Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Χρεωμένο ένα στα δύο νοικοκυριά στη Γαλλία

Χρωστούν κατά μέσον όρο 61.900 ευρώ

Ένα στα δύο νοικοκυριά της Γαλλίας (το 47% του συνόλου συγκεκριμένα) χρωστά σε τράπεζες. Έρευνα του γαλλικού ερευνητικού ινστιτούτου Insee για τα ιδιωτικά χρέη στη χώρα διευκρινίζει ότι το 2010 ο μέσος όρος των δανείων που έχουν να αποπληρώσουν τα γαλλικά νοικοκυριά ήταν 61.900 ευρώ.
Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο δανεισμός των νοικοκυριών είναι ευθέως ανάλογος των εισοδημάτων τους. Έτσι, μόνο ένα στα νοικοκυριά που ζουν με λιγότερα των 15.000 ευρώ ετησίως έχει λάβει κάποιο τραπεζικό δάνειο.
Το εισόδημα παίζει ρόλο, όπως είναι φυσικό, και στο βάρος που σηκώνει ένα νοικοκυριό για να αποπληρώσει το δάνειο. Σύμφωνα με το Insee, τα τέσσερα στα πέντε νοικοκυριά που έχουν δανειστεί καταβάλλουν για την εξυπηρέτηση των δανείων τους περίπου το 30% του εισοδήματός τους. Τα φτωχά νοικοκυριά, ωστόσο, καταβάλλουν περίπου το 45% του εισοδήματός τους για να ξεχρεώσουν.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ο δανεισμός είναι αντιστρόφως ανάλογος με την αύξηση της ηλικίας. Τα νοικοκυριά με νεότερα στην ηλικία μέλη είναι σαφώς πιο χρεωμένα από τα νοικοκυριά των μεσόκοπων ή των ηλικιωμένων. Συγκεκριμένα, δάνειο έχουν λάβει το 68,5% των Γάλλων από 30 έως 39 ετών και το 66,5% των Γάλλων από 40 έως 49 ετών. Ο μέσος όρος του δανεισμού των πρώτων είναι 88.900 ευρώ και των δεύτερων 71.300 ευρώ.
Συνολικά το 28,4% των νοικοκυριών στη Γαλλία έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο, το 27,2% καταναλωτικό, ενώ το 2,4% αποπληρώνει επαγγελματικό δάνειο.
Παρά την έκρηξη του δανεισμού την δεκαετία του 2000 - 2010 και την κρίση που ακολούθησε, το ποσοστό των χρεωμένων Γάλλων παρέμεινε το ίδιο. Σε ανάλογη έρευνα που είχε διενεργήσει το Insee το 2004, το 47% των νοικοκυριών χρωστούσε σε τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα