Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Μετά τις εκλογές και σε πορεία για τις επόμενες ... 4

Ο Χριστοφοράκος βολτάρει αμέριμνος στο Μόναχο - Πληρώνετε κορόιδα φορολογούμενοι..

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=42329&Itemid=131

Δεν χάνει ευκαιρία να απολαμβάνει τον περίπατό του στο κέντρο του Μονάχου,
όποτε επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο άνθρωπος που «έβαλε φωτιά» στην ελληνική πολιτική σκηνή με το σκάνδαλο Siemens.
Ο φωτογραφικός φακός της Real News «συνέλαβε» τον Mr Siemens στο κέντρο της πόλης όπου εργάζεται τα τελευταία δύο χρόνια, παρέχοντας τις υπηρεσίες και τις συμβουλές του σε γερμανικές επιχειρήσεις.

Έτσι, ο Μ. Χριστοφοράκος συνηθίζει να κλείνει τα επαγγελματικά του ραντεβού στο κέντρο της πόλης και σε γνωστό μπιστρό, έχοντας γυρίσει σελίδα στη ζωή του
μετά τη διαφυγή από τη χώρα μας και τις δικαστικές εκκρεμότητες που συνεχίζει να έχει με την ελληνική Δικαιοσύνη, αφού παραμένει σε ισχύ το ένταλμα σύλληψής του (!)

Το άλλοτε πανίσχυρο αφεντικό της γερμανικής εταιρείας κάνει συχνά την εμφάνισή του στο κέντρο της πόλης, θυμίζοντας περισσότερο ένα τυπικό στέλεχος βαυαρικής επιχείρησης παρά έναν Έλληνα που διέφυγε από τη χώρα τον Μάιο του 2009, προκαλώντας θύελλα με τα μυστικά που ακόμα κρατά φυλαγμένα.

Άλλωστε το Μόναχο είναι γνωστό στον Μ. Χριστοφοράκο από το παρελθόν, ενώ ήταν η πόλη που είχε επιλέξει ως καταφύγιο μετά τη φυγή του από την Ελλάδα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

____

Απάντηση-σφαλιάρα στη Α.Μέρκελ από Π.Πικραμμένο

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=42228&Itemid=131

Ελληνογερμανικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μετά το απίστευτο αίτημα της Α.Μέρκελ για να κάνουμε δημοψήφισμα για το ευρώ, την άρνηση του πρωθυπουργού Πάνου Πικραμμένου ακόμα και να το συζητήσει, την γερμανική διάψευση και την επιστροφή του Π.Πικραμμένου (αυτόν τον άνθρωπο από την αρχή ... τον συμπαθήσαμε!) που τονίζει ότι η ανακοίνωση του περί του "αιτήματος δημοψηφίσματος" από την Α.Μέρκελ ισχύει 100%.

Ας δούμε τις τελευταίες εξελίξεις: Μετά τις τεράστιες αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει σε όλο το μήκος και το πλάτος του ελληνικού πολιτικού φάσματος, το Βερολίνο ... διαψεύδει τα περί πρότασης δημοψηφίσματος από την Μέρκελ και εκπρόσωπος της καγκελαρίας λέει ότι δεν έγινε ποτέ!

Λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, σύμφωνα με την οποία η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε ουσιαστικά από τον Κάρολο παπούλια να διεξαχθεί, παράλληλα με τις εκλογές, δημοψήφισμα για το ευρώ, το Βερολίνο προχώρησε σε διαψεύσεις!

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας ανέφερε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι οι "αναφορές αυτές είναι ανακριβείς"!

Για να γίνει αντιληπτή η έκταση των αντιδράσεων στην Ελλάδα, ακόμα και ο Α.Σαμαράς τόλμησε και ψέλισε κάποια επικριτικά (κομψά, πάντα) επικριτικά σχόλια για την θρασύτατη Α.Μέρκελ...

Βέβαια το Μέγαρο Μαξίμου και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός ανέφεραν κατηγορηματικά ότι "ισχύει στο ακέραιο η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, μετά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και στην οποία ανακοίνωση έγινε ξεκάθαρη αναφορά στην πρόταση" της κ. Μέρκελ για δημοψήφισμα.

Προφανώς η Μέρκελ νόμιζε ότι είχε να κάνει με τον Γ.Παπανδρέου ή τον Λ.Παπαδήμο και ότι δεν θα το ανακοίνωναν, αλλά έχασε. Υπηρεσιακός, μεν ο Π.Πικραμμένος, Έλληνας και με υψηλή αίσθηση του καθήκοντός του, δε...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

___

Ευρώπη μην παίζεις με την ελληνική έξοδο, προειδοποιεί Γερμανός "σοφός"

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=42283&Itemid=161

"Να μην παίζουν με τη φωτιά της ελληνικής εξόδου από το ευρώ", προειδοποιεί τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Γερµανός καθηγητής Διεθνούς Οικονοµίας και συνεργάτης της δεξαμενής σκέψης "Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων" (ECFR), Σεµπάστιαν Ντούλιεν, οποίος τονίζει ότι "ακόμα και αν έχεις βάλει καλούς αερόσακους, δεν θέλεις να είσαι μέσα στο κρας-τεστ..."

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ECFR ο καθηγητής Ντούλιεν, πρώην συντάκτης της οικονομικής εφημερίδας Financial Times Deutschland, υποστηρίζει ότι δύο εξαιρετικά επικίνδυνοι και παραπλανητικοί μύθοι γύρω από τη λεγόμενη Grexit (έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη) ακούγονται στα ευρωπαϊκά πολιτικά πηγαδάκια το τελευταίο διάστημα. (Με τον όρο Grexit έχει επικρατήσει να αναφέρονται στην Ευρώπη, στο θέμα μιάς ελληνικής εξόδου από το ευρώ).

"Ενώ τα προβλήματα που θα δημιουργήσει μία Grexit στην υπόλοιπη Ευρώπη παραγνωρίζονται, τα προβλήματα για την Ελλάδα διογκώνονται υπερβολικά" γράφει ο Ντούλιεν και προσθέτει: "Υποστηρίζεται ότι με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) έτοιμο και την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) να έχει αποφασιστεί, η εξάπλωση της ελληνικής κρίσης στην Ευρώπη δεν θα αποτελέσει πρόβλημα. Την ίδια στιγμή διαβάζουμε ότι η επαναφορά της δραχμής είναι σχεδόν αδύνατη. Υποστηρίζεται ότι θα χρειαστούν μήνες προετοιμασίας για την αλλαγή του νομίσματος, επειδή μόνο η εκτύπωση των χαρτονομισμάτων από μόνη της θα χρειαστεί καιρό και οι υπολογιστές και τα ATM θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα τα καταφέρει και ότι θα πρέπει να κλείσουν τα σύνορα και να φυλάσσονται από στρατιώτες προκειμένου να αποφευχθεί η φυγή κεφαλαίου. Τέλος λένε ότι μετά από την Grexit, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώνει για βασικά αγαθά, όπως καύσιμα και φάρμακα και ότι ο πληθυσμός της θα πεινάσει".

Οι παραπάνω ισχυρισμοί είναι, σύμφωνα με τον καθηγητή, εξαιρετικά επικίνδυνοι. "Αν οι πολιτικοί και η κοινή γνώμη στη Γερμανία πίστευε ότι μόνο η Ελλάδα έχει να χάσει από την έξοδό της από το ευρώ και εμείς δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, το φυσικό πολιτικό συμπέρασμα θα ήταν να παραμείνουμε κάθετοι και να μην προχωρήσουμε σε καμία υποχώρηση προς την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα θα μπορούσαμε να διευκολύνουμε την έξοδο λίγο, με απαιτήσεις που το ελληνικό κοινοβούλιο δεν θα μπορούσε να εκπληρώσει. Ωστόσο, εξετάζοντάς τους προσεκτικότερα, οι περισσότεροι από αυτούς τους ισχυρισμούς λίγο βασίζονται στην αλήθεια και παρότι αρχικά δείχνουν αληθοφανείς είναι λανθασμένοι" γράφει.

Ο καθηγητής Ντούλιεν συνεχίζει εξηγώντας τους λόγους που οι δύο αυτοί μύθοι γύρω από την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι βάσιμοι:

Μύθος 1: Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί την έξοδό της από το ευρώ

Η υπόθεση ότι η αλλαγή του νομίσματος θα είναι μία χρονοβόρα διαδικασία είναι λάθος, υποστηρίζει ο Ντούλιεν.

"Η επαναφορά της δραχμής θα χρειαστεί μόνο έναν απλό νόμο, που θα αλλάζει όλα τα συμβόλαια, όλες τις τραπεζικές καταθέσεις και όλα τα τραπεζικά δάνεια από ευρώ σε δραχμές. Επιπροσθέτως η κυβέρνηση θα κηρύξει στάση πληρωμών ως προς το χρέος της. Θα υπάρξει επανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα με νέα ομόλογα (...) Δεν θα χρειαστεί επαναπρογραμματισμός των υπολογιστών καθώς με μηδενικούς λογαριασμούς σε ευρώ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, οτιδήποτε αναφέρεται σε ευρώ θα σημαίνει δραχμές. Από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος θα πραγματοποιούνται και πάλι τραπεζικές συναλλαγές μέσα στην Ελλάδα - τώρα σε δραχμές, όχι σε ευρώ. Ενδεχομένως να χρειαστεί οι τράπεζες να παραμείνουν κλειστές για λίγες ημέρες προκειμένου το προσωπικό να λάβει οδηγίες" εξηγεί.

Το να φθάσουν τα μετρητά στα ATM ίσως αποδειχθεί δυσκολότερη υπόθεση, σύμφωνα με τον καθηγητή Ντούλιεν, ωστόσο και αυτό δεν είναι αξεπέραστο πρόβλημα καθώς οι τραπεζικές πληρωμές θα πραγματοποιούνται και θα υπάρχουν ακόμη ευρώ για τις καθημερινές συναλλαγές. Είναι βέβαιο ότι με την υποτίμηση της δραχμής η κατάσταση για την Ελλάδα δεν θα είναι εύκολη. Η τιμή των καυσίμων θα τριπλασιαστεί και η τιμές των εισαγόμενων φαρμάκων θα τετραπλασιαστούν.

Ωστόσο, "η οικονομική θεωρία μας επιτρέπει να προβλέψουμε ότι οι Έλληνες θα προτιμήσουν να περιορίσουν την εισαγωγή κινεζικών πλαστικών παιχνιδιών και γερμανικών Μερσέντες από ό,τι ανάγκες όπως τα καύσιμα και τα φάρμακα" προσθέτει ο Ντούλιεν. Επίσης μπορεί η αγοραστική δύναμη του μέσου Έλληνα να μειωθεί αισθητά, ωστόσο η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας θα αυξηθεί δραματικά".

Μύθος 2: Η εξάπλωση της ελληνικής κρίσης μπορεί να περιοριστεί

Οπως γράφει ο Ντούλιεν, οι ευρωπαίοι ηγέτες σθεναρά υποστηρίζουν ότι το ευρωπαϊκό τείχος προστασίας θα προφυλάξει τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης από τον ελληνικό κίνδυνο.

"Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ΕΜΣ και το EFSF δεν επαρκούν για ένα πρόγραμμα που θα αφορά σε μία μεγάλη χώρα όπως η Ιταλία. Σίγουρα ο ΕΜΣ θα ενισχυθεί, αλλά αυτό που θα ακολουθήσει μίας Grexit είναι μία αγνώστου βαθμού φυγή κεφαλαίου από την Ιταλία και την Ισπανία" υποστηρίζει ο Ντούλιεν, προσθέτοντας: "Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επέμβει και θα παρέχει την απαραίτητη ρευστότητα. Ωστόσο, δεν είμαι βέβαιος πώς το γερμανικό κατεστημένο και η Bundesbank θα αντιδρούσαν αν οι ανισορροπίες στο Σύστημα Ταχείας Μεταφοράς Κεφαλαίων και Διακανονισμού σε Συνεχή Χρόνο αυξάνονταν και η Bundesbank έβλεπε τις αξιώσεις της έναντι του Ευρωσυστήματος να αυξάνονται κατά 1.000 δισ. ευρώ" (σ.σ. το defencenet.gr παρουσίασε πρώτο το αληθινό κόστος εξόδου για την Ευρωζώνη παριουσιάζοντας την εκτίμηση ειδικών που έλεγαν ότι είναι επταπλάσιο των 140 δις ευρώ που ήταν η ελληνική έκθεση στο διατραπεζικό συστημα πληρωμών Target2. Ακολούθησε απόλυτη επιβεβαίωση από το γνωστό δημοσίευμα του Guardian για πιθανή ζημιά ένα τρισ.)

Ακόμη και ένα μεγάλο πακέτο στήριξης για την Ιταλία και την Ισπανία δεν θα έλυνε τα προβλήματα του ιδιωτικού τομέα σε αυτές τις χώρες, που θα έβλεπαν την ανεργία να εξακοντίζεται στο 30%. Το ισπανικό κομματικό σύστημα θα άρχιζε να ξεφτίζει και η φιλο - ευρωπαϊκή συναίνεση να καταρρέει, συνεχίζει ο Ντούλιεν. Και καταλήγει: "Ακόμη και αν πιστεύεις ότι έχεις βάλει καλούς αερόσακους στο όχημά σου, δεν θέλεις να είσαι μέσα για το κρας - τεστ. Οι πολιτικοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν παίζουν με την Grexit".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πώς η Μέρκελ ζήτησε δημοψήφισμα - Bλέπει Α.Τσίπρα να έρχεται και ... τρελαίνεται

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=42238&Itemid=139

Ήταν λίγο πριν τις 09.00 το πρωί όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, πληροφορήθηκε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ σε λίγο θα τον καλούσε για να μιλήσει μαζί του. Παραξενεύθηκε γιατί και οι δύο χώρες ως προεδρευόμενες δημοκρατίες δεν είχαν αντιστοιχία στα αξιώματα: Ο ομόλογος του καγκελάριου είναι ο πρωθυπουργός. Οι πρόεδροι είναι συμβολικοί…

Όταν μετά από λίγο ξεκίνησε κτύπησε το τηλέφωνο και ξεκίνησε η συνομιλία σε ανοικτή ακρόαση με την παρουσία και διερμηνέων για σιγουριά, αλλά και συστημάτων καταγραφής του ήχου, όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις που απαιτείται να υπάρχει διερμηνεία, ο Παπούλιας δεν πίστευε στ’αυτιά του όταν η Μέρκελ του ζήτησε να διαβιβάσει μήνυμα στην ελληνική πολιτική ηγεσία. Τι μήνυμα; Ότι ήθελε να γίνει δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ!

Ακόμα και ο Κ.Παπούλιας, υποστηρικτής της πολιτικής των Μνημονίων, με ότι αυτό συνεπάγεται, ταράχθηκε και ένιωσε προσβεβλημένος.

Λίγο αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε κάτι που για όσους ξέρουν τις διαδικασίες, κάθε άλλο παρά σύνηθες ήταν.

"Με πρωτοβουλία της Καγκελαρίου κ. Άγγελας Μέρκελ πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, για το περιεχόμενο της οποίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό".

Κατ’αρχήν υπάρχει θέμα για πιο λόγο η Μέρκελ μίλησε με τον Παπούλια και όχι με τον πρωθυπουργό κατ’ευθείαν. Γνώστες των γερμανικών αντιδράσεων πιστεύουν ότι ήταν μια έκφραση δυσαρέσκειας για τον εξοστρακισμό του «δικού της ανθρώπου» του Λ.Παπαδήμου, ο οποίος δεν παρέμεινε υπηρεσιακός πρωθυπουργός κατόπιν της αντίδρασης των αντιμνημονιακών κομμάτων.

Η γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλέιο, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο σε σχέση με αυτό που ακολούθησε:

Μετά την ενημέρωση του Π.Πικραμμένου τέθηκε θέμα αν θα έπρεπε να βγει ανακοίνωση ή όχι. Θεωρήθηκε ότι από την στιγμή που είχαν ενημερωθεί οι αρχηγοί ήταν θέμα χρόνου να υπάρξει διαρροή και προτιμήθηκε η επίσημη ανακοίνωση. Λίγο πριν τις 20.00, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας εξέδωσε την περίφημη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η Ανγκελα Μέρκελ είχε μιλήσει για δημοψήφισμα παραμονής ή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη:

«Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δ ημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Π. Καμμένο, πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Ανγκελα Μέρκελ».

Η κυρία Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες».

»Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης»

Στην Γερμανία, νόμισαν ότι … δεν άκουγαν καλά! Θεωρούσαν ότι η συνομιλία ήταν απόλυτα εμπιστευτική και ότι αφορούσε στενό κύκλο ανθρώπων. Επιχειρήθηκε διάψευση (σημειώνουμε ότι υπάρχουν ηχητικά ντοκουμέντα) που το μόνο που πέτυχε ήταν να φέρει τις ελληνογερμανικές σχέσεις στο χειρότερο σημείο μετά το 1944:

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, «ειδήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η καγκελάριος πρότεινε στον έλληνα πρόεδρο της δημοκρατίας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι λάθος».

Και τότε ήρθε η διαρροή «κύκλων της ελληνικής προεδρίας» που υπονοώντας την ύπαρξη ηχητικών ντοκουμέντων «πέταξαν στη σέντρα» την Μέρκελ αναφέροντας «Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του γραφείου του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού κ. Π. Πικραμμένου αποτυπώνει την πραγματικότητα και αν απαιτηθεί θα εκδοθεί και επίσημη ανακοίνωση»!

Σημείωναν μάλιστα ότι τα ίδια είπε και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Σουλτς στον κ. Παπούλια κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία τριών συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δηλαδή πρόκειται για ξεβράκωμα ολκής της Μέρκλε και το ερώτημα που προκύπτει είναι τι ήθελε να πετύχει με τις ανοησίες περί δημοψηφίσματος;

Να … τρομοκρατήσει τους Έλληνες; Πέτυχε το ακριβώς αντίθετο: Συσπείρωσε τις αντιμνημονιακές δυνάμεις. Να βοηθήσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Η ζημιά που τους έκανε θα αποτυπωθεί στις αμέσως επόμενες δημοσκοπήσεις.

Θέλει να ρίξει το ευρώ κι άλλο; Ίσως. Αν σήμερα ήταν ανοικτές οι αγορές θα γινόταν «η σφαγή του ευρώ».

Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι η συνέντευξη Τσίπρα στην Wall Street Journal έχει προκαλέσει ρίγη στην Γερμανία που θεωρούν ότι πολύ δύσκολα δεν θα είναι νικητής στις ερχόμενες εκλογές. Και θεώρησαν ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να κινητοποιήσουν τα ευρωανακλαστικά των Ελλήνων.

Ότι και να ισχύει από τα παραπάνω, αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι είχαμε μια ακραία επίδειξη της γερμανικής αλαζονείας. Μιας αλαζονείας που τιμωρήθηκε σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

____

Γερμανικός Τύπος: "Η Ελλάδα ο τάφος της πολιτικής της Α.Μέρκελ"

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=42291&Itemid=139

Εκτός από αλαζονεία το χθεσινό απίστευτο αίτημα της Γερμανίδας καγκελάριου Α.Μέρκελ προς τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, έδειξε και κάτι άλλο: Την απόλυτη αδυναμία της Γερμανίας να εκβιάσει ελληνική έξοδο από το ευρώ.

Μια αδυναμία που την οδηγεί σε «ψυχολογικές επιχειρήσεις» του τύπου «κάντε δημοψήφισμα για το αν θέλετε να μείνετε στο ευρώ», τις οποίες μάλιστα τις διαψεύδει εν συνεχεία με περίσσιο θράσος, αλλά και αυτό στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αυτών είναι: Δημιουργείται σύγχυση η οποία είναι υπέρ των δυνάμεων του Μνημονίου, θεωρούν στο Βερολίνο.

Και όλα αυτά εν όψει της έλευσης στην εξουσία αντιμνημονιακών δυνάμεων, οπότε και θα συμβεί για πρώτη φορά το αδιανόητο για τους Γερμανούς: Κάποιος θα τους βάλει στη θέση τους και δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα για να το αποτρέψουν, αφού οι ανοησίες περί «αποβολής της εξόδου από το ευρώ» είναι καλές να χρησιμοποιούνται από τους εγχώριους κεκράχτες των «μεγάλων» ΜΜΕ που βιώνουν λάθρα εντός του pay-roll της τρόϊκας και των «μαύρων ταμείων» του ΔΝΤ στην Αθήνα, (κάποια στιγμή θα ανοίξουμε αυτό τον φάκελο), αλλά απλά δεν ισχύουν.

Κανείς δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη, αν η Ελλάδα δεν θέλει να βγει από την ευρωζώνη και αυτό το ξέρουν καλά. Ακόμα και στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί το «υπέρτατο όπλο», η ΕΚΤ και παύσει να εγγυάται τα ελληνικά δάνεια, ακόμα και τότε οι πρώτοι που θα πληγούν ως αποτέλεσμα της έλλειψης ρευστότητας είναι η ίδια η … ΕΚΤ που έχει εγγυηθεί δάνεια δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ και εν συνεχεία οι τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης οι οποίες δεν θα εισπράξουν τα λεφτά τους.

Κατά τα λοιπά η Ελλάδα θα είναι μία χώρα ΕΝΤΟΣ ευρώ που θα έχει κηρύξει πτώχευση (ΗΔΗ έχει κηρύξει πτώχευση και τεχνικά από τις 12 Μαρτίου 2012 που ίσχυσε το PSI) και θα κινείται αυστηρά με τα ευρώ που της αναλογούν, χωρίς δυνατότητα δανείων από τις χώρες της ευρωζώνης.

Αυτά σε πολύ γενικές γραμμές, αλλά εν πάση περιπτώσει η Γερμανία δεν μπορεί να κάνει ΤΙΠΟΤΑ για να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Ούτε να την αποβάλει, ούτε νε την εκδιώξει, ούτε να την αναγκάσει να φύγει. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα μιλούσαμε σα … να πυροβολούσε τα πόδια της: Ελληνική ευρωέξοδος ίσον καταστροφή της ευρωζώνης.

Η Α.Μέρκελ όλα αυτά τα ξέρει. Και αναλώνεται σε ανόητες και αλαζονικές «ψυχολογικές επιχειρήσεις» μπας και βοηθήσει τους εγχώριους συνεργάτες της, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΣΥ κλπ να κερδίσουν τις εκλογές.

Μάταιος κόπος: Ήδη η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα στοιχηματίζει υπέρ της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και συνολικής ενίσχυσης των αντιμνημονιακών…

Συν το γεγονός ότι η «ελληνική ήττα» της Ε.Μέρκελ θα έχει για την Γερμανία τα ίδια αποτελέσματα που είχε η, σχεδόν, επί δύο μήνες αντίσταση των Ελλήνων σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη στον Β’Π.Π.: Αυτοί οι δύο μήνες έλειψαν τραγικά στον Χίτλερ στην εκστρατεία στην Ρωσία. Όταν έφτασε στις πύλες της Μόσχας, είχε φτάσει ο βαρύς χειμώνας που θέρισε τις γερμανικές στρατιές με την λινές στολές…

Η Berliner Zeitung, με αφορμή την «ελληνική περίπτωση» γράφει σήμερα άρθρο με τίτλο «Η Μέρκελ μπαίνει στο περιθώριο διεθνώς. Η Ελλάδα αποδεικνύεται ο τάφος της πολιτικής της»…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

____

Ακάθεκτος ο Σόιμπλε: "Είστε φαντασιόπληκτοι αν νομίζετε ότι θα σας βοηθάμε χωρίς προϋποθέσεις"

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=42321&Itemid=160

"Φαντασιοπληξία" χαρακτηρίζει με δήλωσή του στην Καθημερινή της Κυριακής
ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε την εντύπωση ότι "κάποιος μπορεί
να λαμβάνει βοήθεια χωρίς να πληροί οποιαδήποτε από τις προϋποθέσεις ή ότι η
σταθερότητα του ευρώ δεν εξαρτάται από το κατά πόσον τα μέλη του δεσμεύονται από
τους κανόνες της Ευρωζώνης".

Ο Γερμανός υπουργός
Οικονομικών δηλώνει ότι κατανοεί το θυμό του ελληνικού λαού για τις θυσίες που
απαιτούνται, σημειώνει ότι η αλληλεγγύη είναι ταυτόσημη με τη σταθερότητα και
υπογραμμίζει
"Οι 'Ελληνες ψηφοφόροι δεν θα ψηφίσουν απλώς υπέρ ενός
κόμματος τον ερχόμενο μήνα. Θα αποφασίσουν σχετικά με τα υπαρξιακά ερωτήματα και
είναι σημαντικό να επιλέξουν γνωρίζοντας όλα τα δεδομένα".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

_____

Συνελήφθη σε χρόνο-ρεκόρ από το δορυφορικό στίγμα του iphone που έκλεψε!

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=42332&Itemid=85

Μόλις μία ώρα... χάρηκε τη λεία του ένας 42χρονος Αλβανός, ο οποίος
έκλεψε την τσάντα Γερμανίδας τουρίστριας, το βράδυ της Παρασκευής στη Χερσόνησο, στην Κρήτη. Η τσάντα περιείχε λίγα ευρώ, προσωπικά αντικείμενα και ένα iphone, το οποίο...
προκάλεσε τη σύλληψη του κλέφτη, μόλις μία ώρα μετά την αρπαγή. Πώς;

Όπως διαβάζουμε στο neakriti.gr, η Γερμανίδα κάλεσε
αμέσως στην πατρίδα της, γνωστοποίησε την κλοπή, και
αμέσως κινητοποιήθηκε ο
μηχανισμός εντοπισμού του νέου "κατόχου", από το δορυφορικό στίγμα του
τελευταίας τεχνολογίας κινητού, το οποίο υπέδειξε με ακρίβεια την οδό και τον
αριθμό, όπου βρισκόταν ο δράστης!

Η σύλληψή του έγινε ακριβώς μία ώρα μετά την κλοπή από αστυνομικούς, οι οποίοι τον βρήκαν να απολαμβάνει αμέριμνος τον καφέ του!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα