Πρόντι: Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, θα καταρρεύσουν και άλλες χώρες
«Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και άλλες χώρες θα αρχίσουν να καταρρέουν ως χάρτινος πύργος, υπό τα χτυπήματα της κερδοσκοπίας», δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, σε συνέδριο που οργανώθηκε στην Φλωρεντία.
Σύμφωνα με τον Πρόντι, «η Ευρώπη γεννήθηκε με βάση την αλληλεγγύη, για να λαμβάνονται υπόψη τα προβλήματα όλων. Το να εγκαταλειφθεί η ενότητα είναι μια τεράστια οπισθοχώρηση».
"Η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 2% του ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ, σίγουρα πολύ λίγο. Αν όμως εξέλθει του κοινού νομίσματος, η κερδοσκοπία, αφού καταβροχθίσει την Αθήνα, θα συνεχίσει να πεινάει: θα φτάσει στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και στην συνέχεια στην Ιταλία και στην Γαλλία», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.
Τέλος, σε ότι αφορά την προσωπική του εμπειρία ως επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, ο Ρομάνο Πρόντι, αφού αναγνώρισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να βάλει τάξη στα δημοσιονομικά της», υπογράμμισε:
<<Οντως η χώρα αυτή παραποίησε τα στοιχεία της δημόσιας οικονομίας της, αλλά και οι Γάλλοι με τους Γερμανούς το επέτρεψαν. Όταν ήμουν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τους έλεγα ότι πρέπει να χτίσουμε ένα σύστημα ελέγχου. Και εκείνοι απαντούσαν: ούτε κατά διάνοια».
Χρυσή Αυγή: "Στηρίζουμε κυβέρνηση, αν..."
Όπως αναφέρουν πηγές του περιβάλλοντος του γ.γ. "Πέντε είναι οι βασικές θέσεις του κόμματος στην παρούσα φάση προκειμένου να στηρίξουμε μια κυβέρνηση.
-Καταγγελία του μνημονίου. Είναι το μοναδικό κόμμα που ζητεί καταγγελία του Μνημονίου, αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί "επανεξέταση" και η ΝΔ "επαναδιαπραγμάτευση".
-'Αμεσος λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους (κοινή θέση με ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες)
-Απέλαση όλων των λαθρομεταναστών (κοινές θέσεις στο θέμα, έστω με αποχρώσεις, περισσότερες ή λιγότερες με όλα τα κόμματα πλην ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ)
-Άμεση ανακήρυξη της ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (κοινή θέση με ΝΔ, Ανεξάρτητους Έλληνες)
-Άμεση έναρξη γεωτρήσεων σε περιοχές με κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και άμεση αναστροφή του γεωπολιτικού μας προσανατολισμού. Έναρξη νέων συμμαχιών με νέες χώρες που θα μας ευνοήσουν όπως η Ρωσία διότι οι τωρινοί μας σύμμαχοι δεν μας ευνοούν (κοινή θέση με Ανεξάρτητους Έλληνες).
"Aν υπάρξει κυβέρνηση που θα δεσμευθεί στα παραπάνω τα οποία αποτελούν το μίνιμουμ μιας κοινής πολιτικής πλατφόρμας, τότε μπορούμε να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης" σημειώνουν στον Λαϊκό Σύνδεσμο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Ποιος Αλέξης και ποιος κυρ-Φώτης: Το κολοσσιαίο οικονομικό παιχνίδι στην πλάτη μας
Έτοιμες είναι οι παρατάξεις για την αυριανή σύγκρουση στο προεδρικό μέγαρο. Όχι οι πολιτικές, βέβαια, αυτές είναι η βιτρίνα. Πίσω από την βιτρίνα των ελληνικών πολιτικών κομμάτων και των τραγικών στην πλειοψηφία ηγεσιών τους, βρίσκονται συμφέροντα εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, ίσως και τρισεκατομμυρίων ευρώ που απλά χρησιμοποιούν εν είδει αλόγων κούρσας ή ακόμα χειρότερα, αγωνιστικών σκύλων, τους πολιτικούς αρχηγούς και τα ελληνικά κόμματα.
Και περιμένουν από το αν ο κυρ-Φώτης Κουβέλης, που είχε απλήρωτους τους υπαλλήλους στο κόμμα της ΔΗΜΑΡ κανένα εξάμηνο, θα δεήσει να πει το «Ναι» και να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Ή αν τελικά θα του περάσει το Α.Τσίπρα και η χώρα θα πάει σε εκλογές στις 17 Ιουνίου (υπάρχει και η ημερομηνία της 10ης Ιουνίου, αλλά είναι οριακή καθώς η Βουλή θα συγκληθεί στις 17 Μαΐου και χρειάζονται τουλάχιστον είκοσι ημέρες από την προκήρυξη των εκλογών μέχρι την διενέργειά τους).
Στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες οικονομικές «παρατάξεις» που ουδόλως ενδιαφέρονται για το αν θα επιβιώσει το κυβερνητικό σχήμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ή αν στη ΔΗΜΑΡ από τους 19 βουλευτές «κουρευτούν» κάποιοι αντιρρησίες ή αν η ΔΗΜΑΡ μετά από αυτή την σύμπραξη θα ψάχνει να βρει και την ψήφο του Κουβέλη στην κάλπη και δεν θα την βρίσκει.
Αυτή η παράταξη αποτελείται κατά κύριο λόγο από τους εγχώριους τραπεζίτες και τους σκληρούς της τρόϊκας και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών οι οποίοι βέβαια είναι παχυλά αμοιβόμενοι «κάτω από το τραπέζι» από έναν κύκλο συμφερόντων που η ιταλική Μαφία μοιάζει με Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (ΜΚΟ) μπροστά τους.
Οι Έλληνες τραπεζίτες που φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την καταστροφή που βιώνει ο τόπος για μια σειρά λόγων που δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν, το μόνο που θέλουν είναι να περάσει η ανακεφαλαιοποίηση και να πέσει το παραδάκι των 50 δισ. ευρώ μέσα στον Ιούνιο.
Χρειάζονται, δυο-τρία υπουργικά συμβούλια τύπου κυβέρνησης Παπαδήμου, από αυτά που λειτουργούσαν περισσότερο ως τα τμήματα έγκρισης των σκανδαλωδών δανείων της απάτης που ακούει στο όνομα Proton Bank για να μπουν οι τελικά υπογραφές, ο ελληνικός λαός να δανειστεί 50 δισ. ευρώ (στο πακέτο των 130 είναι) και αυτοί θα τα… παραλάβουν!
Όμορφα, καθαρά πράγματα.
Μάλιστα λένε και το απίστευτο παραμύθι τα φερέφωνα που έχουν στο payroll ότι «Τα λεφτά δεν τα δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, τα δίνει στις τράπεζες για να έχουν ρευστότητα και να κινηθεί η αγορά επειδή χάθηκαν τα περισσότερα στο «κούρεμα»».
Δηλαδή οι τράπεζες είναι ανεξάρτητη κρατική οντότητα εκτός της Ελλάδας. Και υπάρχει και η μικρή λεπτομέρεια: Ότι τα 50 δισ. ευρώ θα τα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες. Και αν τα έχασαν στο «κούρεμα» ας πρόσεχαν όταν τους έβαζε το κράτος να αγοράζουν τα άχρηστα «χαρτιά» σε αντάλλαγμα τόσων και τόσων εξυπηρετήσεων που τους προσέφερε.
Από εκεί και πέρα υπάρχει η τρόϊκα, η οποία θέλει να περάσει το πακέτο των 11.5 δις. ευρώ τον Ιούνιο. Τους είναι παγερά αδιάφορο αν η κυβέρνηση θα έχει 151 ή 168 βουλευτές ή αν θα εξαφανιστεί η ΔΗΜΑΡ ή αν θα πέσει τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση.
Θέλουν της «βούλα» της Βουλής στο πακέτο τον Ιούνιο και θα κάνουν ότι μπορούν (ή θα δαπανήσουν όσα μπορούν...) για να την πάρει. Θα τα εισπράξουν ποτέ τα 11,5 δισ.; Όχι, αλλά μετά θα «δουλέψουν» οι κατασχέσεις που προβλέπει το β’ Μνημόνιο.
Από εκεί και πέρα «στην άλλη πλευρά του λόφου», στην παράταξη την αντιμνημονιακή, που λέμε, υπάρχουν και εκεί πολύ ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, αλλά πιο αυτόνομα, διαφορετικής μορφής και ποιότητας. Είναι οι ιδιώτες τα μεγάλα funds που ποντάρουν στην πτώση του ευρώ.
Ξέρουν ότι αν πάμε σε εκλογές, το ευρώ που μετά τις εκλογές της Κυριακής έσπασε με δύναμη το 1,30, πάει για 1,25 σε σχέση με το δολάριο.
Με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές (ναι, εκεί έχει φτάσει το παιχνίδι: Στη θεωρία του «πετάγματος της πεταλούδας») θα χαθούν δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων στην ευρωζώνη και τα μεγάλα κερδοσκοπικά funds θα κερδίσουν σημαντικό μέρος αυτών. Και όσο μπλέκεται το πολιτικό παιχνίδι στην Ελλάδα, τόσο θα αυξάνει το στοίχημα.
Όσο για το “big game”, το αν θα βγει η Ελλάδα ή όχι από το ευρώ, αυτό δεν παίζεται μόνο για την Ελλάδα. Αν αποχαιρετήσει η Ελλάδα θα πάρει κι’άλλους στο λαιμό της: Το «κανόνι» στην ευρωζώνη θα ακουστεί μέχρι το διάστημα, θα συμπαρασύρει κράτη και λαούς, μέχρι να ισορροπήσει η κατάσταση, πιθανότητα με μία δεύτερη νομισματική ένωση αυτών που θα αποχωρήσουν, ίσως και της Γαλλίας.
Αυτά δεν τα λέμε εμείς, τα λένε τα κορυφαία think tanks του πλανήτη.
Εμείς βλέπουμε απλά στη τηλεόραση μερικούς αποτυχημένους, ως επί το πλείστον, ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε, να μιλάνε επί ώρες μ’έναν γραφικό παππούλη ο οποίος ήταν «χωμένος μέχρι το λαιμό» στο καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ που προκάλεσε αυτή την βιβλική καταστροφή στη χώρα (για να μην πάμε σε κάποιες άβολες «άρσεις εμπολέμου με το σταλινικό καθεστώς της Αλβανίας»).
Και θα συζητάνε όλοι αυτοί για το αν θα κάνουν κυβέρνηση για να μας… σώσουν! Όποιοι έχουν ρευστό ας βγάλουν για καλό και κακό κανένα ανοικτό αεροπορικό εισιτήριο μήπως γλιτώσουν την… σωτηρία!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
___
Ο τρόμος των δανειστών οδηγεί σε "διευκολύνσεις" για το μνημόνιο!
Μια "φιλοευρωπαϊκή" (σαν να λέμε... βολική και υποτακτική) κυβέρνηση που θα προέκυπτε άμεσα, θα μπορούσε να πετύχει... συμφωνία με την τρόικα για ένα πακέτο με έξι σημαντικές αλλαγές στο μνημόνιο (!) αρκεί η κυβέρνηση αυτή να σχηματιστεί γρήγορα και να κρατήσει τη χώρα στο παιχνίδι.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Κομισιόν, οι δανειστές της Ελλάδας, βλέποντας ότι ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε με την ψήφο του την πολιτική της σκληρής λιτότητας, αφήνουν ανοιχτό παράθυρο τόσο για επαναδιαπραγμάτευση στο μείγμα της πολιτικής που ακολουθείται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων όσο και για νέες παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του χρέους!
Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών που μίλησαν στη Real News μια κυβέρνηση με ευρεία αποδοχή μπορεί τεκμηριωμένα να πετύχει μετά από συζήτηση με τους δανειστές τα εξής.
1. Την παράταση τουλάχιστον κατά 1 έτος (έως το τέλος του 2015) της προθεσμίας για τη μείωση των ελλειμμάτων.
2. Μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα των δανείων και του επίσημου τομέα.
3. Τη διατήρηση της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων.
4. Την ανάσχεση των μειώσεων ή και την αποκατάσταση ορισμένων συντάξεων.
5. Τη συγκράτηση των μισθών στον δημόσιο τομέα.
6. Μια μεγάλη μείωση του μέσου φορολογικού βάρους για τους μισθωτούς.
Ουσιαστικά, το μήνυμα που στέλνουν από την Κομισιόν στις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας είναι: «Βρείτε τα και συζητάμε αλλαγές στο μνημόνιο».
Το κεντρικό μήνυμα μεταφέρθηκε ήδη στην Αθήνα και τα αρμόδια στελέχη της Επιτροπής έχουν το «πράσινο φως» από τους πολιτικούς τους προϊστάμενους να διευκολύνουν την κατάσταση και μόλις πρόσφατα εξήγησαν σε αξιωματούχους ελληνικών πολιτικών κομμάτων, που δεν μετείχαν στην προηγούμενη κυβέρνηση, ότι "το μνημόνιο οικονομικών πολιτικών που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών και συμφωνιών που έχουν γίνει μεταξύ των δύο πλευρών και τελεί συνεχώς υπό αναθεώρηση".
Και έτσι λοιπόν, ως δια μαγείας, βρίσκονται "παραθυράκια διευκόλυνσης" προς τη χώρα μας! Τυχαίο; Διαβάστε την άποψη του defencenet.gr για τα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών στα ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=41665&Itemid=139
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
____
Γάλλος οικονομολόγος: «Η κρίση της Ελλάδας είναι όπως η πυραυλική κρίση της Κούβας»
Ο Γάλλος οικονομολόγος Αλεξάντερ Ντέλεγκ εκτιμά ότι το παιχνίδι που λαμβάνει χώρα σήμερα ανάμεσα στην Ελλάδα και στο τρίδυμο των πιστωτών της είναι πολύ επικίνδυνο.Η πιθανότητα να φύγει η χώρα από τη ζώνη του ευρώ αποτελεί μεγάλο κίνδυνο θα μπορούσε να επηρεάσει όλον τον κόσμο.
Ο καθηγητής Οικονομικών στη γαλλική στρατιωτική Σχολή Sen Sir Koetkidan και συν-συγγραφέας του βιβλίου « Η Οικονομική Φοβία μας», Αλεξάντερ Ντέλεγκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Παρισιού ‘Le Figaro’ εξηγεί την άποψή του για την ελληνική οικονομική κρίση και τη σχετίζει με την πυραυλική κρίση της Κούβας του 1962.
«Πολλοί αναλυτές αναφερόμενοι στην αδυναμία της Ελλάδας να εκλέξει μια νέα κυβέρνηση προσβλέπουν στις νέες εκλογές του Ιουνίου, οι οποίες θεωρούνται ως απειλή για τον ερχομό στην εξουσία ενός πολυάριθμου και δημοφιλούς κόμματος που απειλεί ότι δεν θα τηρήσει την συμφωνία για την καταβολή των οφειλών στους πιστωτές τους», αναφέρει ο Γάλλος οικονομολόγος.
«Η κατάσταση αυτή θυμίζει κάπως την πυραυλική κρίση της Κούβας: αναπτύσσεται μια ρητορική από πολλούς αναλυτές που υποστηρίζουν ότι η κατάσταση βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, όπως στην περίπτωση της κρίσης της Κούβας το 1962, καθώς ο καθένας προσπαθούσε να βγεί από την κρίση που ήταν αδιέξοδη και χωρίς όφελος», προσθέτει ο Ντέλεγκ.
Ο καθηγητής αναφερόμενος στην ελληνική κρίση προτείνει ως λύση τη δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας για την αποπληρωμή του δανείου προς τη νέα κυβέρνηση, ενώπιον της οποίας οι πιστωτές θα πρέπει να είναι λιγότερο απαιτητικοί από ποτέ.
Οι τριπλοί δανειστές, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η ΕΕ, θα πρέπει να αποφύγουν να οδηγηθεί η Ελλάδα έξω από τη ζώνη του ευρώ, κάτι το οποίο θα αποτελούσε προηγούμενο με απρόβλεπτες συνέπειες στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
____
Δείτε τις 15 χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο
Με την κατάσταση στο Ιράν να είναι τεταμένη και τις τιμές του πετρελαίου να είναι έτοιμες να εκτοξευθούν στα ύψη σε περίπτωση πολέμου στον Κόλπο όλα τα βλέμματα πέφτουν επάνω στις πετρελαϊκές χώρες του κόσμου και στην ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν μια νέα εκρηκτική άνοδο των τιμών του «μαύρου χρυσού».
Μια νέα έκθεση από την UBS εκτιμά σήμερα τα παγκόσμια αποθέματα σε πετρέλαιο στα 1,38 τρισ. βαρέλια (Β/ρ) και που με τη σημερινή κατανάλωση εκτιμάται ότι αυτά θα κρατήσουν για 46,5 χρόνια ακόμη.
Eager Lion 2012: Πρόβα εισβολής ΝΑΤΟ και αραβικών χωρών στη Συρία (βίντεο)
Μια μεγάλη δύναμη 12.000 στρατιωτών από 17 χώρες μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Τουρκία, η Γαλλία, η Σαουδική Αραβία πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες την άσκηση «Eager Lion 2012» στην Ιορδανία κοντά στα σύνορα με τη Συρία, στέλνοντας ένα διπλό μήνυμα τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράν για τον συνασπισμό που πρόκειται να αντιμετωπίσουν.
Σύμφωνα με πηρές των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, οι δυνάμεις των κρατών που θα μετάσχουν στην πολυεθνική αυτή άσκηση περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό ειδικών δυνάμεων αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα αλλά και ναυτικές δυνάμεις, στην Ερυθρά θάλασσα.
«Η τακτική εκτέλεση της άσκησης πρόκειται να ξεκινήσει στις 15 Μαΐου» δήλωσε ο ταγματάρχης Robert Bockholt, του γραφείου δημοσίων σχέσεων της κεντρικής διοίκησης ειδικών δυνάμεων SOCC (Special Operations Command Centra)
«Η Eager Lion είναι μια ετήσια, πολυεθνική άσκηση σχεδιασμένη για να ενισχύει τις στρατιωτικές σχέσεις των χωρών που μετέχουν σε αυτή, μέσω μιας κοινής πολυεθνικής προσέγγισης ολοκληρώνοντας όλα τα εκείνα τα εργαλεία των εθνικών δυνάμεων έτσι ώστε να είναι σε θέση να απαντήσουν στις μελλοντικές προκλήσεις» είπε ο εκπρόσωπος της SOCC , ο οποίος όμως αρνήθηκε να αποκαλύψει την πλήρη λίστα των χωρών που μετέχουν σε αυτή!
" Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα σε κάθε συμμετέχουσα χώρα να ανακοινώσει τη δική της συμμετοχή στην άσκηση σύμφωνα με τους δικούς της όρους", διευκρίνισε.
Τον Απρίλιο το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει πως η άσκηση θα διαρκούσε από τις 7 Μαΐου έως και τις 28 του ίδιου μήνα. Σύμφωνα με τον Bockholt οι χώρες που συμμετέχουν στην άσκηση ξεκίνησαν την αποστολή δυνάμεων στην Ιορδανία από τις 7 Μαΐου σε «διάφορες τοποθεσίες» όπως είπε χαρακτηριστικά για να τελειώσει λέγοντας πως συνολικά 12.000 στρατιωτικοί θα συμμετάσχουν στην Eager Lion 2012.
Πολλά ΜΜΕ προχώρησαν στον συσχετισμό της άσκησης με το κλίμα όπως έχει διαμορφωθεί στο Ιράν και τη Συρία, αλλά ο Bockholt το αρνήθηκε –όπως ήταν φυσικό- λέγοντας «Η πραγματοποίηση της άσκησης δεν σχετίζεται με καθοιονδήποτε τρόπο με οποιοδήποτε πραγματικό γεγονός στον κόσμο και δεν έχει να κάνει τίποτα με την κατάσταση στη Συρία», για να προσθέσει «είναι απλά μια σύμπτωση». Μάλιστα πρόσθεσε πως την ίδια άποψη έχει και το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο ισχυρίζεται σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της SOCC πως η άσκηση δεν σχετίζεται ούτε με το Ιράν αλλά ούτε και με τη Συρία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου