Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Περικοπές στη 13η και 14η σύνταξη



Στον ιδιωτικό τομέα θα γίνει σταδιακή ενσωμάτωση 13ου και 14ου μισθού στις μηνιαίες αποδοχές

Επώδυνα μέτρα θα πρέπει να αποδεχθεί η Ελλάδα προκειμένου να εγκριθεί το πακέτο στήριξης από το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη. Οι όροι που θέτει η Γερμανία για να συμφωνήσει στη χορήγηση του δανείου, που θα είναι μεγαλύτερο των 120 δισ. ευρώ, είναι σκληροί. Το πακέτο των μέτρων που έχουν ως στόχο να μειώσουν συνολικά το φετινό έλλειμμα κατά 20 δισ. ευρώ ή 8% του ΑΕΠ προβλέπουν μεταξύ άλλων:

- Κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα

- Κατάργηση της 13ης και της 14ης σύνταξης σε όλα τα Ταμεία, ενδεχομένως από ένα ύψος και πάνω (600 ευρώ).

- Παρακράτηση έως και 15% στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ.

- Ενσωμάτωση του 13ου και του 14ου μισθού, στον ιδιωτικό τομέα, στις μηνιαίες αποδοχές, σταδιακά, ώστε να πάρουν τη μορφή πάγιου επιδόματος το οποίο δεν θα συνυπολογίζεται στις συντάξεις.

- Πάγωμα προσλήψεων για τρία χρόνια στον δημόσιο τομέα.

- Αύξηση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα κατά 10% και αύξηση κατά 2 μονάδες τουλάχιστον των συντελεστών του ΦΠΑ.

- Κατάργηση της υποχρεωτικής διαδικασίας προσφυγής στη διαιτησία για την επίλυση των εργασιακών διαφορών, που επί της ουσίας οδηγεί σε κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

- Παρεμβάσεις στα επιτρεπόμενα όρια ομαδικών απολύσεων, με πιθανότερη την αύξηση του ποσοστού στο 4% από το 2% που είναι σήμερα.

- Ιδιωτικοποιήσεις με διαδικασίες εξπρές. Μέχρι τις 15 Μαΐου, η ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων θα έχει έτοιμες τις σχετικές εισηγήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα