοσης BGM, με βλήματα κατά σκαφών επιφανείας ΑΜ-39 Εxocet, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Το μήνυμα ήταν καθαρό και ηχηρό: Οι βόλτες στις ακτές της Αττικής μπορεί να προκαλέσουν και ... ατυχήματα και υπάρχουν και κάποια όρια ακόμα και στις προκλήσεις.

Είναι η δεύτερη φορά που η ΠΑ απαντά μέ τέτοιο τρόπο στην τουρκική επιθετικότητα. Τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγες ημέρες μετά την υπέρπτηση των δύο RF-4E επάνω από την Μεγίστη (Καστελόριζο), δύο ελληνικά μαχητικά F-16, κατά λάθος βέβαια, πλησίασαν κοντά (πολύ κοντά...) στις στέγες των τουρκικών σπιτιών στην πόλη Κας, στην μικρασιατική ακτή απέναντι από την Μεγίστη.

Φαίνεται ότι έχουμε την έναρξη μιας νέας περιόδου όπου η ΠΑ, με όσες δυνάμεις έχει, θα προσπαθεί τουλάχιστον να μην αφήνει αναπάντητες τέτοιου είδους προκλήσεις...

Το επεισόδιο του περασμένου Σαββάτου είναι η πρώτη φορά που η ΠΑ στέλνει μαχητικά της να πλησιάσουν και να στοχοποιήσουν τις κινήσεις μίας τουρκικής φρεγάτας η οποία πλησίασε τόσο κοντά τις ακτές της Αττικής και φυσικά δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τον κυβερνήτη του τουρκικού πλοίου, όπως επίσης είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα υπήρχε και καμία αντίδρασή του και στα 20 μέτρα να περνούσαν επάνω από το πλοίο.

Στο παρελθόν τα τουρκικά πλοία παρακολουθούνταν στενά από τα πλοία του ΠΝ μέχρις ότου 
εξέλθουν στο βόρειο Αιγαίο. Όπως αποκάλυψε από το σάββατο το defncenet.gr, ήταν η δεύτερη φορά που η Gaziantep (F490) πραγματοποίησε

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα