Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αν βλέπετε αντίφαση μάλλον δεν πίνετε τίποτα !!!!!




το παραμύθι ... 

Προβόπουλος: Πιο ισχυρό το τραπεζικό σύστημα μετά την ανακεφαλαιοποίηση

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μίλησε σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  πριν 30' από εδώ 
Την εκτίμησή του ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει το 2014 διατύπωσε μιλώντας στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua και την Κινεζική Κεντρική Τηλεόραση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος.
Σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης, οι ελληνικές τράπεζες θα είναι πιο ευέλικτες και υγιείς και θα έχουν το δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία.
Ακολουθούν τα βασικά σημεία των δηλώσεων του Διοικητή στα τηλεγραφήματα του Xinhua:
«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα βγει πιο δυνατό μετά την ανακεφαλαιοποίηση»
· «Το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδος, το οποίο έχει πληγεί σημαντικά από την κρίση χρέους της χώρας, θα βγει πιο δυνατό μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης την άνοιξη του 2013».
· «Στο τέλος αυτής της διαδικασίας θα έχουμε καλά κεφαλαιοποιημένες τράπεζες που θα είναι ευέλικτες και υγιείς».

· «Το τραπεζικό σύστημα θα είναι πιο συμπαγές, πιο αποτελεσματικό, πιο ανταγωνιστικό και ικανό να προχωρήσει στην αναχρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας».

· «Ο ελληνικός τραπεζικός τομέας θα ξεπεράσει τις τωρινές προκλήσεις και θα επανέλθει στην ανάκαμψη».

· «Παρά την παρατεταμένη κρίση κανένας καταθέτης δεν έχασε ένα ευρώ».
«Η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει το 2014»
· «Η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει το 2014 και η χώρα θα ξεπεράσει την κρίση χρέους.».

· «Υστερα από αυτό νομίζω ότι η ανάπτυξη θα επανέλθει και θα είναι διαρκώς μεγαλύτερη, δεδομένου ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα θα έχουν εξαλειφθεί και θα έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών».
· «Η Ελλάδα ήδη βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά κοντεύουμε να ολοκληρώσουμε ένα κεφάλαιο που ήταν πολύ επώδυνο για μας. Βρισκόμαστε κοντά σε μια νέα αρχή, πιο αισιόδοξη και θετική αυτή τη φορά».

· «Η μοναδική επιλογή για την Ελλάδα σήμερα είναι να δουλέψει σκληρά για να λύσει τα προβλήματά της και να βγει από την κρίση το συντομότερο δυνατό. Και αυτό θα γίνει. Είμαι αισιόδοξος».
Προοπτικές για τη συνεργασία Ελλάδας - Κίνας
· «Οι σχέσεις των δύο χωρών βελτιώνονται χρόνο με το χρόνο. Εχει μεγάλη σημασία η βελτίωση των σχέσεων σε όλους τους τομείς και είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι αυτό θα συμβεί».
· «Οι τομείς της ελληνικής οικονομίας που θα αναπτυχθούν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια είναι ο τουρισμός, το real estate, η γεωργία, το εμπόριο και ο χρηματοοικονομικός τομέας».

· «Η συστημική παρουσία των μεγάλων ελληνικών τραπεζών στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης μπορεί να φανεί χρήσιμη στις κινεζικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να αποκτήσουν παρουσία στην περιοχή».

· «Η παρουσία της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά αποτελεί ένα καλό παράδειγμα»

____
... και η Αλήθεια 


Αντιμέτωπες με νέο κούρεμα οι Τράπεζες
Πώς επηρεάζει τα χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα η επαναγορά του χρέους
«Τώρα ξεκινά η πραγματική μάχη για να κρατήσουμε τις ελληνικές τράπεζες ιδιωτικές». Με τη φράση αυτή σχολίασε κορυφαίος τραπεζίτης τις αποφάσεις του Eurogroup.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δε θα πρέπει να χαθεί η τελευταία ευκαιρία για να καταστούν τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα ελκυστικά σε ιδιωτικά κεφάλαια και να εξασφαλιστεί η ελάχιστη απαιτούμενη συμμετοχή των ιδιωτών στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης.
Όπως εξηγεί, το βασικό διαπραγματευτικό «όπλο» των τραπεζών σε αυτή τη συγκυρία αποτελεί η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικού χρέους που αποφασίστηκε από το Eurogroup και αναμένεται να «τρέξει» μέσα στο Δεκέμβριο.
Με δεδομένο ότι οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα ονομαστικής αξίας 14 δισ. ευρώ περίπου από τα 60 δισ. ευρώ που κυκλοφορούν στην αγορά, η συμμετοχή τους στη νέα αναδιάρθρωση του χρέους ενδεχομένως να είναι καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος επαναφοράς του σε βιώσιμα επίπεδα.
Το παζάρι
Εάν τα πιστωτικά ιδρύματα πουλήσουν τους τίτλους που έχουν στην κατοχή τους σε επίπεδα της τάξης του 35% της ονομαστικής τους αξίας ή και χαμηλότερα, όπως έχει διαρρεύσει από την Ευρώπη, ουσιαστικά θα φορτωθούν ένα νέο «κούρεμα».
Μπορεί οι κεφαλαιακές τους ανάγκες με τον τρόπο αυτό να περιοριστούν, λαμβάνοντας υπόψην ότι στα βιβλία τους τα ομόλογα έχουν εγγραφεί στο 25%, ωστόσο το όφελος αυτό δεν είναι αρκετό για την επαναφορά της καθαρής τους θέσης σε θετικό έδαφος, που αποτελεί το «κλειδί» για τη συμμετοχή των ιδιωτών μετόχων στις αυξήσεις κεφαλαίου και την αποφυγή της πλήρους κρατικοποίησης του συστήματος.
Τραπεζικοί κύκλοι σημειώνουν ότι η προσπάθεια των διοικήσεων των τραπεζών θα επικεντρωθεί σε αυτό το στόχο.
Στο πλαίσιο αυτό, δε θα έλεγαν όχι σε μία μερική συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς, με αντάλλαγμα όμως μία ταυτόχρονη εγγύηση του 100% της αξίας των ομολόγων που θα παραμείνουν στα χαρτοφυλάκιά τους.
Με τον τρόπο αυτό το δημόσιο χρέος θα ελαφρυνθεί και την ίδια στιγμή τα ίδια κεφάλαια των τραπεζών θα επανέλθουν σε θετικά επίπεδα, εξαλείφωντας το ισχυρότερο αντικίνητρο επένδυσης σήμερα στον κλάδο.

___
... και τα σχέδια της συνεχιζόμενης δολοφονίας μας που στοχεύουν κ' στην Ευρώπη 


Spiegel: Το ΔΝΤ έχει δίκιο, η Μέρκελ κάνει λάθος
Με το χρέος να παραμένει απαγορευτικά υψηλό, η ελληνική κυβέρνηση αναγκάζεται να εντείνει την πολιτική λιτότητας ενώ οι επενδυτές παραμένουν άφαντοι


Ο μοναδικός τρόπος για να μειωθεί το ελληνικό χρέος σε βιώσιμο επίπεδο είναι μέσω ενός κουρέματος στο οποίο θα συμμετέχουν οι πιστωτές της κυβέρνησης, πιστεύει το ΔΝΤ. Όμως, όπως γράφει το «Spiegel», με τις γερμανικές εκλογές να πλησιάζουν, το Βερολίνο αρνείται ακόμη και να εξετάσει αυτή την πρόταση.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ συναντά αντιδράσεις από τον γερμανό υπουργό Οικονομίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε«Ο λόγος είναι απλός», γράφει το γερμανικό περιοδικό.«Αν διαγραφεί μέρος του χρέους της ελληνικής κυβέρνησης, η Γερμανία θα πρέπει να ξεγράψει δισεκατομμύρια που έδωσε σε δάνεια για τη διάσωση της Ελλάδας. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κρίση θα κοστίσει χρήματα στους γερμανούς φορολογούμενους, πράγμα που η Ανγκελα Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα ήθελαν να αποφύγουν σε προεκλογική περίοδο».

Το γερμανικό περιοδικό τονίζει ότι, σε μια ιδιωτική οικονομία, θεωρείται έγκλημα να καθυστερείς μια αναπόφευκτη χρεοκοπία. Αλλά η Μέρκελ και ο Σόιμπλε είναι αποφασισμένοι να κάνουν ακριβώς αυτό, επειδή προτεραιότητά τους είναι οι επικείμενες εκλογές. Ως αποτέλεσμα, με το χρέος να παραμένει απαγορευτικά υψηλό, η ελληνική κυβέρνηση αναγκάζεται να εντείνει την πολιτική λιτότητας ενώ οι επενδυτές παραμένουν άφαντοι.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Οι Γερμανοί επιθυμούν να αντιμετωπίσουν την ελληνική κρίση με λογιστικά τρικ και μειωμένα επιτόκια για να βρουν τα 36 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Αθήνα το 2014-6. Όμως μ' αυτά τα ημίμετρα δεν θα μηδενιστεί το έλλειμμα ούτε η Ελλάδα θα πλησιάσει τον στόχο της μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ ως το 2020.

Η Λαγκάρντ δήλωσε πρόθυμη να δοθεί στην Αθήνα παράταση  για να πιάσει αυτόν τον στόχο και, ως αντάλλαγμα, απαίτησε δραστική μείωση των επιτοκίων που χρεώνουν οι χώρες της ευρωζώνης στα διμερή δάνεια προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Σόιμπλε αρχικά συμφώνησε.

Όμως αίφνης έκανε πίσω την επομένη. «Εν τω μεταξύ, είχε μιλήσει με τη Μέρκελ που ανησυχούσε για τους εταίρους της στην κυβέρνηση συνασπισμού που είναι αρνητικοί προς τη διάσωση της Ελλάδας», γράφει το «Spiegel».

Η παζάρι που ακολούθησε ήταν τόσο δυσάρεστο που εξέπληξε ακόμη και βετεράνους των Βρυξελλών. Όποτε έπεφτε μια ιδέα στο τραπέζι, κάποιος πρόβαλε αντιρρήσεις. Ο ολλανδός υπουργός απέρριψε πρόταση για την αγορά των ελληνικών ομολόγων και οι Σλοβένοι δυσφόρησαν με την παράταση και την μείωση των επιτοκίων των δανείων του EFSF. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι πρότεινε την αγορά περισσότερων βραχυχρόνιων ομολόγων από τις ελληνικές τράπεζες. Τελικά η Λαγκάρντ πάτησε πόδι και απείλησε ότι το ΔΝΤ θα αποσυρθεί από την προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι μια διαγραφή τουλάχιστον μέρους του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη. Στην αντίθετη περίπτωση, η Ελλάδα θα καταδικαστεί σε περισσότερη λιτότητα ενώ ήδη έχει περικόψει τον προϋπολογισμό της σε βαθμό ανήκουστο για ανεπτυγμένη χώρα. Το αποτέλεσμα είναι ένας φαύλος κύκλος χωρίς έξοδο από την ύφεση.

«Ο Σόιμπλε το γνωρίζει αυτό», γράφει το γερμανικό περιοδικό. Όμως προβάλει επιχειρήματα περί του αντιθέτου που δεν ευσταθούν. «Η Γερμανία έχει συνηθίσει να γίνεται το δικό της στην ευρωζώνη. Όμως πλέον αντιμετωπίζει αυξανόμενες αντιδράσεις. Οι ανώτατοι εκπρόσωποι της Τρόικας Γιοργκ Ασμουσεν από την ΕΚΤ, Τόμας Βίζερ από το Euro Working Group και Πόουλ Τόμπσον από το ΔΝΤ ζητούν κούρεμα του χρέους. Στόχος τους είναι το 2020  να μειωθεί το επίπεδο του ελληνικού χρέους από το 144% του ΑΕΠ, στο οποίο θα φθάσει χωρίς κούρεμα, στο 70%. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι πιστώτριες χώρες πρέπει να ξεχάσουν τα μισά λεφτά τους»  

Ένα τέτοιο βήμα θα ανακούφιζε την Ελλάδα από τα βάρη της και θα της έδινε την δυνατότητα να ξαναβγεί στις αγορές. Όμως, καταλήγει το «Spiegel», οι πραγματικοί αριθμοί συχνά λείπουν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. Γι' αυτό, παρά την απόφαση του Γιούρο Γκρουπ, όπως είπε και ανώτατος γερμανός αξιωματούχος που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, «την άνοιξη, θα αναγκαστούμε να ξανασχοληθούμε μ' αυτά τα σκουπίδια».

1 σχόλιο:

John Bardopoulos είπε...

Ευχαριστούμε, δαίμων βλέπετε ...

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα