Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

συλλέγοντας ειδήσεις για τις μέρες αυτές 4

«Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να δανειστεί χρήματα, τα χέρια των Ελλήνων είναι δεμένα με το Μνημόνιο», τονίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, σε συνέντευξη του στο αυστριακό περιοδικό Profil. Παράλληλα, προειδοποιεί με εκτενείς αναφορές ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για μία νέα ελληνική και ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική κρίση, διότι τα προβλήματα των αγορών δεν έχουν λυθεί ακόμα.

"Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να δανειστεί χρήματα, τα χέρια των Ελλήνων είναι δεμένα και οι ίδιοι εξαρτώνται από το αν θα επενδύσει στη χώρα τους η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Δεν μπορούν να ελπίζουν σε τίποτα αν συνεχιστεί η σημερινή πολιτική" επισημαίνει στο εβδομαδιαίο περιοδικό.

Αλλά προχώρησε στην διατύπωση υπονοούμενων σε ότι αφορά τον τρόπο που έγινε η διαγραφή του ελληνικού χρέους. Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει «Κανείς δεν γνώριζε τι συμβαίνει κατά τη διαγραφή χρέους για την Ελλάδα. Ούτε η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Κανείς δεν ξέρει στην πραγματικότητα τις έχει συμφωνηθεί. Δεν ξέρω γιατί κρατήθηκε κρυφό το θέμα και δεν ξέρω τις ακριβώς έχει συμφωνηθεί. Θολή υπόθεση"!

Τονίζει μάλιστα ότι δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα των χρηματαγορών και του χρηματοπιστωτικού τομέα και ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μιας νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Όπως σημειώνει μπορεί η Ελλάδα να ήταν μικρή, όμως αν προκύψει πρόβλημα για την Ισπανία ή την Ιταλία, τότε ο σεισμός θα μπορούσε να έχει δραματικές επιπτώσεις στις αγορές.

Σε σχέση με το προωθούμενο από την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί φρένο χρέους, ο Τζ.Στίγκλιτς θεωρεί πως είναι η απολύτως λανθασμένη πορεία και ότι αυτά που προωθούν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί είναι η συνταγή για την εξόντωση του Ευρώ και με αυτή την πολιτική της λιτότητας «η Ευρώπη αυτοκτονεί».

Πάντως ο ίδιος θεωρεί πολύ ρεαλιστικό το ενδεχόμενο μιας διάλυσης του Ευρώ, κάτι που το απεύχεται, όμως η Ευρώπη θα πρέπει επειγόντως να δημιουργήσει τις πολιτικές προϋποθέσεις, το πλαίσιο για ανάπτυξη, διότι είναι δύσκολο να διανοηθεί κανείς πώς δημοκρατίες, όπως η Ισπανία με ανεργία στους νέους σε ποσοστό περίπου 50% ή συνολική ανεργία 23%, μπορούν να συνεχίζουν για χρόνια χωρίς να βλέπουν φως στο τέλος του τούνελ, καθώς οι άνθρωποι θα καταλάβουν κάποτε πως δεν έχει κανένα νόημα να υποφέρουν κάτω από αυτά τα προγράμματα λιτότητας. Κατά την άποψή του, η Ευρώπη από το 2008 και έπειτα βρίσκεται εν μέσω μιας μεγάλης ύφεσης, όμοιας με εκείνη του 1929, και, ενώ ο ίδιος, όπως λέει, δεν μπορεί να προβλέψει πώς και πότε θα ξεπεραστεί, δηλώνει βέβαιος ότι η ευρωπαϊκή κρίση θα επιδεινωθεί.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

___

Τελειώνουν με δημοσκοπήσεις-σοκ: Αττική και Πειραιά 3ο, 4ο ή 5ο κόμμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!

30-04-2012 10:30:24

Συγκλονιστικά είναι τα αποτελέσματα μία εβδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές, σε δημοσκόπησεις που παρήγγειλε ξένη δυτική πρεσβεία για τις πέντε μεγάλες περιφέρειες του νομού Αττικής (Α', Β' Αθηνών και Υπόλοιπο Νομού) και του νομού Πειραιώς (Α' και Β' Πειραιώς), όπου οι έννοιες μεγάλα και μικρά κόμματα έχουν αντιστραφεί εντελώς!

Για την ακρίβεια δεν υπάρχουν πια "μεγάλα" κόμματα, αλλά τρία έως πέντε κόμματα που ξεπερνούν το 10%, με εντυπωσιακή περίπτωση το Υπόλοιπο νομού Αττικής (Περιφέρεια Αττικής), όπου ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή καταγράφει σχεδόν το διπλό (!) ποσοστό από το ... ΠΑΣΟΚ.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι απόλυτα έγκυρα (όπως μόνο το defencenet.gr έχει ενημέρωσει ημέρες πριν από τις διαρροές των υπόλοιπων μέσων για τα αποτελέσματα των μυστικών δημοσκοπήσεων) και έχουν προκαλέσει μεγάλη εντύπωση ακόμα και στα ίδια τα στελέχη της εταιρείας που έκανε την δημοσκόπηση.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά στην Α Αθηνών έχουμε ποσοστά εκλογικής επιρροής (χωρίς αναγωγή αναποφάσιστων): ΠΑΣΟΚ 13%, ΝΔ 13%, ΚΚΕ 7,6 %, ΛΑΟΣ 1,8 %, ΣΥΡΙΖΑ 12,3 %, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 11,3 %, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 7%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,5%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2,2%, αναποφάσιστοι 14%.

Σε ότι αφορά τα ποιοτικά στοιχεία, στην Α' Αθηνών το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι η διαφθορά σε ποσοστό 28%

Στη Β' ΑΘΗΝΩΝ το αποτέλεσμα της πρόθεσης ψήφου (χωρίς αναγωγή αναποφάσιστων) είναι: ΠΑΣΟΚ 9,5%, ΝΔ 14%, ΚΚΕ 8,3%, ΛΑΟΣ 1,8%, ΣΥΡΙΖΑ 13,7 %, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 11,3 %, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 5,0%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,7%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,6%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,4%, αναποφάσιστοι 18%.

Εδώ μας ενημέρωσαν ότι η "μικρή" δύναμη της Χρυσής Αυγής (που με αναγωγή θα φτάσει το 8% στην Β', σίγουρα, οφείλεται στα βόρεια προάστεια, όπου οι "καλές" περιοχές Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Πολιτεία, δίνουν ποσοστά περί το 3%, ενώ στα δυτικά προάστεια το ποσοστό πρόθεσης ψήφου φτάνει το 8%.

Στη Β'Αθηνών τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η ανεργία με 28% η διαφθορά με 25% και η φτώχεια με 20%...

Στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (πρώην "Υπόλοιπο Αττικής"), η ΝΔ είναι τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ έκτο κόμμα και η Χρυσή Αυγή τρίτο!: ΠΑΣΟΚ 5,7% ΝΔ 12,3 % ΚΚΕ 4,8 % ΛΑΟΣ 2,0% ΣΥΡΙΖΑ 21,1 % ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 12,7% ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 3,6 % ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 4,8 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,6 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 0,9%, αναποφάσιστοι 14%

Στον Πειραιά ίδια και χειρότερη η κατάσταση για τα πρώην μεγάλα κόμματα: Στην Α' ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΣΟΚ 8,5 % ΝΔ 12,0 % ΚΚΕ 10,7 % ΛΑΟΣ 1,0 % ΣΥΡΙΖΑ 13,4 % ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 13,8 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 6,1 % ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 5,2 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,5 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,4 %, αναποφάσιστοι 15 %.

Στη Β' ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κάνουν πραγματική "κηδεία": ΠΑΣΟΚ 7,6 % ΝΔ 8,1 % ΚΚΕ 12,0% ΛΑΟΣ 1,8 % ΣΥΡΙΖΑ 15,4 % ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 13,7 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 6,4 % ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,3 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,7 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,1 % ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 14%.

Σε όλες τις περιπτώσεις το υπόλοιπο ποσοστό που μένει για την συμπλήρωση του 100% είναι τα υπόλοιπα μικρότερα, σε ποσοστά, κόμματα, το λευκό ή η άρνηση ψήφου.

Το ερώτημα είναι αν αυτά τα αποτελέσματα προλαβαίνουν να αλλάξουν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή σε ένα τέτοιο επίπεδο που να θεωρείται "ανατροπή" των δημοσκοπικών ευρημάτων: Βάσει των επί μέρους ποιοτικών χαρακτηριστικών, μόνο ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με δεδομένο ότι οι αναποφάσιστοι είναι πιθανότερο να ρίξουν ψήφο κατά του Μνημονίου, παρά υπέρ...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Νέες δημοσκοπήσεις: "Κλειδωμένη" δείχνει η ήττα των δυνάμεων του Μνημονίου


01-05-2012 02:42:37


Μόλις πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές η τάση καταψήφισης της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ΝΔ, όχι απλώς εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά έχει ενταθεί με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε σειρά μυστικών δημοσκοπήσεων που απλά επιβεβαιώνουν τις έρευνες εκλογικής επιρροής που δημοσιοποιήθηκαν προ δεκαημέρου σε ότι αφορά την γενική τάση.

Σε ότι αφορά τον αγώνα για τους αναποφάσιστους πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ, πλέον. Υπάρχουν, αυτοί που δηλώνουν "αναποφάσιστοι" ως προς τα ποιο κόμμα θα ψηφίσουν, αλλά έχουν αποφασίσει ποια κόμματα ΔΕΝ θα ψηφίσουν.

Από εκεί και πέρα σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ερευνών εκλογικής επιρροής τεσσάρων εταιρειών δημοσκοπήσεων που κάνουν αναγωγή των αναποφάσιστων το καλύτερο αποτέλεσμα το δίνει για τα κόμματα του Μνημονίου με αποτέλεσμα 44,6%.

Το αποτέλεσμα αυτό θεωρείται είναι κάτι παραπάνω από "εξαιρετικό" για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεδομένων των συνθηκών, αλλά θα είναι αυτό;

Η VPRC που έχει επιτύχει σε ποσοστό 97% το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών δεν δίνει στα δύο αυτά κόμματα περισσότερο από 36,5% και η αποσυσπείρωση έχει ενταθεί. Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ να ξεπεράσει το 20% μοιάζει ανέφικτος, όπως ανέφικτος δείχνει και ο στόχος της ΝΔ να ξεπεράσει δυνατά το 25%.

Διακινδυνεύοντας μία πρόβλεψη θα μπορούσαμε να πούμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ κοντά στις μετρήσεις VPRC και RASS με +/-1% στον μέσο όρο τους. Να πούμε ότι η Pulse και η VPRC δείχνουν Οικολόγους και ΔΗΣΥ εκτός Βουλής.

Κομμα

Pulse

VPRC

RASS

KAPA

1.

ΝΔ

21,5

22

24,1

25,5

2.

ΠΑΣΟΚ

15,5

14,5

14,5

19,1

3.

ΣΥΡΙΖΑ

11,5

13

10,3

9,1

4.

ΚΚΕ

11,5

11,5

8,7

10,6

5.

ΔΗΜ.ΑΡ

9

10

8,4

5,4

6.

ΑΝ. ΕΛΛ

9,5

9

9,4

7,7

7.

Χ.Α.

5

5

4,3

5,2

8.

Λ.Α.Ο.Σ

3,5

3,5

3,4

4

9.

ΟΙΚΟ

-

-

3,8

3,6

10.

ΔΗ.ΣΥ

-

-

3,2

3,8

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εκστρατεία τρόμου κατά των άλλων κομμάτων για να σωθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


30-04-2012 20:22:24


«Πρέπει να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στον τόπο την 7η Μαϊου γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος για να κυβερνήσει εκτός από εμάς» . Με αυτό το σύνθημα και προβολή των "κινδύνων" ακυβερνησίας θα προσπαθήσουν να επιβάλουν έστω και την τελευταία στιγμή την δική τους την δική τους μνημονιακή ατζέντα Νέα Δημοκρατί και ΠΑΣΟΚ.

Σε όλο αυτό το σκηνικό είναι χαρακτηριστικό ότι έχει αναθεωρηθεί ο βασικός στόχος των μνημονιακών δυνάμεων που ήταν το 50%. Τώρα έχει μειωθεί στο 45% ο στόχος προκειμένου να αποκτήσουν τουλάχιστον 165 έδρες και με την συνεργασία της ΔΗΜΑΡ ή και του ΛΑΟΣ να καταφέρουν να σηχματίσουν μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει την πολιτική του Μνημονίου.

Πόσο πιθανό είναι αυτό; Όλες οι δημοσκοπήσεις που είχαν ολοκληρωθεί τους έφεραν περί το 38% με αναγωγή των αναποφάσιστων.

Αυτό δεν θα τους εμποδίσει να τρομοκρατούν μέχρι την τελευταία στιγμή και να ζητούν επιβράβευση των όσων έκαναν σε βάρος του ελληνικού λαού.

Στη ΝΔ κοιτάνε και δεν πιστεύουν τα ποσοστά του κόμματος. Το ποσοστό δημοσκοπικά έχει μειωθεί την τελευταία εβδομάδα από το 24% μστο 22% καθώς μάζες αναποφάσιστων κατευθύνεται προς Ανεξάρτητους Έλληνες και Χρυσή Αυγή.

Άλλα κόμματα όπως η Ν.Μπακογιάννη υποστηρίζουν ότι Π.Καμμένος και Α.Τσίπρας θα κάνουν την Ελλάδα ... Βόρεια Κορέα, ενώ όλα τα ΜΜΕ των μνημονιακών, βασικά όλα τα μεγάλα κανάλια προβάλουν τις αρνητικές απαντήσεις του ΚΚΕ στον Π.Τσίπρα.

Στο ίδιο το ΚΚΕ, πάντως, υποβόσκει αντίδραση πολλών στελεχών σε βάρος της πολιτικής Παπαρήγα. Δεν αποκλείεται να είναι η τελευταία εκλογική μάχη της γ.γ. του ΚΚΕ, ειδικά αν η επόμενη αναμέτρηση καθυστερήσει πέραν του έτους...

Xαρακτηριστικό είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι "Νέες δυνάμεις θα ξεπηδήσουν μέσα από το ΚΚΕ που θα κλείσουν οριστικά την πόρτα στο παρελθόν που εκφράζεται από την Α.Παπαρήγα".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα