Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ



των·Τζόρτζια Λ. Ίρμπι Μάσσι & Πολ Τ. Κέιζερ

Πώς έγινε και οι αρχαίοι Έλληνες πρώτα ενθάρρυναν
τις επιστημονικές ανακαλύψεις και κατόπιν εξαφάνισαν
όλη αυτήν την επιστήμη;
Γιατί η Ελληνιστική Εποχή είναι τόσο σημαντική όσον
αφορά τις επιστημονικές ανακαλύψεις της Ύστερης
περιόδου;
Όλοι επιθυμούμε να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω
μας, και οι Έλληνες ήταν αυτοί που πρώτοι τον κατανόησαν
σε βάθος και με τρόπο επιστημονικό.
Τώρα το θαυμαστό έργο τους και τα επιτεύγματά τους
είναι προσιτά πλέον σε όλους, μέσα από αυτό το πολύτιμο
ανθολόγιο που περιλαμβάνει πάνω από εκατό αρχαίους επιστήμονες που έζησαν και έδρασαν από το
320 π.Χ., έως το 230 μ.Χ.
Με ακριβέστατες μεταφράσεις και πολλές εικόνες,
το βιβλίο αυτό θα αποτελέσει έναν ανεκτίμητο «οδηγό
των αρχαίων επιστημών» για μαθητές και φοιτητές
της ιστορίας της επιστήμης, αλλά και για κάθε ανήσυχο αναγνώστη που δεν θέλει να μένει στην άγνοια. Είναι
δε απολύτως απαραίτητο για κάθε ελληνική βιβλιοθήκη.

________

Αυτά λέει το σημείωμα στο οπισθόφυλλο, του βιβλίου. Το ενδιαφέρον είναι ότι μέσα σε όλα από την σελίδα 205 έως την 260, δηλαδή όλο το κεφάλαιο 4, αναφέρεται στην αστρολογία, επίσης έχει και κεφάλαια για τα μαθηματικά, αστρονομία, γεωγραφία, μηχανική, οπτική, υδροστατική και πνευματική, αλχημεία, βιολογία, ιατρική και ψυχολογία…… μάλλον είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο.

Σελίδες: 720 Εκδόσεις Ενάλιος 29 euro

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες "εξαφάνισαν" τα επιτεύγματά τους;;;
Μήπως φταίνε οι γενναιόδωροι που υπάρχουν αχάριστοι;
Δυστυχώς, από την εποχή της έναρξης των πολέμων (που ξεκίνησαν από τη Σαχάρα-Μέση Ανατολή περίπου 5.000 χρόνια πριν: www.saharasia.org ), οι ανανούριστοι αυτο-κατατροφικοί αρχομανείς καταστρέφουν και αποσιωπούν αυτά που μισούν περισσότερο και στα οποία οφείλεται η νικηφόρα αντιμετώπιση των βαρβάρων το Χρυσό Αιώνα, και τα επιστημονικά και λοιπά επιτεύγματα που τον ακολούθησαν : την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ και το ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ σε ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ συλλόγους και την Ελβετία, συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο, που ενθαρρύνει αλληλοβοήθεια-διάλογο-διαφάνεια-αποκέντρωση-φιλία!
Όπως προκύπτει από τους αρχαίους καταλόγους, το συμφιλιωτικό Ενιαίο ψηφοδέλτιο ήταν το μοναδικό κριτήριο για τη συμμετοχή των πολιτών-στρατιωτών στους Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλες αρχαίες συκοφαντημένες γιορτές για το Ενιαίο ψηφοδέλτιο!
Οι κατασυκοφαντημένοι Δημοκρατικοί προσπαθούσαν συνεχώς να πολιτογραφούν όποιους συμετείχαν στην εθνική άμυνα (7 φορές κατά το Χρυσό Αιώνα του Θάρρους!), τις θαρραλέες γυναίκες με την Ασπασία, αλλά και να αποτρέπουν τις σφαγές από τους εισβολείς σε όλη τη Μεσόγειο και τον Εύξεινο, μεταφέροντας το ενιαίο ψηφοδέλτιο παντού, μα οι διεφθαρμένοι μανιακοί μοναρχικοί και οι εφόροι των παιδομαζωμάτων τους εμπόδισαν, βλ. ολιγαρχικούς των Συρακουσών (συνεννοημένων με Καρχηδόνιους ομοίους τους) που σκότωναν δημοκρατικούς στη Σικελία, και πραξικοπήματα μοναρχικών π.χ. στη Μήλο-που το σταμάτησαν οι δημοκρατικοί Μήλιοι, κλπ: βλ. Αριστοτέλη Πολιτικά, όπως παραδέχεται και ο πολυδιαφημισμένος συκοφάντης λιποτάκτης στρατηγός (!) Θουκυδίδης.
ΤΟ ΤΕΛΟΣ πετρελαίου-μετάλλων και η έλλειψη οποιασδήποτε άλλης εναλλακτικής λύσης (που να μη στηρίζεται κι αυτή στο πετρέλαιο), εκτός από την αποκέντρωση και την αυτάρκεια, μας φέρνει πιο κοντά στη διεθνή εκεχειρία και σε αμεσοδημοκρατικές συνομοσπονδίες αλληλοβοήθειας, για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, και του κατευθυνόμενου επιθετικού υπερπληθυσμού και κανιβαλισμού.

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα