Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αστρολογικά κείμενα του Νεύτωνα!!!!



Δίπλα από την εικόνα θα δείτε το σχόλιο «He kept it hidden, but was Isaac Newton's alchemical work truly scandalous?»

Και είναι όντως Σκάνδαλο, το ότι έκρυβαν τις Αστρολογικές γνώσεις του Νεύτωνα! Δείτε το μέσω του Viewer ή του interactive θα μπορέσετε να «δείτε» τα κείμενα σε τυπογραφική μορφή και φυσικά με τα αστρολογικά σύμβολα… μια λεπτομέρεια λένε, έτσι ξέρουν να λένε, ότι είναι αλχημεία, και μάλιστα ελληνική!   
 _____

Περισσότερες από 4.000 σελίδες από τα χειρόγραφά του Ισαάκ Νεύτωνα στα αρχαία ελληνικά βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο του Cambridge!
Ο διάσημος φυσικός και μαθηματικός φοίτησε στο εν λόγω πανεπιστήμιο από το 1661-1665, από το 1669-1701 δίδασκε, ενώ το 1703 εξελέγη πρόεδρος της Royal Society, θέση που κατείχε μέχρι το θάνατό του.
Το Πανεπιστήμιο επιτρέπει πλέον για πρώτη φορά τη διαδικτυακή πρόσβαση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου στα ψηφιοποιημένα χειρόγραφα και πρωτότυπα τυπωμένα έργα του μεγάλου επιστήμονα.
Οι συγκεκριμένες σημειώσεις περιλαμβάνουν σημειώσεις από τις σπουδές του και τις εξερευνήσεις του στα μαθηματικά, τη φυσική και τη μεταφυσική.
Παρατηρώντας κάποιος τα σημείωματα του Νεύτωνα, θα δει ότι οι σημειώσεις είναι γραμμένες στα ελληνικά ενώ οι τίτλοι / θέματα που δούλευε παρουσιάζονται στα λατινικά.
Οι σύντομες επεξηγήσεις στα περιθώρια των σελίδων είναι καλογραμμένες σε ελληνικό κείμενο, με πεζά γράμματα και με τα απαραίτητα διακριτικά. Φαίνεται, επομένως, ότι η ελληνική γνώση της γλώσσας ήταν τόσο διαδεδομένη ώστε ένας μελετητής θα μπορούσε να το χρησιμοπιεί αβίαστα ακόμη και σε απλές σημειώσεις.
Λόγω του τρόπου που είναι γραμμένο, το παραπάνω σημειωματάριο κρίθηκε «Ως ακατάλληλο για τύπωμα». Είχε καταδικαστεί στη λήθη μέχρι το 1872, χρονιά που παρουσιάστηκε στη Βιβλιοθήκη του Cambridge. Το 2011 ψηφιοποιήθηκε και τέθηκε σε απευθείας σύνδεση από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr απο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα