Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Το 2020 θα επιστρέψουμε στο 2008 ως ΑΕΠ αλλά ... με έλλειμμα 20% υψηλότερο από τότε!


Μια χαμένη γενιά στην δωδεκαετία 2008-2020 και μια τεράστια απάτη σε βάρος ενεός ολόκλρου έθνους αποκαλύπτει ο τρόπος υπολογισμού του ΑΕΠ της εποχής εκείνης από την τρόϊκα: Ένα κρίσιμο στοιχείο, λοιπόν, για τον υπολογισμό της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από την πλευρά της τρόϊκα, το ύψος τυ ΑΕΠ το 2020 αποκαλύπτεται ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά μια τεράστια ... "φούσκα" και ένας από τους βασικούς λόγους που το ΔΝΤ δεν ενέκρινε να δοθεί η δόση:
Συγκεκριμένα  από το προσχέδιο της Έκθεσης Βιωσιμότητας Χρέους (DSA) που εξετάσθηκε στο Eurogroup προκύπτει ότι ΕΕ και ΕΚΤ προεξοφλούν υψηλό πληθωρισμό σε Ελλάδα και Ευρωζώνη για την επόμενη επταετία, κάτι το πολύ κακο, φυσικά αν συνδυαστεί με την σημερινή έλλειψη ρευστότητας.
Θεωρούν πως ο πληθωρισμός στη χώρα μας θα κινείται κοντά στο 3% και κατ'αυτό τον τρόπο η ανάπτυξη σε μέσα επίπεδα θα ξεπερνά το 2%. Ο πληθωρισμός έχει την ιδιότητα να μεγεθύνει το ονομαστικό ΑΕΠ και να αυξάνει τα έσοδα. Πιο απλά οι φόροι επιβάλλονται στις ονομαστικές τιμές και όχι στις αποπληθωρισμένες.
Καθώς οι τιμές αυξάνονται μεγεθύνεται και ο τζίρος της οικονομίας, που έχει σαν συνέπεια ν' αυξάνεται το ονομαστικό ΑΕΠ, να πληρώνονται περισσότεροι φόροι και να εμφανίζεται ταυτοχρόνως το ΑΕΠ αυξημένο.
Με τον τρόπο αυτό η τρόικα εκτιμά πως το ελληνικό ΑΕΠ από 196 δισ. ευρώ το 2016 (φαντασθείτε, έστω κι έτσι, πόσο δύσκολα χρόνια θα βιώσει η χώρα μέχρι το 2016, αφού τότε θα έχει περίπου το ΑΕΠ του 2012) θα ανέλθει άνω των 250 δισ. ευρώ το 2020. Με την πρόβλεψη δε αυτή η τρόικα προεξοφλεί υψηλότερο πληθωρισμό - άρα και χαλαρότερη νομισματική πολιτική- στο σύνολο της Ευρωζώνης.
Εκτός του ότι είναι 100% πλασματικός ο ρυθμός της ανάπτυξης και συνακόλουθα και το ΑΕΠ των 250 εκατ. ευρώ, το εντυπωσιακό είναι ότι το 2020, μετά από μια υπερδεκαετή καταστροφή της ελληνικήςοικονομίας, θα φτάσει το ΑΕΠ να είναι ελαφρά υψηλότερο από το ΑΕΠ του 2008 (232,9 δισ ευρώ), ενώ το χρέος το 2008 μόλις είχε ξεπεράσει το 100% του ΑΕΠ και τότε θα είναι 120% του ΑΕΠ με διαδοχικά κουρέματα.
Τι χρεία άλλων μαρτυριών απαιτείται για να καταδειχθεί το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε βάρος της χώρας; Αναγκάζονται να καταφύγουν σε λογιστικές αλχημείες από αυτές που κατηγορούσαν την Ελλάδα(άκουσον-άκουσον: Ο πληθωρισμός θα ανέβει, άρα θα ανέβει και το ΑΕΠ!) για να επιστρέψει το ΑΕΠ στο επίπεδο του 2008, το έτος 2020 με έλλειμμα και πάλι υψηλότερο κατά 20% από αυτό που είχαμε το 2008!
Για το έγκλημα αυτό της απώλειας μιας ολόκληρης γενιάς (2008-2020) ποιος θα πληρώσει; Γιατί αν δεν πληρώσει κάποιος ή κάποιοι το μόνο βέβαιο είναι ότι θα επαναληφθεί...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα