Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο "προφήτης" της ελληνικής κρίσης μιλά ξανά: "Αν η Γερμανία επιμείνει η Ελλάδα θα εκραγεί"


Όταν μιλάει η Pimco, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων και ειδικά ο επικεφαλής της Μοχάμεντ Ελ Εριάν, καλό είναι οι πάντες να τον ακούν προσεκτικά και ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδος, σπάνια πέφτει έξω: Ήταν οι πρωτοι που "ξεφορτώθηκαν" ελληνικά ομόλογα το 2007-2008, προβλέποντας την ελληνική οικονομική καταστροφή όταν τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ερχόταν: Σε άρθρό του, λοιπόν, που δημοσιεύεται στους Financial Times, προειδοποιεί ότι η συμπεριφορά της ευρωζώνης και ειδικά της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας, ότι έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση στην χώρα "μπορεί να προκαλέσει μια κοινωνική έκρηξη που θα συμπαρασύρει τα πάντα".
Από την στιγμή σύμφωνα με τον επικεφαλής του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως, "Αν συνεχιστεί η έλλειψη αξιοπιστίας της ευρωζώνης προς την Ελλάδα και συνακόλουθρα της ελληνικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα, τότε ελοχεύει ο κίνδυνος να υπονομευθεί και το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα και η χώρα θα υποστεί νέο πλήγμα αξιοπιστίας, στα μάτια των πολιτών της και η ένεση ρευστότητας που επετεύχθη με τόσο πολύ κόπο, απέφερε μόνο λίγους μήνες για τον ελληνικό λαό.
Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι οι Έλληνες συνεχίζουν να διαμαρτύρονται χωρίς να δείχνουν κανένα σημάδι συσπείρωσης με την εκλεγμένη κυβέρνηση σε μία προσπάθεια ανάκαμψης. η Ελλάδα θα παραμείνει κολλημένη στην ύφεση και η ανεργία στους νέους, που έχει ήδη εκτιναχτεί πάνω από το 50%, θα ενισχυθεί περαιτέρω.
Προβλέπει, μάλιστα, ότι οι Ευρωπαίοι όταν βρεθούν αντιμέτωποι με μια ακόμη αποτυχία, θα ρίξουν τις ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, κατηγορώντας την για μη εφαρμογή των μέτρων".
Ο επικεφαλής της Pimco χαρακτηρίζει "γενναία την στάση που τήρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", και αποδίδει 100% την ευθύνη "στους Ευρωπαίους αξιωματούχοι που απέτυχαν για ακόμη μία φορά να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία για το κρίσιμο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους". 
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, "η επιμονή του ΔΝΤ συνοδεύεται από σωστή θεωρία και εμπειρία. Χάρη στο θάρρος των εκπροσώπων του ΔΝΤ να μιλήσουν ανοικτά, έχει προστεθεί ένα νέο στοιχείο που είναι δύσκολο να αγνοηθεί".
"Το ΔΝΤ έχει δίκιο. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως νέα διαγραφή του χρέους του επίσημου τομέα", καταλήγει ο Ελ Εριάν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr απο εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα