Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ PETRAEUS ένα σκάνδαλο που πρέπει να μείνει ερωτικό;;;


οι αστρολογικοί χάρτες των δυο "εραστών"και οι δυο χάρτες έχουν τις επερχόμενες εκλείψεις στον σκορπιό και στους διδύμους.  


Η παραίτηση του αρχηγού της CIA στρατηγού ε.α.  David Petraeus την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου έπεσε ως βόμβα στις ΗΠΑ. Ένας επιφανής στρατηγός τεσσάρων αστέρων, με 37 έτη υπηρεσίας στο αμερικανικό Στρατό, ο οποίος είχε καταφέρει να σταθεροποιήσει την κατάσταση σε Αφγανιστάν και Ιράκ, μετέπειτα αρχηγός της CIA, εκκολαπτόμενος προεδρικός υποψήφιος για το 2016 και ιδιαίτερα δημοφιλής στον αμερικανικό λαό, να οδηγηθεί σε μια ατιμωτική παραίτηση εξαιτίας ενός υποτιθέμενου ερωτικού σκανδάλου.
Και μόνο ο επίσημος λόγος της παραίτησης για τον συγκεκριμένο λόγο ήδη θεωρείται από πολλούς αναλυτές στις ΗΠΑ ως απλά μια δικαιολογία –και μάλιστα κακή-  και οι πραγματικοί λόγοι της παραίτησης του Αμερικανού στρατηγού είναι διαφορετικοί.
Πως είναι δυνατόν ο αρχηγός της CIA, όχι ένα απλό στέλεχος μιας τυχαίας υπηρεσίας, αλλά ο αρχηγός Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ  να ανταλλάσει ερωτικά μηνύματα μέσω Gmail(!) αγνοώντας βασικούς κανόνες που έχουν να κάνουν με το απόρρητο και την ασφάλεια των επικοινωνιών μηνύματα τα οποία υποκλέπτονται από άλλη υπηρεσία πληροφοριών; .
Πως είναι δυνατόν ο αρχηγός του μεγαλύτερου οργανισμού εξωτερικής αλλά και εσωτερικής ασφάλειας στις ΗΠΑ –που υποτίθεται ότι γνωρίζει περί ασφάλειας επικοινωνιών αφού προΐσταται ενός τέτοιου οργανισμού- να «παγιδεύεται»(!) ως μαθητής δημοτικού που μόλις έχει πιάσει στα χέρια του υπολογιστή, από το FBI το οποίο υποτίθεται ότι παρακολουθούσε τα email ερωτικού περιεχομένου που υποτίθεται ότι έστελνε στη βιογράφο με την οποία υποτίθεται ότι είχε σχέση.
Σίγουρα το FBI έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τον οιοσδήποτε  μέσα στις ΗΠΑ αναφορικά με θέματα τρομοκρατίας., κυβερνοπολέμου, οικονομικής απάτης, εμπόριου  ναρκωτικών αλλά η δικαιοδοσία αυτή και όρια έχει και δυνατότητες όταν πρόκειται για την παρακολούθηση ενός άλλου κυρίου οργανισμού ασφάλειας της CIA της οποίας και σε αντίθεση με to FBI ο προϋπολογισμός της είναι απόρρητος.
Η δικαιολογία επομένως ότι τάχα το FBI ξαφνικά διάβασε ένα email του τύπου  «σε αγαπώ και θα κάνω τα πάντα για εσένα» ή «μου λείπεις θέλω να σε δω» είδε ότι προέρχεται από τον Petraeus και χωρίς να ενημερώσει την ίδια την CIA ή ακόμη χειρότερα τον ίδιο τον θιγόμενο, πήγε και τον «κάρφωσε» στον Obama και «σοκαρισμένος» όπως ήταν ο τελευταίος  έκανε δεκτή την παραίτηση του στρατηγού μόνο ως αστεία ακούγεται, αλλά και είναι.
Βέβαια η παγίδα ήταν στημένη καλά. Λέγεται μάλιστα  ότι όταν ο Petraeus ορίστηκε ως αρχηγός της CIA στις 6 Σεπτεμβρίου του 2011 η γυναίκα αυτή θέλησε να διακόψει μαζί του τη σχέση που είχαν ο ίδιος όμως συνέχισε να τη βομβαρδίζει με email ερωτικού περιεχομένου, κάνοντας όπως έγινε γνωστό τους πράκτορες του FBI να αμφιβάλουν για την… κρίση του.
Να αμφιβάλλουν δηλαδή για την κρίση ενός στρατηγού που ηγήθηκε των αμερικανικών δυνάμεων σε Αφγανιστάν και Ιράκ με επιτυχία, και ενός ανθρώπου που όλοι έλεγαν ότι θα πιθανότατα θα ήταν ο νέος προεδρικός υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του 2016. Με λίγα λόγια πήγαν να τον βγάλουν τρελό!
Οι πραγματικοί λόγοι που ο Petraeus είδε την πόρτα της εξόδου από το κτίριο στο Langley της Virginia βρίσκονται αλλού κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Και αυτοί βρίσκονται στη Λιβύη και στο σκάνδαλο της δολοφονίας του πρεσβευτή των ΗΠΑ εκεί Chris Stevens.
Και δεν ήταν σκάνδαλο μέχρι που έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε συνεχώς ζωντανή εικόνα των τεκταινόμενων στη Βεγγάζη, από UAV το οποίο έδινε την εικόνα του απευθείας στο αποκαλούμενο «situation room” στο Λευκό Οίκο, από εκεί ακριβώς δηλαδή που ο ίδιος και το επιτελείο του έβλεπαν σε ζωντανή μετάδοση την επιχείρηση δολοφονίας του Osama Bin Laden στο Πακιστάν.
Δεν ήταν σκάνδαλο μέχρι που έγινε γνωστό ότι δύο πράκτορες της CIA και πρώην SEAL οι Tyrone Woods και Glen Doherty  και ευρισκόμενοι ούτε ένα μίλι μακριά από το προξενείο στη Βεγγάζη είχαν λάβει εντολή να μην βοηθήσουν τον Αμερικανό πρεσβευτή αλλά να κάνουν πίσω.  Αντίθετα  αυτοί προχώρησαν στη μάχη έσωσαν τουλάχιστον 20 Αμερικανούς προσωπικό του προξενείου αλλά έχασαν τη ζωή τους.
Και δεν ήταν σκάνδαλο όταν ο Petraeus αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι ήταν η CIA που έδωσε την εντολή να μην εμπλακούν πράκτορές της στην Λιβύη και να σώσουν τον Stevens αφήνοντας υπονοούμενα ότι ήταν ο ίδιος ο Obama που έδωσε την εντολή, της μη εμπλοκής
Πολλοί εκτιμούν ότι ο Petraeus έπρεπε να φύγει από το «σκηνικό» μετά τις αμερικανικές εκλογές και μια εβδομάδα περίπου πριν κληθεί ενόρκως να καταθέσει στην επιτροπή της αμερικανικής γερουσίαςκεκλεισμένων των θυρών η οποία ερευνά τα γεγονότα στη Βεγγάζη, γνωστά και ως   “The Benghazi-gate”.
Είναι γνωστό τώρα πλέον από τηλεγραφήματα ότι το προξενείο στη Βεγγάζη είχε επανειλημμένα προειδοποιήσει το State Department  της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών H. Clinton –η οποία είχε κάνει και την περίφημη δήλωση «ήρθαμε, είδαμε , πέθανε» αναφερόμενη στο θάνατο του συνταγματάρχη Qaddafi-  ότι τα μέτρα ασφάλειας στο προξενείο ήταν ελλιπή και ότι τουλάχιστον 10 στρατόπεδα εκπαίδευσης ισλαμιστών τρομοκρατών βρίσκονταν πέριξ της Βεγγάζης αλλά όλα είχαν απορριφθεί ως μη ουσιώδη. 
Αλλά πως θα μπορούσαν να είχαν εισακουστεί, όταν ξαφνικά η αμερικανική διοίκηση αποφάσιζε να κινηθεί εναντίον αυτών με τους οποίους πριν από λίγους μήνες είχαν πολεμήσει μαζί για να σκοτώσουν τον Qaddafi;
Θα ήταν ευθεία αποδοχή ότι οι ΗΠΑ συνεργάστηκαν με τρομοκράτες της al Qaeda.
Και όχι μόνο συνεργάστηκαν, αλλά εξακολουθούν να συνεργάζονται. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο δολοφονημένος πρεσβευτής C. Stevens ήταν στη Βεγγάζη εκείνη την ημέρα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012 για τη διαπραγμάτευση με ομάδες της al Qaeda για την αποστολή αμερικανικών όπλων –όπως πύραυλοι Stinger- στους μισθοφόρους της Συρίας. Και αυτός ήταν ο λόγος που οι ΗΠΑ έμειναν απαθείς. Δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε αναμέτρηση με τους «εμπορικούς τους εταίρους».
Η αναγκαστική παραίτηση του Petraeus ήταν προγραμματισμένη και ήταν προγραμματισμένη να συμβεί μετά τις εκλογές για να μην πληγεί ο Barack Obama στη φάση της προεκλογικής περιόδου.
Μάλιστα όπως αναφέρεται ούτε καν η επιστολή που της παραίτησης του Petraeus που έκανε γνωστή η CIA δεν ήταν δική του. Σε ένα σημείο της η λέξη workforce γράφεται λάθος ως work force, ενώ σε ένα άλλο σημείο ο πρώην στρατηγός αναφέρει ότι είναι παντρεμένος για 37 χρόνια, ενώ στην πραγματικότητα είναι παντρεμένος 38 έτη. Πως γίνεται ένας κάτοχος phd να μην γνωρίζει γραμματική, αλλά και να μην γνωρίζει πόσα χρόνια είναι παντρεμένος είναι δύο στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η επιστολή αυτή δεν γράφηκε από τον ίδιο αλλά από άλλους.
Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως ο αρχηγός της CIA έπρεπε να φύγει γιατί έτσι θα ήταν ευπρόσβλητος σε εκβιασμούς αναφορικά με τη σχέση του αυτή, με αποτέλεσμα να εκβιαζόταν από ξένες μυστικές υπηρεσίες, παραδίδοντας κρίσιμα μυστικά στους εχθρούς των ΗΠΑ.
Η δικαιολογία αυτή απευθύνεται ουσιαστικά στο εσωτερικό των ΗΠΑ, έτσι ώστε να πείσουν τον Αμερικανό πολίτη ότι η παραίτησή του ήταν για το καλό της χώρας και της ασφάλειάς της. Μια παραίτηση η οποία στηρίχθηκε σε μια ερωτική(:) σχέση.  
Και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά Αμερικανός δημοσιογράφος, εάν η εξωσυζυγική σχέση είναι λόγος παραίτησης από το όποιο αξίωμα, η μισή Ουάσιγκτον θα έπρεπε να  είχε ήδη παραιτηθεί και η άλλη μισή να προετοίμαζε το κείμενο της παραίτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα