Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

2012-11-11 σημερινές συμπτώσεις και ....


11 11 2012 μια ημερομηνία που κρύβει πιθανόν πολλά για το 2012 βγαίνει σε 5, και με τετραπλό Άσσο, όπου ένα χρόνο πριν είχαμε την Κυβέρνηση Παπαδήμου, και τις μετέπειτα δυο εκλογικές αναμετρήσεις με τα γνωστά σημερινά Αποτελέσματα.
___

Έτσι και σήμερα έχουμε σαν είδηση, το: Ο ισραηλινός Στρατός εξαπέλυσε μπαράζ πυροβολικού  πριν λίγο εναντίον θέσεων του συριακού Στρατού στα υψίπεδα του Γκολάν, μετά από επίθεση με όλμους που δέχθηκαν οι ισραηλινές θέσεις από την περιοχή της Συρίας, χωρίς κανείς να γνωρίζει φυσικά ποιοι έβαλλαν στην πραγματικότητα.
Είναι η πρώτη άμεση συμπλοκή με τον συριακό Στρατό στην περιοχή, ύστερα από το τέλος του αραβο-ισραηλινού πολέμου το 1973 και βέβαια αυτό δεν πρόκειται να μείνει εδώ. Βασικά αποτελεί ίσως το πρώτο κεφάλαιο αυτού που έρχεται. Από εδώ
η άλλη είδηση είναι ότι: Από Κούρδους αντάρτες του PKK καταρρίφθηκε το τουρκικό μέσο ελικόπτερο UH-60 Σικόρκσι, το οποίο παρέσυρε στο θάνατο 17 Τούρκους στρατιώτες, υποστηρίζουν οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Debka η οποία θεωρείται ανεπίσημο όργανο της Mossad, το τουρκικό ελικόπτερο δεν έπεσε λόγω ατυχήματος και κακής ορατότητας αλλά μετά από βολή αντιαεροπορικού βλήματος πιθανόν FIM-92 Stinger που είχαν παραδοθεί στους ισλαμιστές της Συρίας!
Οι εκτοξευτές και τα βλήματα τα πήρε ως λάφυρα η κουρδική πολιτοφυλακή μετά από μία μάχη στο Χαλέπι όταν καταδιώκοντας τους ισλαμιστές που είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν στην κουρδική συνοικία, ανακάλυψαν μια αποθήκη όπλων, όπου βρίσκονταν δύο εκτοξευτές με δέκα βλήματα. Κατ'άλλες πηγές οι πύραυλοι περιήλθαν στα χέρια Κούρδων της Συρίας, όταν άνδρες τους εισχώρησαν στις τάξεις μιας ισλαμικής ταξιαρχίας και εν συνεχεία παραδόθηκαν στο ΡΚΚ.
άλλη είδηση είναι:
Η Σαουδική Αραβία, προφανώς "με τις πλάτες" των Ηνωμένων Πολιτειών, προχώρησε σε διάβημα εν είδη τελεσιγράφου προς το Ιράν, όταν οι δυνάμεις του θα προσβληθούν αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις των θαλάσσιων και εναέριων συνόρων της γύρω από τις εξέδρες άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο. Η ξαφνική όξυνση στις σχέσεις των δύο χωρών, προέκυψε μετά την απόβαση στα διαφιλονικούμενα με τα ΗΑΕ, νησιά του Κόλπου των ιρανικών δυνάμεων. Ο εκπρόσωπος του βασιλείου στον ΟΗΕ, Αμπντάλα αλ-Μουαλίμι, προχώρησε σε διάβημα στον Γενικό Γραμματέα, Μπαν Κι Μουν.
Στο διάβημα αναφέρεται ότι ιρανικό στρατιωτικό ελικόπτερο πέταξε επανειλημμένα πάνω από πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο κοίτασμα Χάσμπα, ενώ σε άλλη περίπτωση οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν σταμάτησαν πλοία που ανήκαν σε εργολάβο της Saudi Aramco στην περιοχή του κοιτάσματος Αραμπία.
«Η κυβέρνηση του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να αναλάβει όποια δράση θεωρεί κατάλληλη για να προστατεύσει τα ύδατα και τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του και θεωρεί το Ιράν υπεύθυνο για όλες τις πιθανές συνέπειες»,
 άλλη είδηση είναι: Ραγδαίά αλλαγή της καταστάσεως στην βόρειο-ανατολική Συρία σηματοδοτεί η κατάληψη από Κούρδους μαχητές των πόλεων Ντερμπασίγε και Ταλ Νέμερ μετά από αψιμαχίες Κούρδων μαχητών με κυβερνητικές δυνάμεις οι οποίες μετά από λίγο παρέδωσαν την εξουσία και αναχώρησαν.
Πιο συγκεκριμένα  Κούρδοι μαχητές πολιόρκησαν τα αρχηγεία της αστυνομίας στις δύο πόλεις, την έδρα της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών καθώς και αυτή της κρατικής ασφάλειας της επαρχίας Αλ Χασάκαχ.
Όπως αναφέρουν πηγές από την περιοχή οι κάτοικοι των πόλεων συμμετείχαν στην πολιορκία των κτιρίων και στις διαπραγματεύσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες τελικά δέχθηκαν να αποχωρήσουν.
Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την επέκταση του ελέγχου των Κούρδων στην βορειοανατολική Συρία φέρνοντας ολοένα και πιο κοντά το στόχο για αυτόνομηση των περιοχών που αυτοί κατοικούν, ενώ την ίδια στιγμή η στρατιωτική τους αναδιοργάνωση με το σχηματισμό 3 Ταξιαρχιών στέλνει μήνυμα αποτροπής προς τους αντάρτες.
μια ακόμα και η πιο περίεργη:
Σε μία κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών κινδυνεύει να εισέλθει η περιοχή της Μ. Aνατολής με πρώτη την Τουρκία εξαιτίας της παρουσίας του αντιβαλλιστικού ραντάρ AN/TPY-2 των ΗΠΑ στην Μαλάτεια σύμφωνα με τον καθηγητή Ογιά Ακγκιόνεντς του Κέντρου Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών της Τουρκίας.
Όπως είναι γνωστό στην περιοχή της Μ. Ανατολής η μόνη χώρα που διαθέτει πυρηνικά όπλα είναι το Ισραήλ το οποίο το 1973 όταν η Αίγυπτος και η Συρία είχαν επιτεθεί στην χώρα είχε απειλήσει ότι θα τα χρησιμοποιήσει. Εδώ όμως και αρκετά χρόνια όπως είναι γνωστό το Ιράν προσπαθεί να αποκτήσει επίσης πυρηνικά όπλα ενώ διαθέτει ήδη βαλλιστικούς πυραύλους γεγονός που καταστά την περιοχή σε μία νέα εστία πυρηνικού ανταγωνισμού.
Και αυτό διότι όπως αναφέρει ο καθηγητής η εμπλοκή της Τουρκίας στον ανταγωνισμό μεταξύ Δύσης και Ιράν με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα της τελευταίας μέσω της εγκατάστασης ενός ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης για βαλλιστική επίθεση από το Ιράν αυτομάτως, βάζει την Τουρκία  εμμέσως στο στόχαστρο του Ιράν.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην συνέντευξη που έδωσε ο καθηγητής, «Στο έδαφός μας έχει αναπτυχθεί το σύστημα της αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ και εξαιτίας αυτού του συστήματος επιδεινώνονται οι σχέσεις μας με το Ιράν. Είναι πιθανό ότι το Ιράν, διαισθανόμενο την απειλή για τα συμφέροντά του, θα ενεργοποιήσει τους πυρηνικούς σχεδιασμούς του. Εάν θα μας προστατεύσει στην πραγματικότητα η ΝΑΤΟϊκή αντιπυραυλική ασπίδα επίσης δεν είναι σαφές. Και να που υπ’ αυτήν την έννοια το δεδομένο σύστημα μπορεί να καταστεί η αφορμή για μια περιφερειακή κούρσα πυρηνικών όπλων.».
Τήν ίδια περίπου θέση αλλά για άλλο λόγο είχε διατυπώσει και  ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Daily Telegraph όπου είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση, που το Ιράν κατασκευάσει ατομική βόμβα, στη Μέση Ανατολή θα ξεκινήσει μία περιφερειακή κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών.
Σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό μετά την απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν θα είναι θέμα χρόνου να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και η Τουρκία με την Σ. Αραβία να ακολουθεί οδηγώντας την περιοχή της Μ. Ανατολής σε ένα πυρηνικό αδιέξοδο με πολλαπλούς κινδύνους ασφαλείας για ολόκληρη την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα