Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΗΠΑ ΠΡΟΣ Ε.Ε. - ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Πiέζουν οι ΗΠΑ την EE να δοθεί στην Ελλάδα άμεσα ημερομηνία εκταμίευσης της δόσης  των 31 δισ. ευρώ η εν πάση περιπτώσει να ξεκινήσει η εκταμίευσή της έστω σταδιακά φοβούμενες αναταραχές στο εσωτερικό και πιθανόν και ανατροπές. Σε επαφές με αξιωματούχους της ΕΕ, ο Αμερικακός υπουργός Οικονομικών Τ.Γκάϊτνερ, εξέφρασε την "αγωνία" και το "ενδιαφέρον" των ΗΠΑ για την εξεύρεση άμεσα, "βιώσιμης λύσης".
Οι αναλύσεις των αμερικανικών think tank καταλήγουν όλες στο συμπέρασμα ότι "Η Ελλάδα θα αποτελέσει πεδίο γεωπολιτικής σύγκρουσης κατά βάση με την Ρωσία, αν δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε την οικονομική κρίση μέσα στους επόμενους μήνες"...
Το αμερικανικό δίκτυο Dow Jones Newswires υποστηρίζει ότι η συνάντηση της Τρίτης θα αφορά μόνο στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού των 15 δισ. ευρώ  έως το 2014 και όχι για τα 17,6 δισ. της περιόδου 2104 -16.
Η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Γιούτα Ουρπιλάινεν δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι βέβαιη πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εγκρίνουν την καταβολή της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup. "Δεν είμαι καθόλου βέβαιη ότι θα συμβεί αυτό. Χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση πριν από τη λήψη μίας απόφασης, κατά συνέπεια, το θέμα είναι ανοικτό", δήλωσε στους δημοσιογράφους η υπουργός Οικοκομικών έπειτα κοινοβουλευτική ενημερωτική συνεδρίαση. Η Γιούτα Ουρπιλάινεν επανέλαβε ότι η Φινλανδία είναι έτοιμη να δώσει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, αλλά τόνισε ότι αποκλείεται μία αναδιάρθρωση του χρέους της.
Τα αμερικανικά μέσα υποστηρίζουν ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν διάθεση «συμβιβασμού» και «συναινετικών λύσεων».
Αναλυτικά τα αμερικανικά δίκτυα υποστηρίζουν, επικαλούμενα πληροφορίες από τις Βρυξέλλες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ότι θα αναζητηθεί συναίνεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης τού δανείου προς την Ελλάδα.
Επίσης, προβάλλονται οι διαφωνίες που είχε διατυπώσει η διευθύντρια τού ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, με την απόφαση των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να παρατείνουν κατά δύο έτη, έως το 2022, την επίτευξη του στόχου μείωσης του ελληνικού χρέους στο 120% τού ΑΕΠ, εγείροντας ερωτηματικά για τη συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση της Ελλάδας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr από εδώ
___
Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» αποτελεί ηχηρό ράπισμα στην πολιτική που ακολουθεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για την ελληνική κρίση.
Στο άρθρο – σχόλιο του Stefan Kaiser με τίτλο «Η Γερμανία φοβάται την αλήθεια», ο αρθρογράφος σχολιάζει ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι καθοριστικής σημασίας για την Ελλάδα, ωστόσο η κυβέρνηση Μέρκελ υπό το φόβο του εκλογικού σώματος αγωνίζεται ενάντια στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και δε συνειδητοποιεί πως όλοι πρέπει να πληρώσουν για την Ελλάδα.

«Κάποια στιγμή, ακόμα και τα καλύτερα κόλπα δε βοηθούν: Οι αοριστολογίες περί "άλλων λύσεων", η αναβολή των επώδυνων αποφάσεων. Τελικά οι δανειστές της Ελλάδας σε Βερολίνο, Βρυξέλλες και Παρίσι, θα πρέπει να παραδεχτούν πως η διάσωση της Αθήνας θα κοστίσει πολλά χρήματα». Μια διάσωση, που όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, έχει κόστος πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ και αποτελεί «ζημία» για τη Γερμανία και για τους άλλους δανειστές, στους οποίους ο αρθρογράφος προτείνει «για να εξοικονομήσετε χρήματα, αυξήστε φόρους ή κάντε περικοπή δαπανών».

«Το μόνο πρόβλημα είναι το εξής: Η στιγμή της διορατικότητας και της ειλικρίνειας είναι ακόμη πολύ μακριά. Προς το παρόν, φαίνεται ότι οι χώρες της Ευρωζώνης συνεχίζουν όπως πριν. Αυτό σημαίνει ότι προχωρούν κουτσά-στραβά, καθυστερώντας την αλήθεια όσο μπορούν. Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η καπετάνιος αυτής της τακτικής. Θέλει να καθυστερήσει τις εξελίξεις για την Ελλάδα κατά τουλάχιστον δέκα μήνες, αφού στόχος της είναι η επανεκλογή της στο αξίωμά της καγκελαρίου το Φθινόπωρο του 2013. Και  αυτό (το να πει την αλήθεια) δεν θα είναι ό,τι καλύτερο για μία προεκλογική εκστρατεία, που θα περιλαμβάνει υποσχέσεις που έχουν μείνει ανεκπλήρωτες και διακεκομμένα δάνεια», επισημαίνεται στο άρθρο.

«Εάν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης καταφέρουν, σήμερα, Τρίτη να δώσουν το πράσινο φως για την επόμενη δόση του δεύτερου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα, μάλλον θα αποφασίσουν και πάλι να πάρει μόνο όσο χρήματα της είναι απαραίτητα για τους επόμενους μήνες», προσθέτει ο Stefan Kaiser, σχολιάζοντας πως στο Eurogroup θα προτιμήσουν να δώσουν πρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα, ύψους 33 δισ. ευρώ και όχι να στραφούν σε  μακροπρόθεσμες λύσεις, όπως ένα κούρεμα του χρέους. «Αυτή είναι μια δειλή και ανέντιμη πολιτική που θα αυξήσει την οργή πολλών πολιτών σχετικά με την τακτική που ακολουθείται», υπογραμμίζει.

Η ελπίδα βασίζεται στο  ΔΝΤ

«Ήδη, η δυσαρέσκεια είναι τεράστια. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Μέρκελ εδώ και πολύ καιρό αμέλησε να εξηγήσει στους πολίτες γιατί είναι λογικό να εργαστούν για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Έχει πυροδοτήσει ένα κλίμα εναντίον των Ελλήνων με παρεχόμενα επιχειρήματα, όπως το γιατί θα πρέπει να ασχοληθεί κανείς με τους αμαρτωλούς που χρωστάνε; Τώρα είναι πιο δύσκολο να τους εξηγήσει γιατί πρέπει ξαφνικά οι Έλληνες να λάβουν αυτά χρήματα», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Η μόνη ελπίδα είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Παίρνει στα σοβαρά τις αρχές του. Και μία από αυτές είναι η εξής: Το ΔΝΤ δίνει χρήματα μόνο σε χώρες που μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους», λέει ο Stefan Kaiser , σχολιάζοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να το κάνει αυτό με καμία οικονομική λογική.

Μία εκρηκτική ανάπτυξη ή  ένα νέο «κούρεμα» του χρέους, που είναι η πιο ρεαλιστική επιλογή, είναι ακόμη, σύμφωνα με το «Der Spiegel» η μόνη διέξοδος, καθώς οι πιστωτές θα πρέπει να απελευθερώσουν την Ελλάδα από ένα μεγάλο μέρος του δυσβάσταχτου χρέους της.

«Ακόμα και αν το πούμε κούρεμα, χρεοκοπία ή ελάφρυνση χρέους, αυτό που θα πρέπει να κάνουν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί τώρα είναι να βρουν το κουράγιο να αποκαλύψουν την αλήθεια στον κόσμο» καταλήγει το άρθρο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr από εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα